suge degetelul la 4 ani
Raspunsuri - Pagina 3
fdoina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ymca si-am fumat cam 10 ani dupa care m-am lasat brusc si-am inceput sa fac copii |
esti de groaza
oanab125 spune:
Fetelor, sunt disperata. Stiam de Mavala de ceva vreme, mi-am luat inima in dinti si am cumparat si?...
Matei al meu, care va implini 5 ani, isi suge degetele si isi mananca unghiile in continuare.
Si as vrea sa mentionez ca acest lac de unghii e oribil la gust, e ingrozitor de amar, dar dorinta trece si peste asa ceva.
Il dau in continuare, dar degeaba.
Matei si Ilinca
cosmina_p spune:
Suntem intr-a doua zi de "tratament" cu un lac de unghii Deborah!Ema(5 ani si jumatate) isi suge degetul cand adoarme!Dintii de jos i s-au cariat si tocit!Din cauza asta am convins-o sa accepte lacul de unghii.Totusi,dimineata,tot isi mai "scapa" degetul in gura si plange ca "ii este gura acra"!Mergem mai departe!
Liliana82 spune:
si eu am supt degetul pana am ajuns la scoala. Aici m-am lasat pentru ca radeau copii de mine
sper sa reusesti cu a mica caci in cazul meu mai nimic din ce au incercat ai mei nu a reusit.
cosmina_p spune:
Probabil a afectat-o mai tare faptul ca le voi spune copiilor de la grady ca-si suge degetul....de parca ei n-o vazusera!!!Oricum,e a treia zi in care nu a mai dus degatul la gura(pranz si seara)!!!Suntem pe drumul cel bun,nu?
vlahos spune:
la Nick la gradi intr-o zi am ramas blocata .. cind m-am dus sa-l iau acasa una dintre colegele lui avea amindoua miinile imbracate cu tape nu m-am putut abtine si am intrebat de ce in septembrie merge la scoala si n-au putut sa o dezobisnuiasca de suptul degetelui parinti au venit cu ideea ... nu stui daca au reusit dar satacuta erea tare suparata
anuscha2009 spune:
Eu credeam ca am un copil atipic, dar acum vad ca sunt si altii in aceeasi situatie.
Copila mea in septembrie face sase ani si tot isi mai suge degetul. Acum a lasat-o mai moale, dar cand e obosita indiferent de locul unde se afla tot baga degetul in gura.
Pana la varsta de cinci ani il sugea incontinuu - ma atentionau si doamnele educatoare de la gradi - muream de rusine. Cu dreapta colora, cu stanga sugea si fisele ii erau pline de saliva.
Am incercat toate metodele; ardei, piper, lac de unghii, deget legat - nu a functionat nimic.
Singura chestie care a mers a fost ca intr-o zi domana educatoare a dus-o la grupa foarte mica(cresa) i-a pus pampers si i-a dat un biberon. De rusinea care a suferit-o atunci ziua intre copii nu mai tine degetul in gura, numai noaptea sau cand e stanjenita de ceva il baga iar.
Cred ca deja este o obisnuinta suptul degetului (numai degetul mare de la mana stanga) si sunt putin speriata ca va merge la scoala la anul si vor rade copiii de ea.
Dintii nu prea i s-au stricat ( a si inceput sa schimbe vreo 3 dintisori.....)