Deficit de oameni normali !
Raspunsuri - Pagina 32
Ortansa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sirimie Scrie peste tot ca HPV e responsabil cu 80% din cazurile de cancer, restul de 20% fiind depistabile doar la controale. Nu poti sa spui ca e apa de ploaie daca sint sanse mari sa scape o gramada de femei care nu fac screening de cancer de col uterin. Va dorim sa cresteti mari si frumosi! Simona & Vladut (27 februarie 2005) Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro Despre Andrei |
da,in mod sigur sunt sanse,dar nu stiu daca atat de mari pe cat se spera.mai raman doar vreo 11 tulpini de HPV cauzatoare de cancer in afara celor 2 continute de gardasil.fara macar un test pap periodic,pericolul de imbolnavire ramane destul de crescut.
Andrada,daca ai 1% sanse sa se intample ceva rau actionand preventiv impotriva a altceva rau,ai mai actiona sau nu?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">An apple a day,www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">Prima comuniune,
Mere verzi
www.flickr.com/photos/24759233@N04/sets/72157607879622477/show/with/2926721528/" target="_blank">Atelier dulce
I've gt DC under my skin
Andrada spune:
1% pentru preventiv e mult, in cazul oricarui vaccin sansele sa se intimple ceva rau sint 0,multe zerouri1,
A
Ortansa spune:
ei da,nu le am cu matematica:-D,eram sigura ca de procent ai sa te iei.intrebarea ramane,pt mine conteaza chiar si 1-ul ala precedat de multe 0-uri,mai ales cand e vb. de copilul meu.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">An apple a day,www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">Prima comuniune,
Mere verzi
www.flickr.com/photos/24759233@N04/sets/72157607879622477/show/with/2926721528/" target="_blank">Atelier dulce
I've gt DC under my skin
Andrada spune:
Si mie de mor Ortansa, si procentele alea ma tin treaza noaptea, dar n-avem altfel cum, ca e procent si in partea ailalta, de aceea cind luam o decizie trebuie sa fim informati, fara patima si fara legende urbane (ca sa revenim la primul mesaj al lui Xeno)
A
musetto spune:
citat din mesajul lui ilse pe forumurile olandeze o bagara p-aia cu emigratul in State ca cica e obligatoriu sa ti-l faci au innebunit de-a binelea, si democratia coane, unde ramase? editat: am gasit la sursa oficiala, chiar il cer http://www.uscis.gov/files/article/FAQ_TB_Vaccination_Requirements_072408.pdf eu si 3 banditi: ilse, sven si thor |
N-a innebunit nimeni. E dreptul americanilor sa il ceara, daca asa vor. Sa obtii statutul de rezident permanent in State este un privilegiu, nu un drept.
Am citit si eu articolul de la cbs si pe cel englezesc. In opinia mea sunt irelevante deoarece nu contin date stiintifice care sa ateste ca vaccinurile respective ar fi fost gasite "vinovate" de ceea ce li s-a intamplat pacientilor in cauza. Dimpotriva, in ambele articole, cuvantul de baza folosit de reporterul prudent a fost ca persoanele implicate "believe" (cred) ca vaccinul a fost de vina. Deci nici macar nu se spune ca niste oameni de stiinta scoliti in domeniu ar crede ca vaccinul e vinovat, ci ca pacientii, care in principiu ar putea fi experti in orice altceva, numai in medicina nu, cred una sau alta! De aici si pana la a exista o certitudine e o cale foarte lunga. Fiecare crede una sau alta, de cand e asta o masura a adevarului? Fara date stiintifice care sa ateste ceva, eu m-as abtine sa trag concluzii generalizatoare.
Sunt insa de acord cu afirmatia voljenei care zice ca hotararea de a face un vaccin sau altul e bine sa fie luata dupa un consult cu medicul personal. Nu suntem toti la fel, fiecare isi are propria istorie medicala si, in unele cazuri, efectuarea unui anumit vaccin ar putea fi contraindicata, iar doctorul de familie ar face bine sa cerceteze cu mare atentie backgroundul medical al fiecarui pacient inainte sa ii recomande o anumita procedura. Acesta cred ca e si cazul din articolul despre MMR, existau niste conditii medicale care nu au fost luate in seama de catre cei care au administrat vaccinul. Deci, eventual, o astfel de eroare medicala ar fi putut fi responsabila pt moartea baietelului si nu vaccinul in sine.
E drept ca nu tb sa ne aruncam cu totii pe vaccinul x, numai pt ca ni s-a spus ca e safe in general. In acelasi sens insa, daca vecinei de la 3 i s-a recomandat de catre doctor sa nu faca un anumit vaccin, pt ca in conformitate cu istoricul ei medical, ar putea sa o trimita la cei drepti, nu inseamna ca tb sa ne isterizam si noi si sa refuzam vaccinul amintit, care noua, in schimb, ne-ar putea salva viata.
ilse spune:
musetto e vorba de democratie, e vorba de un drept fundamental al omenirii si anume libertatea, de decizie, de opinie, etc, banuiam gresit bag seama acum ca America ar fi etalonul chestiei asteia, dar nu-i nimic omul cat traieste invata.
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
blackpanterro spune:
De cand e legea cu vaccinurile pt emigrare in US? Eu cand am facut actele nu am facut nici un vaccin(asta se intampla in 2004). Mi-au luat sange si au verificat sa vada daca am anticorpi pt bolile prezentate si am avut pt toate, eu am cam avut toate bolile copilariei.Si nu am facut nici un vaccin.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
miereamara spune:
Blackpanterro acum se cer vaccinurile, inclusiv Gardasil care este obligatoriu (cel putin pt cei care pleaca cu loteria vizelor, nu stiu de restul).
Eu cand am emigrat a trebuit sa fac dovada ca am MMR (pe care mi l-au si administrat si nu imi pare rau, ca nu aveam imunitate la nici una din bolile respective si acum in sarcina am stat f linistita), hepatita B, Tuberculin test, Hepatita A si inca vreo cateva pe care nu mi le amintesc, sunt toate trecute in I-693, Report of Medical Examination and Vaccination Record (asta se intampla in 2006).
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
sirimie spune:
ilse nu prea intelegi ce spun eu.
Si mie mi-au bagat vaccinuri in plus cind am facut consultul medical pentru loteria vizelor. Cica nu facusem rapel la ele de mult timp. Nu era si vaccinul asta pe vremea aia.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
bird70 spune:
citat din mesajul lui Ortansa intrebarea ramane,pt mine conteaza chiar si 1-ul ala precedat de multe 0-uri,mai ales cand e vb. de copilul meu. |
De unde atata anxietate? Daca e sa o luam asa ai mai mari sanse sa te loveasca o masina, nu mai iesi din casa? Sau sa te omoare un caine prin Romania. Sau sa-i iesi in cale unui nebun.
Ca sa raspun la intrebarea initiala a subiectului. Din ceea ce observ eu, in Romania gradul de anxietate al oamenilor este foarte-foarte mare. Si e firesc sa fie asa in conditiile vietii de acolo. Oamenii se simt haituiti de cei care ar trebui sa-i ajute si sa ocroteasca, trebuie sa fie cu ochii-n patru tot timpul. Intr-un mediu atat de instabil fiecare are tentinta sa controleze cat poate. Si cum nu poti controla lucrurile mari gen coruptia din sanatate, politie, justitie, mitocania, mizeria, etc oamenii ajung sa se agate de putinele lucruri pe care le pot controla: vaccinurile copilului, medicatie data aiurea, viata copiilor adulti, homeopatia, refuzul de-a folosi microundele ca 'iradiaza', si lista poate continua cu alte ciudatenii care iau proportii nefiresti. Sa luam vaccinarea de exemplu, exista riscuri, nu spune nimeni ca este 100% sigura. Dar ABSOLUT orice este un risc in viata, poate un risc mai mare il prezinta iesitul in parc sau la cumparaturi. Dar cu cat po****tia este mai lipsita de control si mai prigonita cu atat proportia celor care incearca sa controleze genul asta de detaliu e mai mare. In USA de exemplu, chiar daca este o tara prospera exista multa saracie si multe comunitati care se simt respinse, exploatate, fara sansa. Nu am verificat procentele de vaccinare dar sunt sigura ca tarile care asigura o viata linistita cetatenilor, care ii protejeaza, unde exista un sistem social bine pus la punct, au proportia de vaccinare mai mare decat tari care stau mai prost la capitolul social. Nu stiu care este procentul de vaccinare cu Gardasil in Australia dar fiica mea l-a facut si la fel prietenele ei. Sunt sigura ca au fost parinti care au refuzat si asta este ok, dar majoritatea l-au facut.