Diabet zaharat la copii (4)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Mirela.D, ma bucur ca sunteti in parametrii cu glicemiile !
Sa stii ca faze din acestea cu glicemii care se incapataneaza sa fie mari, fara un motiv aparent, chiar si cand maresti doza de insulina, se intampla din cand in cand. Si mie imi vine sa o iau razna, chiar daca stiu ca in cateva zile isi revin glicemiile.
Ai impresia ca lupti cu morile de vand in asemenea momente.
Si de fapt, cred ca atunci luptam cu hormonii hiperglicemianti, cum ar fi cei de crestere. Caci cresterea la copii e in salturi, nu e liniara.
In decembrie am avut 7 astfel de nopti(consecutive), in care, glicemia se incapatana sa creasca in loc sa se mentina sau sa scada. Iar peste zi totul era ok.
In ianuarie doar 3 nopti am avut, asa.
Eu am facut chec obisnuit, doar ca am pus ceva mai putin zahar si mi-a iesit ca ar avea 65% HC.
Avand mult ulei in compozitie, plus faina multa, checul are HC lenti, zic eu.
Ce fructoza ai folosit, Mirela ? Nu da un gust dulceag amarui checului, ca si alti inlocuitori ai zaharului ?
Adriana, stii cumva fructul pomelo cati HC are ?
E o zi cu soare, la noi. Iesim un pic la plimbare...
O duminica placuta in continuare !

Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, la ora 13.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)

www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Anina, am vazut pe net ca pomelo ar avea 10% HC.

http://www.jurnalul.ro/articole/134179/imunitate---pomelo-doza-zilnica-de-vitamina-c

Calitati nutritionale (100g):
Calorii 38
Proteine 0,8
Lipide 0
Carbohidrati 9,6
Fibre 1

Continut in vitamine/100g:
Vit A (Retinol) 8 UI
Vit C (Ac. ascorbic) 61 mg
Vit PP (B3 - Niacina) 0.200 mg

Continut in minerale/100g:
Calciu 4 mg
Fier 0.100 mg
Magneziu 6 mg
Fosfor 17 mg
Potasiu 216 mg
Sodiu 1 mg
Zinc 0.100 mg

http://www.yuksek.ro/fruct--Pomelo/

http://dieta.romedic.ro/aliment/Pomelo_076.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Fructoza pe care o pun la chec este luata de la farmacie dar nu mai stiu de la ce firma este pentru ca am aruncat cutia. Dar am foosit mai multe tipri, dupa ce initial folosisem indulcitor diamant. Nici indulcitorul acesta (fiind special pentru gatit - fiert, copt) si nici fructoza nu amarasc. Dar prefer fructoza fiind mai naturala. Ma voi uita insa cand voi ajunge intr-o farmacie si iti voi spune de care iau. Ce stiu sigur este ca este romaneasca (scria in romaneste pe ea).
Si pe mine ma inereseaza cati HC are pomelo.

Edit: Am vazut raspunsul referitor la pomelo dupa ce am scris eu. Probabil am postat in acelasi timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinababau spune:

Buna,
Pe diabet zaharat merg foarte bine produsele Aloe. Daca sunteti interesate,va pot indruma.O zi buna

Mergi la inceput

Buna, dragi mamici !
Am fost la analize, control si sa primim insulina si testele pt. urmatoarele 3 luni.
3 luni nu mai avem batai de cap cu asta.
Acum astept rezultatele.
Si exact azi-noapte(ora 1), Cristina a avut o glicemie de 260, pe care imediat i-am corectat-o cu insulina rapida. Iar dimineata a avut 180 si 3 cruci de zahar in urina, fara corpi cetonici.
Era de asteptat la ce glicemie a avut peste noapte.
Adriana, multumesc pentru cele despre pomelo !
banuiam ca e undeva sub portocala la HC.
La cate vitamine si minerale are, cred ca ne dam pe pomelo o perioada, ca tot ii place Cristinei.
Mirela.d, e vorba despre cutia roza de fructoza, romaneasca ? Am vazut aici, in comert.
Eu folosesc diamant ca indulcitor si daca imi scapa mai mult e dulce-amarui, gustul.
Ce fac dulcineii, cum sunt ?
Revin mai incolo.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)

www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Mergi la inceput

Buna seara, dragi mamici !
Uite ca, si Cristina are hemoglobina glicozilata 8,1 ! Banuiam, la ce iarna am avut.
Sper sa reusim sa ajungem la 7 in urmatoarele 3 luni !
O seara buna, va doresc !

Mergi la inceput

Da, Anina, aceea este fructoza. Eu sunt foarte multumita de ea si are accelasi numar de HC ca si indulcitorul. Nu mi s-a parut nici o diferenta la gust fata de zahar (ma refer la checul gatit cu ea).
Noi abia in martie suntem programati pentru analize dar mi-e cam teama si mie de valoare hemoglobinei avand in vedere ca iarna asta a fost de doua ori pe antibiotic.
Sunt convinsa ca voi veti ajunge la 7 in urmatoarele 3 luni. Ai o fetita puternica.
Numai glicemii bune va doresc tuturor!

Mergi la inceput

Multumesc, mirela.d, am sa incerc si eu, un chec cu fructoza !
Esti o scumpa !
Insa, parca, cum creste, Cristina tot mai tare trage spre dulciuri.
La o hemoglobina glicozilata de 8,1, inseamna ca media glicemiilor Cristinei este la 175, dupa cum arata tabelul din cartea scrisa de cei de la Buzias.
Tot acolo scrie ca intre 5 si 12 ani, hemoglobina glicozilata trebuie sa fie < 8.
Iar la copiii sub 5 ani, sa fie intre 7 si 9, pentru a se evita hipoglicemiile urate.
Stam oarecum bine, dar stiu ca e loc si de mai bine.
Chiar daca profilul glicemic arata frumos, in ultimele 2 saptamani, nu stiu ce se petrece intre 2 glicemii si asta ne arata hemoglobina glicozilata.
De exemplu, ieri dimineata Cristina avea 180, glicemia. Am asteptat 30 de minute(glicemia era 130, atunci), ca dimineata corpul e mai rezistent la insulina si abia apoi i-am dat sa manance un Activia simplu si cereale de porumb.
La ora 9, cand am fost la laborator, glicemia era 314 in vena, dupa cum am vazut pe buletinul de analize.
La ora 10, la control la d-na. doctor, avea 142, glicemia. Iar la amiaza a venit cu o usoara hipo, 68.
Acum, s-ar putea sa fi fost acel 314 din cauza agitatiei, nelinistii, nerabdarii de a pleca o data acasa. Am stat si am asteptat mult peste tot.
Am plecat de acasa la 8:15 si am ajuns la 12:15. Si tot timpul ma intreba, Cristina, cat mai stam, cand plecam acasa.
Sau cerealele si iaurtul s-au absorbit lent, dand acel varf de glicemie.
Problema e ca fiind copii, nu le putem da sa mannace numai ce am vrea noi. Au si ei, preferintele lor.
Eu asa astept sa creasca, Cristina, sa citeasca si sa inteleaga si singura ce inseamna sa ai un regim de viata sanatos, nu numai pentru ca are diabet.

Mergi la inceput

Mie imi este groaza de momentul cand va realiza ca el are regimul alimentar pe care il are. Si ca nu toti copii mananca ce mananca el. Sau, mai corect, ca ceilalti copii mananca ce vor, cand vor.
As vrea sa il dau la un moment dat la gradinita dar nu stiu cum ne vom descurca atunci: cu mesele, cu glicemiile....
Ma gandesc ca nu ma mai pot bucura de aniversarile lui ci mai mult ma vor stresa. Si mai rau, la aniversarile celorlalti copii la care el nu va avea voie sa manance ce mananca ceilalti. Si variatiuni pe aceeasi tema.
Dar apoi ma intaresc singura si gasesc solutii. Dar cand ma gandesc ca asta este viata pe care o va avea de acum incolo.... Iar gandul la complicatii ma darama.

Hai ca azi am fost un pic mai melodramatica. Ma mai apuca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauradoom spune:

Buna fetelor...tare as vrea sa avem si noi glicemii bune 2 zile la rand...in fiecare zi avem si hipo si hiper....in legatura cu insulina folosita trebuie sa dicut cu medicul la sf lunii...sa vedem ce zice....
Fetelor peste tot scrie ca laptele si iaurtul sunt lenti....se refera la laptele de vaca si iaurtul facut in casa, nu?....ca DANONE are zahar, iar laptele praf are o multime de prostii prin el....am incercat sa il trec pe lapte de vaca insa imi facea hipo noaptea la greu....cel praf e mai satios
Puteti sa imi dati cateva exemple de meniuri? .... cam ce manaca ei intr-o zi....eu stiu sigur ca undeva gresesc...

Mergi la inceput