Bebelusii de august-septembrie
Raspunsuri - Pagina 14
cristinamh spune:
danat, felicitari si sa-ti traiasca bebelusul! prima data cand am vazut cum il cheama am zis ca e o greseala, caci mai aveam un radu stefan, apoi mi-am dat seama despre ce e vorba. salutari sotului tau, care pluteste pe undeva prin nori de fericire. dupa ce ca a gresit luna nasterii, nici sa-si scrie numele nu mai putea...
si acum sa te vad cat mai stai pe net, ca inainte erai tare nerabdatoare. incearca sa dormi cat mai mult, cca se aduna orele nedormite!
oana, si andrei a avut niste chestii urate ca niste cosuri, dar le-am lasat in pace si in doua zile au trecut. iar daca se smiorcaie, sta in patut. daca urla, sta in brate. n-ai idee de cate ori am scris cu el in brate... am deja viteza la scris cu o singura mana!
deia, m-ai speriat putin cu chestia asta cu refluxul... andrei imi vomita ceva mai mult, dar nu totdeauna. dar mentin biberoanele la 90ml, si nu se agita, e ok, nu vomita. dar daca manaca mai mult, s-a terminat... si apoi imi plange de foame. oricum nu-i dau mai devreme de 3 ore. nu exista ceaiuri pt asa ceva?
fetelor, functioneaza stafidele. am avut o saptamana minunata, cum n-am mai avut de multa vreme.... sper sa nu capete organismul rezistenta la stafide...
si apropo de crescut, ne-am cantarit in seara asta si aveam 5120g. o sa-l speriem pe dr cand o sa ne vada saptamana viitoare...
si inca ceva: am modificat (acum o trimit pe net) paginuta noastra, am mai adaugat poze. din pacate, inca nu sunt gata filmuletele, dar sunt poze destule pe-acolo. www.andreirazvan.home.ro.
cristinamh spune:
Uitam de listutza...
Bebelusi de august-septembrie
17 iulie - iuliana - Emma Ana
31 iulie - Tango - Daria Maria Antonia
2 august - cristinamh - Andrei-Razvan
5 august - deia - Lucas
15 august - ancuta - Sara Andreea
20 august - Freia - Ioana Maria Alexandra
21 august - Tigresa - Horia Stefan
22 august - danoana - Raluca Maria
23 august - sisi - Petra
28 august - anny - Sergiu
28 august - roisin - Ana Miruna
28 august - irinuca - Radu Petru
31 august - Oana_Noemi - Erik
10 sept - Mihaela S - Silvia Petra
17 sept – Danat – Radu-Stefan
simy spune:
Bine v-am regasit(dupa atat amar de vreme si cu scuzele de rigoare) dragi mamici!
Am aparut si eu sa va anunt ca bebe Andrei-Calin s-a nascut pe 06.08.2003(termen era pe 10.08) la 20.06 prin cezariana pana la urma....poveste lunga cu ceva complicatii...avea 3.500g si 54cm! Acum este un voinicel de 5.100g si 57cm, maninca si doarme, rade si este tare vesel, noaptea doarme si se trezesyte dimineata la 6.00 sa manance.
Eu nu am pc acasa ...am venit pana la munca in vizita si uitati ce fac!...va pup si va las ca tb sa fug acasica la bebita.
Simona
catia spune:
si de noi ati uitat!am venit cam devreme fata de DPN dar suntem voinicei si tare cuminti.si mami e atre fericita!mai greu ca n-am net si as avea mare nevoie de voi!sper ca se va remedia treaba!
o sa ma pun si eu la zi cu sporovaielile voastre cd pot.
pana atunci sa va creasca bb-ii si sa auzim doar de bine!
Alex_2003 spune:
Maine e ziua cea mare ,
Maine vin pe lume .Sper ca sa am o viata buna lunga si sa fiu sanatos 'sa maninc tot ce-mi da mamicuta si sa dorm noaptea.Tata vrea sa fiu si norocos .Eu vreau doar sa fiu destept ,sanatos si sa vin usor pe lume.E drept ca am cam intarziat 15 zile dar asta sper sa nu o supere prea tare pe mamicuta.
Un pui de om
roisin spune:
Bun venit noilor mamici, si felicitari pentru bebei!
Irinuca, simy si catia, ma bucur tare ca ati reusit sa dati un semn de viata, chiar ma intrebam ce-o fi cu voi... desi, absenta este motivata oricand si oricat, scuza mai buna decat bebe nu cred sa existe.
Danateu, Raducul matale nu s-a dezmintit, s-a facut baiat mare la mami in burtica, cred ca d-aia n-a vrut sa iasa pana acum, a asteptat sa se faca voinicel. Bravo lui, sper sa se invete si cu diferenta intre zi si noapte, sau, mai degraba, sa invete sa nu le mai incurce intre ele. Repeta-i de 20 de ori pe zi: "noaptea e aia in care dormim".
Deia, eu ii curat nasul micutei cu betisoare de urechi, din alea normale, nu din cele pentru bebei. Asa am invatat de la pediatra, e destul de usor si mult mai rapid decat cu pompita, bagi batul, il rasucesti si-l tragi spre afara. Nu pot sa zic ca se omoara fii-mea dupa metoda asta, insa nu apuca sa faca scandal, ca la pompita. Si de cele mai multe ori imi reuseste din prima, nu o chinui mult. Cu pompita mi-a fost imposibil sa scot ceva si ma tot temeam sa nu-i fac vreo gaura in plus in nara.
Oana, eu nu las copilul sa tipe, decat pentru perioade scurte, desi mi-am propus sa n-o gadil la fiecare scancet. In principiu, plec de la ideea ca are un motiv si trebuie remediata problema, insa oricum nu rezist sa o aud tipand prea mult, mai ales ca a capatat un volum de speriat de cateva zile incoace! Acum doua seri a facut o scena de urlat de nu mai stiam pe ce parte s-o intorc, eram disperata! Am crezut ca tipa de foame, ca doar atunci urla cat o tin plamanii, da' tipa si cu tzitza in gura, ba ajunsese la performanta ca tipa si molfaia tzitza in acelasi timp! Ce face foamea din om!
Cosuletele de pe fata cica sunt normale, si a mea are si vad ca ii trec foarte greu, e chestia aia care se numeste criza hormonala, o sa dispara de la sine cand scapa bebe de excesul de hormoni pe care l-a primit de la placenta.
Noi n-am reusit sa ne mai cantarim, dar fie incercam sa o vizitam pe doftora saptamana asta, fie facem rost de cantar (avem deja unul promis, poate punem mana pe el curand). Sunt tare curioasa cum stam cu kilogramele, mai ales ca fiica-mea are un program de supt tare ciudat in ultima vreme.
Cristina, la mine nu stiu ce naiba s-a intamplat, insa am avut o experienta fericita (si lipsita de varsari de sange) ieri la baie, desi am uitat cu desavarsire sa iau stafide. Sper sa incep sa-mi revin, m-am simtit de parca luasem un examen, imi venea sa ies pe balcon sa tip de bucurie!
Apropo de reflux, giza mea a inceput sa regurgiteze de cateva zile, desi inainte nu i se intampla mai deloc, si asta cam dupa fiecare masa. Indiferent cate ragaieli tragem, tot ma trezesc ca mai scoate un pic de laptic afara, si se stramba, cred ca are arsuri pe esofag. Oare exista vreun remediu, ca in cartile mele n-am gasit nimic serios...
Alex, sa ai o nastere usoara, si sa te refaci iute, iar puiul tau de om sa fie sanatos si voinicel, si mancacios, si norocos, cum vrea taticul lui! Apropo de tatic, sa-ti instruiesti sotul sa ne dea si noua de veste despre starea voastra. Bafta multa, si curaj!
PS Anny, ti-am gasit mesajul! Era la Mamici, dupa cum bine a zis cristina... eu tineam minte ca ai scris (si ce anume ai zis), si nu reuseam sa pricep de ce nu mai gasesc mesajul.. of, sunt mai gravida decat eram cand eram gravida!
roisin spune:
Fetelor, va mai stresez cu marsupiul ala inca o data, inca nu i-am dat de cap.
Vreau sa stiu de unde ati luat si de care (ce firma), pentru ca eu am gasit unele Cam la bebelusultau.ro, insa duduia de acolo mi-a zis ca nu are sustinatoare pentru cap (aceeasi duduie incerca sa ma convinga la telefon ca nu exista ce caut eu, adica port-bebe cu sustinatoare pentru cap, de unde trag concluzia ca nu prea stia ce vorbeste). Ceva asemanator a gasit sotul meu si la Loris, tot Cam, iar tantile de acolo pareau la fel de picate din cer, se uitau una la alta: "sustinatoare de cap?! nu, n-are!".
Cum n-am gasit nici un site oficial Cam, si deocamdata nu am cum sa ajung prin magazine, va rog sa-mi spuneti si mie care de unde ati luat marsupii (inclusiv din cele care il tin pe bebe culcat), ca mi s-a pus pata si vreau musai sa-l trimit pe tati sa ne cumpere si noua!
Saru-mana!
Tango spune:
Pupam mamicile si bebelusii lor! Sunt necajita pentru ca ciclul pe care-l anuntam nu a fost de fapt ciclu ci o retentie de placenta asa ca joi mi-au facut un chiuretaj evacuator. Nu de asta sunt suparata ci pentru ca dupa 7 saptamani de sangerare continua, iar acum, dupa chiuretaj mai mult ca niciodata, se pare ca laptele meu nu mai are tot ce-i trebuie puiului ca sa creasca. In consecinta minunea mea a luat numai 300 gr in 20 de zile. Nu va mai povestesc cat am plans si cat plang din cauza asta. In plus doctorii de aici cred ca au ceva la "scufita" pentru ca tot le-am cerut o reteta de vitamine si minerala ca sa mai imbunatatesc formula laptelui iar ei dau din cap ca prostanacii si cu un zambet tamp imi spun ca nu-i nevoie. Ii intreb daca nu-i mai bine sa-i dau puiului si ceva lapte praf...nici de asta nu-i nevoie. Vineri vine oricum mama ca nu mai pot si cu ea alaturi sper sa-mi pun puiul pe picioare. Roisin, marsupiul meu este de la Chicco, se poate purta si orizontal dar sustinatoare pentru cap nu are. Are in schimb o protectie pentru capsor, ca un fel de cozoroc, ca sa protejezi capsorul cand il folosesti in poz orizontala.
va pup pe toate si sa veti grija de voi si de puiuti.
http://community.webshots.com/user/tangorezu
oana_noemi spune:
vai de tine tango, peste ce medici ai dat?
de ce nu te-au curatat bine? ar merita impuscati... am inteles ca este destul de grav dac uita placenta prin uter, cica poti sa ai surprize neplacute mai tarziu.
in romania se gasesc niste polivitamine numite materna, sunt bune pt. mamicile care alapteaza, o sa incep si eu sa iau, ca am tot felul de surprize: imi curge sange din nas, mi-au iesit niste bube pe la gura si in nas, ce mai, dezastru. sau mai poti sa iei Ca,Zi si Mg de la farmacie. eu iau fier ca eram f. anemica, dar trebuie avut grija cu constipatia.
trebuie sa avem grija mare de noi, daca noi nu functionam bine, nici Bb nu are sarmanu' de unde sa se alimenteze.
Mult succes la toata lumea, inclusiv mie...
Anny spune:
Eu am reununtat sa mai iau fier, nu de alta dar iar am inceput sa numar zilele de cand n-am mai facut .....kk. O sa incerc si eu neaparta reteta cu stafidele ca nu mai tine.
Nu stiu cum sa-l fac si pe pitic sa aca kk mai des. Face cam o data la 2-3 zile iar in rest doar se partaie. Am incercat cu termometrul in fundulket dar la noi nu a mers, probabil ca inca nu am eu indemnanrea necesara
Fetelor, copiii vostri urla cand ii imbracati sau schimbati de pampers? Am meu urla ingrozitor cand ii schimb pampersul sau cand in imbrac/derzbrac....de imi vine sa-l las si neschimbat numai sa nu mai planga atat . e un adevarat circ executam aceste operatiuni.
Offfff, a inceput sa scanceasca...ziceam si eu ca poate doarme mai mult ca sa mai stea si mami pe net....
De cateva zile imi iau micul dejun cu el in brate....de obicei dupa masa de dimineata nu mai adoarme si are chef de gangureala si daca nu este bagat in seama face urat