Ce inseamna un prieten adevarat?
Raspunsuri - Pagina 3
Criss75 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mihaelka
Tind sa cred ca asa e. Asa cum nu exista fericire, ci doar momente de fericire (bleah, ce patetic suna, dar n-am ce face) |
...si nu exista iubire ci doar momente de iubire...
Si putem continua, nu?
Uite ca eu nu sunt de acord, eu cred ca exista si prietenie, si fericire si iubire. Pe toate le-am trait. Am prieteni, putini dar buni, adevarati, pe care ma pot baza la orice ora din zi sau din noapte, chiar daca suntem pe continente diferite.
Criss si Alex (11.05.2003)
sirimie spune:
Ultima oara cind m-a dezamagit un prieten a fost in liceu
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13
beshter spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Criss75 ...si nu exista iubire ci doar momente de iubire... Si putem continua, nu? Uite ca eu nu sunt de acord, eu cred ca exista si prietenie, si fericire si iubire. Pe toate le-am trait. Am prieteni, putini dar buni, adevarati, pe care ma pot baza la orice ora din zi sau din noapte, chiar daca suntem pe continente diferite. |
Pai io m-am bagat doar la fericire. Despre care chiar cred ca nu exista, si nu pentru ca sunt eu pesimista lu' peste. Exista doar niste manifestari ale starii respective. La iubire cu I mare nu ma bag din principiu.
Cand cineva e pe un alt continent, e si cam greu sa nu-ti fie prieten.
Tzuri spune:
LORI, probabil ca o dezamagire in relatia ta cu cea mai buna prietena, te-a facut sa-ti pui intrebarea asta.
Eu cred ca cei mai apropiati oameni de langa tine, nu sunt si cei mai buni prieteni in clipe grele.Spun in clipe grele pentru ca prietenia si tot ce sta la baza ei, de obicei este o minciuna.
O prietenie normala, se bazaeaza pe un interes, sentiment sau asemanare pe scara sociala.Adica, prietenul sau prietena de langa noi este PRIETEN/A cea mai bun/a doar pentru ca lucreaza cu noi de mult timp, ne apropie o copilarie impartasita, simpatie neerotica.
Sunte dezamagiti deoarece credem in prietenie.Ne facem idei si vise preconcepute despre ea si de aia suntem atat de afectati in clipe grele.
Eu cred ca schimbarea de mentalitate, deobicei, ajuta in viitor. Cu cat asteptarile sunt mai mari cu atat si dezamagirile.
Hai sa spunem asa:
Sunt multe fire de iarba pe camp, unele cu tulpina sanatoasa, altele cu tulpina subtire, firava.Noi vedem doar suprafata, verdele.La venirea ploii, firele subtiri, se apleaca pana la pamant iar cele viguroase,putine la numar,prietenii, sa ramana inpicioare.Dar dupa ploaie vine iarasi soarele, campul isi revine la culoare si forma.
Cand ai nevoie de oameni apropiati, atunci nu sunt langa tine.Ne auto dezamagim, dar vina este a noastra.Si asta pentru ca am speram ca avand un prieten langa noi, acesta sa ramana "verde" tot timpul.
Dar daca, de la inceput iti creezi o alta idee a relatiei de prietenie, atunci, in clipele grele vom spune "Oricum, nu am contat pe el de la inceput"
Prietenie adevarata trebuie sa existe in familie, intre cei doi parteneri de viata.In afara vietii conjugale nu exista prieteni ci amici sau cunostinte apropite.
Daca am trece prin sita pe toti care ne-au dezamagit, am ramane singuri.Trebuie sa ne pastram apropiatii langa noi si sa le oferim onorabilul loc de amici.Prieten sunt eu cu nevasta mea.Si de asta iti dai seama cand toti te lasa balta.Dar nu-i poti invinui.Toti au problemele lor.
Si ca sa va mai descretesc fruntile:
Iarna, frig, o vrabiuta sta sa inghetze.Cade pe zapada si in momentul in care dadea sa moara, vine o vaca, si-o acopera cu galega ei.Bucuroasa, vrabiuta se incalzeste si se invioreaza.Dar tocmai atunci, trece pe acolo o vulpe, o scutura si-o inghite.
Morala :
Nu oricine te baga in kakat ti-e dusman si nu oricine te scoate din el, ti-e prieten
ionica spune:
Tzuri,
Pe la jumatatea scrierii tale m-am regasit pe mine.
Prietena sotului meu,chiar daca-mi este si amant si confident il iubesc ccc ca pe un sot, prieten amant .
Dar...... noi femeile avem mereu un dar, eu sunt nascuta intr-o familie de femei 4 la numar ,la noi in familie femeile se iubesc,se oblojesc tunci cand sunt ranite ,sa ajuta ,se sprijina.
din nefericire, soarta ne-a despartit, eu sunt departe,sora mai mica este si mai departe,doar mama si soara cea mare sunt aproape geografic sa-i spun asa.
Imi doresc mereu acea complicitate de familie,acolo unde nu te simti niciodata tradata de femei.
sincera sa fiu,am fost tradata in viata doar de femei,nu stiu ce inseamna sa suferi din cauza unui barbat,pe ei i-am facut eu sa sufere
Sophia 2ani 06.09.06
+28
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
eloise spune:
citat din mesajul lui Mihaelka La subiectul asta, am de zis urmatoarele: 1 Citesti despre Castor si Pollux (chiar, nu exista un echivalent feminin, nu?) si iti imaginezi ca asa trebuie sa fie prietenia |
Pai astia nu erau frati? Si inca gemeni? (ma rog, chestiunea paternitatii lor e destul de tulbure ). Asa da, le dadea mina sa fie mari exemple de solidaritate. Si au si "echivalent" feminin, Elena & Clitemnestra :).
Ce inseamna prietenie adevarata? Imi pun si eu intrebarea, ciclic, de obicei coincizind cu unele crize identitare intirziate :)... Cred ca e nevoie, ca si in dragoste, de o anume chimie, de afinitati elective, de entuziasm, disponibilitate sufleteasca, de curiozitate, de generozitate. Prietenul trebuie sa fie ca un .... robinet, spunea cineva. Sa (se) daruiasca neconditionat, ori de cite ori i se cere. Si o prietenie se cultiva, asta e o banalitate justa. Cu insistenta, citeodata.
citat din mesajul lui kariguld nu te contrazice niciodata |
Hmmm. Cum asa?
"Today is the tomorrow I was so worried about yesterday".
Andra si Vladut (14.10.2006)
oanamada spune:
Am sa va spun ce inseamna pentru mine prietenul adevarat!!!! La un moment dat, sotul meu a avut o mare realizare...a publicat un dictionar muzical, alaturi de o somitate in domeniu...primul dictionar muzical complet, editat in Romania Post-comunista....s-a facut o lansare la Marul de Aur (de catre editura!!! - si ea foarte mare si cunoscuta) si, normal, ne-am invitat prietenii cei mai apropiati (in afara de familie)...dintr-un grup mare .....au venit doi (cu partenerele de viata in dotare!).Pentru sotul meu a fost un mare soc....doar doi prieteni s-au bucurat cu adevarat si i-au fost alaturi (unul din ei...prietenul lui din clasa 5-a)
Pe mine, aceasta intamplare m-a marcat foarte mult, cu atat mai mult cu cat si eu, la un moment de varf al carierei mele patisem ceva similar.....
CONCLUZIA: Prieten nu este cel care este alaturi de tine numai la greu si la rau...ci cel care stie si poate sa se bucure sincer pentru tine atunci cand tu ai realizari...si Da, exista, dar sunt atat de putini!!!
Oana siCati mica (1 an si 4 luni)
NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,
beshter spune:
citat din mesajul lui eloise Pai astia nu erau frati? Si inca gemeni? (ma rog, chestiunea paternitatii lor e destul de tulbure ). Asa da, le dadea mina sa fie mari exemple de solidaritate. Si au si "echivalent" feminin, Elena & Clitemnestra :). |
Pai nu sunt ei exemplul de dragoste frateasca ideala?
Elena si Clitemnestra la ce s-au solidarizat? La spart outzu'?
Chiar, care din ce ou a iesit?
Tecky spune:
Am avut multe prietene bune care mai devreme sau mai tarziu m-au dezamagit.Eu nu cred ca exista prietenii adevarate,toate sunt bazate pe interese.
ralucah spune:
Pentru restul de probleme....try Mastercard
Prietenia e strada cu dublu sens si cred ca fiecare are prietenii pe care ii merita.
PS: Guestus nice to see you again !
citat din mesajul lui Guestus .adica ai nevoie de bani te duci la banca...ai ramas cu masina in pana suni la firma specializata..vrei un sfat cu ce casa sa cumperi citesti ziarele ce dau sfaturi cu casele...cauti sa te insori mergi la matrimoniale si nu la babele din colt. ...ai probleme de fertilitate sau erectie mergi la doctor .... E anul 2009 |