Mai are vreo sansa Romania?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Ilse,

Crede-ma ca nu voi astepta sa reactionez pana unul din copii imi v-a fi bonlav.
daca asi locui in romania asi deveni militanta in combaterea SPAGII acum
DAR nu locuiesc in romania.

Citat:
citat din mesajul lui ilse

Lasa-ma sa cred ca daca unul dintre copii ti-ar fi grav bolnav si ar depinde de "spaga" aia nenorocita, primul lucru care l-ai face ar fi sa alergi dupa actele necesare pentru a forma un sindicat, ai face lobby pentru el, si toata munca asta, si ultimul lucru care l-ai face ar fi sa iti vezi copilul sanatos.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Sophia 2ani
+17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Simali,

mi se pare o aberatie sa incadrezi pe cineva intr-o categorie si aia de DEPRESIV.

Numai un doctor cu calificare in domeniu isi poate permite acest diagnostic.

Dar ce ma mira, am cunoscut la doctori de capete pe forum.
Este chiar grav sa-i afirmi cuiva ca este depresiv, daca el chiar este si se duce si isi taie venele din cauza ta?

Citat:
citat din mesajul lui simali

Ti-am spus numai ca te incadrezi la fix in tiparul romanesc de depresie. Ca vezi mereu fel de fel de chestii acolo unde nu este nimic. Nu vad unde este ofensa pe care ti-am adus-o. Poate paralela cu tsetul ala care se face criminalilor? E doar putin umor negru... Daca nu l-ai gustat imi cer scuze.

alice

Sophia 2ani
+17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda30 spune:

Vad ca pana acum am venit cu toate numai cu aspecte negative din Romania, incluziv eu. Pentru ca da, sunt mai multe negative decat pozitive.
Acum vreau sa va dau si un exemplu pozitiv de la mine din oras. E vorba de Serviciul Pasapoarte. Acum 4 ani, cand a emigrat sora mea in Anglia a stat la cozi interminabile sa isi faca pasaportul pentru ca nu a fost de acord sa dea spaga. Cu toate ca eu, spre marea mea rusine, recunosc, am sfatuit-o sa faca lucrul acesta. Vreau sa va spun ca acum te duci frumos la ghiseul, depui actele fara a mai sta la cozi interminabile, peste o saptamana ai pasaportul gata. Oamenii sunt mult mai binevoitori decat acum cativa ani, te indruma, te ajuta. Eu, cel putin, am avut o experienta pozitiva in acest sens.
Alta ar mai fi la Serviciul inmatriculari auto. Lasand la o parte birocratia, vreau sa vorbesc acum de calitatea personalului, care mie mi s-a parut ok, fata de alti ani.
Deci se mai schimba si la noi ceva , dar mai usurel.
Cineva spunea de integrarea romanilor in alte tari. Da se integreaza destul de bine. Intrebarea care ma roade pe mine e, de ce atunci cand revin in tara isi reiau proastele obiceiuri??? Am un exemplu la mine in bloc. O fata e plecata sa lucreze in Italia. In vacante vine acasa si sta la scara blocului pe banca, impreuna cu alte vecine sa povesteasca cat de fain e in Italia. Si mananca seminte pe care, bine-nteles le scuipa pe jos . Ma intreb in Italia face la fel. Nu, nu face. De ce? Pentru ca i se atrage atentia sa nu faca de catre alti oameni (pe care nu au tupeul fantastic sa ii injure ca le-a atras atentia), pentru ca politia comunitara isi face datoria si amendeaza drastic pe cei care fac asa ceva. Asadar, revin la ideea mea, la noi educatia se poate face, dar cu "bata". Ia sa arzi o amenda de 500 de roni pentru o hartie/muc de tigara/samanta etc, aruncate pe jos, sa vezi cum iti piere orice chef sa faci a doua oara. Am inteles ca sunt orase in Romania (cineva imi zicea de Piatra Neamt) unde s-ar fi instituit o asemenea "lege" si asa orasul este pastrat curat. Astfel, chiar daca lipsesc cei 7 ani de acasa, frica de amenda ii va tine departe pe cei care arunca gunoaiele pe unde le vine.
Cam atat pentru acu.
Va doresc o zi buna si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionica

Simali,

mi se pare o aberatie sa incadrezi pe cineva intr-o categorie si aia de DEPRESIV.

Este chiar grav sa-i afirmi cuiva ca este depresiv, daca el chiar este si se duce si isi taie venele din cauza ta?

Citat:

Ti-am spus numai ca te incadrezi la fix in tiparul romanesc de depresie. Ca vezi mereu fel de fel de chestii acolo unde nu este nimic. Nu vad unde este ofensa pe care ti-am adus-o. Poate paralela cu tsetul ala care se face criminalilor? E doar putin umor negru... Daca nu l-ai gustat imi cer scuze.

alice

Sophia 2ani
+17

Nu incerca sa-i explici.
E vorba de bunul-simt.
Nu e primul subiect la care arunca cu jigniri.

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Citat:

Ilse,

Crede-ma ca nu voi astepta sa reactionez pana unul din copii imi v-a fi bonlav.
daca asi locui in romania asi deveni militanta in combaterea SPAGII acum
DAR nu locuiesc in romania.

Citat:
citat din mesajul lui ilse

Lasa-ma sa cred ca daca unul dintre copii ti-ar fi grav bolnav si ar depinde de "spaga" aia nenorocita, primul lucru care l-ai face ar fi sa alergi dupa actele necesare pentru a forma un sindicat, ai face lobby pentru el, si toata munca asta, si ultimul lucru care l-ai face ar fi sa iti vezi copilul sanatos.

Sophia 2ani
+17

Deci eu iti dau dreptate, numai ca vezi e usor sa vorbim asa la mii de km departare, netraind zi de zi in sistemul ala care vorba cuiva de pe forum iti ocupa toata ziua.

Cati oameni nu uita dupa evenimentul neplacut de el, inclusiv noi aici...si dupa ai altele pe cap si nu mai vrei sa te gandesti si tot asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Eu n-am inteles...vreti sa emigram toti? Ok, emigram, dar ar fi bine sa va luati si rudele ca aici se darama spitalele, vine sfarsitul lumii, nu vor mai fi bani, banditii vor merge cu pistoalele pe strazi etc. Dar aveti grija sa le faceti asigurare medicala pe acolo pe unde sunteti...daca va permiteti, bineinteles. Nu ma refer la cei care s-au maritat/insurat cu vreun milionar, din dragoste, tot bineinteles...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

1. Ordinea, amenzile, un sistem coercitiv acolo unde se cere ar rezolva -categoric!- multe probleme de bun simt la nivel de colectivitate (in topicul asta eu nu cred ca au ce cauta discutiile despre educatia individuala din familie sau scoli, nu ca nu ar fi teribil, critic de importante, dar si acestea, zic eu, se pliaza pe "timpuri", pe "vremi", pe istorie...). Dar greu, cam greu...pt ca amenzi nu se dau nici unde ar trebui; pt ca daca i sa dau politistului actele cu "ceva" inauntru gata, ai scapat; la fel, controlorului din trafic, exemplele sunt nesfarsite.
2. Daca Simali are o firma care face/produce ceva util, unde bunul simt si civilizatia se cultiva printre angajati, daca sta intr-un oras de provincie si are o casa la tara linistita, intr-o zona cu oameni cu bani dar care pastreaza curatenia; daca asta inseamna ca traieste intr-o lume a ei, care e problema? Oare bogatii de tip Moni&Iri, Gigi etc nu traiesc in lumea lor? Oare manelistii rau famati din "cartiere" nu traiesc si ei in lumea lor? Oare ar fi rau pentru Romania daca mai multi ar trai in lumea lui Simali? Sau cumva se pune picior de egalitate intre bogatasii expusi publicului din categoria celor amintiti mai sus si cei care au inceput sa-si faca o mica avere cu munca si cu spirit intreprinzator? Care nici nu fac parada de masinile si telefoanele lor, nici nu scuipa seminte pe strada, nici nu asculta manele la maximum si, cu siguranta, nici copiii nu si-i pot educa sa faca asa ceva. Dar nu, hai sa le dam si acestora la cap, sa moara capra vecinului, lua-l-ar naiba de imbogatit!
3. Despre cei care au plecat nu mai zic nimic ca iar ma "desfiinteaza" Andacos, chit ca ei personal nu ma adresez niciodata si m-am cam plictisit

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Iulia, n-ai inteles. Nu vrea nimeni sa emigram toti. Cei care au plecat insa isi doresc sa spunem ca stam aici dar ne simtim groaznic. Nu ne e bine. Situatia este dezastruoasa, Romania este pe marginea prapastiei. Nimeni din afara nu suporta sa citeasca o afirmatie de genul: stau in Romania pentru ca imi este bine. Pentru ca am o viata frumoasa si implinita. Pentru ca am un job satisfacator, o casa frumoasa si prieteni de calitate. Ia sa vezi ce repede vor sari compatriotii nostri de peste hotare sa ne spuna ca de fapt suntem in noroi pana la gat dar refuzam sa vedem realitatea . Pentru ca stiu ei mai bine cum este de fapt in Romania.
Pe mine chiar titlul acestui subiect ma nedumereste. Mai are vreo sansa Somalia? Mai are vreo sansa Africa? Mai are vreo sansa Irakul? Da, astea mi s-ar parea subiecte pertinente. Romania in schimb.. e pe val. Daca esti inteligent si muncesti poti trai foarte bine si satisfacator aici. Asta nu inseamna sa nu vezi mizeria/mitocania, asta inseamna sa accepti faptul ca nu exista societate perfecta pe lumea asta iar lucrurile cu adevarat importante nu sunt timpul pe care il petreci in trafic sau minutele petrecute la ghiseu la Administratia Financiara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:

Simali,

Citat:

alice

Sophia 2ani
+17

Ce ma distreaza pe mine este ca daca scri pe net ca romanu' e hot, nesimtit, lenes, imputit, etc. nu se ofuscheaza nimeni, ba dimpotriva, e normalitatea, e ca un fel de adevar universal pe care daca nu-l inghiti esti dus cu capu'.

Dar cand zici ca romanu' e depresiv? Ca depresia asta nu ne lasa sa mai vedem nici un viitor? Curat jignitor. Asta-l face pe nea Vasile sa se spanzure direct. Chiar nu-mi dau seama de consecintele spuselor mele...

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:

Nu incerca sa-i explici.
E vorba de bunul-simt.
Nu e primul subiect la care arunca cu jigniri.
Citat:

Un om civilizat, cand are o discutie cu un altul, ii asculta argumentele, vine cu altele, are un dialog, etc. Este nepoliticos si denota proasta crestere (ori pana de idei?)sa aduci in discutie, pe post de contra-argument, o alta discutie la care tu nu ai participat sau pe care ceilalti participanti nu o cunosc.

alice

Mergi la inceput