Refuza mancarea, sa il infometez?
A reusit cineva prin metoda asta? Andreas refuza mancarea in general mesele sunt un chin si pt el si pt mine, cu chiu cu vai papa 2 mese de cateva linguri pe zi fara gustari intre.Analize bune, copil energic si f f slab 14 kg la 3 ani si 94 cm.Daca l-as lasa pofta lui, o masa pe zi de cateva linguri de mancare ar fi suficient.
Adrianasi Andreas(28.07.2006)
baby Iannis
Raspunsuri
spic de grau spune:
Ce intelegi prin infometare?
14 kg e ok. Nu te mai lua dupa grafice ca iti mananci sanatatea. Si incearca sa nu te mai raportezi la alti copii. Iti spun din experienta.
Ia uite aici:
Data nasterii:
28.7.2006
Minim
Greutate 11.393 kg
Inaltime 90.195 cm
Perimetrul cranian: 48.318 cm
IDEAL
Greutate 14.702 kg
Inaltime 96.24 cm
Perimetrul cranian:50.624 cm
Maxim
102.77 cm
18.77 kg
53.23 cm
Ce vrei mai mult?
Happiness_4_us spune:
Spic de grau, banuiesc ca ai pe undeva un astfel de calculator.
Ajuta-ma si pe mine sa vad ce si cum ptr fluturas ca si eu am probleme din astea, mai ales ca la ultimul control, pediatra a zis ca e slab, desi are 11kg jumate.
Iar intre noi fie vorba, prefer un copil slab decat unul gras, care in viziunea mea gras = obez.
Merci mult!
Angelli, scuze ptr off topic.
Un sfat, daca imi este permis: mereu a mancat asa andreas, sau are acum o perioada de nemancare? Ca sa citez dr. "toti copiii au perioade de nemancat sau de preferinta pentru anumite mancaruri!"
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
angelli spune:
Nana motoc, Andreas nu a fost asa, pe la 2 ani s-a oprit din mancat, inainte manca orice si oricand.acum are 3 ani si mofturi fite si figuri multe, dar pur si simplu nu are pofta de mancare.Ma gandeam sa il las sa nu mai insist sa manance de 3 ori pe zi si poate de foame mananca si el calitativ(lapte oua branza carne-pe care la papa cu dezgust)
baby Iannis
Adriana mica spune:
Angelli, dar pustiul pare ok dpdv dimensiuni! Dudu are in jur de 14.2 - 14.3kg si peste 95cm.
Intr-adevar, pe masura ce a crescut, au inceput sa apara si "mofturile" la masa. Noi avem insa noroc cu gradinita, unde "puterea exemplului" celorlalti copii isi spune cuvantul si mananca aproape tot (si mai ales, foarte diversificat).
Acasa avem cateva reguli de la care nu ne abatem: nu insistam cu mancarea (mai ales atunci cand este obosit, poate manca cand se trezeste), nu primeste dulciuri pe stomacul gol. In plus, folosim preferintele lui culinare pe post de "undita", ca sa il atragem la masa (de exemplu, un anumit fel de paine sau putin iaurt peste musaca, etc).
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
angelli spune:
Spic de grau multumesc pt grafic.Ma gandeam sa ii scot cumva cina, pe care oricum o papa cu dezgust(am ajuns sa ii dau cereale pt bebelusi de 6 luni, pasate) poate ajunge si el sa manance un mic dejun consistent, macar o felie de piine cu ceva.Laptele il refuza, dimineata cu chiu cu vai inghite cateva ligurite de iaurt activia sau mancanca cateva inele de cerale.
baby Iannis
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui angelli A reusit cineva prin metoda asta? Andreas refuza mancarea in general mesele sunt un chin si pt el si pt mine, cu chiu cu vai papa 2 mese de cateva linguri pe zi fara gustari intre.Analize bune, copil energic si f f slab 14 kg la 3 ani si 94 cm.Daca l-as lasa pofta lui, o masa pe zi de cateva linguri de mancare ar fi suficient. Adrianasi Andreas(28.07.2006) baby Iannis |
Desi poate parea incredibil, sa stii ca si copiii pot avea anorexie pe fond nervos (nu cred ca m-am exprimat foarte corect).
Si fetita mea a trecut printr-o astfel de perioada, nu avea paraziti, nu-i cresteau dintisori, pur si simplu refuza orice fel de mancare. Medicul pediatru mi-a recomandat un sirop pe baza de plante pentru stimularea apetitului, plus Peritol (acest medicament, desi este indicat pentru rezolvarea altor probleme, are ca efect secundar cresterea apetitului si il mai tempereaza putin pe copil). Sincer, am avut retineri citind prospectul de la Peritol, dar cum am mare incredere in doctorita noastra, am mers pe recomandarile ei si intr-adevar dupa vreo 2 zile fetita mea a inceput sa manance din ce in ce mai bine, de toate. I-am intrerupt administrarea de Peritol atunci, dar am continuat cu siropelul (uff, imi scapa denumirea lui) si cu Sanzyme (enzime digestive).
Daca ai posibilitatea, incearca sa mergi cu baietelul si la alt medic pediatru bun, sa vezi ce parere are...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
dalina2x2 spune:
angelli, si eu am fetitele cu fix o luna mai mari decat flacaul tau si au tot 14 kg, iar mie nimeni nu mi-a yis c-ar fi prea slabe...
Aceeasi problema cu mancarea am avut-o si eu cu una din ele, dintotdeauna! Plangea la masa, cand era mica, de multe ori, iar eu am facut greseala sa o fortez.. astfel a capatat un fel de repulsie fata de mancare. Am facut si eu asa, am infometat-o.. Si a mancat mai bine la urmatoarea masa.. dar nu tine mult! Cel mai bine i-a facut un sirop cu multivitamine si minerale, dupa care a-nceput sa ceara singura si sa pape singura! (e vorba de siropul pentru copii de la Life-care, cu multivitamine si minerale. Nu e vorba de reclama, vreau doar sa ajut, pentru ca l-am recomandat si altor prietene si au fost foarte multumite, la randul lor, de schimbare! )
Sa cresteti mari si .. pofta mare!
angelli spune:
CorinaDani cu peritol am incercat si eu, efectul a fost doar pe durata administrarii apoi gata si nici atunci nu a mancat cine stie ce.Pediatri tspe, toti acelasi diagnostic, anorexie.In ultimele analize din proba de digestie a reiesit ca nu digera bine mancarea prin urmare nici nu asimileaza.Pt digestie ia acum triferment si un siropel viusid.nici o modificicare.mai astept.La cresa cand a mers, a slabit,cu toate ca ziceau tantile ca el mananca.
baby Iannis
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui angelli CorinaDani cu peritol am incercat si eu, efectul a fost doar pe durata administrarii apoi gata si nici atunci nu a mancat cine stie ce.Pediatri tspe, toti acelasi diagnostic, anorexie.In ultimele analize din proba de digestie a reiesit ca nu digera bine mancarea prin urmare nici nu asimileaza.Pt digestie ia acum triferment si un siropel viusid.nici o modificicare.mai astept.La cresa cand a mers, a slabit,cu toate ca ziceau tantile ca el mananca. Adrianasi Andreas(28.07.2006) baby Iannis |
Baietelul tau a facut in ultimul timp vreun tratament cu antibiotic ? Daca da, i-ai administrat si ceva pentru protejarea florei stomacale ? Uneori, din cauza antibioticelor, este distrusa flora bacteriana din stomac, ceea ce duce la tulburari digestive diverse...
Sau, digestia incompleta a alimentelor poate indica ceva probleme biliare, mai concret vezica biliara poate fi un pic mai lenesa si nu elibereaza secretia necesara pentru o digestie corecta si completa. Ce aspect are scaunul baietelului tau ? Cumva e mai deschis la culoare, cu aspect untos/uleios si pluteste deasupra apei din toaleta?(ma scuzati, dar asta e, sunt detalii importante).
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
angelli spune:
Corina Dani e mai deschis la culoare, iar pt flora intenstinala a luat enterolcatis.
Dalina2x voi cauta si eu siropelul de la life care, multunesc
baby Iannis