Cum e sa traiesti intr-un oras mic?
Raspunsuri - Pagina 5
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sirimie Pentru copii e mai usor sa fie intr-un centru universitar, sa nu plece de acasa la 18 ani. |
Mie mi s-a parut foarte fain sa plec de acasa la 18 ani. Am gustat din plin aventura traiului pe cont propriu cu tot ce inseamna asta. Eu cred ca este chiar benefica o distanta fata de familie la varsta asta. Altfel apreciezi familia si tot ceea ce face ea pentru tine cand esti literamnete printre straini.
Imi plac foarte mult metropolele. Inclusiv Bucurestiul. Dar luate cu lingurita, asa, ca deserturile rafinate.
Imi place sa merg in weekend la "escapade" de shopping la Bucuresti impreuna cu verisoara mea, sa ne cazam la un hotel fain din centru, sa mergem la restaurane, magazine, ciocolaterii, sa stam 3 ore la Carturesti, sa ne plimbam hainele noi pe Calea Victoriei, sa dam o raita pe la vre-un club, sa ne intalnim cu pritene vechi din facultate si sa "lichidam" impreuna cateva sticle de Murfatlar in camera de hotel depanand amintiri pana la 5 dimineata.
Imi mai place sa merg cu copilul la muzeele care-i plac lui (Antipa, de istorie, de geologie), la cofetarii pe Calea Victoriei, la Pizza Hut, tot in weekend (cand toata lumea iese din Bucuresti catre munte noi suntem "nebunii" de pe sensul de intrare). Dar am sentimentul ca dac-as sta in fiecare zi acolo nu mi-ar mai placea atat de mult. Ar fi cam ca si cum ar trebui sa mananc la fiecare masa icre negre si parjituri cu frisca. Plus ca ar trebui sa vad si partea aceea de Bucuresti lipsita de poezie (sa zicem cartierul ca Militari?).
Dar este, evident, o chestiune de optica. Eu cred ca orasul ideal este orasul in care esti fericit. Iar fericirea e in sufletul tau, nu in niste ziduri, nu intr-un parc. Si mai cred ca fiecare avem mai multe laturi: uneori ne-ar placea sa fim cosmopoliti, in pas cu vremurile noastre, alte ori vrem sa ne oprim putin, sa ne tragem sufleul si s-o luma mai incet. Partea buna a vremurilor noastre este ca putem trai mai multe orase in acelasi timp, fara sa fie nevoie sa locuim efectiv in ele. Si cand s-o construi si autotrada... atunci sa te ti. Timisoara... sosesc!
alice
serbanica spune:
Eu stau in Resita oras mic dar linistit 2 strazi principale unul dus si unulo intors.Dar de distractie nu ducem lipsa avem Garina 3Ape Valiug vara si iarna avem Semenicul.Eu gravida in 9 luni am urcat la 3Aape sa fac un gratar.De cumparaturi nu ducem lipsa ca avem o gramada de supermarketuri iar daca vrem ceva mai mult tragem o fuga la Timisoara.Asta e partea buna.
Partea rea e ca produse se aduc doar ce se cumpara si de multe ori am comandat pe intyernet anumite produse care aici nu le-am gasit.
http://community.webshots.com/album/568923537DaOcJK?vhost=community
maru spune:
e o diferenta enorma intre orasele mici din Ro si orasele mici de afara, asa cum cineva a punctat.
eu sunt multumita cu viata linistita, avem teatru, filarmonica, patinoar in fiecare cartier dar si The aud unde au loc odata la catva timp campionate de patinaj
dar nu ma vad locuind intr-un orasel mic din ro
(ieri am mers la o ferma de brazi, in 10 min eram acolo, din Toronto mi-ar fi trebuit cel putin o ora...)
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
alexandraaaa spune:
Exact cum a vorbit simali despre Bucuresti, asa simt si eu fata de orasele mici. Sunt placute, sunt "altfel", locuri de recreere, aer curat, liniste, dar in care nu pot rezista pe termen lung. Dupa un timp mi se face dor de Bucurestiul meu, de agitatie, de locurile atat de familiare si de lista imensa de optiuni de petrecere a timpului liber