suge degetelul la 4 ani

suge degetelul la 4 ani | Autor: fdoina

Link direct la acest mesaj

stiu ca au mai fost subiecte, rog moderatorii sa-l lase si pe asta, am vrut sa-l deschid la cabinetul psi, dar m-am jenat, ca acolo sunt probleme serioase...nu ca asta n-ar fi

fetita mea are 4 ani si isi suge degetelul aratator. sora ei mai mare s-a nasut cu degetelul in gura, a renuntat singura pe la un an. cea mica a inceput tarziu sa-si suga degetelul, dupa un an, am crezut ca e o toana trecatoare, ca o sa-i treaca, dar nu, are patru ani si daca la inceput era doar ritualul de culcare, acum i se intampla sa stea si ziua cu degetul in gura...am incercat discutii, i-am luat si o suseta , e foarte amabila si cooperanta, chiar a rontait o vreme suseta (din politete), dar bineinteles tot degetelul e preferatul ei

ce ma fac?ea e prea mare ca sa o mint...i-am spus ca am un lac de unghii care s-o ajute sa-si aminteascasa nu bage degetul in gura, s-a facut foc cand a auzit, m-a facut mama vitrega

pur si simplu nu ma pot hotari, chestia asta cu dezvatatul peste noapte mi se pare brutala, ca si cum ai sili un fumator inrait sa se lase peste noapte, am cosmaruri cand ma gandesc la degetelul ala... ce-i dau in locul lui?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns trutzi spune:

Eu am supt degetul pana la scoala Aveam perioade cand nu-l sugeam dar si perioade cand il sugeam. Parintii mei au incercat toate metodele: ardei, creme, bandaj, scos degetul cand ma vedeau, ma trezeam chiar cu cate o palma in somn, dar nimic nu a functionat. Cand am vrut eu nu l-am mai supt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

si cum arata dintii din fata?

fi-mea deja arata ca un iepuras, i-am explicat ca daca nu se desparte de degetel o sa arate ca un cal...am inteles ca lacul ala de unghii e eficient, da mi-e mila de ea, plus ca o sa iasa scandal, plus ca am citit mai demult un subiect despre o fetita pe care o alapta mama ei la 7-8 ani

adica ce ma intereseaza pe mine nu e neaparat cum s-o dezvat de degetel, ci cum sa fac asta fara sa chinui cupilu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

doina, cand am vazut titlul subiectului, am crezut ca'i vorba de fii'mea
aceeasi problema si la noi. nu a acceptat suzeta defel (indiferent de tip, material, forma culoare, etc...). degetelul intra in gura inainte de somn, sau cand se plictiseste f tare sau e foarte obosita (ceea ce se intampla mai rar). am incercat toate metodele posibile, inclusiv lacul ala de unghii f amar. tot ce am reusit e sa o fac sa vomeze de cateva ori (de obicei in somn), si sa ma simt pe urma introzitor de vinovata cand o vedeam asa speriata si dezorientata, trezita brusc din somn de voma... si cu ardei iute am incercat. de obicei ma roaga frumos sa ii mai pun ardei pe deget, pentru ca ii place mult
cand o surprind cu dejtu'n gura, si'l scoate repede, zambeste rusinata si spune "scuze, mami. promit ca nu'l mai bag"... si o tine fix pana ... data viitoare cand il baga...

asa ca... astept si eu o solutie miraculoasa, daca exista...

edit: si eu tot din cauza dintilor ma agit... ca deja mi se pare ca arata ciudat...
in alta ordine de idei... situatii disperate cer masuri disperate: duminica noaptea a vomat. ceva indigestie probabil. i'am zis ca probabil din cauza aia a vomat, ca'si baga dej'tu in gura... cred ca'i prima minciuna serioasa pe care i'o zic copilului... da' cred ca'i si prima data cand e posibil sa mearga... adica... de duminica nu prea am vazut'o cu degetu' in gura... (stiu clar ca il baga dupa ce ies eu din camera cand o pun la somn, dar ... )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
ce ma fac?ea e prea mare ca sa o mint...i-am spus ca am un lac de unghii care s-o ajute sa-si aminteascasa nu bage degetul in gura, s-a facut foc cand a auzit, m-a facut mama vitrega

:)) Ce dulce e aia mica!!!!!

Doina, eu cred ca e nu e grav si ca nu trebuie sa te ingrijorezi.

Iti spun cum as proceda eu, pentru ca baietelul meu e f. sensibil la miros si estetica partilor corpusorului sau .

Presupun ca, dupa ce isi tine degetelul in gura, pielea arata urat, zbarcita, nu?
I-as atrage atentia asupra acestui aspect. Nu imi dau seama daca la 4 ani e sensibila la cum arata pielea degetului ei, dar pe la 5 sigur va fi.

Cand o vezi cu degetul in gura, nu uita sa-i amintesti sa se spele pe maini dupa ce termina cu suptul. "Doar nu vrei sa-ti miroasa degetelul a saliva uscata, nu?"
(Nu e un miros din cele mai urate cel de saliva uscata, dar e totusi un miros specific).
Probabil ca, dupa ce va merge de muuulte ori pe zi la baie ca sa se spele pe maini, n-o sa mai aiba chef sa bage iar degetul in gura.

Sfatul 2 s-ar putea sa para exagerat , dar eu sunt speriata de maini care ar putea sa miroasa a altceva decat a sapun (sau neutru).
Mi se trage din copilarie, cand bona varstnica ce avea grija de mine isi indesa mainile urat mirositoare pe sub barbia mea, ca sa-mi incheie gulerasul de la uniforma. Brrrr, ce nasol era .

A, sau o poti lasa in pace, dar s-ar putea sa se lege de ea copiii de la gradi sau de la scoala si atunci ar fi rau pt. ea, saracuta.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

fi-miu are 5 ani jumate si tot suge degetul.
zice ca ii place gustul

vestea buna e ca stomatologul a zis ca are muscatura perfecta.
vestea rea e ca nu reusesc sa-l dezvat cu nici un chip. cu ardei iute se supara rau si se spala indata pe miini. oja aia amara a mers o zi, dupa care am constatat cu surprindere ca il suge chiar si amar fiind, si dupa o vreme imi spune victorios "aaa, ce bun e, nu mai e asa amar"

eu sint ingrijorata mai tare de microbi, de parerea altora nu prea ii pasa.
nici nu vreau sa-l chinui, sa se lase de deget si sa aiba vreo amintire urita pe viata.

inca mai caut solutii

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trutzi spune:

Citat:
citat din mesajul lui fdoina

si cum arata dintii din fata?

Aici vine partea buna si interesanta. Eu sugeam degetul mare si il bagam destul de adanc in gura (adica pe tot). Asta a determinat tragerea maxilarului in fata. Deci eu tineam degetul pe cerul gurii, acum e mai adanc decat la o persoama care nu si-a supt degetul.
O data cu deplasarea maxilarului dintii mi s-au aliniat perfect adica nu am dintii incalecati
Eu seman foarte bine cu verisoara mea care e putim mai mare decat mine (gena din partea tatalui e foarte puternica) si ea si-a supt degetul dar mai putin. S-a chinuit ani de zile cu aparat dentar si tot are dintii incalecati si inestetici. Acum toata familia regreta ca nu au lasat-o sa isi suga degetul mai mult.
Depinde de la caz la caz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

doina si celelalte posesoare de mari amatori de degete supte, nu am un sfat despre cum sa ii convingeti sa se lase de acest obicei.

mi-am supt 2 degete pana in anul I de facultate zi de zi, de mai multe ori pe zi si mai ales cand adormeam.

au incercat ai mei toate variantele...solutii cu gust nasol, dormit cu manusi nopti intregi, intrat brusc peste mine in camera si prins cu degetele in gura, glume, recompense, amenintari cu vei fi urata cu dintii strambi.

concluzie:
- muscatura mea nu este perfecta dar nici nu arat a iepure sau alt animal dintos
- nu m-au impresionat degetele zbarcite; dimpotriva, capatasera un gust extraordinar si erau mai moi decat celelalte
- incepand cu o anumita varsta m-au rugat sa mi le sug si punandu-le in fata dintilor, ca sa-i imping la loc; nu prea-mi placea, dar decat sa ma las, sugeam in ambele sensuri
- nu m-am lasat decat atunci cand am ajuns la camin, semestrul 1 din primul an. eu eram atasata si de o patura care se rupsese in timp...asa ca am decis sa vin la Bucuresti cu o bucatica din ea...si sugeam degetele mirosind bucata aia de patura...normal ca patura imi placea mai murdarica, ca atunci era buna, nu proaspat spalata. si mi-o tineam sub perna...pana intr-o zi, cand au facut colegele de camera curatenie generala, mi-au descoperit patura si m-au anuntat ca au gasit o "carpa de sters pe jos" la mine sub perna. de rusine n-am solicitat-o inapoi si tot din ziua aia nu am mai bagat degetul in gura.

asa ca va rog sa stiti ca mai exista si cazuri de copii ca mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

stiam eu ca daca intreb aici, am sanse sa ma descretesc

ymca, esti o scumpa fi-mea are o perna la care nu renunta desi am spalat-o o data si s-a facut numa cocoloase, i-am luat niste minunatii de pernute cu personajele ei preferate, habar n-am cum poate sa doarma pe chestia aia urata si plina de noduri, dar acum m-am convins ca s-ar putea sa plece cu ea la facultate

buli, si fi-mea mi-a zis ca-i place gustul ei, si inventeaza tot felul de povesti, ca sa ma convinga ca trebuie musai si ca "e prea mica"

denizel, asta cu esteticul nu merge, ea e genul dezordonat, murdar , umbla desculta si trebuie sa o schimb de cateva ori pe zi pentru ca daca mananca sau se joaca o face pasional, la gradi i-a spus cineva ca e maricica-murdarica si asta a infuriat-o grozav dar n-a schimbat nimic din felul ei de-a fi

pe de alta parte, cand isi doreste ceva, e cam greu s-o pacalesti, eu am incercat s-o conving sa nu se mai joace atat cu cainele (care sta in curte dealtfel), i-am spus ca blana lui are microbi si trebuie sa nu uite sa se spele, si rezultatul a fost ca a facut in perioada aia o alergie de la sapun, se spala de zeci de ori pe zi pana la coate

Alexa Ioana, m-ai convins sa nu mai incerc lacul ala, sanatate la puiul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Hai maiii....din ce spui aici, ai o dulceata de fetita.

Eu una daca as fi intr-o situatie similara , mi-as lasa copilul in pace, sincer...orice invat are un dezvat,intr-o buna zi se va dezvata.

Eu am supt degetul pana la 10 ani, si imi amintesc cu..horror cate nebunii mi-au pus ai mei pe deget, nimic nu m-a impiedicat sa-l sug in continuare, ba din contra, sugeam mai cu sarg, sa- l "spal"de ..ce solutii mi se punea pe el, dupa care reveneam la ritmul meu lent si relaxant de a suge detetelul.

La 10 ani, am fost operata de polipi, si imi amintesc cum am avut senzatia in timpul operatiei ca medicul mi-a zdrobit cerul gurii, si deodata mi-a venit in minte o imagine infioratoare...
odata ajuns acasa, am incercat sa bag degetelul in gura, si am simtit durere, normal, eram dupa operatie, plus ca ssangeram puternic....de atunci nu am mai supt niciodata degetul.

E adevarat ca dantura mea a avut de suferit, drept urmare, nu zambesc in poze, si eventual acum la 30 de ani, o sa imi pun si eu un aparat dentar sa imi indrept dintii, daca parintii, dragii de ei nu s-au ocupat de asta cand eram un copil doar

Nikole, mami lui Albastrel si fericita 5+ cu ...posibil Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikole

Hai maiii....din ce spui aici, ai o dulceata de fetita.

Eu una daca as fi intr-o situatie similara , mi-as lasa copilul in pace, sincer...orice invat are un dezvat,intr-o buna zi se va dezvata.

Eu am supt degetul pana la 10 ani, si imi amintesc cu..horror cate nebunii mi-au pus ai mei pe deget, nimic nu m-a impiedicat sa-l sug in continuare, ba din contra, sugeam mai cu sarg, sa- l "spal"de ..ce solutii mi se punea pe el, dupa care reveneam la ritmul meu lent si relaxant de a suge detetelul.

La 10 ani, am fost operata de polipi, si imi amintesc cum am avut senzatia in timpul operatiei ca medicul mi-a zdrobit cerul gurii, si deodata mi-a venit in minte o imagine infioratoare...
odata ajuns acasa, am incercat sa bag degetelul in gura, si am simtit durere, normal, eram dupa operatie, plus ca ssangeram puternic....de atunci nu am mai supt niciodata degetul.

E adevarat ca dantura mea a avut de suferit, drept urmare, nu zambesc in poze, si eventual acum la 30 de ani, o sa imi pun si eu un aparat dentar sa imi indrept dintii, daca parintii, dragii de ei nu s-au ocupat de asta cand eram un copil doar

Nikole, mami lui Albastrel si fericita 5+ cu ...posibil Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Iertare ca intervin in subiectul de fata...dar vreau sa spun felicitari lui Nikole!!!!! Ce surpriza ca esti din nou graviduta, draga mea, cu asa un baietel superb ca Albastrel era si cazul!!!

Cu degetelul nu prea stiu, mandra mea nu l-a supt deloc nici nu stie cum este, insa stiu de la o colega de birou ca i-a pus celei mici (avea 3 anisori) bandaj peste deget (era prea mare si nu il mai putea duce in gurita) pentru ca ii crapase pielea si parca se si infectase, am inteles ca se intampla des, si cat statea cu bandajul nu il sugea. Ce e drept pleca bandajul sosea si degetelul in gurita, insa episoadele de bandaj fiind dese, a invatat fata ca se poate trai si fara degetel in gurita.

Mandra mea a scapat de suzi pe la un an si jumatate dupa ce a fost fan, ce e drept numai noaptea, ziua deloc.
pupici

Clau 33+ cu si Alessia Maria 13 iulie 2007

varsta bb2

Mergi la inceput