Mamici fara indemnizatie
Raspunsuri - Pagina 4
gabidaniela spune:
Cum adica, adica eu care dau la stat 1000 de lei pe luna sub forma de impozite sa iau la fel ca cineva care da 200? Daca eu am incercat sa-mi depasesc conditia ca sa am o viata mai buna si sa ofer copiilor mei mai mult sa fiu obligata sa ma limitez la a-i oferi copilului mei tot atat cat ofera si o mamica care are salariul minim? Vi se pare corect?
http://tt.lilypie.com/o3y9p3.png
addinel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabidaniela Cum adica, adica eu care dau la stat 1000 de lei pe luna sub forma de impozite sa iau la fel ca cineva care da 200? Daca eu am incercat sa-mi depasesc conditia ca sa am o viata mai buna si sa ofer copiilor mei mai mult sa fiu obligata sa ma limitez la a-i oferi copilului mei tot atat cat ofera si o mamica care are salariul minim? Vi se pare corect? http://tt.lilypie.com/o3y9p3.png |
pe acest sistem nu ti se pare ca ar merita copilul tau si o alocatie mai mare? doar tu ai cotizat mai mult.
marius facea mai sus o comparatie cu asigurarile care mi se pare corecta. sa spunem ca tu ai casco la care platesti 2000 euro prima de asigurare (ca ai masina scumpa) si X plateste 1000 de euro; trece unul si va zgarie masinile la amandoi, va duceti sa le reparati si la service nota de plata este de 300 euro, si la tine si la el. e corect ca tu sa primesti 500 de euro doar ptr ca ai cotizat mai mult?
nimeni nu te limiteaza la a-i oferi copilului tau mai mult. ofera-i, din resurse proprii, tot ce iti doresti sa-i oferi. statul acorda aceasta indemnizatie ca o compensare a faptului ca nu poti lucra o perioada. statul nu ofera bani ca sa iti cresti copilul. copilul ti-l cresti din banii tai, pentru ca este copilul tau.
gabidaniela spune:
Pai care banii mei, adica cei 600, ca daca esti in CIC statul nu iti permite posibilitatea de a avea alte venituri. Si daca eu am vrut sa am casa mea si sa nu mai stau in chirie si platesc pe luna 1800 de lei la banca? Asta ce inseamna, sa nu mai fac copii 30 de ani cat am creditul ca na...trebuie sa primeasca toata lumea la fel. Mie mi se pare super corecta legea asta noua cu 85% din veniturile impozabile. Trebuie sa primesti proportional cu cat dai, si nu vad de ce ar fi o suparare pentru altii lucrul acesta.
Si mai bine sa se ia ca exemplu asigurarile de viata...nu cele CASCO.
mirela.d spune:
Citat: | ||
mirela.d sper ca iti e rusine pentru fraza asta. ai spus-o la nervi, nu? mama lu' maria randuri pentru maria |
De ce sa imi fie rusine? Pentru ca imi permit mai mult decat alte categorii socio-profesionale? Pai muncesc, draga mea. Rusine sa le fie celor care au pretentii absurde de genul "sa-mi dea statul bani ca am facut un copil". Eu nu m-am mai plans atata cand am stat acasa cu copilul si am luat doar 600 de lei in conditiile in care contribuiam cu mult mai mult.
Si sunt constienta de faptul ca se poate trai cu 600 de lei pe luna. Dar la fel de bine poti dormi si la metrou. Asta nu inseamna ca o voi face doar pentru ca se poate. Zau asa!
Pe de alta parte sunt foarte multe persoane care castiga mai mult decat mine si mi se pare normal ca acestea sa aiba o indemnizatie mai mare decat ar trebui sa primesc eu.
Iar de nervi... e jenant sa te enervezi pe un forum. Ca doar nu ma obliga nimeni sa intru aici. Dar de indignata sunt indignata cand vad ca exista persoane care vor aceleasi drepturi ca si mine (sau ca si alte perosane) fara a avea acelesi obligatii.
addinel spune:
citat din mesajul lui gabidaniela Pai care banii mei, adica cei 600, ca daca esti in CIC statul nu iti permite posibilitatea de a avea alte venituri. Si daca eu am vrut sa am casa mea si sa nu mai stau in chirie si platesc pe luna 1800 de lei la banca? Asta ce inseamna, sa nu mai fac copii 30 de ani cat am creditul ca na...trebuie sa primeasca toata lumea la fel. Mie mi se pare super corecta legea asta noua cu 85% din veniturile impozabile. Trebuie sa primesti proportional cu cat dai, si nu vad de ce ar fi o suparare pentru altii lucrul acesta. http://tt.lilypie.com/o3y9p3.png |
pai vezi? deja intram in altele. ca tu ai credit si alte socoteli... fiecare si le are pe ale lui. pentru mine nu e o suparare ca e asa (pe mine cei 85% m-ar fi avantajat din plin). in schimb ma supara cumplit sa citesc fraze gen "copilul meu are mai multe nevoi decat cel al femeii de serviciu pentru ca eu imi permit" sau "in loc sa ofer copiilor mei mai mult sa fiu obligata sa ma limitez la a-i oferi copilului mei tot atat cat ofera si o mamica care are salariul minim". ma zgarie pe creier, ce sa fac?
sirimie spune:
Mi se pare ca tocmai asta a fost motivul pentru care alocatia copilului de pina la 2 ani a crescut de la 20 de lei la 200 de lei, ca sa primeasca mai multi bani de la stat si in familiile in care mama nu lucreaza si nu primeste indemnizatia de crestere a copilului.
Eu as zice ca nu e chiar asa simplu ca "nu dai nu primesti". Pentru ca e vorba de copii. Din cite stiu eu exista ajutoare sociale pentru familiile cu venituri mici, se considera si numarul de copii pentru calcularea veniturilor nu? Probabil sint de departe insuficiente. Copiii aia proveniti din familii sarace nu prea au multe sanse.
Eu cred ca atunci cind statul va fi mai bogat trebuie sa ofere alternative de protectie sociala si pentru ei, mai mult decit exista acum. Nu de mamici imi pare rau mie, ci de copiii care cresc in lipsuri si nu au perspective.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
mirela.d spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui addinel
pai vezi? deja intram in altele. ca tu ai credit si alte socoteli... fiecare si le are pe ale lui. pentru mine nu e o suparare ca e asa (pe mine cei 85% m-ar fi avantajat din plin). in schimb ma supara cumplit sa citesc fraze gen "copilul meu are mai multe nevoi decat cel al femeii de serviciu pentru ca eu imi permit" sau "in loc sa ofer copiilor mei mai mult sa fiu obligata sa ma limitez la a-i oferi copilului mei tot atat cat ofera si o mamica care are salariul minim". ma zgarie pe creier, ce sa fac? mama lu' maria randuri pentru maria |
Draga mea, tu de ce crezi ca am inceput serviciul mai devreme? Pentru a-i oferi copilului mai mult decat ce-mi permiteam cu 600 de lei.
Acum cu 85% nu mai este nevoie sa incep serviciul mai devreme. Voi reusi sa ii ofer si copilului ceea ce-mi doresc si nu este nevoie sa-mi limitez celelalte cheltuieli pe care le avem (si care nu stau sa le enumar pentru ca mi-e teama sa nu starnesc iar furii ca-mi permit sa cheltui banii mei pe lucruri care unora - secretara sau femeia de serviciu - li se par lux iar mie nu).
gabidaniela spune:
Da' mie mi se pare normal sa vrei sa oferi cat mai mult copilului tau, si atata timp cat, cum se spunea mai sus, eu am mai multe obligatii fata de stat...mi se pare normal sa am si pretentii nu?
addinel spune:
mirela.d mie mi-ar fi rusine pentru ca:
1. fraza aia demonstreaza ca nu stii ce-s alea nevoi si mai ales nevoile unui copil;
2. mi se pare de prost gust sa gandesc, daramite sa mai si spun, ca al meu copil are dreptul la mai mult decat alti copii, numai ptr ca "eu imi permit".
mie asa mi s-a parut, ca te plangi ca ti-a dat statul prea putin si ca din cauza asta ai fost nevoita sa te intorci la serviciu.
mirela.d spune:
2. mi se pare de prost gust sa gandesc, daramite sa mai si spun, ca al meu copil are dreptul la mai mult decat alti copii, numai ptr ca "eu imi permit". mie asa mi s-a parut, ca te plangi ca ti-a dat statul prea putin si ca din cauza asta ai fost nevoita sa te intorci la serviciu. mama lu' maria randuri pentru maria |
Draga mea, faptul ca tie ti se pare de prost gust ma lasa rece (eu zic ca bunul simt trebuia sa te impiedice sa faci asemenea afirmatii). Poate ca sunt dura cand sustin ca am mai multe nevoi datorita faptului ca imi permit dar asta este realitatea. Tine de evolutie. Cu cat castigi mai mult cu atat iti cresc nevoile. Nu mai traim in comunism sa credem ca toti avem aceleasi nevoi.
Ti s-a parut gresit ca ma plang. Am punctat doar realitatea. Nu am asteptat de la stat mai mult. Eu nu am facut copilul pentru stat. Ci pentru mine. Pe de alta parte, eu nu am putut sa stau acasa cu 600 de lei. Daca tu poti, felicitarile mele! Nu inseamna decat ca ai standarde mai joase decat mine si nu o sa-mi fie mie rusine pentru chestia asta.