Rog metoda buna de intarcare
Raspunsuri - Pagina 2
anca_a spune:
Citat: |
DAR: ne-am hotarat sa nu mai dormim cu el in camera, azi noapte a fost prima data!..pe la 1 s-a trezit si a plaaaans, a sarit in pat, dar dupa vreo jumate de ora de tanguieli si plansete a adormit la loc...la noi e singura modalitate care a mers!..daca merge cineva la el sa-l ia in brate, sa-l consoleze, scandalulse tripleaza si nu mai adoarme cateva ore, am incercat TOT!! |
Mi se pare absolut sinistru ce i se intampla bietului copil. Exista si o alta cale fara a traumatiza copilul (raspunsul Sabinei)
Anca
betty78 spune:
citat din mesajul lui diamar78 Va rog sa ma ajutati cu o metoda buna de intarcare. Baiatul meu are 1,8 ani si inca mai suge dar problema e ca am ramas insarcinata. Am vorbit cu dr lui si a spus ca mai pot sa-i dau dar sa incerc sa-l intarc treptat, dar nu reusesc sa fac nici un progres. Am incercat sa-mi pun mustar pe sani, spune ca e caca si peste 10 minute iar imi cere. Cum il nemultumeste ceva sau e plictisit imi cere titi. |
Imi primul rand mi se pare injositor, umilitor sau cum vrei tu sa ii spui atat fata de copil cat si fata de tine sa iti pui mustar sau orice altceva pe tzitzi, doar ca il intarci si nu vorbesc din necunostiinta de cauza, mai ales ca mi-am alaptat copilul timp de 1 an si 4 luni. Poate ca ar trebui sa incerci alte metode mai umane: eu de exemplu am inceput sa zic drumul spre intarcat la 1 anisor si am terminat procesul in 4 luni. In primul rand ar trebui sa incerci sa raresti pe cat se poate suptul: de exemplu sa iesi foarte mult afara cu bebe ca sa nu mai ceara (pentru ca sunt convinsa ca vreas a suga atunci cand se plictiseste, cand este suparat sau vrea sa se simta aproape de mami), sa mai pleci de acasa cateva ore si sa lasi pe altcineva cu el, iar perioadele in care pleci sa fie din ce in ce mai lungi. Iar in plus el mai be aun alt fel de lapte? Este foarte important sa ii inlocuiesti laptele de san cu un alt lapte pe care il accepta. Eu nu am vrut sa ii dau lapte de vaca, pentru ca am considerat ca cel praf este imbogatit cu vitamine, asa ca am optat pentru Milumil 3, sau cel cu vanilie, banane, si cel Junior. Usor usor dintr-un biberon, gen canutza a inceput sa il bea.
Oricum multa bafta
Betty78deMario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare
pozele noastre
asa creste bebe Mario
luny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui anca_a
Mi se pare absolut sinistru ce i se intampla bietului copil. Exista si o alta cale fara a traumatiza copilul (raspunsul Sabinei) Anca |
????????sper ca nu despre copilul meu este vorba!...nu permit astfel de afirmatii de la persoanele care nu stiu despre ce e vorba si care nu ma cunosc!!
eu povestesc experienta mea, care in ciuda neplacerilor mele personale, oricum m-a determinat sa ma chinui si sa continui alaptare, copilul meu are aproape un an!! si voi continua, pana cand va fi el pregatit sa o rareasca, doar ca nu se mai poate noaptea, pe langa faptul ca el nu se odihneste bine, cu trezirile din ora-n ora, ca sa stea atarnat de san chiar daca nu mai curge demult nimic...sa nu mai spun ca spatele meu este praf...asa ca te rog sa-ti masori cuvintele inainte sa emiti astfel de judecati!!
Si ce legatura are Sabina cu asta?...
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
creem spune:
Ma alatur si eu clubului cu o sugace de 1 an si 3 luni care sta noaptea mai mult la san eu nu ma odihnesc deloc si sunt zombi ziua.
Am incercat sa ii raresc supturile ziua, merge pana vine vorba de comn...nu adorme pana nu ii dau tzatzi. Am incercat sa nu ii dau...plange foarte tare, apropae se invineteste, plange cu suspine...mai mult de 10 minute n-am rezistat si i-am dat sa suga.
La noi problema e ca nici nu mananaca foarte bine, nici nu bea lichide....
Oricum, ma tot chinui sa ii raresc supturile, insa i-a iesit o masea, a si racit...asa ca o perioada o sa ii mai dau cu iguranta sa suga.
Diamar...a mai fost o fata in situatia ta, Dandusa, a deschis si ea un subiect asemanator...stiu ca pana la urma s-a resemnat si fetita ei s-a intarcat singurica, probabil nu-i mai placea gustul laptelui modificat si de hormoni. Daca vrei da-i pm i sigur iti va spune din experienta ei. Iti dorec sarcina usoara si copii sanatosi!
Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007) cu (26.05.2008)
Poze Maria Sofia
www.youtube.com/watch?v=UDawnIQuTRU" target="_blank">uite ce fac eu
musetto spune:
Inca un subiect la care agresivitatea e la loc de cinste. Chiar daca nu suntem de acord cu anumite lucruri, exista intotdeauna o cale civilizata de ne expune parerea si, eventual, de a da sfaturi. Nu e nevoie sa dam cu parul. Sa nu uitam ca de multe ori mamele care scriu aici pe forum si cer solutii au incercat tot ce au stiut si au putut sa faca ele. Si au ajuns la limita. Stiu, pt ca si eu simt la fel. Mi-am pus in cap sa alaptez copilul pana se intarca singur (daca se intampla pana in 3 ani). Am ajuns la jumatatea drumului si sunt deja distrusa fizic, asa ca m-am hotarat sa ma opresc aici cu alaptatul. Si daca nu exista nicio alta solutie decat uleiul de menta, atunci o sa il incerc si pe ala, pt ca intotdeauna tb sa alegi raul cel mai mic si decat sa imi planga copilul pana se invineteste sau sa plec eu de acasa o saptamana, mai bine fac asta. Bineinteles, daca exista o solutie mai buna, sunt receptiva si o aplic! Deocamdata metoda Sabinei la noi nu functioneaza, fiica-mea oricum suge de la mine doar pt confort psihic, nu pt lapte... dar o sa mai incerc. Si o sa mai citesc si alte sfaturi, daca mai apar intre timp.
Eseea spune:
ei, daca esti insarcinata..asta e cea mai buna metoda prin care se va intarca bb. La noi tot asa, am alaptat pana la 1 an si 6 luni la greu ( pana la 1 an si 2 luni APROAPE exclusiv) pt ca bb ff greu a acceptat diversificarea!! Abia atunci am reusit cu chiu cu vai ( plansete non stop 3 zile, nemancat...ff greu a fost) sa-i scot sanul de zi. Am lasat doar seara, noaptea de n ori si dimineata. Am ramas insarcinata, nici gand sa o pot intarca. Ei bine, fix la un an si 6 luni si 16 saptamani de sarcina, lui bb nu i-a mai placut gustul. Probabil aparuse deja colostrul. In 2 seri a incercat sa suga, punea gura pe san, se stramba, scancea, a inceput sa planga si nu a mai vrut sa suga. A 3a seara am profitat si eu si nu i-am mai dat. Suzi la culcare si eu. Asta a fost tot, nu a mai cerut.
Edit : mai pune gurita si acum pe san uneori ( cand ma dezbrac de ex, dar nu mai suge, doar pune limbuta putin si incepe sa zambeasca..deci isi aduce aminte de clipele minunate pt amandoua! )
Mami de fetita si de baietel 36 +
luny spune:
Musetto..clasic cu agresivitatea gratuita,din pacate..
Eu am progrese formidabile: a doua noapte a fost mai bine ca prima, s-a mai mieunat de cateva ori dar a reusit sa adoarma singurel, fara sa fie nevoie de san sau luat in brate.Iar aseara, Doamne ajuta, bebele meu a dormit PRIMA lui noapre intreaga, fara nicio trezire!!! in sfarsit, a avut un somn odihnitor..ceea ce nu e valabil si ptr mine, si nici nu va vi pana nu ma obisnuiesc cu ideea ca poate sa doarma noaptea!!..am stat geana si ma trezeam din ora-n ora sa trag cu urechea la el, sa vad daca e ok...pe la 5, n-am rezistat si m-am dus in dormitor sa vad ce face...dormea linistit!
Sper sa fie un obicei somnicul linistit de acum incolo, si sa nu fi fost doar o intamplare...
Singura concluzie pe care o pot trage este ca simtindu-ma la un metru de el noaptea, d-aia se trezea si plangea dupa san...acum, ca e singur in camera, vad ca se dezvata, usor-usor...inca nu ne intoarcem cu el in dormitor, mai stam 4-5 nopti pe canapeaua din sufragerie, abia apoi vedem cum au evoluat lucrurile ptr bebe.
Ziua, alaptatul e la fel, adoarme la san, seara la fel.
Voi de cate ori mai alaptati ziua?..mie imi cere si la 2 ore, cateodata..in medie, de vreo 4 ori/zi.
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
lara_c spune:
In ce luna esti?
Asa cum spunea Essea, copiii nu mai vor sa suga dupa luna a patra(aproximativ).
Parerea mea este ca daca tot ai alaptat pana acum , fa un efort si asteapta inca putin, va refuza singur sanul.
Nu are sens sa te dai cu tot felul de condimente si alte asemenea pe sani pt ca el oricum va incerca.Pe langa ca nici mie nu mi se pare ok fata de bebe, s-ar putea sa dureze tot atat.
Lara
Erinn's mummy
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/Wedding?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/ErinnKendall?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/AroundTheWorld?feat=directlink
www.onetruemedia.com/shared?p=7a28966e1c7a95b174b0df&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">My stars
creem spune:
citat din mesajul lui luny Musetto..clasic cu agresivitatea gratuita,din pacate.. Eu am progrese formidabile: a doua noapte a fost mai bine ca prima, s-a mai mieunat de cateva ori dar a reusit sa adoarma singurel, fara sa fie nevoie de san sau luat in brate.Iar aseara, Doamne ajuta, bebele meu a dormit PRIMA lui noapre intreaga, fara nicio trezire!!! in sfarsit, a avut un somn odihnitor..ceea ce nu e valabil si ptr mine, si nici nu va vi pana nu ma obisnuiesc cu ideea ca poate sa doarma noaptea!!..am stat geana si ma trezeam din ora-n ora sa trag cu urechea la el, sa vad daca e ok...pe la 5, n-am rezistat si m-am dus in dormitor sa vad ce face...dormea linistit! Sper sa fie un obicei somnicul linistit de acum incolo, si sa nu fi fost doar o intamplare... Singura concluzie pe care o pot trage este ca simtindu-ma la un metru de el noaptea, d-aia se trezea si plangea dupa san...acum, ca e singur in camera, vad ca se dezvata, usor-usor...inca nu ne intoarcem cu el in dormitor, mai stam 4-5 nopti pe canapeaua din sufragerie, abia apoi vedem cum au evoluat lucrurile ptr bebe. Ziua, alaptatul e la fel, adoarme la san, seara la fel. Voi de cate ori mai alaptati ziua?..mie imi cere si la 2 ore, cateodata..in medie, de vreo 4 ori/zi. LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008) Life is to precious to worry about stupid Shit! |
Luny, eu ii dau in general inainte sa adoarma pe zi (adica o data sau de doua ori), dar de cand cu dintii si maselele e mai maraita si o mai linitesc cu putina tzatza.
Cate nopti s-a trezit dupa tzatzi si a plans?
La noi nu cred ca ar functiona metoda ta, pentru ca s-ar da jos din pat sa vina la noi...ea doarme in patul mare, cu mine.
Pupici si multe nopti linistite de acum incolo!
Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007) cu (26.05.2008)
Poze Maria Sofia
www.youtube.com/watch?v=UDawnIQuTRU" target="_blank">uite ce fac eu
diamar78 spune:
citat din mesajul lui lara_c In ce luna esti? Asa cum spunea Essea, copiii nu mai vor sa suga dupa luna a patra(aproximativ). Parerea mea este ca daca tot ai alaptat pana acum , fa un efort si asteapta inca putin, va refuza singur sanul. Nu are sens sa te dai cu tot felul de condimente si alte asemenea pe sani pt ca el oricum va incerca.Pe langa ca nici mie nu mi se pare ok fata de bebe, s-ar putea sa dureze tot atat. Lara Erinn's mummy http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/Wedding?feat=directlink http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/ErinnKendall?feat=directlink http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/AroundTheWorld?feat=directlink www.onetruemedia.com/shared?p=7a28966e1c7a95b174b0df&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">My stars |
Nu am decat 8 saptamani asa ca probabil laptele nu si-a schimbat gustul. Faza cu mustarul am incercat-o doar de cateva ori pentru ca-mi era incomoda. Peste zi oricum nu prea are ce sa suga.
Va multumesc oricum pentru sugestii.