Cum va descurcati (cu copii de varste f apropiate)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

iriss, ti-am trimis pozele cu tricicleta.

nemora, roxy, eseea nastere usoara si astept povestiri proaspete.

niste idei:

- prima data cand am nascut ma vedeam romantic, in parc, cu caruciorul langa picior iar eu pe banca cu o carte in mana (am nascut in aprilie si mi se parea vremea potrivita); socul cel mare a fost cand am observat ca de fapt intre doua alaptari nu apucam nici macar sa mananc, sa ma spal, sau sa ma duc la baie (ce sa mai vorbim de dormit...ca sa divaghez...la carte scrie mereu sa te odihnesti intre alaptari, sa nu speli vase, etc...de unde atata odihna, ca la mine sugea o ora, adormea pe-acolo si cand o puneam in pat mai dormea 15 minute si era iar treaza)...in acel an si vremea a fost nefavorabila, asa ca aprilie, mai si cred ca si inceput de iunie, nu am putut sa stau pe nicio banca din parc...cand s-a facut cald, fetita era deja constienta de ce-i in jurul ei si de unde atata stat ca trebuia mers constant, vorbit, aratat, explicat. Asta e. am avut asteptari inalte si nu s-au potrivit deloc cu realitatea. (am mai avut in cateva domenii dar nu e cazul sa le expun aici)

2. la a doua nastere, iar ganduri romantice; EU, culcandu-le pe amandoua in aceeasi camera si ele dormind fericite...stiam ca fetita cea mare doarme deja aproape toata noaptea (ma rog, mai avea si ea seri in care mai dorea o apa, se mai trezea de la un vis, dar in principiu era OK)...stiam ca eu am somnul usor si facusem planul ca imediat ce tipa cea mica dupa lapte sa i-l ofer pe loc. iar nu s-a potrivit planul cu realitatea. cea mica este extrem, extrem de sensibila la zgomote iar cea mare da din picioare foarte, foarte tare...iar patul meu e destul de lipit de patutul bebelusei si se transmit astfel de impulsuri...asadar orice zgomot de-al celei mari (gen sforait, intors de pe o parte pe alta, vis cu zgomot) o trezeste pe cea mica si invers...si dupa cateva nopti ratate le-am separat in dormitoare diferite...de curand, adica in weekend am zis sa reincep experimentul somnul impreuna si iar am avut probleme cu cea mica...si pe la 5 dimineata cand s-a trezit la o alaptare scurta a plans cam tare si mi-a trezit-o si pe cea mare

Din ciclul: sa nu ganditi ca mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

Monicaaaa tu esti una dintre cele mai curajoase...si calma rau, un model, ce mai...

Ymca, io am stat numa la tzatza cu fimea, cum o puneam jos urla, nu dormea decat in brate, a dormit extraordinar de prost pana am luat-o cu mine in pat...un copil tare atasat...a fost taaare greu, si acum va fi portie dubla

Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Mondor, la multi ani baietelului. Nu-ti face griji, nu cred ca puteai sa fi o mama rea! Da-i atentie de acum incolo mai multa daca asa simti, succes!

Sanatate multa si nastere usoara si la termen gravidutelor!

Axxxa, chiar ca la armata! bravo tie! O sa ai doua fete disciplinate, nu ca baietii mei care se culca cand vor ei, sau mai precis cand cad din picioare...

Mai nou avem urmatoarea faza... Cand ii dau biberonul de noapte celui mic, Teo incepe sa urle "caca, cacaaaa, cacaaa"... si trebuie spalat repede si schimbat.
Nu stiu cum face asta. Daca il verific inainte sa ma apuc sa fac biberonul, e curat. Fac biberonul, dau aproape jumatate din el... si "cacaaaaa"-i gata.
Aproape ca nu-mi vine sa cred ca se poate controla atat de bine sa-l apuce fix cand mananca ala micu! Ce inseamna cersitul asta de atentie!
Il mai duc cu vorba, una alta, dar in principiu urla destul de tare si trage de mine mai sa ma darame.

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

hop si eu pe-aici, sa va incurajez. Normal ca pe cele care asteptati inca bb2, pt celelalte jos palaria pt gestionarea timpului
SI noi ne descurcam singuri, bunicii sunt in alte orase. Mai am un unchi care vine o data, de doua ori pe saptamana si ne mai ajuta cu plimbarea sau sta cu strumfii cat evadez eu o ora, doua prin oras.

Maria mea a fost si este un copil extrem de intelegator. L-a acceptat f bine pe Stefa la inceput. Chiar ne intrebam cum de nu da semne de gelozie. AU aparut si ele pe parcurs.
DIntre momentele de inceput cu amandoi imi amintesc:
- dadeam tzitzi la cel mic si citeam cu Maria dintr-o carte sau ne uitam impreuna la minimax, ca sa comentam ce vedem.
- nasol cu iesitul afara iarna, cu haine multe si groase, eu ieseam intotdeauna transpirata. Mai stateam si la etajul 4. Dar lasam carutul in portbagaj la masina sau la asociatia de proprietari, la parter.
- m-a ajutat mult un wrap. In el il tineam pe stef si dansam toti trei, faceam ordine prin casa, ii dadeam de mancare Mariei. SI un leagan in care statea Stef pe masa din bucatarie cand faceam mancare sau o hraneam pe Maria.
- Maria era incantata sa ma ajute, sa aduca un pampers, servetele, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mondor spune:

Multumim pentru urari !!!
Speram in mai bine
Mi-a placut si mie ..... " perlutele" ...frumos spus
Multa sanatate la burticile ce ne urmaresc....Si va doresc sa aveti parte de o naste usoara!!!

mondor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmiihhaa spune:

Fetita mea are 9 luni1/2 si ma gandeam la iarna (decembrie-ianuarie)sa-l concep pe al doilea.Adica fetita mea va avea 2 ani jumatate cand va veni cel de-al doilea ingeras.Nu e prea repede nu?Mi-e un pic teama pentru ca nu stiu daca ma voi descurca.Nu am pe nimeni care sa ma ajute-parinti,surori,socri...si mai e si problema banilor.Stam in chirie si sotul meu si-a luat un al doilea servici ca sa ne putem descurca,asa ca e mai mereu plecat.as mai astepta dar am deja 30 de ani...nu vreau sa fiu mamica batrana...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Ioana, ce semne de gelozie au inceput sa apara la fetita? S-au putut/se pot remedia?
Ca Andreea, fata mea cea mare a primit-o bine pe aia mica in sanul familiei Nu a avut reactii negative. Doar ca na, trebuie sa fiu f atenta daca vrea sa puna mana pe ea...
Asa la fel, cat o alaptez pe Ana Maria, daca Andreea e treaza, vorbesc cu ea, ma joc, adica imi aduce jucarii langa mine, si le manevrez cu o mana, in general nu au fost probleme...
Acum sa vad ce va urma.

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Multumim pentru urari si pentru primirea frumoasa!
Am f multe de invatat d ela voi. Eu sutn f realista si stiu ca imi va fi extrem de greu primii 2 ani, dar si extrem de frumos.

Roxxy, mami de Matei scump si drag (29.11.2007) si o tare emotionata

Mergi la inceput

si la noi as zice ca sunt ceva semne de gelozie, de exemplu:
- cand sunt cu cel mic in brate, vrea si Teo, ori in brate, ori sa manance. Se urca pe scaunul lui si cere de mancare pana ii dai.
- cand ii dau de mancare seara, il apuca si pe Teo kki cum v-am povestit... apropos, aseara l-am dus pe Radu in alta camera, si Teo a ramas cu tati, care l-a pregatit de culcare.... ei bine... nu a mai facut kki!!!
- vrea sa ii ia lucrurile, indiferent daca sunt noi sau de-ale lui mai vechi
- uneori il ignora, se poarta ca si cum nu il vede, pana la a da peste el il loc sa il ocoleasca.

Cam asta, in rest e tare bine si frumos, ieri il pusesem pe Radu in cosul de masina sa-l legan un pic, si l-a leganat Teo in locul meu .
Dupa ce l-am luat de acolo insa... a vrut Teo sa se aseze in scoica si evident nu incapea...

Nu cred ca inca isi da seama ce inseamna un frate. Pur si simplu avem in vizita un bebe mic, caruia mama si tata ii acorda cam prea multa atentie... bine ca mai pleaca din cand in cand, mai ales cand plange (dormim separat, caci altfel nu ar mai dormi nimeni!). Sper peste 2-3 luni sa incep sa ii culc in aceeasi camera...
Cel mai frumos e in we, cand dormim si noi mai mult,si ma trezesc cu Teo pe hol la usa strigand "adu, adu, adu" parca vrea sa verifice daca e sau nu acolo cu mine. Ii deschid usa, intra si se duce la bebe, se uita bine la el ("doame") si gata, s-a linistit, da drumul la TV sau ii ia din jucarii lui Radu...

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog

Mergi la inceput

Apropos de varsta... la Teo aveam 33 de ani, si la Radu 34. Nu zic ca e ideal, dar pentru mine vad ca e...ok.
Pe de alta parte... poate ca nu finantele familiei sunt cele care decid, sotul meu ar fi asteptat la nesfarsit sa avem conditii mai bune, sa ne mutam, sa se stabilizeze tara asta... sau sa emigram...sau...sa...
si daca nu se "intampla" Teo n-am fi vorbit azi nimic.
Am fi fost doar noi doi (sau nici macar) tristi si singuri.
Dupa ce s-a nascut Teo, a fost foarte decis ca trebuie sa fie doi, sa nu creasca singur cum a crescut el, si vad ca se resimte.
Eu o am pe sora mea si mi-am dorit-o cu tarie... a venit pe lume cand eu aveam aproape 7 ani (mama 35) si nu a fost nimic planificat pentru ai mei.
Probabil eu am fost de vina, cu ardoarea cu care mi-am dorit-o
A fost foarte greu (anii 80) cu doi copii si saracia care era atunci, dar am fost intotdeauna o familie vesela si plina de energie, chiar daca deseori am avut la scoala paine cu margarina in pachet, sau la ora 5 eram deja la coada la lapte...

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog

Mergi la inceput