De ce, daca a facut vaccinul???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floric_ea spune:

buna,

noi am facut prevenar sub 2 ani si am facut 2 doze - stiu ca peste 2 ani este mai bine sa faci pneumo 23 pt ca are mai multe tulpini de pneumococ. probabil ar tb sa vedeti exact despre ce tulpina este vorba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ipearina spune:

L-am intrebat intai pe medic daca e mai bine sa-i fac Prevenar sau Pneumo 23. La recomandarea medicului, i-am facut copilului Prevenar. Si i s-a facut acest vaccin pt ca trebuia sa mearga la gradinita. N-am inteles insa de ce nu i s-a recomandat acest vaccin mai devreme.
O sa mai intreb un alt pediatru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

Nu i s-a recomandat probabil datorita faptului ca nu avea antecedente perea multe in ceea ce priveste infectiile respiratorii pana la aceasta varsta.
Si nu se recomnda numai cand se intra in colectivitate. E un vaccin optional ...pentru care parintele decide daca il face sau nu.Asigura protectie doar pentru 7 tulpini pneumococice.
Dupa 2 ani se face o singura doza fara rapel.
Pneumo23, din cate stiu eu, e varianta romanesca a prevenarului- care e un vaccin frantuzesc.

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea unui inceput de viata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ipearina spune:

I-am facut toate vaccinurile optionale! Insa de acest vaccin, pediatra mi-a pomenit abia dupa 2 ani, cand a intrat in colectivitate. Cat despre antecedente... tot timpul a facut infectii respiratorii! Multumesc pt raspunsuri, o sa intreb si alti pediatri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adina79 spune:

Probabil ca nu i l-a recomandat pediatra pentru ca nu este de mult timp intrat pe piata romaneasca. Si pana atunci se stia numai despre Pneumo 23 (nu e romanesc sigur) care se facea dupa varsta de 2 ani. Iar faptul ca l-ai vaccinat nu inseamna ca e protejat 100%. E ca si la vaccinul anti-varicela si sunt atatia care fac boala, sau ROR si unii mai fac forme usoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Si Toni a facut pneumonie dar nu apucasem sa/i fac decat o doza de Prevenar. A doua doza urma sa o fac saptamana cand a facut pneumonie. El a facut pneumonie ca o complicatie a varicelei. Asa ca si mie mi s/a intimplat.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floric_ea spune:

din cate stiu eu, pneumo 23 contine... 23 de tipuri de pneumococ, si nu e romanesc, sigur:

http://www.vidal.fr/Medicament/pneumo_23-13391.htm

la noi a fost asa - la cea mare am tratat pneumococul cu zanocin; dupa am luat vaccinul homeopat - pneumococinum.

la cea mica am tratat pneumococul, am facut prevenar si nu bag mana in foc ca a trecut pt ca la interval de 6 luni a facut o infectie destul de agresiva (tratata cu antib in spital insa n-am apucat sa facem exudat).

pediatrul tot imi spune sa-i fac si celei mari pneumo 23 insa nu cred ca o vom mai intepa.

Mergi la inceput