De ce, daca a facut vaccinul???

De ce, daca a facut vaccinul??? | Autor: ipearina

Link direct la acest mesaj

Cand copilul meu avea 2 ani si 2 luni, i s-a facut vaccinul Prevenar, cel contra pneumococului ce da meningita, pneumonii, otite etc. Problema este ca la 2 ani si 4 luni, apoi la 2 ani si 7 luni, i-a iesit pneumococul prezent in exudatul nazal (mentionez ca merge la gradinita). Intrebarea mea este: cum a contactat acest pneumococ, daca a fost vaccinat? Si o alta intrebare: se poate face rapel? Ca un medic pediatru a zis ca NU se poate, un altul a zis ca DA, se poate .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

poate gasesti raspunsurile aici
http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/Prevenar/H-323-PI-ro.pdf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Eu i-am facut rapel la Prevenar..asa ne-a recomandat pediatra.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , www.flickr.com/photos/madau/sets/72157606362146432/" target="_blank">de la 2 la 3 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Rapel la prevenar se face dc prima doza s-a facut la sub 1.5 ani, sper sa nu fiu dezinformata de pediatra.

La varsta lui, de 2.7 ani nu se face rapel, clar. Am citit prospectul si m-am interesat la greu.

Ori a fost vaccinul expirat, ori a facut o forma usoara de pneumonie virala (care bantuie la greu prin gradinite luna asta), ca si cum dupa ror poate face forme usoare de rujeola, rubeola sau oreion. Esti primul caz de care aud.

Nu fa un capat de lume, desi clar esti speriata. Cum se manifesta in general puiul?Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

EXCESELE DAUNEAZA! daca e vorba, cumva, si de pufuleti, bomboane, si IGIENIZARE dauneaza grav sanatatii, garantat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana1979 spune:

La varsta asta nu se mai face rapel. Si din ce mi-a spus pediatra vaccinul are eficacitate doar pentru anumite serotipuri (parca asa a zis, sper sa nu gresesc), care sunt cuprinse in vaccin, iar pentru restul nu. Probabil ca la voi este vorba despre alt serotip.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Nu sunt "din domeniu", insa eu stiu ca daca faci un vaccin nu inseamna neaparat ca nu vei mai face boala impotriva careia te vaccinezi, ci, daca o faci, vei face o forma mult mai usoara, organismul "recunoscand intrusul" si fiind pregatit sa lupte impotriva lui. Desigur, s-ar putea sa gresesc, insa mie mi se pare logic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Aici se dau parca vreo patru doze pina la patru ani. Prima e la doua luni, restul nu mai stiu exact cum sint distribuite.
Nu stiu ce schema de vaccinari e in Romania, dar vad ca discrepanta e mare daca se recomanda o singura doza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Ramona, e clar ca difera dozele.

Oricum pt. mine e un mister de ce doar 1 doza pt. peste 3 ani si 2 doze sub. Logic ar fi invers, nu? Important e efectul.

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

EXCESELE DAUNEAZA! daca e vorba, cumva, si de pufuleti, bomboane, si IGIENIZARE dauneaza grav sanatatii, garantat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

in functie de cand faci prima doza se fac si celelalte. Cred ca S a facut primul ei Prevenar la... sub un an, oricum. Si nu stiu daca a mai facut 1 sau 2 pe urma... trebuie sa ma uit in carnetul ei. Dar nu cred ca iti da imunitate contra tutror tulpinilor, sau cine stie ce. am sa intreb daca vreti.

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

Citat:
citat din mesajul lui ipearina

Cand copilul meu avea 2 ani si 2 luni, i s-a facut vaccinul Prevenar, cel contra pneumococului ce da meningita, pneumonii, otite etc. Problema este ca la 2 ani si 4 luni, apoi la 2 ani si 7 luni, i-a iesit pneumococul prezent in exudatul nazal (mentionez ca merge la gradinita). Intrebarea mea este: cum a contactat acest pneumococ, daca a fost vaccinat? Si o alta intrebare: se poate face rapel? Ca un medic pediatru a zis ca NU se poate, un altul a zis ca DA, se poate .

VACCINUL DA IMUNITATE NUMAI LA TULPINILE PREZENTE IN ACEST VACCIN.
Ar trebui sa verifici daca nu este vb de alta tulpina bacteriana, care nu este cuprinsa in cele 7 specifice acestui vaccin.
Sunt si alte tulpini bacteriene care pot da pneumonii. Cea cuprinsa in vaccin este cea mai frecventa...si de aceea se face vaccinarea.
Sigur era pneumococ si nu stafilococ ???...ca sun total diferiti termenii.....
Mai informeaz-te si vezi care e treaba...si ne spui si noua...la ce concluzie ati ajuns.
Sanatate multa.

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea unui inceput de viata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ipearina spune:

Sigur pneumococ! Stiu sa fac diferenta intre pneumococ si stafilococ .
A fost tratat cu antibiotic pentru pneumococ prezent in exudatul nazal, dar sub antibiotic administrat zece zile a facut febra mare si la urmatorul control s-a constatat ca avea pneumonie; asa ca i s-a prescris un alt antibiotic plus injectii.
Nu stiu despre ce tulpina era vorba. Si nu stiu nici de ce medicul nu i-a recomandat vaccinul prevenar cand avea sub doi ani sau sub un an ca sa se poata face rapel.

Mergi la inceput