Mamici fara indemnizatie
Raspunsuri - Pagina 6
mami_alexia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mirela.d Nu s-a folosit exact sintagma asta dar din interpretarea primului post asa a reiesit. |
MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
POZE ALEXIA
Ne nastem uzi, goi si flamanzi..dar greul de-abia dupa aceea incepe...
Andries spune:
citat din mesajul lui peanut Tocmai citeam despre marirea indemnizatiei si ma gandeam oare mamicile fara indemnizatie cum se descurca? Toata lumea e de acord ca 800 de lei e putin, dar cele care nu primesc nici macar atat ce fac?Ca nu lupta nimeni pentru ele si cred ca tara asta ar merita ca toti copii sa fie crescuti decent ca doar ei sunt viitorul. Si toti copii ar trebui sa aiba mamicile langa ei pana la 2 anisori. Cred ca ar trebui facuta legea in asa fel incat toata lumea sa isi poata creste puisorii: 85% din venituri,o indemnizatie pentru cele fara venituri, vitamine pentru gravide si pentru mamicile care alapteaza si controale medicale gratis pentru femeile insarcinate. In alte tari cata indemnizatie si cat concediu de crestere a copilului se da? Din cate stiu nu mai mult de 6 luni de zile in majoritatea tarilor. Deci daca ni se dau 2 ani cred ca e pentru viitorul tarii, caci un copil va creste altfel daca e mamica lui se ocupa de el,atunci sa ni se dea si conditii. |
uite mai sus
Andries
mami_alexia spune:
citat din mesajul lui mirela.d Nu s-a folosit exact sintagma asta dar din interpretarea primului post asa a reiesit. |
Interpretari poate face oricine. Asadar nu avea de ce sa se simta nimeni jignit de idea "am facut un copil, statul sa-mi dea bani" pentru ca nu a zis nimeni asa ceva.
MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
POZE ALEXIA
Ne nastem uzi, goi si flamanzi..dar greul de-abia dupa aceea incepe...
Andries spune:
Hai sa o luam si altfel.
Un copil are mama si tata.
O indemnizatie se plateste fie mamei, fie tatalui, daca parintele a avut venituri impozabile 12 luni inainte de nasterea copilului. Este o indemnizatie compensatorie pentru ca parintele respectiv munceste acasa crescand copilul si nu poate realiza alte venituri.
O mama fara indemnizatie (din lipsa celor 12 luni) poate sa treaca acest drept tatalui. Pur si simplu solicita tatal cele 6 milioane. Si in acest caz statul ajuta.
Acum imi veti spune de ce sa nu primeasca nici o indemnizatie si cuplurile in care nu a muncit legal nici mama, nici tatal... e prea de tot.
Eu stiu foarte bine ca exista cupluri de studenti, se casatoresc si au primul copil si nu beneficiaza de indemnizatie dar sa ma ierte Dumnezeu ca nu vreau sa fie bagati in aceeasi oala cu sutele de femei/barbati care stau cu mana-ntinsa in diverse intersectii ...poate ca printre beneficiarii actualei legi ar trebui incluse si alte categorii, justificate, dar nu pe toti gramada!
Andries
gabidaniela spune:
Ba exact asta reiese.
Eu cred ca ar trebui ajutate mamicile care nu au 12 luni consecutive cum cere legea, nu cele care sunt casnice (sper sa nu dati cu rosii )
http://tt.lilypie.com/o3y9p3.png
mirela.d spune:
citat din mesajul lui gabidaniela Ba exact asta reiese. Eu cred ca ar trebui ajutate mamicile care nu au 12 luni consecutive cum cere legea, nu cele care sunt casnice (sper sa nu dati cu rosii ) http://tt.lilypie.com/o3y9p3.png |
Stii de ce nu se acorda decat daca ai contribuit 12 luni consecutiv? Pentru ca daca nu ar fi asa, multe femei, atunci cand ar ramane gravide, s-ar angaja fictiv pentru cateva luni (ca stim toti ca se poate in Romania), ar achita taxele si impozitele aferente iar apoi ar lua 2 ani indemnizatia de crestere a copilului. Intr-adevar nu vad de ce sunt 12 luni si nu 10 cum erau inainte dar in final asta este motivatia.
gabidaniela spune:
A nu, nu am nimic cu 12 luni; e bine, dar unele au nesansa sa fie date afara sa zicem si sa-si gaseasca de lucru dupa cateva luni. Citeam tot aici pe forum parca de cineva care a lucrat 10 ani si apoi a avut intrerupere de 3 luni si nu a mai putut beneficia de indemnizatie. In cazuri de-astea ar trebui facute reglementari.
mirela.d spune:
Mda, aici ai putina dreptate. Dar daca este data afara si nu pleaca ea si nu este data afara din culpa ei beneficiaza de somaj. Iar somajul se ia in calcul la calcularea indemnizatiei.Iar acesta este cazul celor cateva luni inainte de a ramane gravida pentru ca dupa ce este gravida si acest lucru este adus la cunostinta angajatorului, acesta nu mai are voie sa dea afara femeia gravida cu anumite exceptii: reorganizarea societatii la care lucreaza, falimentul... Si in acest caz beneficiaza de somaj.
gabidaniela spune:
Da, ai dreptate. Oricum ideea e ca trebuie ajutate mamicile care AU MUNCIT, nu cele care stau acasa si au pretentia sa le plateasca statul ca fac copii.
mirela.d spune:
citat din mesajul lui gabidaniela Da, ai dreptate. Oricum ideea e ca trebuie ajutate mamicile care AU MUNCIT, nu cele care stau acasa si au pretentia sa le plateasca statul ca fac copii. http://tt.lilypie.com/o3y9p3.png |
Aici sunt de acord cu tine.