Cum e sa traiesti intr-un oras mic?
Raspunsuri - Pagina 4
cait spune:
Eu dupa 23 de ani de stat in Bucuresti am ajuns aici intr-un orasel turitic unde iarna nu vezi pe nimeni..e atat de deprimant.Unde ai acceleasi magazine si toata lumea se imbraca la fel .
pentru mine e graoznic sa nu ai teatru , opera, unde sa iesi daca ai chef de ceva.
De ast am-am hotarat la anul ori sa ma intorc in Romanai ori s aplec intr-un oras mai mare.
Cait
Home is where heart is...
lunna27 spune:
Eu nu mi-as da orasul,imi place f mult ca nu-i asa aglomerat si chiar ma bucur ca n-am ramas in Iasi,asa cum imi doream prin facultate.
Bucurestiul nu cred ca mi-ar place in nici un caz
ioana_p76 spune:
Am citit acest subiect si mi-a placut tare mult felul in care unele dintre voi ati descris viata la orasele mici. Mi-a placut cum a fost descris Caransebes, Campina si cateva din orasele mici despre care n-ati vrut sa spuneti cum se numesc.
Eu locuiesc cam la 10 km de Constanta si ma felicit ca ne-am mutat aici. In acest loc nu ai ce face, nici macar nu ai unde sa te plimbi, dar este o oaza de liniste, fara probleme cu parcatul, cu putini vecini (stam la casa) care chiar daca s-au aratat curiosi si barfitori, noi nu i-am bagat in seama si sunt ca si inexistenti.
Daca vrem sa mergem la cumparaturi, distractii mergem in Constanta si vara mergem prin restul statiunilor, de care suntem aproape. Imi place mult mai mult aici decat inainte in Constanta la bloc, la aglomeratie.
As prefera un loc si retras.
Cum a descris Evanescence Caransebesul mi se pare f placut de locuit acolo. Insa cel mai mult mi-as dori sa stau la un orasel/ sat de munte.
Cineva zicea ca se intreaba ce fac oamenii toata ziua in Busteni.
Eu una mi-as dori sa stau in Busteni, e un loc perfect, ai muntele aproape, statiuni in zona si daca vrei atmosfera unui oras mare poti merge oricand la Brasov.
De multe ori ma batea gandul sa vindem casa de aici si sa ne mutam la un orasel/satuc de munte, dar e greu cu serviciul, nu cred ca am gasi serviciu cum avem aici.
Dar visez cum ar fi sa stau intr-un orasel mic de munte.
Ioana Driving in my car
animalutele mele iubite
CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
http://.
sirimie spune:
Eu am stat intr-un oras mic pina sa plec la facultate si abia am asteptat sa plec de acolo. Mergeam des la gara si visam sa plec.
Ma gindesc acum ca in orase mici mie imi place numai in vacanta. Sint avantaje pentru copii, nu e poluarea prea mare. Dar nu as vrea sa ne mutam intr-un oras mic.. Azi am fost la teatru de papusi, nu s-ar intimpla asa ceva in orasul in care am locuit eu. Pentru copii e mai usor sa fie intr-un centru universitar, sa nu plece de acasa la 18 ani.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
doinabita spune:
Eu m-am nascut si am crescut intr-un oras destul de mare:Suceava, dar dupa ce m-am casatorit a trebuit sa ma mut intr-un oras mic: Zimnicea.Avea 17.000 locuitori dar acum au plecat multi la munca prin tari straine...multi s-au retas la tara(cei care au ramas fara serviciu).Exista si avantaje...dar mai multe dezavantaje...
E situat in cel mai sudic punct al tarii, avem Dunarea , apoi bulgarii...paduri nu prea sunt ca le-au taiat si le-au vandut...piata e scumpa rau caci avem mai mult bisnitari decat producatori...magazine mari gen super-marketuri nu avem, decat din cele mici cu preturi uniforme la toate...adica destul de scumpe...avem un singur liceu in oras.Nu cinematorgraf, de teatre nu se pune discutia...dar avem baruri din10 in 10 m...Nu avem racordare la gaze...dar avem teava de gaze in oras...concluzia este caci mai trebuie sa treaca ani destui ca sa putem sa fim un oras micut dar european.....
Doina Bita
Gabriela82 spune:
si eu locuiesc intr-un oras mic de aprox 11 000 loc la 85 km Cta.
ne-am mutat de 2 ani dintr-un oras un pic mai mare dar la vreo 15 km de Cta.
este intr-adevar liniste, nu este trafic, ajungi rapid pe jos unde ai nevoie dar ...
nu gasesti un loc de munca bine platit, nu ai unde sa plimbi copilu (bati aceleasi alei de ti se face rau), nu mai zic de activitati culturale care sunt inexistente, este mediul cel mai propice barfelor ptr ca toata lumea stie pe toata lumea, n-ai magazine pe unde sa pierzi vremea (in cazul in care ai vreme de pierdut) si de unde sa-ti cumperi haine, n-ai farmacii deschise noaptea, doctorii lasa de dorit, nici macar termoficare nu avem (a trebuit sa ne punem centrala proprie si boiler ptr caldura si apa calda) si lista poate continua
in timpul liber, de cele mai multe ori, plecam din oras ptr cumparaturi, intalniri cu prieteni, familie, mai iesim cateodata prin imprejurimi si cam atat
cum au mai spus si alte fete, in Romania orasele mici nu se compara cu satele sau orasele mici din afara, macar daca am avea infrastructura si tot ar fi ceva, adica sa existe trenuri rapide sau ceva si ptr cei care n-au permis sau auto.
Gabi de printesa
XIO spune:
Eu dupa cum se stie sunt din Timisoara , si nu m-as muta de aici pt. nimic in lumeeee.
M-am gandit asa , in momente de visat si fantasmat cum ar fi sa ma mut undeva langa TM , la o ferma a mea, dar cred ca visul asta se potriveste mai mult scriitorilor,ca ei isi permit sa stea sa scrie in liniste si sa mearga in oras cand au chef. La mine ar fi mai greu.
Alte orase nu ma incanta...stiu eu , poate dintr-o soliaritate inconstienta , dar chiar nu m-as muta.
Vorba lui Simali , fiecare se simte bine acasa
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
anya spune:
Teoretic mi-ar place si mie liniste, verdeata, muntele aproape...si am incercat cand erau bb-ii mici sa stau la munte. Am avut posibilitatea sa stau in Poiana Tapului (langa Busteni) cateva saptamani. Am simtit ca innebunesc. Daca stateam in casa/curte era ok - iarba verde, Caraimanul in fata mea.... Terenul din dreapta casei nu e construit - ca tare e plin de gunoaie (am iesit si le-am strans de vreo doua ori) si loc de adunare pentru caini, cand nu se gandea vre-un vecin sa-si pasca caii/vacile. Evident, din cad in cand venea un miros binecunoscut de la ce lasu vacile in urma, sau poate de la grajdul vecinului de peste drum...Strada e pietruit, iar de vre-un an tot sapa sa bage conducte. Acum e praf sau noroi, depinde de starea atmosferica - ce ne mai trebuie pantofi/adidasi - stam in cizmele de cauciuc.
Poate vreau sa ies cu copiii la plimbare, cu caruciorul. Aventura! Inot prin noroaie sau daca e uscat e suficient sa treaca o masina si am asigurata doza cat pentru 3 zile de Bucuresti. Si atunci m aurc in masina si plec. In Busteni ce sa fac? E tot in constructie. Nu mai exista magazin central, cica va fi mall. Nici macar piata nu mai e ce-a fost - au inghesuit-o intr-o parcare. Mai departe nu am curaj, ca stau 2 ore in trafic. In partea cealalta, catre Poiana Tapului iar nu se poate merge - au inchis toate strazile si se lucreaza - de vre-una an si cine stie peste cati ani vor termina...
Asa ca renunt si raman in Bucuresti.
Cine zicea de casa de langa Constanta...nu cred ca e un schimb avatajos cu casa Busteni...
Recunosc ca am fost foarte tentata sa ma mut intr-un orasel mic din Ardeal. Ce m-a retinut? Lipsa unui bazin de inot/centru de activitati pentru copii si lipsa unor servicii medicale de calitate (exista spital judetean, dar sa fim seriosi...).
kay spune:
eu cand zic oras mic ma gandesc la orasele superbe din jurul Munchenului. nu m-as muta in Ro intr-un oras mic nici sa ma platesti... probabil... despre Poiana Tapului te inteleg perfect... am facut multe vacante de iarna acolo, dar pe vremea aia ajungeam la Predeal pe partie in 25 min..
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
filofteia spune:
Citat: |
Am o prietena care, de cand am terminat noi facultatea, visa o cariera stralucita la Bucuresti. Tot timpul spunea ca acolo este cel mai bine pentru copii (sunt scolile cele mai bune), ca are cele mai multe perspective in cariera, ca orasul este incomparabil mai bine dezvoltat, ai ce face in timpul liber, etc. S-ai vandut casa si s-a mutat cu sotul si cei doi copii (unul de 3 ani si unul de 12 ani)in Pipera-Tunari, intr-o casa foarte draguta. - in fiecare zi face 2 ore dus si doua ore intors pana la locul de munca (ajung la ora 20.00 acasa atat ea cat si sotul) - nu a gasit bona pentru copil (pentru ca nu cunosate pe nimeni) - s-a mutat la ea in casa o matusa care tot timpul spune "de saptamana viitoare plec". - a gasit o educatoare de la gradinita baiatului care sa-l duca si sa-l aduca zilnic de la gradinita contra sumei de 700RON pe luna; din pacate anul acesta educatoarea nu a mai vrut. Gradinita particulara nu este pentru ei o optiune pentru ca deschide la 9 si ei trebuie sa iasa pe usa la 7. - fetita merge la o scoala slaba din Tunari (cea mai apropiata)- ea a plecat de la un liceu de elita din Ploiesti. - cand e vorba de mers la teatru, opera, programe pentru copii la muzee, etc. eu merg (la Bucuresti) mai des decat ea, pentru ca pur si simplu este atat de epuizata incat nu mai are chef de nimic. Si o inteleg. Si atunci, cand tragi linie, cu ce ramai? Sunt copiii mai fericiti de atatea posibilitati? Esti tu mai fericita? Este familia, in ansamblul ei, incantata? Ai mai multi bani? Nu risti sa dai pe mere ce iei pe pere? Familia cu copii nu are aceleasi prioritati cu familia cosmopolita care poate fi oricat de citadina doreste. Orice-ai face, pana pe la 14 ani (cand copilul tau se poate eventual deplasa singur) esti legata de scoli bune, bazine de inot, stadioane, profesoara de vioara, dentist, parcuri, etc. Si bine ar fi sa fi cat mai aproape de ele. Daca vrei ce-i mai bun pentru copilul tau alegi in consecinta. alice |
Mi-a placut foarte tare cum ai descris Alice.
Dupa facultate am gasit o slujba buna in Bucuresti, aveam garsoniera mea...totul pare aperfect, dar in cei trei ani in care am lucrat in Bucuresti nu am fost la nici un spectacol, caci n-am avut timp...distantele te omoara.
Si totusi cunostintele mele au spus ca nu este o alegere buna Pitestiul...acum dupa 10 ani, pot spune ca a fost cea mai buna...Pe bani luati pe garsoniera am un apartament de 4 camere la 10 minute de mers pe jos pana in centru...copilul face canto, engleza....mergem pe jos...Avem mai nou (de doi ani) si Filarmonica...iar in ultimul an o explozie de supermarketuri...bona copilului este la jumatate de pret...si ar mai fi avantaje....Anul acesta ne-au facut patinoar in centru .
Citat: |
eu cand zic oras mic ma gandesc la orasele superbe din jurul Munchenului. |
Pai au fost raspunsuri si de la fetele de afara. O concluzie s-a tras...ideeal este un oras mic aproape de o metropola...cum ai fi tu.