La capatul puterilor: mofturile la mancare!!!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Ade sincer m-am distrat tare cand am vazut ce ai scris.Cred ca la fel eram si eu.Acuam scopul noastru e sa va intrecem.Glumeam.Dar ce branza ii punneai,de vaca???Bea o papa,dar goala.Si data cu mana,ca cu lingurita nu e buna.Si maxim o lingura mare,nu mai mult.Exact la fel procedez si eu cu Bea.Nici nu realizeaza ca mananca.Ei,asta e,ce sa facem...
Ma duc sa-i dau supica.

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Hai sa ingrosam si noi randurile pe aici cu o mofturoasa care la 1 an are 8,5 kg si 74 cm.
Dupa ce ca abia abia ii bag ceva in gurita, mai nou a invatat sa scoata din gura mancarea cu limba.
chin...daca ieri a papat un iaurtel cu placere, doua saptamani nu mai vrea La fel si cu alte mancaruri. Foarte rar gasesc ceva sa ii placa la masa. Iar dupa masa...plange pana ii dau san. La care ar trebui sa renunt dupa un dr., ca asta ar fi un motiv al lipsei poftei de mancare...iar dupa un alt dr. sa nu o intarc decat cand va manca cat de cat, ca sa nu se deshidrateze.
Nici un program ca lumea nu putem sa ne facem, pentru ca mananca doua fririmituri..iesim afara i se face faoem, venim in casa iar doua firimituri si vrea iar joaca sau somnma ameteste....

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007) cu (26.05.2008)

Poze Maria Sofia

www.youtube.com/watch?v=UDawnIQuTRU" target="_blank">uite ce fac eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Eu astept retete de ingrasat copil slabanog si mofturos.

de comentat

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Eu astept retete de ingrasat copil slabanog si mofturos.

de comentat

Si eu la fel!!Asteptam idei.
Eu ii pun un lapte cereale,cat de multe,ca sa fie ceva in stomac,cum ea papa mai mult lapte decat mancare...Ii place si painea,deci cat mananca atat ii dau.

Mergi la inceput

Vad ca n-a mai scris nimeni nimic...cred ca copiii vostrii au inceput sa pape..
Bea a papat destul de rau zilele astea,sper ca e de la dintisori....se trezeste de mai multe ori noaptea plangand...pur si simplu urla...Dintii de sus tocmai au spart gingia.

Oare daca ii dau lapte de vaca,nu s-ar ingrasa???Macar la o masa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Ramo, eu am incercat sa-i dau lapte de vaca, dar nu l-a vrut. Am renuntat deocamdata, sa vedem mai incolo. Insa de cateva zile (2 mai exact ) imi bea mai usor laptele praf. Bine, tot 70-100 ml max., dar macar nu mai trebuie sa fac in toate felurile ca s-o pacalesc. Oare incepe sa se intarce?
Retete de ingrasat n-am, dar ii dau des orez in legume la pranz, branza de vaci facuta din lapte cu zeama de lamaie (i-am dat si fagaras-Monor), banana dimineata si uneori seara (daca am noroc sa vrea). Cerealele nu-i plac, desi am reusit sa-i dau o data asa groase, cu lingurita. Am descoperit ca-i place banana (1 buc) cu 50-70 gr. de iaurt si cateva masuri de cereale, cat sa se ingroase compozitia. Toate astea la blender. Aseara le-a mancat la 7. E drept ca la 9 n-a mai baut decat 80 ml de lapte praf. Tzi-tzi n-a mai putut, cre' ca era full . Dar s-a trezit la 2 si a supt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:
citat din mesajul lui adelamaria

Hop si eu!

Am o fetita minunata de 1 anisor cu "respectabila" greutate de 7.650 kg
S-a nascut micuta - 2.500 kg - a luat constant in greutate, desi f. putin, dar macar n-a dat niciodata inapoi...

adela - mie Ilana nu mi se pare ca s-ar incadra in "clubul slbanogilor" . Daca e sa ne luam dupa carti .. la 1 an trebuie sa-si tripleze greutatea de la nastere ... si a ta se incadreaza perfect in grafic. Asa ii este felul. Bine, cu artificiile pe care zici ca le faci ca sa o pacalesti sa manance, da, e un copil mofturos la mancare. Dar nu te gandi ca si copiii mai grasuti nu sunt. Silvia mea are si ea momente cand mananca numai cu spectacol si teatru din partea mea, cand ii distrag atentia cu vreo jucarie, carticica etc. Dar are perioade. Si cu mancatul la fel .. cand mananca bine, cand nu, cand mananca cate un aliment, cand nu-l mai vrea etc. Daca mai spui ca si analizele ii sunt bune si e un copil vioi ... eu chiar nu m-as preocupa. Asa este ea, mai subtirica ...

o broscuta mica, mica ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Ramonella, la fel am gandit si io, ca daca ii dau lapte de vaca se ingrasa si o sa/i placa si bea mai mult...asa ca am insistat pe langa 2 pediatre (ca io la mai putin de 2 medici nu merg) sa-mi dea "binecuvantare" sa incept cu laptele de vaca. Si asa pe la 1,3 ani, cu juma de gura mi-au spus sa incerc. Concluzia? A baut mai putin (300 ml in loc de 5-600 ml praf), nu mai accepta cerealele in el si nici nu a luat deloc sau ff putin in greutate in 3 luni. Asa ca ne-am reintors la "prima dragoste", laptele praf, treptat a ajuns iar la 500 ml/zi, toate bibe cu cereale si a luat si in greutate mai bine. Poate la voi va fi altfel, dar am vrut sa-ti spun experienta mea pt ca n-am crezut pana n-am verificat ca totusi pt a mea e potrivit laptele praf.

Alt "secret" alt nostru pt mentinut pe linia de plutire (ca nu se poate vorbi chiar de ingrasat ) este orezul. De fapt e mancarea preferata. Din 7 zile, 6 mananca orez. Uneori in aceeasi zi mananca si orez cu lapte si pilaf. Cerealele sun tot cu orez, de la bebelac, ca sunt singurele fara arome..nu le suporta pe alea parfumate. Nu se constipa, ca mananca fructe (para obligatoriu).

Alt "secret": la 1 an am aruncat cat colo cartile in care se spune ca ar trebui doar 2 mese de lapte (una dimineata, una seara), bla, bla...asa ca la 1 an i-am mai introdus o masa de lapte...de fapt e un fel de completare: la o ora de la masa de pranz, pac! un bibe cu lapte si cereale. Dupa ce i-am bagat asta, a luat intr-o luna 400 g!!! (pt noi e muuuult). Acum e deja reflex: nu adoarme fara bibe de la pranz, indiferent cat e de giftuita. Pus ca noi n-am renuntat (din pacate pt mine) nicio clipa la laptele de noapte!

Si noi am avut tot 7 kile la 1 an. Acum la 1,6 nu avem inca 8 kg, pt ca tot ce luam, dam imeadiat jos la raceala, entero,...

Inca ceva: io nu-i dau sa manance la 10 si la pranz inainte de a o scoate macar un sfert de ora afara. dar trebuie sa am mancarea pregatita ca la intoarcere ma stie tot blocul, ca tipa de foame.

Cam astea merg la noi momentan.

Aaaaaaa, aia cu triplarea greutatii la nastere "i-am servit-o" si io pediatrei ...ca nu suntem chiar asa in deficit . dar mi-a spus ca e o chestie mai mult orientativa: adica un copil nascut cu o greutate medie de 3 kile, la 1 an ar trebui sa aiba 9. Daca s-a nascut cu 2 kile, atuci 6 kile la 1 an e putin si invers: daca s-a nascut cu 5 kile, 15 kile la 1 an e prea mult. Deci nu tine....

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Ade noua nu ne place deloc banana.Rar papa jumatate si atunci e super mult.De orez sa nu auda,cum il simte isi face greata,de parca cine stie ce ar fii.Si daca e maruntit nu ii place.

Ana mi-a placut cum ai povestit.
Cred ca totusi nu voi trece pe lapte de vaca.CDa ma gandesc ca din laptele praf isi ia toate vitaminele iar cel de vaca nu prea are...
Si noi papam fiecare biberon de lapte cu cereale.Cam 600 pe zi.Dar nici la noi nu functioneaza cu un bibe dimineata,unu seara.Papa cam de 4 ori pe zi,cam 150 in medie.Asta ca completare la cele cateva lingurite de papa.

Ei,asta e,n-avem ce face,numai sa speram...ca s-or ingrasa si ei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Ramo daca papa bine laptele praf eu nu i l-as schimba. Sofiei mele nu-i place deloc laptele praf (am incercat o multime de variante) si de aia i-am introdus lapte de vaca. Din toate sortimentele zuzu ii place cat de cat...adica bea cam 50 ml pe zi. Sa nu credeti ca am mancat un 0 ...doar cincizeci bea. Dar ea inca mai suge si tzatza.
Azi a mancat asa: dimineata la 7.30 san, a dormit pana pe la 9.30, am iesit afara , pe la 12.30 pe drum in masina san si a adormit 30 min, apoi la 15.30 a papat branza dulce cu paine cativa dumicati, apoi san si iar somn de la 16 la 17, apoi intr-o vizita, joaca, 50 ml lapte vaca, si pe la 21 un iaurt de 125 ml, baie, joaca, iar san si somn pe la 22.30. si o sa mai suga si la noapte cum face de obicei.
La pranz am incercat si alte mancaruri....dar numai branza cu paine a vrut.
Ramo eu sunt ocupata cu "ce mancare sa-i fac azi ca sa manance de aia intru mai rar pe aci..ca de papat mai bine

Ana bine de stiut "secretele" alea...o sa incerc sa ii dau si eu mai mult orez..poate o fac chinezoaica
Pupici!

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007) cu (26.05.2008)

Poze Maria Sofia

www.youtube.com/watch?v=UDawnIQuTRU" target="_blank">uite ce fac eu

Mergi la inceput