am nevoie de o idee
Raspunsuri - Pagina 2
Bic spune:
Mie cusutul cruciulitelor pe pinza de etamina mi-a marcat copilaria si cred ca e reprezentativ pentru Romania.
Ca sa fie safe, poti sa demonstrezi cu cu acul si apoi sa ai foi de hirtie cu patratele si culori sa-si desenze ei cruciulitele dupa un model romanesc sau din imaginatia lor.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC
Alexia27 spune:
Asa e, mea culpa...cu povestea asta cu MJ am fost data peste cap in ultimul hal...
So...am imbracat copila in costumul national, si ce-i drept, a fost unica
Intre atatia japonezi, chineji si tailandezi, sa vezi costumul nostru national..a fost deosebit.
Am aranjat standul Romaniei cum am putut si eu, fiind singura romanca din gradinita si neavand mare lucru la mine,am facut ce am putut: doua stergare pe masa, un castron de lut cu oua incondeiate, o icoana, efigia lui Vlad Tepes, costumul fetei pe perete, tricolorul si prezentarea mea in powerpoint.
Au impresionat ouale, fie-mea a si spart unul si l-am folosit ca exemplu ca sunt "adevarate"
...nu prea credeau...
Am vrut sa fac o hora, dar eu nu am stiut cum e organizat; fiecare a venit cand a avut chef, asa ca nu am prea avut clienti la horit ![]()
Eu am avut un coltisor de aranjat intr-o clasa mai retrasa, pe cand japonezii si chinejii au avut cate o clasa intreaga...deh, erau si multi, asa ca ei au avut cei mai multi vizitatori.
Dar, au venit cativa din educatorii de la gradi sa vada prezentarea; le-am explicat la fiecare in parte, le-am raspuns la intrebari. Au aflat si ei ca pe langa Dracula si fotbal, mai avem si un cimitir vesel, si niste babe sus pe munte, si un apus superb pe Dunare, si niste munti de neuitat;au vazut floarea de colt si zapada scanteind in soare; au aflat ce e o valtoare si au vazut cum se face palinca
; si uite asa, acum doua zile am aflat ca unul dintre cei cu care am vorbit foarte mult a propus directoarei ca la orele de "passport to the world" sa studieze Romania
Am fost tare impresionata... putinul pe care l-am facut, a ajuns la inima cuiva care vrea sa afle si ceilalti despre tara noastra...frumos!
M-am intins prea mult...va multumesc mult pentru idei si le retin pentru orele respective.
editez sa pun si 2 poze: 1 de la parada costumelor si una cu standul:
http://www.flickr.com/photos/13880008@N04/
Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!
sanziana72 spune:
Bravo Alexia27 

! Ai reusit sa ii impresionezi.
Pentru ei probabil ca e ceva foarte exotic Romania
.
Bafta in continuare!
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
karligutza spune:
martisorul mai e ceva strict romanesc daca nu ma insel; n-am mai auzit sa se poarte martisoare si pe alte meleaguri!
foarte frumos subiectul, a generat discutii care mi-au produs si mie amintiri f.placute din copilarie! 
karligutza
sunt mamica Adelutei 
Alexia27 spune:
Uite, chiar aseara m-am gandit la martisor...am si dat pe youtube sa vad daca arata si tehnica. Ma gandeam poate la primavara, daca or mai face despre Romania (se schimba tematica la jumatate de trimestru sau un trimestru)...am marcat si martisorul pe lista ![]()
Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!