Mamici fara indemnizatie
Raspunsuri - Pagina 5
Andries spune:
Mai mult decat nevoile primare ale unui copil (pentru care statul participa cu suma de 200 lei alocatie in primii doi ani) intervin nevoile suplimentare ale parintilor.
Parinti care de exemplu le cumpara copiilor un vaccin mai scump decat cel de la stat, parinti care nu-si duc copilul la cresa (nici nu prea mai exista cresa) ci apeleaza la o bona sau la o gradinita particulara, parinti care isi imbraca copiii din mall in loc sa le ia haine de la piata sau din dragonul rosu.
Cea mai trista situatie o au copiii care se nasc cu anumite probleme de sanatate inca neacoperite de asigurarile noastre, atunci chiar ca banii conteaza enorm, aceste situatii ar trebui identificate si sustinute de societate.
Dar parca noi discutam indemnizatia mamei, nu alocatia copilului.
Intrebarea este, daca o mamica nu are indemnizatie pentru ca nu are cele 12luni lucrate, atunci ce a facut ea?
A muncit la negru? Pai solutia este sa scoti munca la negru la lumina, nu sa le dai indemnizatie, sa mai incurajezi si alti "patroni" sa le exploateze.
Nu a muncit deloc? de ce? a fost bolnava? a lipsit din tara, ce s-a intamplat?
E prea tanara ca sa munceasca si a ramas gravida? Cu cine? Tatal copilului si familiile extinse ce responsabbilitate au in toata situatia asta?
Nu e chiar asa usor sa mergi sa-ti dea statul...ai facut un copil, gata, primesti x milioane lunar timp de 2 ani.
Andries
addinel spune:
ei, vezi? ai inceput sa faci diferenta intre nevoi si standarde :).
faptul ca tu castigi mai mult inseamna ca ai un alt standard de viata, nu alte nevoi. uite si definitia nevoii: NEVÓIE, nevoi, s.f. 1. Ceea ce se cere, se impune s#259; se fac#259;; trebuin#355;#259;, necesitate, cerin#355;#259;; spec. chestiune, situa#355;ie, afacere a c#259;rei rezolvare are caracter urgent, presant (dex 1998). de piramida lui maslow ai auzit? zi-mi si mie, de curiozitate, care dintre "nevoile" copilului tau erau diferite fata de ale copilului femeii de serviciu doar din cauza ca "tu iti permiti".
si ca sa lamurim situatia: eu am stat acasa cu copilul atat cat am stat (mai putin de doi ani) nu pentru ca mi-au ajuns cei 600 ron sa imi satisfac nevoile sau sa traiesc la standardul dorit, ci pentru ca am avut bani pusi deoparte si dorinta de a sta acasa cu copilul.
cred ca deja suntem off-topic, daca vrei ne mutam pe pm cu discutiile.
mirela.d spune:
Addinel, nu voi muta discutia pe pm. Nu cu cineva care-si permite sa ma jigneasca si nu-si cere scuze. Pe PM discut cu persoane civilizate.
Bineinteles ca fac diferenta intre nevoi si standarde. Dar, nevoile cresc o data cu standardele. Definitia din DEX o stiam si eu.
Nu consider necesar sa te lamuresc care sunt nevoile copilului meu. Pentru tine vor constitui un moft. Pentru mine sunt: ceea ce se cere, se impune.....
addinel spune:
mirela.d, e ultimul post pe care ti-l adresez. in primul rand nu am de ce sa-mi cer scuze, tu ar trebui sa-ti ceri scuze tuturor secretarelor si femeilor de serviciu de pe forum. in al doilea rand nu inteleg de unde ai dedus ca nu-s civilizata si nici cu ce te-am jignit nu pricep. in ultimul rand, dar nu in cele din urma, esti tu sigura ca nevoile copilului tau sunt moft pentru mine? nu trebuie sa imi raspunzi, daca te lamuresti tu cu tine e ok :).
anda141 spune:
Ce discutie interminabila si plictisitoare ...
Exista o mare diferenta intre nevoi si standarde de viata, mofuri, haine de firma si altele.
Daca ai bani mai multi nu inseamna ca ai nevoi mai mari, e prima data cand aud asa ceva. Ai nevoie cumva de mai mult aer ? Sau mananci cu 2 linguri ? Aaa, ca ai alte pretentii ,asta e cu totul altceva ...
in fine, cum am spus dicutia asta mi se pare de mult expirata..au mai fost inca 100 la fel...fara nici un rezultat, bineinteles...
Andries spune:
pe mine m-a "atins" sintagma "copii pentru tara", ii facem pentru tara si tara trebuie sa ne dea bani.
no way
Andries
neliaCris spune:
de exemplu eu am 22 de ani...mi-am cautat jobul perfect.am stat cate 3 luni intr-o parte 2 luni la alt servici.2 luni pauza pentru ca salariile erau jignitoare si nici jobul nu era de viitor.statul nu ajuta tinerii absolventi ci angajatorii care au de la stat 50% din mimimul p economie.acum la mine nu mai conteaza.sunt in italia.cei de aici nu dau nimic.in tara am doar 2 mil din care cumpar 8 cutii de lapte praf nan 2 pt bb care 1 imi ajunge la 3 zile.daca as fii sa traiesc din 2 mil ...sau bb meu...vai doamne.si nu ca nu as fii vrut sa muncesc,sau bolnava sau prin alte partii,ci asta e situatia.
acum mi-e bine.deci daca vreti mai multi bani.emigrati....asta nu e la general...aici lumea se ajuta intre ei...in ro nici familile nu mai sunt aproape,sa nu mai spun de soacre..
mami de cristian 14 martie 2008
mami_alexia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Andries pe mine m-a "atins" sintagma "copii pentru tara", ii facem pentru tara si tara trebuie sa ne dea bani. no way Andries |
Spune-mi si mie unde s-a zis asa ceva? Daca cineva a zis asa ceva mie mi-a scapat.
MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
POZE ALEXIA
Ne nastem uzi, goi si flamanzi..dar greul de-abia dupa aceea incepe...
mami_alexia spune:
Si ca sa vorbim si de nedreptatile care ne pandesc la tot pasul si de faptul ca situatia nu e chiar asa roz dupa cum o prezinta Marius (adica cine munceste cotizeaza si astfel beneficiaza de indemnizatie), iata exemplul studentelor care nasc dupa ce si-au dat licenta. (conform articolului postat in mesajele din urma). Deci studentele care au nascut dupa ce si-au dat licenta primesc indemnizatia. Ele cu ce au cotizat? Cu nimic. Dar totusi o primesc.
MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
POZE ALEXIA
Ne nastem uzi, goi si flamanzi..dar greul de-abia dupa aceea incepe...
mirela.d spune:
Nu s-a folosit exact sintagma asta dar din interpretarea primului post asa a reiesit.