Bebelusii de august-septembrie
Raspunsuri - Pagina 15
Ancuta spune:
Oana Noemi si Tigresa,
Si Sara a avut cosulete pe fata si inca mai are, dar mult mai putine. I-au aparut cam la 10 zile de la nastere. Se numeste infant acme si singurul tratament este sa speli copilul pe fata de 2-3 ori pe zi si apoi sa-i usuci fata prin tamponare. Asa am gasit eu scris intr-o carte, ca aici, cand am intrebat la dr ce este, mi s-a spus " e normal, e infant acme , nu trebuie sa faci nimic".
Doamne. Tango, imi pare rau ca a trebuit sa treci acum printr-un chiuretaj. Groaznic! Ar trebui sa-i dai in judecata pe cei cu care ai nascut!
Sisi, ce spui tu ca mai ai de dat jos 14 kg, eu , am luat 31 kg cu sarcina si de abea 11 s-au dus si tot stagnez, nu mai dau jos un gram, din contra, sunt zile cand oscilez si zic, uite ca am slabit doar 10 kg. Ma voi apuca de un regim dupa ce termin cu alaptatul.
Mai nou, de vreo 5 zile, Sara tipa dupa ce o scot din cadita. De abea o sterg si o imbrac, in reprize, adica , o sterg , o iau in brate , se linisteste, apoi o pun in pat, urla, o imbrac repede si uite asa. Dar nu inteleg de ce, la baita ii place f mult. Cred ca ii place mai mult in apa decat afara.
Si noi avem probleme cu tipatul, sotul meu tot imi spune ca am obisnuit copilul in brate, mai , dar cand se pune pe urlat, nu putem s-o lasam , o luam in brate. Nu stiu cum sa facem sa o dezobisnuim.
ca eu nu mai apuc sa fac nimic prin casa, de abea reusesc sa faco o supa, intre tipete.
Ancuta
cristinamh spune:
catia, simy, bine ati venit. v-am trecut si pe lista, desi nu mai speram sa mai apara cineva din august dupa atat timp. a fost o surpriza foarte placuta (si mai crestem nr de baietei, ca prea eram "minoritari")
Bebelusi de august-septembrie
17 iulie - iuliana - Emma Ana
31 iulie - Tango - Daria Maria Antonia
2 august - cristinamh - Andrei-Razvan
6 august - Simy - Andrei-Calin
5 august - deia - Lucas
15 august - ancuta - Sara Andreea
20 august - Freia - Ioana Maria Alexandra
21 august - Tigresa - Horia Stefan
22 august - danoana - Raluca Maria
23 august - sisi - Petra
28 august - anny - Sergiu
28 august - roisin - Ana Miruna
28 august - irinuca - Radu Petru
31 august - Oana_Noemi - Erik
10 sept - Mihaela S - Silvia Petra
11 sept - Catia – Gabriel
17 sept – Danat – Radu-Stefan
alex_2003, iti tinem pumnii, sa se termine totul repede si bine, si sa auzim vesti despre bb cat mai repede!
roisin, ii curat si eu nasul cu betisoare, atunci cand mucisorii sunt aproape si se vad. desi andrei nu de la pompita tipa, ci de la serul pe care i-l bag pe nas. ca atunci incep urletele... cat despre marsupiu, nu prea inteleg eu ce vrei sa spui cu sustinatoare pt cap. o sa-ti trimit pe mail o poza cu al meu, poate asta cauti. adica are ceva sa nu-i pice capul pe alaturi, dar nu sa i-l tina fix... pe-asta l-am primit de la niste prieteni, (berbelusul lor are 3 ani), si pe eticheta scrie "BEIDI", aer un bb si doua ideograme chinezesti. cel pe care mi-l luasem eu nu are asa ceva, e clasic, cum vezi si pe strada. atat ca in al meu o sa-l pot pune si cand va fi mai mare. dar daca marsupiul poate fi culcat, nu mai ai nevoie de atatea aparatori... iar cand va fi mai mare, iti va tine singura capsorul.
tango, am inghetat cand ti-am citit mesajul... doamne, puteai sa faci septicemie, sau cine mai stie ce bazaconie! ma mir ca n-ai avut probleme pana acum, ca resturile placentare fac tare urat daca nu sunt curatate. nu-ti poti schimba dr? macar pediatrul, ca mi se pare tare aiurea sa lase copilul nemancat, mai ales daca se vede ca nu a luat in greutate.
vitamine. eu mi-am facut analizele, anemia s-a mai dus, hemoglobina a crescut, dar fierul meu se apropie rapid iar de limita minima. nu mi-a mai dat fier, sa nu am iar probleme, in schimb iau in continuare "Prenatal".calciu stau excelent, e peste 10...
anny, ii dai lapte praf? daca da, nu-ti face probleme cu kk, ca face si mai rar. dac ii dai doar san, atunci vorbeste cu dr. tipa la schimbat pt ca nu-i plac schimbarile de temperatura, se speri. asa ca incarca sa fii cat mai rapida, dar sa nu faci miscari prea bruste. altceva n-ai ce sa-i faci.
ancuta, noi urlam de mult cand ieseam din cadita, dar dupa ce-l sterg si se incalzeste nitel tace.
am inceput sa avem emotii, peste o saptamana trebuie s mergem la vaccin... iuliana, cum a fost pana la urma? sa ma pregatesc sufleteste... ca la maternitate eu n-am rezistat sa ma uit cand ii lua sange, iar acum... de obicei nu fac urat, ma uit la chestii si mai groaznice decat o intepatura, fie pe pielea mea, sau a altuia. dar acum vorbim de copilul meu, si se schimba problema.
de vomitat nu am scapat. dar de cand ii dau mai putin de mancare s-a mai linistit, nu mai vomita asa mult. dar de doua zile nu mai doarme ziua, doar atipeste cate putin, si m-a innebunit. in parc stau, dar acasa nu avem liniste... numai in brate, daca se poate. m-am apucat de tricotat, ca sa am ce face toata ziua in pat. bb pe picioare sau pe piept, telecomanda si andrelele. asta fac toata ziua. si cand vine tati, ia el pe bb si telecomanda, si eu ma apuc de treaba.
nu vi se pare ca e cam lung mesajul? bb asa crede, ca s-a trezit.
Sisi spune:
Felicitari si bun venit pt noii bebei! Mult succes Danat si Simy si la cat mi multe nopti linistite!
Bafta multa si pentru Alex!
Any, eu nu am proleme cu sanii asa ca nu stiu daca poti sa iti dau un sfat. Insa la incaput, a existat un moment in care incepuse sa se ia pielea de pe sfarcuri si am folosit Garmastan (unguent) care a facut minuni. Si la mine e aceeasi poveste cu prastia! Mai prost e cand o apuca joaca de-a "uite tzitzi, nu e tzatzi" si se face ca o pierde, o apuca etc, iar laptele curge si eu o fugaresc cu tzatza dupa gurita jucausa si nu stiu cum sa fac sa nu o ud toata.
Cu scaunul de la masina am si eu o dilema. Prin toate cartile scrie sa ii pui de la inceput in scaun, eu am unul dar nu sta prea bine pe bancheta din spate. Chiar daca el se poate lasa mai pe spate, bancheta e inclinata si il indreapta inapoi iar bebe desi adoarme instant in el nu mi se pare ca sta prea bine cu spatele. Asa ca pana acum am depins tot timpul e o alta persoana ca sa iesim cu masina.
Cristina, si eu am avut lupte cu meniul. Sotul, care e un gurmand si un mare bucatar peste toate (ii place sa gateasca si sa experimenteze) vroia sa faca tot felul de nazbatii dar nu realiza ca nu avem nici o secunda libera si ca probabil va trebui sa o lasam pe mama sa se ocupe de clasicele fripturici...
Cat despre job, iti tin pumnii. Si eu am la mine la firma un prieten si angajat in acelasi timp care a fost profesor si a trebuit sa renunte... Si mai am si o prietena care a facut la fel si acum e bine merci si castiga foarte bine. In timp ce mama a fost profesoara toata viata si am vazut ce inseamna asa ca te inteleg tare bine.
Si Petra implineste astazi o LUNA!!!!
Deia, cred ca avem si noi din cand in cand probleme cu refluxul. Ne mai vine inapoi si ne incordam si intindem ca un arc.... Poate ca de aia urla asa uneori. In rest a inceput sa nu mai vrea sa doarma dupa mese si a facut instructie cu mine si cu buni zilele astea. Slava domnului ca nu se intampla asta si noaptea.
Oana, Petra are puncte de sebum pe nas. Am inteles ca trec de la sine, ceea ce se vede deja.
Va pup, mai e putin si vine masa si pompita si tipetele etc etc
Sisi spune:
Am uitat sa va spun depre un fenomen. Noi nu prea scobim dupa mucisori decat cand se vad si e nevoie, insa atunci puiuta colaboreaza foarte bine, tace din gura si isi largeste nara pe care o lucram ca sa intre pompita mai bine. Mie nu imi vine sa cred, ma hlizesc de fiecare data, dar ce ne facem daca ajungem sa ne placa scobitul in san si dupa ce ne-om descoperi manutele o sa le bagam cu totul?
Yasmin spune:
cristinamh, saru'mana ca m-ai trezit, ca de cand a sosit bebelusha mea, traiesc pe alta lume. Familia si prietenii ma acuza ca i-am uitat, parca nu mai stiu nimic altceva decat sa o privesc pe bebita mea. Care nu mai e Defne, acum e Asli si asa ramane.
S-a nascut pe 18 august (nu dati cu pietre...) cu 3400gr si 49cm. Ultima oara am cantarit-o la 4 sapt si luase 1030gr si 6 cm. Doctorul ne-a laudat, mai ales ca se hraneste doar cu laptic de la mami. Apropo, in orice moment, sanii sunt gata de explozie, lapticul nu se termina niciodata!
E cumintica, face ceva nazuri seara cand a trecut ora de somn si nu a reusit sa adoarma. Din fericire tati o calmeaza si o adoarme intotdeauna (o plimbarica cu masina face minuni). In rest, ziua cumintica, se uita in toate partile iar noaptea se trezeste la 2 si la 5, papa si inapoi la somnic. Sa nu mi-o deocheati!!!
Ancuta, dupa baie si pitica mea plange cateodata asa ca am grija intotdeauna sa fie mai cald in camera decat in mod normal. Ii mai dau si suzeta si problema se topeste ca prin farmec.
Cu scaunul de masina, noi am renuntat la baza pe care se fixeaza. Folosesc pur si simplu doar centura sa ii fixez sacunelul si daca se cam inclima, fixez un scutec sub el si il tine asa cum vreau.
In rest, toate frumoase. Nu pot sa ma abtin sa o privesc tot timpul, dar de ce nu pana la urma? Ca e printzesuca mea.
Fetele, cum gasiti timp totusi de viata aia mai intima...? Ca noi nu am reusit nicicum... Si nu se mai poate!!!
Pupici multi de la Yasmin si Asli
Alex_2003 spune:
Azi s-a mai nascut un ingeras.Sint eu alex un pui vanjos de 3,870kg .Am venit cu greu pe lume ;cu mare inatrziere 15 zile .Mamicuta mea saraca e tare micuta de statura .Noroc ca cei care au asistat la nastere au facut edidural .Am avut o midwife f,f mamoasa si un doctor care a zis ca e timpul sa vin pe lume.Nu a fost usor pt nici unul din parinti.Acum mamaica se odihneste si eu stau sub observatie.Tata scrie aceste rinduri precum i-am spus.Titlul apartine mamei.Un tata fericit si o familie implinita scrie aceste rinduri.mai multe o sa va povesteasca sotia cand vine
iuliana spune:
Joia trecuta, dupa cum v-am spus, am fost la vaccin. Emma mea are 5400g(avea), a luat 2900g de cind am venit acasa de la spital si si-a dublat greutatea de la nastere. A crescut 7.5 cm. Chiar si dr. s-a mirat cit de bine a luat in greutate. A sarit vreo 3 linii in graficele ei.
Cristina, sa stii ca inainte de vaccin i-a dat Tylenol. Bineinteles ca la vaccin a plins, dar nici nu am iesit bine pe usa si a si adormit. Eu nu prea am avut curaj sa ma uit. Taica-su o tinea de miini. I-a facut vreo 5 vaccine in 3 intepaturi. Nu a avut deloc febra si nici o alta problema, chiar cind am ajuns acasa si am pus-o in balansoar ridea de mama focului la lumini si jucarii.
Domnisoara mea ride de mama focului, nu in hohote ci face ihi...ihi...ihi. Bolboroseste si gingureste la caruselul de deasupra patutului...e iubirea ei. Aseara pe la 10 am iesit afara ca sa termine tati treaba in casa si ma opream din drum, ma apropiam de ea sa imi vada fata si facea o gura pina la urechi si din nou nihi...ihi..ihi. Am repetat figura de citeva ori si de fiecare data se bucura ca ma vede.
La noi baita e o placere pentru toti 3. De cum o bagam in apa e o nebunie :))). Se intinde toata si e asa de relaxataaaa. Cind vine vorba de spalat sub brat, e de ajuns sa ii intind un pic minuta ca ea o intinde singurica si o tine asa pina ce termin de spalat minuta. Acelasi lucru si cu gituletul si piciorusele. Nu ii place cind o spal dupa ureche, dar ma misc repede si nu are timp sa protesteze. Apoi o ia tati in primire la sters si nu zice nici pis. Cind e vorba de schimbat diaper-ul, de cum aude scaiul, da din picioruse si cind se trezeste in putulica goala se intinde toata.
Fetelor, Emma, de cum ii pun babetica la gitisor, face gurita cit o bobita de struguras si da din picioare ca o bicicleta. Stie ca vine papita!!! Prima oara am zis ca e ceva intimplator, dar se repeta la fiecare masa. Pe mine ma distreaza sa o vad cit e de nerabdatoare :)))).
Dr ne-a zis sa incepem diversificarea la 4 luni, doar in cazul in care ma mai trezeste noaptea sa incep pe la 3 luni juma. Si asa cum am prevazut, urmatorul control e la 4 luni cind e al doilea set de vaccinari.
iuliana spune:
Alex, sa iti traiasca flacaul si sa fie sanatos. Si te asteptam cit mai curind printre noi!!
roisin spune:
Bun venit, Alex cel voinicel, sa fii sanatos si sa ai o viata frumoasa alaturi de mami si tati!
Multumim lui tati pentru vestile bune, ii dorim multa santate mamicii, refacere rapida si sa revina printre noi cat de curand!
Felicitari celor mai proaspeti parinti de septembrie, sa fiti fericiti mereu!
oana_noemi spune:
felicitari noului ingeras: alex! sa lasi pe mami si tati sa doarma noaptea si sa papi tot!
Bine ai revenit yasmin! Referitor la viata intima, mie nu mi-au trecut nenorocitele de lohii, poate chef o sa avem, dar ma intreb daca o sa avem si timp si nervii necesari pt. asta. A propos cand trebuie sa treaca lohiile?
Erik ne-a tras o partida de colici adevarati in seara asta de la bagat pe tati in sperieti! A trebuit sa aman si baia pe maine dimineata. Doamne iarta-ma ca las copilu' imputzit! Mai aveam putin si chemam salvarea!
Ma gandeam sa inventez o carte pt. viitorii parinti care sa aiba si o caseta aditionala cu urletele de bebelus! Cred ca n-ar mai face nimeni copii! Dar cand ii vezi mutrisoara simpatica, iti trec toti nervii si oboseala! Cateodata ma intreb cum se poate un lucru atat de mic, plapand si firav sa scoata ragetele astea asa de puternice!
Salutari si numai bine ca doarme piticu' si vreau si eu sa profit!