am nevoie de o idee

am nevoie de o idee | Autor: Alexia27

Link direct la acest mesaj

Pe 26 iunie, la gradinita la fata mea o sa fie Ziua Internationala. Pe langa alte lucruri, ni s-a cerut (parintilor) sa desfasuram fiecare o activitate cu ceva specific tarii de unde vine. de ex: origami pentru Japonia, picturi cu henna pentru india etc.
Habar nu am ce as aputea sa fac cu niste copii, ceva care sa reprezinte Romania.
Aveti voi vreo idee de joc? Sau altceva?

Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Daca stii vreun joc po****r, ai putea sa ii inveti pe copilasi sa danseze. O hora, ceva...

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Sebi are nevoie de voi!!!
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Incondeiat oua.
Tema folclorice: dans, cantec.

Cri mami de Ale ( 2003) & +29 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Multumesc de idei, fetelor! Si eu ma gandisem la o hora, dar nu o sa am ocazia sa ac ceva cu ei inainte, asa ca la hora o sa fie doar o mare bulibaseala IAr cu ouale...sunt copii de 2-5 ani, nu stiu cat incondeiat or sa faca ei, dsar ma gandeam poate la ceva pictat oua cu degetele.
O idee de-a mea e sa fac o plansa mare de tot cu harta Ro si sa pun cu copiii formele de relief cu plastilina pe harta. Altceva nu stiu... povesti sau legende...parca nu imi vine sa le povestesc de dracula si de vlad tepes.
Sotron, baba-oarba etc au si alte tari, nu e specfic romanesc...
Mai aveti idei? pliiiz, ca luni tre sa le spun ce vreau sa fac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

"elasticul" se joaca in vreo tara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

La hora pasii mi se par usor de invatat si va fi si amuzanta bulibaseala. Vor asculta si muzica romaneasca...

Oina stiu ca e un joc specific romanesc dar cred ca e greu de jucat cu copilasii. Eventual doar aruncarea cu mingea de oina( aveam o astfel de proba la orele de sport in scoala generala) dar ai nevoie de o minge de oina.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Sebi are nevoie de voi!!!
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Si fiica mea a dansat la Gradi www.youtube.com/watch?v=khPZISfLp0U" target="_blank">hora la romani si sunt in grupa copii de la 2,5 ani la 6,5 ani. Se miscau si ei fata-spate...nu ca la Brausorul

Cri mami de Ale ( 2003) & +29 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gargoyle spune:

Cum au zis fetele, oua incondeiate si mai ales hora; amandoua sunt distractive. La oua poti pune pe o masa cateva gata facute asa cum trebuie si in rest sa vopseasca ei cum pot, probabil cu degetele mai mult. La hora, e de ajuns sa fie muzica po****ra si ei sa se invarta in cerc tinandu-se de manute. Oricum n-au cum sa se imbrace si in costume.
In rest, din mestesugurile romanesti traditionale nu prea mai e ceva potrivit pentru copii mici: tesut, olarit, masti, icoane, sculptura in lemn, papusi impletite, instrumente muzicale (fluier, nai...)
Succes!!

Mami de pisicuta (28.06.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Alunelu' ar fi bun si scurt dar daca nu vrei ingramadeala mai bine un proiect.
Perinita cum e? ar merge la copii? sau prea e cu pupaturi.

sa picteze farfurii de unica folosinta (din hartie) si tu le areti un model ideea e sa semene cu cele traditionale facute de olari -simplu poti folosi doar 2-3 nuante de culori. cu farfurii putin adancite iese cel mai bine, sa fie de calitate buna si deloc lucioase sa se poata picta pe ele.

ce mai faceam noi pe la lucru manual poate te inspiri... papusa din ata, biserica din chibrite sau scobitori, jocul Moara cu boabe de fasole, margele din macaroane, batiste, traista.

palariile alea mici din zona Maramuresului, daca ai putea sa faci din hartie si sa le ataseze niste ciucurei rosii.

sau ceva cu tricolorul, un proiect in care sa decupeze cele 3 culori si sa faca fiecare un stegulet (la partea de lemn poti folosi bb-q sticks)
sau un semn de carte din carton cu ciucuri de azta rosii la margini(din nou amintesc de ciucuri dar astia predomina la costumele nationale) pe catron sa faca tricolorul sau ceva motive ca si la costumul national x-uri sau rombulete tot felul de brizbrizuri :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Mi-am adus aminte ca luam o foaie mare o impaturam cat de poate de mult si apoi taiam colturile..
cand o despaturam iesea ca o fata de masa plina cu gauri in forma de romb.

dup'aia se poate desena in diferite culori puternice si arata ca o fara de masa taraneasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Va multumesc mult de tot pentru idei, si scuze ca nu v-am multumit mai repede. Am fost plecata cateva zile si abia m-am intors. Am retinut sugestiile si maine o sa ma hotarasc, sa vad care se potriveste mai bine situatiei.
Acum fug sa fac un dus mandrei mele.
Wkend placut la toate!

Mergi la inceput