Rog metoda buna de intarcare
Va rog sa ma ajutati cu o metoda buna de intarcare. Baiatul meu are 1,8 ani si inca mai suge dar problema e ca am ramas insarcinata. Am vorbit cu dr lui si a spus ca mai pot sa-i dau dar sa incerc sa-l intarc treptat, dar nu reusesc sa fac nici un progres. Am incercat sa-mi pun mustar pe sani, spune ca e caca si peste 10 minute iar imi cere. Cum il nemultumeste ceva sau e plictisit imi cere titi.
Raspunsuri
CorinaDani spune:
Buna,
eu, din pacate, mi-am alaptat fetita doar pana a implinit 6 luni...am intarcat-o pentru ca nu mai voia laptele meu, sugea putin si refuza sanul, plangea...degeaba am incercat si cu laptele meu muls si pus in biberon...
am intarcat-o foarte usor, la inceput prin inlocuirea unei mese de lapte de mama cu lapte formula, apoi o lasam sa suga mai putin de la san si ii dadeam in completare formula de lapte...
pe masura ce ea a supt mai putin lapte de la mine, mi-a scazut si cantitatea de lapte, treptat, asa ca nu am avut probleme nici eu, nici ea...
cred ca ai putea sa incerci sa mananci alimente care ar putea sa dea un gust mai ciudat laptelui tau (de ex ceapa, usturoi, condimente, etc. - dar atentie, sa nu-ti faca rau in sarcina !!!). poate asa baietelului nu o sa-i mai placa gustul laptelui tau si se va intarca singur...
e mai greu, pentru ca e destul de marisor si "titzi" a devenit un obicei pentru el, chiar tu spui ca e o metoda de a-i alunga nemultumirea si plicitseala, deci nu vrea titzi neaparat de foame...
nu ai spus, insa, daca ai incercat sa-i dai lapte formula si ce rezultate ai avut...sau incearca lapte formula cu cereale, sunt o gramada de sortimente potrivite pentru varsta lui...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
angiuta spune:
Eu consider ca cea mai buna metoda de intarcare e treptat dar la noi din pacate nu a functionat. Eu l-am intarcat luna trecuta, in ianuarie, la 1 an si 7 luni.
Mi-a spus o colega ca ea s-a dat cu drojdie de cafea pa sani si de cate ori vroia se dadea inainte cu drojdie si-i arata. O intreba apoi daca mai vrea si spunea ca nu.
Asa am facut si eu....ii spuneam ca mama are buba; vedea, se intrista si imi tragea tricoul peste sa nu mai vada. Dupa cateva ore cand vroia iarasi, mergeam in bucatarie, murdaream sanii si-i aratam. Dupa 2 zile a incetat sa mai ceara. In primele zile era trist, se vedea ca nu-i in apele lui dar apoi a inceput sa fie din ce in ce mai bine, singura problema e ca nu vrea lapte. Am incercat toate felurile si abia daca bea 50-100 ml pe zi. Dar ii dau iaurt si branza, sper sa compenseze.
Iti urez succes, dar repedet, cel mai putin traumatizant pentru copil dar si pentru tine mi se pare intarcatul treptat.
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007)
bernix spune:
Ana are aproape 1,6 ani si suntem in aceeasi situatie: si eu caut o metoda de intarcare. La noi nu va merge sigur treptat, fiindca pt orice discomfort cere tzitzi si orice suparare trece daca sta putin la san. CEa mai mare parte din timp ma foloseste pe post de suzeta si nu prea mai rezist nici eu. Pediatrul ei spune ca la varsta asta nu-i nici o problema daca o intarc brusc/fortat, ceea ce am de gand sa si fac. O voi lasa cateva zile la bunici si cu asta-basta, sper sa rezolvam problema.
Bafta si la voi cu intarcarea!
Sa povestesti cum merge, please!
Bernix si Degetica (Ana Elena - 27.08.2007)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=4" target="_blank">Clipe de viata 2008 - be1 si be2
www.flickr.com/photos/22336005@N05/sets/72157605291358063/" target="_blank">Poze cu noi
musetto spune:
Sunt si eu in aceeasi situatie (bine, nu sunt insarcinata). Dar fetita mea de 1 un si 6 luni e dependenta de alaptat. E mai mult o chestie psihologica, la san isi gaseste consolarea pt orice o supara. Nu stiu ce voi face, ma hotarasem ca de la 1 martie sa o intarc. Acuma ca se apropie momentul, parca as amana pt 1 aprilie. Eu nu dorm noptile cum trebuie, pt ca ea suge toata noaptea, asa ca ziua sunt varza, numai rateuri dau in tot ce fac :( Trebuie sa gasesc o solutie, dar nu vreau ca fata sa sufere, nu suport sa o aud plangand. Am incercat sa nu ii dau sa suga atunci cand cere, dar incepe sa planga imediat, nu miorlait, ci tare de tot. Nu stiu cum sa descriu senzatia, parca ma arde cineva cu fierul inrosit cand o vad asa si atunci cedez si o las sa suga... Vreau si eu solutii!
marilu2004 spune:
eu am intarcat-o pe fetita mea la 2 ani. si am reusit sa o fac sa renunte ungandu-ma pe sani cu ulei de menta. cand simtea mirosul puternic de menta spunea singura ca nu mai e bun sanul. nu a plans, nu a suferit, a fost o metoda tare buna pt noi. nici eu nu vroiam sa o fac sa sufere, chiar ma gandeam cu groaza cum va reactiona dar, cum am spus, a fost tare simplu, nici nu-mi venea sa cred. probabil tot asa voi face si cu baietelul, atunci cand va veni timpul...
velenamaria spune:
buna.
eu am intarcat treptat si a mers foarte bine atat ptr bebe ( 1 an si 3 luni) cat si ptr mine(cantitatea de lapte a scazut treptat pana la disparitie fara sa iau pastile).
am auzit de cineva care si-a dat cu ruj rosu pe sfarcuri si a pus un pic de leucoplast..a zis ca mama are bubu si o doare...cateva zile si apoi gata.
succes
angiuta spune:
Fetelor din experienta mea, pana nu va veti lua voi inima in dinti si veti fi cu adevarat hotarate nu veti reusi...eu l-am intarcat la 1 an si 7 luni si tot amanasem de 3 luni. Pana la urma am zis gata, de maine numai .....l-am alaptat ultima oara intr-o marti dimineata si ma simteam atat de trista pentru ca stiam ca e ultima oara dar am reusit....important e sa te tii tare, e greu dar nu imposibil.
Cat despre lasat copilul la bunici personal n-o consider cea mai buna metoda, copilul s-ar simti abandonat iar cand te vei intoarce va vrea la san iarasi.
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007)
Sabina spune:
in primul rand felicitari ca ai alaptat atata.
singura metoda buna de intarcare e cea cu intarcat treptat.
ca sa fie clar, cand te dai pe san cu ceva umilesti copilul.
E o chestie absolut dezgustatoare.
ce as face eu:
as pleca de acasa la inceput 2, 3 ore pe zi, apoi cate 2 ore dimineata, 2 ore seara.
As face asta pana cand copilul nu mai cere sanul ziua. Dupa ce se ramane doar cu alaptatul de dimineata/seara as incerca sa scot unul dintre ele.
De obicei se scoate cel de dimineata. Ideal ar fi sa-i dai altceva de mancare repede repede de cum sa sculati.
Etapa asta mai dureaza ceva.
Apoi daca ati reusit sa bea alt lapte, i-l dai inainte de suptul de seara. Intr-o buna zi va fi satul de lapte si nu va mai suge.
la noi intarcarea a durat 5 luni si jumatate.
Pt trezirile noaptea nu am reteta, pt ca Sofia s=a trezit si dup-a intarcare la fel de des. I-am dat ceai de tei cu miere odata cand era racita...si de-atunci a baut noaptea la treziri fie ceai fie lapte.
Total aiurea...mai bine o alaptam.
diamar, daca nu te oboseste alaptatul, sa stii ca se poate alapta si in tandem.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
diamar78 spune:
Nu pot sa spun ca am facut progrese prea mari dar peste zi daca-mi cere prea des nu mai are ce sa suga si atunci il las la san sa traga un pic si-i spun ca nu mai este lapte si ca trebuie sa-i pun lapte de la vaca.
Peste noapte el nu se prea trezeste doar in unele zile se trezeste pe la 4.
Cat despre faptul ca l-am alaptat pana la varsta asta sa stiti ca nici un medic nu e de acord, spun ca nu mai e cazul la varsta asta, ca nu mai e bun laptele.
Oricum, multumesc pentru sugestii.
luny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui musetto Sunt si eu in aceeasi situatie (bine, nu sunt insarcinata). Dar fetita mea de 1 un si 6 luni e dependenta de alaptat. E mai mult o chestie psihologica, la san isi gaseste consolarea pt orice o supara. Nu stiu ce voi face, ma hotarasem ca de la 1 martie sa o intarc. Acuma ca se apropie momentul, parca as amana pt 1 aprilie. Eu nu dorm noptile cum trebuie, pt ca ea suge toata noaptea, asa ca ziua sunt varza, numai rateuri dau in tot ce fac :( Trebuie sa gasesc o solutie, dar nu vreau ca fata sa sufere, nu suport sa o aud plangand. Am incercat sa nu ii dau sa suga atunci cand cere, dar incepe sa planga imediat, nu miorlait, ci tare de tot. Nu stiu cum sa descriu senzatia, parca ma arde cineva cu fierul inrosit cand o vad asa si atunci cedez si o las sa suga... Vreau si eu solutii! |
absolut identic, in aceeasi situatie suntem si noi, noaptea e crima si pedeapsa, eu deja sunt terminata de spate!...DAR: ne-am hotarat sa nu mai dormim cu el in camera, azi noapte a fost prima data!..pe la 1 s-a trezit si a plaaaans, a sarit in pat, dar dupa vreo jumate de ora de tanguieli si plansete a adormit la loc...la noi e singura modalitate care a mers!..daca merge cineva la el sa-l ia in brate, sa-l consoleze, scandalulse tripleaza si nu mai adoarme cateva ore, am incercat TOT!!..asadar, s-a mai marait peste noapte, dar criza cea mare aia a fost la ora 1! la 7 s-a trezit maraind si abia atunci l-am alaptat! plus ziua...de cateva ori...eu sper treptat sa doarma si el bine noaptea, sa se odihneasca si incet asa, sa reduc si ziua...dar de cateva luni ne chinuim sa gasim o solutie ptr noaptile cand sta numai atarnat de san...asta a fost cam extrema, dar altfel nu se putea..sper sa fie mai bine la noapte!..
Editez: ..ca sa mentionez ca Mufa nu vrea sa bea formula, ceai, apa cateva picaturi doar, iar cu biberonul da de pamant, nu-l accepta deloc!...cu chiu cu vai bea 10-20 ml apa dupa masa de pranz din cana cu cioc fara supapa!
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!