suge degetelul la 4 ani
Raspunsuri - Pagina 2
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ymca doina si celelalte posesoare de mari amatori de degete supte, nu am un sfat despre cum sa ii convingeti sa se lase de acest obicei. mi-am supt 2 degete pana in anul I de facultate zi de zi, de mai multe ori pe zi si mai ales cand adormeam. au incercat ai mei toate variantele...solutii cu gust nasol, dormit cu manusi nopti intregi, intrat brusc peste mine in camera si prins cu degetele in gura, glume, recompense, amenintari cu vei fi urata cu dintii strambi. concluzie: - muscatura mea nu este perfecta dar nici nu arat a iepure sau alt animal dintos - nu m-au impresionat degetele zbarcite; dimpotriva, capatasera un gust extraordinar si erau mai moi decat celelalte - incepand cu o anumita varsta m-au rugat sa mi le sug si punandu-le in fata dintilor, ca sa-i imping la loc; nu prea-mi placea, dar decat sa ma las, sugeam in ambele sensuri - nu m-am lasat decat atunci cand am ajuns la camin, semestrul 1 din primul an. eu eram atasata si de o patura care se rupsese in timp...asa ca am decis sa vin la Bucuresti cu o bucatica din ea...si sugeam degetele mirosind bucata aia de patura...normal ca patura imi placea mai murdarica, ca atunci era buna, nu proaspat spalata. si mi-o tineam sub perna...pana intr-o zi, cand au facut colegele de camera curatenie generala, mi-au descoperit patura si m-au anuntat ca au gasit o "carpa de sters pe jos" la mine sub perna. de rusine n-am solicitat-o inapoi si tot din ziua aia nu am mai bagat degetul in gura. asa ca va rog sa stiti ca mai exista si cazuri de copii ca mine |
Am ras cu lacrimi la povestea ta, Ymca!!!
Dar oare ce cautau colegele de camera sub perna ta, mm???
Doina, mi-am amintit ca fetita de 4 ani a unor prieteni (medici) isi suge degetelul.
Ei spun ca e un mit faptul ca maxilarul se deformeaza de la supt degetul. Cica, nu se deformeaza (e drept, ei sunt neurologi :)).
Totusi, fetita lor are dintisorii foarte in regula, deloc deformati :).
Nikole, felicitari si o mie de imbratisari pentru posibil Maronel-ul .
ymca spune:
denizel, zile intregi am avut grija de ea si-am ascuns-o bine in sifonier cand plecam la cursuri. in ziua cu pricina mi-a fost lene si mi-am zis ca oricum, orice s-ar intampla, nimeni nu ma cauta sub perna. au mutat patul din loc ca sa curete pe sub el, si s-a vazut o bucatica...astea sunt explicatiile pe care mi le-am dat eu singura ca pe ele mi-a fost jena sa le intreb....deja era ciudat ca eu dorm cu o carpa de sters pe jos sub perna...a fost THE MOMENTUM! ziua in care s-a decis ca eu nu mai trebuie sa-mi sug degetele. mi-am facut procese de constiinta (de ce n-am avut grija de patura?), am vrut sa dau timpul inapoi...adica atunci chiar a fost o drama, traita in singuratate (nu puteam sa ma plang la parinti pentru ca lor le spuneam ca nu mai sug, colegelor nu, prietenelor nici atat).
mult succes in actiunile voastre de stopare a suptului si sa NU dati peste copii ca mine
fdoina spune:
citat din mesajul lui nikole Hai maiii....din ce spui aici, ai o dulceata de fetita. |
asa este, multumesc, uneori mi-as dori sa fiu o mama mai competenta sa ai o sarcina usoara, ma bucur pentru tine
eu din raspunsurile primite am tras concluzia ca in niciun caz nu trebuie sa insist, ca daca insist, de ce mi-e frica, de-aia n-o sa scap
cumva intuiam asta, dar mi-au mai spus altii ca "trebuie sa fac ceva" si ca "sunt inconstienta"
denizel spune:
vaaai, Ymca, esti o dulceata cu degetelele si paturica ta!!!!!!
citat din mesajul luifdoina cumva intuiam asta, dar mi-au mai spus altii ca "trebuie sa fac ceva" si ca "sunt inconstienta" |
Aaa, Doina, pai asta e primul semn ca faci exact, dar exact ceea ce trebuie :)).
Alexa Ioana spune:
citat din mesajul lui ymca mult succes in actiunile voastre de stopare a suptului si sa NU dati peste copii ca mine |
no... mi'o venit inima la loc , ca mi se paruse ca vad "sa dati peste copii ca mine" si m'am speriat... ca tare'mi suna a blestem
eu aveam o vorba (pana ieri, mai exact): las', ca da de nu si'a suge degetu' pana la facultate... dar de'acu nu o sa mai zic asa
doina, si mie mi s'a zis de muuuulte ori ca's inconstienta si ca neaparat trebuie sa fac ceva sa nu'si mai suga dej'tu... si ma simteam cumva vinovata ca, cu buna stiinta, fac rau copilului...
nu o voi mai stresa, si voi avea incredere ca se va lasa cand va fi pregatita (oricum, stie ea mai bine decat mine ce si cum )
ymca spune:
imi cer scuze, de aceea am editat.
gandul a fost unul bun...dar transpus gresit pe taste
grati.ela spune:
Ozana a supt degetul pana la 9 ani...e un pitic in creierul lor si pleaca atunci cand va avea chef...Piticul Ozanei s-a rusinat cand a vazut ca bebe Tudor nu suge degetelul...pana atunci nu a fost chip sa plece. Dantura este perfecta asa ca nu a mers amenintarea cu ies dintii aiurea...
ML spune:
Am sa va intreb si eu ceva...
Dar intai o poveste... pe la doi ani (parca) fata statea cu mana in nadragi, la pasarica. Nu facea nimic, doar isi tinea mana acolo. Cred ca un an i-a luat apoi i-a "trecut". Dar nu de tot ca incepu sa-si rontaiae marginea bluzei si s-o suga. Dupa vreo 6 luni a trecut la tinut degetele in gura. Toate degetele nu unul. Intra fata la gradinita, o mai lasa putin si-i trece. Intra in clasa I a anul trecut... si ce face daca tot i-am lasat parul sa creasca pana la umeri? Ia suvita de par si o rontaie si-o suge cu entuziasm. Na, a trecut vacanta, incepu fata ieri clasa a II a, iar o vaz cu parul in gura!
La inceput m-a enervat, mai ales vremea "pasaricii" ca fuse prima pe lista si lumea o intreba daca vrea sa faca pipi, apoi m-am linistit si... mi-am adus aminte cum, eu, copil fiind, ii mancam unghiile si pielitele din jurul lor. "Noroc" cu adolescenta ca-mi aparura cosuri pe fata ca sa am ce zgandari . Adolescenta se duse, cosuri, din cand in cand tot imi apar, asa ca ce sa fac eu mai bine cand ma ia cu... neliniste? Sar pe cosuri!
Si intrebarea, dupa poveste, in special pt. ymca si fetele cu copii mai mari... Nu va trece una, dati in alta? Eu o pun pe seama anxietatii si a unei firi nelinistite. Ce credeti?
Take joy! (poze)
fdoina spune:
ML, toti avem nelinisti mai mari sau mai mici, le umplem care cum putem, mai cu forumu' mai cu facutul zacustii
eu cand eram copilita o intrebam pe mama daca DUmnezeu ne iubeste (mama nu era prea credincioasa) si daca o sa traim o suta de ani... seara de seara...nu puteam sa adorm daca nu capatam asigurarile astea
ymca spune:
ML dupa ce am terminat cu suptul degetelor m-am apucat de fumat
si-am fumat cam 10 ani dupa care m-am lasat brusc si-am inceput sa fac copii
si de cand m-am nascut pana in prezent am mancat dulciuri...o dependenta mai nasoala ca asta n-am mai intalnit...mi-as suge si degetele de la picioare daca as sti ca ma las de dulciuri.