Refuza mancarea, sa il infometez?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Eu cred ca vitaminele sant necesare la un copil care nu mananca foarte variat. Tot de la 2 ani avem si noi probleme,cunosc pe cineva care a spus ca baiatul ei pana la 6 ani a mancat numai budinci si iaurturi, refuza orice altceva dar maica.sa completa cu vitamine.Baiatul meu anul trecut cand au fost bunicii plecati o luna, a mancat doar iaurturi si crema branza, era tras la fatza si nu avea putere...tare greu..acum la 109 cm are 15 kg dar macar a inceput cat de cat sa manance mai variat.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Nepoata-mea a mancat pana la 3 ani numai borcanele, iar apoi numai gratare si cereale cu lapte pana mai acu' . Are 6 ani jumate si 23 de kile.
Fi-mea care a mancat de toate (broccoli era preferatul ei!!!), a incaput cu mofturile pe la 4 ani. Fata de nepoata-mea, eu eram bucuroasa, pai a mea manca frate!
Cand sa o sui pe cantar, uimire! A mea, o aschie! nepoata-mea (care e mai mare cu 9 luni) o depasea zdravan!

Ei bine, acum, nepoata-mea mananca de rupe, si de a mea ma rog cu sfintii!
Spre deosebire de mine, mama copilei a lasat-o in pace. Zicea mersi cand manca fata un compot, un fruct. In rest, carne, lapte. Lapte bea cate un kil pe zi. A mea nu pune gura pe lapte decat daca are cereale in el.
Eu... cu gura pe copil.

Dintre mine si vara-mea, castiga ea.
Eu,... a trebuit sa treaca un an si ceva de lupte cu copilul, sa ne certam, lucru care are DOAR efecte negative asupra copilului. Pe cand, sa manance mai putin nu are efecte la fel de nasoale, as zice eu.

Copiii nu se infometeaza. Asta e vrajeala, cu anorexia la copil.
Nu nene, copilul e ocupat, pur si simplu NU VREA sa piarda toata distractia stand la masa! De-aia are efect cand ii baga mama in gura, fata de cand trebuie sa manance singur. De-aia e fericit copilul sa manance orice prin parc (vezi bunicutele amabile care scot cozonacul la ora 1... ) si complet nefericit cand il pui tu, mama, sa manance la masa, cu lingura frumusel, supa, singur!

Daca un copil se infometeaza, e bolnav de ceva. Si pentru asta se fac analize.
Anorexia la copil e o vrajeala!
Daca un copil e vesel, voios, daca se joaca si e fericit, indiferent cat si ce mananca el, totul e ok. Cu conditia sa aiba analize bune.
Desi, reciproca e valabila. Daca nu sunt analizele ok, se vede! Are el ceva. Nu doarme bine, ameteste, e galben, e apatic! Nu merge altfel....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura

A mea prefera chiftelutele. Ii pun in farfurie doua chiftele care sunt ochii, dintr-un cartof fac o gura, il tai asa ca si cum ar avea dinti, ii fac si o mustata din salata verde sau ardei rosu. Ea singura imi cere sa ii facem urechi sau cercei, nas, samd. Da, are 6 ani, si chestia asta functioneaza extraordinar.

va zic eu ca super briose sau super madeleine se fac in casa in MAXIMUM 30 de minute cu tot cu pregatit ingredinte si scos de la cuptor...)

Atentie, faza cu oki, gura, urechi etc la mancare la unii copii ar putea avea exact efect invers, am facut si eu o omleta zambitoare cu ochi, urechi, nas, samd, reactia copilului? a facut o fata speriata si nu a pus gura deloc.
Si Vlad e supermofturos, mesele sunt o corvoada, daca manaca odata pe zi mancare sunt fericita, am adoptata metoda stelutelor desenate , functioneaza uneori, apoi el e fan Ben 10 si am trecut la chestii de genul: daca papi o sa ai muschi ca ben samd si asta merge uneori, daca isi ia ciocolata din frigider, ii spun sa pape mai intai ceva mancare, urla, tipa, tot tacamul, ii las desertul pe masa si cu ochii la el manaca si mancare, dupa masa evident ca primeste si "premiul".
La noi faza cu infometarea nu a mers, adica era in stare sa stea nemancat si doua zile, atunci mi-am dat seama ca daca continuam asa exista riscul sa i se micsoreze si mai tare apetitul si l-am lasat cateva zile sa manance doar ce a vrut el (era in perioada de covrigi).

Vreau si eu reteta aia de briose gata in 30 de min , am niste forme de briose care stau nefolosite si e pacat .

Mergi la inceput