Fumatul in spatiile de joaca

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Anemona, dar cum ai simtit tu fumul vecinului de la 20(!) de metri? Dar ce fuma ala, pipa pacii indiana?

am zis cum :)... din cauza ca batea vantul exact spre noi.

iti multumesc ca ai revenit asupra acestei chestiuni, chiar asta vroiam sa subliniez: fumul se poate simti si la distante mai mari daca este adus de vant.

in concluzie, nu este suficient sa se fumeze in spatii mai retrase ale locului de joaca ci in afara acestuia......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Dar despre cei care fumeaza mergand pe strada ce parere aveti??? Stai la semafor si fumeaza respectivul sau respectiva langa tine de numa'... Urasc nesimtirea asta a unora...
Oana, despre adolescentii lipsiti de orice urma de bun simt si respect pentru semeni e alt subiect..din pacate, in ultima vreme, observ ca adolescentii sunt tot mai lipsiti de scrupule, de cei 7 ani de acasa, de respect...etc.etc....si aici noi, parintii, suntem vinovati...avem mult prea multe de facut ca sa le mai avem grija copiilor nostri, viitorii adolescenti de maine..credem ca daca le oferim totul din punct de vedere material, conteaza cel mai mult...nu le insuflam adevaratele valori, nu ii educam sa stie sa-i respecte pe ceilalti, ii facem sa creada ca totul li se cuvine... Nu-mi plac astfel de adolescenti si sper sa stiu sa-mi educ si sa-mi apropii copilul astfel incat ca viitor adolescent sa stie ce inseamna respectul pentru celalalt si bunacuviinta... Cat despre betivi...nu vreau sa-mi stric seara...

Lora, mami de Iustina
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133766

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

LORA, hai sa nu exageram, vrei?

Ca asa poate spune si Tanta ca o polueaza fonic strigatele copiilor din parc Intelegi ce spun?

EDIT

Nu suport efectiv nici eu, femeile care fumeaza pe strada. E URAT!
Dar de aici si pana a ne plange ca ´´fumeaza unul de numa´´ la semafor...e cale tare lunga.

De tevile de esapament ce parere ai? Alea pe care le inhalam permanent..oriunde si oricum.

Mergi la inceput

ladyJ pe un nefumator il deranjeaza fumul de tigara oriunde ar fi... insa in majoritatea cazurilor toleram acest obicei
dar nu asta e subiectul pe care il discutam.....
sa ne limitam la spatiile de joaca pentru copii si la ce putem face pentru a impiedica fumatul in aceste zone

LE: masinile din secolul 18 ce circula pe strazile patriei.....alt subiect de interes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Nici eu nu sunt de acord cu fumatul la locul de joaca al copiiilor.

Cat stau adultii cu copiii in parc ? Cel mult 3 ore. Nu pot rabda ei in orele astea sa nu fumeze ?!

Da' cred ca se gandesc asa : daca pruncu' se joaca la aer, ia sa trag eu o tigara, sa ma recompensez pt rabdarea de care dau dovada.

Eu mai admonestez pe cate cineva care isi aprinde tigara langa fetita, daca se apropie copilul de un fumator, ii spun clar sa nu se apropie de fumul persoanei respective, ca se intoxica. Si fumatorul ma aude.

Ar trebui, prin lege, sa se interzica fumatul langa copii, chiar daca este in aer liber.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

LORA, hai sa nu exageram, vrei?

Ca asa poate spune si Tanta ca o polueaza fonic strigatele copiilor din parc Intelegi ce spun?

EDIT

Nu suport efectiv nici eu, femeile care fumeaza pe strada. E URAT!
Dar de aici si pana a ne plange ca ´´fumeaza unul de numa´´ la semafor...e cale tare lunga.

De tevile de esapament ce parere ai? Alea pe care le inhalam permanent..oriunde si oricum.

Eu fac parte din categoria celor care fumeaza pe strada (stiu LadiJ, e urat, dar ce sa fac?)...nu din placere ci de nevoie...cu copilul langa mine nu fumez, cu ea in masina nu fumez...in casa fumez calare pe geam in bucatarie mai ceva ca puscariasii- atunci cand doarme ea...asa ca atunci cand "scap" si sunt singura imi aprind si eu o tigara si o fumez chiar pe strada...din fericire..la mine, "pe strada" inseamna o strada lunga de vreo 100-150m de metri si pustie la orice ora...drumul dintre casa mamei mele si piata...asa ca rareori mi se intampla sa ma intersectez cu cineva care poate fi deranjat de fumul meu....
Lora si mie mi se pare ca exagerezi putin...cum spuneam..fumatul este un viciu, dar asta nu inseamna sa transformam toti fumatorii in "paria"...daca nu au voie sa fumeze nicaieri...unde sa fumeze? Exista un gest absolut simplu pentru momente neplacute "gen fumatorul de la stop"...te muti cativa metri mai incolo si eviti fumul...acum, serios, oameni suntem...tu chiar nu ai niciun viciu? Eu sunt de parere ca fiecare dintre noi avem ticuri, vicii, obiceiuri care sunt sau pot fi deranjante pentru cei din jur...uneori chiar nocive pentru cei din jur...cu putina maleabilitate din partea celor din jur, putin bun simt din partea celui care le are...astfel de lucruri se rezolva!
O seara buna!

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamona

ladyJ pe un nefumator il deranjeaza fumul de tigara oriunde ar fi... insa in majoritatea cazurilor toleram acest obicei
dar nu asta e subiectul pe care il discutam.....
sa ne limitam la spatiile de joaca pentru copii si la ce putem face pentru a impiedica fumatul in aceste zone

LE: masinile din secolul 18 ce circula pe strazile patriei.....alt subiect de interes

Stiu, sunt nefumatoare si stiu cum e sa-ti sufle un nesimtit fumul in nas. Dar nu ai sa ma auzi vreodata jelindu-ma ´´vai, fumeaza nenea ala la semafor langa mine,vai vai´´ Adica sa fim putin realiste ca altfel dam in paranoia.

Nu-mi convine, dau doi pasi in spate dar nu-i pot interzice omului sa fumeze la semafor ca nu e semaforul lu´mama

Cat timp tigara e un drog legal, la fel ca si alcoolul, atunci da, exista riscul de a da nas in nas oricand cu un fumator sau un alcoolist.

Nu ne place-ne mutam in munti. De parca chiar tigara aluia de la semafor e cel mai RAU lucru care ni se poate intampla..sa fim seriosi, traim intre oameni cu bune si cu rele.

SIGUR, cu copiii trebuie avuta mai mare grija si trebuie sa-i ferim NU DOAR de fumul de tigara, ci de multi alti poluanti, gunoaie, rahaturi, boli si asa mai departe.Aici e vorba de RESPONSABILITATE.

Mergi la inceput

cautand un pic daca s-a facut ceva in acest sens la nivel european...am vazut ca exista niste strategii ce tind sa aigure repsirarea unui aer curat de catre copii
http://www.euro.who.int/Document/CHE/CHECSSBook.pdf

din pacate, in aer liber vorbesc doar de poluarea de la gazele de esapament

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Oanamada, Conchita, si io care credeam ca sunt singura fumatoare de pe DC si-mi ascundeam viciul ca pe o boala rusinoasa
Acum poate sa come out of the closet si mandea.

On topic: si eu fumez in parc dar nu in locurile de joaca si nu in nasul copiilor. Nu fumez niciodata in spatii inchise in care se afla nefumatori (mici sau mari). E simplu: asta e o tara libera (inca) in care am dreptul sa fumez si nu gasesc cu cale sa ma justific in fata nimanui. NU am dreptul sa fumez in nasul nefumatorilor si NU am dreptul sa fumez in nasul copiilor. Simplu, v-am spus.

Pentru cine vrea sa se 'dixtreze' o tzara, iata un fragmentel in South Park in care puteti observa cum propovaduitorii tolerantei sunt gata sa treaca multe cu vederea dar nu asa o crima.

P.S. Cine are vreo idee despre cum pot fi protejate drepturile fumatorilor sa-mi zica si mie.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Mihaelka, ne lasam? Oanamada, ce zici?

Lady J, uite, cu faza de la semafor...eu nu as face niciodata asa ceva. atata vreme cat mai este inca o persoana langa mine, nu-mi aprind tigara, punct. semaforul nu o fi al celui de langa mine, dar nici al meu nu e. e al tuturor, loc public. bine, aici vorbesc despre standardele mele, nu le impun nimanui si inteleg ca in ro fumatul e liber mai peste tot - asta e, de fapt, problema: cum negociezi cu cel de langa tine ca iti incalca libertatea si dreptul la aer curat, chiar daca nu incalca legea?

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as întoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput