Bebelusii de august-septembrie

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

Desi suntem prezenti tot timpul n-am reusit sa scriem pana acum.Vad ca lipsim si de pe lista si tare suntem tristi ca nu suntem printre voi.Deci: RAdu petru - 28 august.
Raducu e cuminte foc, nu plange fara motiv, are colici dar suporta cu stoicism, mananca la 3 ore si cand ar vrea mai devreme il pacalesc cu suzeta.
E tare dragut si simpatic, se gadila rau in o gramada de locuri si rade,s-a ingrasat 600 grame.
Are niste bubite pe fata si se pare ca le-a luat din spital si ii dau cu crema de galbenele pe fata.
Ii place teribil de tare la baie si de ieri a descoperit cu interes jucariile agatate de pat.
Revenim cu amanunte ca acum s-a facut ora de masa.

Irinuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dede spune:

Irinucaaaaaaa! Raducu, hai, mai prezent pe forum!!!

DeDe Mammma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisi spune:

Am fost astazi la expozitie si am lasat acolo un sac de bani. Hainute, alea alea, si o alta pompa de san (de la Avent, tot v-am auzit pe voi laudand). Pompa e mult ai buna fata de aceea pe care o aveam, am scos deja doua pungute pe care le-am pus la congelator. Vestea cea mai buna a fost ca am gasit aceste pungute si gata, ne punem pe treaba, sa facem rezerve ca sa se mai poata duce tatele si la birou...

Cristina, esti profesoara care va sa zica! La ce clase? Frumoasa meserie, pacat ca trebuie sa o practici in Romania unde sunt atatea si atatea probleme cu invatamantul. Revenind la parc, unde spuneai tu ca iesi? Desi cred ca ne va f greu pentru moment sa ne sincronizam, de cele mai multe ori o cot pe Petra dupa ce papa, ca sa avem liniste si program fix nu are. Dar cand mai creste putin ar trebui sa reusim!

Eu nu i-am prea pus caciulita pana acum, in nici un caz prin casa. Si la noi sunt tot vreo 24 de grade.. Pe afara, doar seara sau cand au fost ploilea alea orobile. Iar de dormit doarme pe o parte si se mai intoarce singura pe spate. Pe burta nu e chip de pus, face scandal, doar pe umar mai atipeste sau pe burtica nosatra dar destul de rar. Deci, se stie, nici un copil nu e la fel!

Peste o saptamana avem botez, ne-am hotarat sa il facem in familie si atat. Oricum petrecerea ar fi pentru altii, nu pentru noi si nici pentru ea, asa ca mai bine ne strangem in familie, papam ceva si apoi ne odihnim. De ce sa nu punem banii deoparte pentru ea?
Noi ne-am gandit sa incepem sa depunem bani intr-un program din alea pt studii sau alte ocazii, ca atunci cand creste mare sa aiba deja un fond. Nu se stie niciodata. Voi v-ati gandit la asta si cum credeti ca e mai bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Roisin, nu-mi mai gasesc eu mesajele, dar altcineva....
In fine, ce sa va zic, pe mine m-a ajuns oboseala cam nasol, am reusit performanta de a adormi cu piticul in brate in timp ce sugea , ma mir cum de nu l-am scapat.
AM in ceput si noi plimbarile mai lungi care se pare ca ne plac la nebunie. Ieri am fost prin Cismigiu si chiar am stat la o terasa, am baut si eu un suc .
Mai avem din cand in cand colici si mai tragem cate o repriza de urlete.
Am fost la oftalmolog pentru ochisorul care tot curge si ne-a dat niste picaturi (Sinerdol) care trebuie sa le punem vreo 10 zile. Oricum o sa incerc si cu ceaiul de musetel, Cica s-ar putea sa fie canalul lacrimar infundat si de asta avem problema. Sper sa nu ajungem mai tarziu la desfundat si sa se rezolve prin tratamentul asta.
Vad ca acuma parca ne intelegem mai bine noaptea, azi chiar s-a trezit numai o data (a papat aseara pe la 22.30 si s-a trezit abia la 4, a papat jumatate de ora, a adormit, iar mami a intrat pe net ca aseara nu am reusot sa ma conectez. Probabil ca se va mai trezi pe la 8.30-9.

Fetelor, de la ce varsta puem sa punem beblusii in scaunel de masina? Eu inca nu am cumparat, dar ma gandesc ca poate de la vreo 2 luni sa il pot folosi.

Am incercat si noi varianta cu lapte muls si pus in biberon iar piticul a papat fara nici un fel de comentariu. Am facut chestia asta de vreo 3 ori ca nu mai puteam sa-i dau san din cauza ranilor care iar mi-au aparut. Abia se mai vindecasera , eu nu stiu ce sa mai fac ca atuinci cand apuca tzitzi imi vine sa ma sui pe peretzi. AM incercat si cu mama cremelor si degeaba, parca ceva rezultate a dat crema de galbelnele ca in rest.....nimic.
Am zis totusi sa nuj exagerez cu biberonul ca sa nu refuze sanul, cine stie ce idee ii vine omului.
Cel mai tare ma doare cand se apca sa se agite si sa dea din capsor cu tzitzi lui mami in gura ca o intinde in stanga-dreapta-sus-jos fata sa-i dea drumul de imi ies ochii din cap de durere. O face de zici ca-i prastie .

Ma duc la culcare.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

irinuca, bine ai venit!
vai, imi pare rau, se pare ca am suparat prea multi bebelusi cu listutza mea... nu au deloc rabdare sa-i trec....

Bebelusi de august-septembrie

17 iulie - iuliana - Emma Ana
31 iulie - Tango - Daria Maria Antonia
2 august - cristinamh - Andrei-Razvan
5 august - deia - Lucas
15 august - ancuta - Sara Andreea
20 august - Freia - Ioana Maria Alexandra
21 august - Tigresa - Horia Stefan
22 august - danoana - Raluca Maria
23 august - sisi - Petra
28 august - anny - Sergiu
28 august - roisin - Ana Miruna
28 august - irinuca - Radu Petru
31 august - Oana_Noemi - Erik
10 sept - Mihaela S - Silvia Petra

eu as fi iesit afara din prima saptamana, daca nu avea probleme cu pielea. si asistenta ne-ar fi dat voie, dar a trebuit sa asteptam sa treaca iritatiile... cat despre ce zice lumea... vecinele mele, muuuuult mai in varsta, imi spuneau ca n-am voie sa ies pana la botez! cand e frumos afara stam si cate 6 ore in parc, iar bb doarme tot timpul. nervii mei scapa intregi, dar treaba de acasa... nu prea are cine sa o faca!
ei, au si biberoanle un avantaj. cand plange bb de foame, nu trebuie musai sa ma scol eu. asa bine se pricepe si tati...
daca doarme pe ceva drept si tare, bb nu are cum sa se sufoce cand sta pe burtica. andrei isi mai intoarce capul, dar ramane "proptit" in nasuc. nu-si poate acoperi si gurita, asa ca nu-i nevoie de supraveghere
in casa, la ~24', il tin cu manecuta lunga si pantalonasi lungi, dar fara caciulita. afara ne punem un fes, si-atat. il infofolisem pt ca avea manutele reci, dar nici manusile nu au avut efect, asa ca am renuntat si il tin imbracat lejer.
ah, sisi, am uitat de expozitie... si tare mult as fi vrut sa ajung, si din pacate azi am alte planurida, sunt profesoara, la liceu. o meserie ce-mi place la nebunie, dar la care va trebui sa renunt. salariul nu ajunge, iar acum cu bb, se simte si mai rau.... un an stau acasa cu bb, apoi incep sa caut. macar am un an sa caut pana imi convine ce gasesc. oricum, ma bucur ca anul asta sunt in concediu si am scapat de nebunia care a fost!
despre parc. noi ne ducem in IOR, cel de langa magazinul titan. de la obor, pe mihai bravu pana la baba novac, apoi stanga si ajungi la parc.
noi iesim oricand, cu biberoanele in geanta, si la nevoie punem si tzatzele in functiune. cum merg cantecele de leagan? eu tot incerc sa-l scriu pe cel din reclama impotriva violentei, dar nu am reusit decat 2 strofe pana acum. si o dau din ce in ce mai rar...(si nici eu nu stau la tv.)
noi "ne botezam" pe 11 oct, si petrecere o facem tot la fel, numai cu rudele acasa si scurt. si asa, am facut ieri meniul si l-am redus in functie de cat timp imi ia mie sa le pregatesc, ca nu are cine sa ma ajute (mai bine zis ajutor inseamna sa vina pa capul meu cu cel putin o zi inainte, asa ca ma lipsesc.)
anny, si andrei are impresia ca tzatzele sunt telescopice, si ar trebui sa se intinda cat vrea el. si uneori strag din dinti si gem, iar tati rade, zice ca mami geme de placere... daca acum e asa, cand o sa aiba dintisori ce urmeaza????

ei, ma duc la "joaca". andrei s-a trezit, tati abia a adormit dupa tura de noapte, asa ca trebuie sa las netul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Am trecut si eu o tura scurta pe aici, ca sa-l "inregistram" pe bebele nostru care se va numi Radu Stefan, nascut pe 17 septembrie 2003, ora 18:45 la Municipal cu dr-ul Badiu (sa-i traiasca familia!).
Bebe a avut 4,200 kg si 53 cm iar acum am "slabit" la 3,800 kg.
E cam terorist noaptea, cred ca si-a creat un program aiurea, dar speram sa il schimbam cat de curand, in sensul ca doarme mai mult ziua si e cumintzel, in schimb il apuca activitatea noaptea si pina pe la ora 3-4 nu reusesti sa-l calmezi, orice i-ai face! Nu plinge tare, dar plinge constant, iar sunetele scoase de el sunt un fel de ahaaaa, ahmmmmaaaa,mmmmaaaaa, etc. Dar e de-o jmekerie si-un shantaj rar intalnite, cum te aprorpii sa-l mangai sau sa-l iei in bratze tace instant! Eh, sa speram ca in "dresam" in curand noi pe el, caci pina acum ne-a scos el din uz, mai ales pe mine in zilele petrecute la spital, iar de aseara si pe taica-su (care se topeshte cind il vede mai ceva ca untu' la soare ).
Voi reveni cu mai multe amanunte despre nastere si cu poze de ale lui, dar sa ma mai pun pe picioare pt ca mi-e tare greutz deocamdata!

Va pupam si numai bine la bebei si mamici!

danat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigresa spune:

Felicitari danat, sa-ti traiasca baietelul si sa fie sanatos.
Cand i-am citit numele am tresarit, ptr. ca pe bebe al meu il cheama Radu Horia Stefan (numai ca Radu e numele de familie).
Horia are azi o luna si s-a facut dolofanel si simpatic foc. A luat 1.200 kg luna asta, si numai cu lapte de la san.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deia spune:

Salutare tuturor!Iata ca am revenit si noi dupa catava zile de chinuri,tipete si lacrimi(atat eu cat si bebe).Dragi mamici, ati auzit de reflux?.Refluxul este la concurenta cu colicile iar daca bebelul vostru vomita mancare procesata in cantitate mai mare decat e normal,pe gurita si pe nas cateodata,apoi sughite si plange arcuindu-si spatele,astea sunt semne de reflux,ale carui dureri sunt mai mari si mai jenante decat cele de colici.Noi suferim de asa ceva si pana n-am ajuns la medic n-am stiut ce-i cu el de mananca asa des si nu doarme.De fapt manca pt ca-l facea sa se simta mai bine temporar dar tocmai mancarea ii dadea refluxul.Stomacelul lui era intr-o continua activitate iar laptele "vechi" n-avea timp sa se digere pana la urmatoarea masa.Si uite-asa sufeream noi si nimeni nu stia de ce.Dar acum,dupa tratamentul cu Gaviscon infant si un lapte praf special pt asa ceva(aici se numeste Enfamil)ne simtim mult mai bine,mancam la 3 ore,iar ieri,pt ca a fost o vreme absolut superba am stat in parc 4 ore iar bb a dormit far sa ceara de mancare!!!
Apropos,avem 6kg!!!
Cristina,aminteai de constipatie.Si eu sufar de chestia asta si cred ca-s campioana pt ca nici un tratament nu da rezultate

Insa din ce mi s-a recomandat mie, mai eficient mi s-a parut tratamentul cu lactoza(cate o lingurita de 2-3 ori pe zi).Sau un pahar de lapte rece si o banana,mancate dimineata pe burta goala.Asta chiar a dat rezultate pt... 2 zile!!!!!!!!
Dragi mamici va rugam sa ne spuneti si noua cum folositi serul fiziologic ca sa curatati nasucul copilului.Lucas e tare fornait si mai nou, sforaie!Si sforaie atat de tare ca se sperie chiar si el.
Cam atat pt azi,va dorim duminica placuta si insorita!
Cu drag,
NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

salutare!
ne-am refacut fortele si ne intoarcem si noi!
danat, felicitari pt. "dolofanel"! mult succes!

ma gandeam si eu la un program de economisire pt. copil, dar inca mai tatonez terenul.
intrebare:
1. daca nu are nimic copilul si tzipa, ce faceti? il lasatzi in patutz sau il tineti in brate? eu, de exemplu, scriu acum cu el in brate...
2. bb erik are niste chestii pe fatza ca niste cosuri. e normal? sunt tare urate.
ce rau imi pare ca am uitat de salon!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigresa spune:

Deia: Si Horia mananca f. des, cel putin zilele astea am stat numai cu el la san....cateodata chiar nu stiu ce sa mai fac. Dar nu vomita, asa ca inteleg ca nu poate fi vorba de refluxul de care ziceai tu..
Daca ar fi sa-l las sa manance la 3 ore cred ca ar fi teroare, numai tipete...de altfel mi s-a spus si de la spital si de catre medicul pediatru sa-i dau sa manance la cerere. Ptr. ce este exact medicamentul acela Gaviscon? Oare s-o gasi si la noi sau macar ceva echivalent?
Ptr. desfundat nasucul eu am luat Marimer, e un spray care are la baza apa de mare, si se aplica f. usor in fiecare nara.
Oana: Cand incepe sa se agite il las putin pana incepe sa tipe, dar cand tipa il iau in brate, si de obicei sfarsesc cu el prin a-i da sa suga..asa se linisteste. Si bb. Horia are niste mici "cosulete" pe fata, dar sunt f. putine si minuscule. S-ar putea sa fie ceva normal la copilasi.

Mergi la inceput