Mai are vreo sansa Romania?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000

1.te invit in alta zona "rau famata" a bucurestiului si anume, in pantelimon, la mine ...mdea, nu ne-a suras tuturor norocul sa locuim in cotroceni sau primaverii...mai suntem si d-astia de lumea a 3 a! ai ramane surprinsa sa aflii cati se afla chiar pe acest forum! sa revenim...in "mizerul" pantelimon s-au renovat parcurile, cel putin cele 2 intre care locuiesc eu (unul chiar la 1 min., al 2 lea la 3 minute:))). avem fantani, avem leagane moderne, aveam chiar si gardieni!!! care ce fac?? rup chiar ei, insisi, leaganele!! deci, draga , este vorba despre ATITUDINE!!!
cine distruge? de la ala care scuipa seminte pana ala care se da cu mertanu' si cu bmw-ul pe sosea (nu ca ar fi vreo diferenta)! avem si d-astia! o gramada! de ce oare nu pleaca in alta parte unde sa-si etaleze banii??? eu asta nu am inteles...de ce nu se duc d-astia si in cotroceni! ca unii au bani cat sa cumpere jumatate de cartier acolo...raman aici, ca sa ne "rau fameze" noua zona! sa ne arate lumea cu degetu' si sa zica "aaa, drogatiiiiii!!!"
uite dovada cu parcul din fata blocului (unde mai pui ca ne da ontanu si concerte gratis!!! le vad chiar de pe balcon...):
http://good-times.webshots.com/photo/2737692640102654381FnuyOI
si urmatoarele 2.

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)

Save the Earth /Is the only planet with chocolate!

Spunea cineva mai sus ca traiec intr-un glob de sticla, din care sunt fortata sa ies cand si cand. Dar nu traim cu totii, oare, in globurile noastre de sticla? Avem Lumile noatre proprii (familia noastra, prietenii, baruletul preferat, casa noastra, locurile unde muncim si ne luptam pentru o paine, etc.). In piata publica sa pe strazi locuieste mult prea putina lume. Eu locuiesc intr-un mic orasel de provincie. Destul de curat, unde toata lumea se cunoaste cu toata lumea. La noi nu-s problemele din Pantelimon. Bucurestiul este, din pacate, un oras care, incet, incet, se sufoca in el insusi. Si cu toate astea, mii de tineri viseaza sa se mute la Bucuresti. Pentru ca apoi s-o ia razna din cauza aglomeratiei si a mizeriei din cartierele supra aglomerate.

Ce vreau sa spun este ca Bucurestiul nu e Romania. Sunt orase ca Sibiu, Brasov, Timisoara, Tragoviste, Bacau, Piatra Neamt, unde calitatea vietii este superioara.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Genetic ne tragem FIX din aceeasi stirpe. Nu are nemtu' nici un cromozom in plus si nici nu a lovit geniul pe strazile Norvegiei mai atare ca pe strazile roamaniei.

alice

Absolut de acord cu tine.
Atunci explica-mi si mie cum pot neamtul si norvegianu sa respecte legea fumatului, insa romanul nu poate????
Deci romanul nu poate sa faca distinctie intre bine si rau???
Adica norvegianul gindeste ca "bai,nu e bine sa fumez in restaurante ca face rau la nefumatori, copii, femei insarcinate...", dar romanul nu bate atit de departe cu mintea lui ascutita.

Nu stiu de ce am impresia ca nu mai este de mult vorba de spålarea pe creieiri comunista.

Inteleg ca romanul de rind nu poate controla modul in care statul roman administreaza banii (in buzunarul parlamentarilor sau in folosul societatii),insa cind e vorba de bunul simt...nu arunci hirtiile pe strada, nu fumezi unde este interzis, nu parchezi masina pe trotuar....sa nu imi spui ca inca mai e mentalitatea comunista de vina.

Eu inca mai astept o nurse din romania care sa imi explice si mie de ce e atit de greu sa se arate respect pacientilor sau de ce asa usor sa se fure medicamente din spitale.

Ori de cite ori am incercat in ro sa vin cu exemple pozitive de aici,mereu am primit aceeasi replica: Lasa-ma cu norvegia ta,aici sintem in romania".
So,....

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ile77

Citat:

Genetic ne tragem FIX din aceeasi stirpe. Nu are nemtu' nici un cromozom in plus si nici nu a lovit geniul pe strazile Norvegiei mai atare ca pe strazile roamaniei.

alice

Absolut de acord cu tine.
Atunci explica-mi si mie cum pot neamtul si norvegianu sa respecte legea fumatului, insa romanul nu poate????
Deci romanul nu poate sa faca distinctie intre bine si rau???
Adica norvegianul gindeste ca "bai,nu e bine sa fumez in restaurante ca face rau la nefumatori, copii, femei insarcinate...", dar romanul nu bate atit de departe cu mintea lui ascutita.

Nu stiu de ce am impresia ca nu mai este de mult vorba de spålarea pe creieiri comunista.

Inteleg ca romanul de rind nu poate controla modul in care statul roman administreaza banii (in buzunarul parlamentarilor sau in folosul societatii),insa cind e vorba de bunul simt...nu arunci hirtiile pe strada, nu fumezi unde este interzis, nu parchezi masina pe trotuar....sa nu imi spui ca inca mai e mentalitatea comunista de vina.

Eu inca mai astept o nurse din romania care sa imi explice si mie de ce e atit de greu sa se arate respect pacientilor sau de ce asa usor sa se fure medicamente din spitale.

Ori de cite ori am incercat in ro sa vin cu exemple pozitive de aici,mereu am primit aceeasi replica: Lasa-ma cu norvegia ta,aici sintem in romania".
So,....

Se trage tot de la depresie. Sa ma explc.

In tarile sarace oamenii nu au bani de excursii pe insule, casute decente, barcuta, blanita, etc. Deci exclus sa stranga bani pentru astfel de placeri pentru ca le-ar lua 3 generatii. Si atunci oamenii simt nevoia sa-i produca endorfine cu ceva la indemana: tutnul, hainutzele de panzica sau cosmeticele de Avon (stiai ca firmele de cosmetice ca Avon si Oriflame au cele mai mari cifre de afaceri in traile sarace?).

Romania are, asadar (poate si din cauza faptului ca pana acum nu a existat nici un fel de campanie anti fumat) un numar enorm de fumatori inraiti. Mama mea fuma cand eram eu copil cu noi de fata, ba mai mult, ne trimitea pe mine sau pe fratele meu sa-i cumparam tigari. Si acolo ma intalneam mereu si cu alti copii. Deci... nici o educatie in acest sens, nici o campanie de constientizare, nimic, zero. Oamenii astia pur si simplu NU CRED ca fumul pe care ei si-l baga in plamani si nu i-a omorat de-o viata poate sa-ti faca tie, care privesti, rau. Am vazut mamici cu copii in carucior cu tigara aprinsa, in spatii inchise (la locurile de joaca). Crezi ca nu-si iuesc copiii? Ba da, dar nu cred ca fumul le poate face rau. Li se pare o fita chestia asta cu campania anti fumat.

Calul din Mallboro si Kent-ul la care au visat toti romanii in timpul comunismului este acum la chioscul din capul strazii si nu costa cat o excursie la Marele Canion din USA.

alice

Mergi la inceput

Citat:

Nu stiu daca ai auzit de un test psihologic care se face criminalilor: le arata doctorul diferite pete de cerneala si-i intreaba "ce vezi" iar ei spun "sange", "crime", "gaturi taiate", etc.

Asa e si cu depresivii. Orice-ar vedea sau citi ei iau partea rea, iar daca nu exista nici o parte rea o inventeaza.

Vezi tu, postarea asta spune totul despre tine.
Tot ce scrii este doar

Vad ca deja ai un advertisment,banuiesc ca nu vei mai primi altul pt cuvintele tale jignitoare.
Oricum nu ar conta nici daca ai mai primi inca 20...

De aceea din acest moment nu iti voi mai citi postarile si te rog sa te abtii de la orice exprimare jignitoare la adresa mea si a postarilor mele.

Mergi la inceput

Ti-am spus numai ca te incadrezi la fix in tiparul romanesc de depresie. Ca vezi mereu fel de fel de chestii acolo unde nu este nimic. Nu vad unde este ofensa pe care ti-am adus-o. Poate paralela cu tsetul ala care se face criminalilor? E doar putin umor negru... Daca nu l-ai gustat imi cer scuze.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

ile77 eu iti inteleg revolta, dar de aici pana a face o cruciada asa de-a valma fata de toti romanii ramasi in tara e mult, intelegi...de acord ca ar trebui facut ceva, dar nu poate o singura floare sa faca ea primavara, sau ai uitat cum era in tara? eu nu si sunt peste zece ani de cand am plecat, dar zau ca nu am uitat...asa sa te superi pe intreaga natiune ca arunca 80% gunoiul pe jos e hilar la un om matur, zau...sa stii ca pot pune pariu ca nici Norvegia, cum de altfel nici Olanda nu sunt tarile pefecte, cu oamenii perfecti, ca poti sa mai inchizi ochii la unele nereguli aici e pentru ca 80% nu arunca gunoiul pe jos, intelegi e procentajul exact pe dos...eu nu vreau sa le gasesc scuze celor care gresesc, dar sunt totusi si oameni care nu gresesc si din cauza atitudinii asteia superioare de care sufera multi emigranti, se simt si ei jigniti.

E ca si cum vine norvegianul atotstiutor la tine si-ti spune el plin de emfaza, stiu eu ca toti romanii sunt hoti si da-i si explica-i ca nu sunt si aia si pe dincolo, dar senzatia ramane, nu-i asa? gustul ala amar, si stai tu linistita ca oricat i-ai explica el tot n-o sa te creada pe tine, poate ca o sa zica si el asa de complezenta, ok, dar nu stii tu ce-i in mintea lui, corect?

Si sincer pe mine una ma enerveaza o chestiune...sa stii ca si cetatean de esti al altei tari, tot roman ramai, ai mama si tata romani, asta e, iti place nu-ti place esti roman.

Si cine are impresia ca Romania e asa de ieri de azi, sa puna mana pe Caragiale si o sa vada ca asa am fost, asa suntem si asa vom fi, caci asta e "spiritul" nostru...mai o influenta balcanica, mai una ruseasca...sa vina o fata de locuieste in Grecia sa spuna cum e traficul in Atena.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ilse

ile77 eu iti inteleg revolta, dar de aici pana a face o cruciada asa de-a valma fata de toti romanii ramasi in tara e mult, intelegi...de acord ca ar trebui facut ceva, dar nu poate o singura floare sa faca ea primavara, sau ai uitat cum era in tara? eu nu si sunt peste zece ani de cand am plecat, dar zau ca nu am uitat...asa sa te superi pe intreaga natiune ca arunca 80% gunoiul pe jos e hilar la un om matur, zau...sa stii ca pot pune pariu ca nici Norvegia, cum de altfel nici Olanda nu sunt tarile pefecte, cu oamenii perfecti, ca poti sa mai inchizi ochii la unele nereguli aici e pentru ca 80% nu arunca gunoiul pe jos, intelegi e procentajul exact pe dos...eu nu vreau sa le gasesc scuze celor care gresesc, dar sunt totusi si oameni care nu gresesc si din cauza atitudinii asteia superioare de care sufera multi emigranti, se simt si ei jigniti.

E ca si cum vine norvegianul atotstiutor la tine si-ti spune el plin de emfaza, stiu eu ca toti romanii sunt hoti si da-i si explica-i ca nu sunt si aia si pe dincolo, dar senzatia ramane, nu-i asa? gustul ala amar, si stai tu linistita ca oricat i-ai explica el tot n-o sa te creada pe tine, poate ca o sa zica si el asa de complezenta, ok, dar nu stii tu ce-i in mintea lui, corect?

Si sincer pe mine una ma enerveaza o chestiune...sa stii ca si cetatean de esti al altei tari, tot roman ramai, ai mama si tata romani, asta e, iti place nu-ti place esti roman.

Si cine are impresia ca Romania e asa de ieri de azi, sa puna mana pe Caragiale si o sa vada ca asa am fost, asa suntem si asa vom fi, caci asta e "spiritul" nostru...mai o influenta balcanica, mai una ruseasca...sa vina o fata de locuieste in Grecia sa spuna cum e traficul in Atena.

Imi pare rau ca ai inteles numai ceea ce ai vrut tu.

Si ca sa ma intelegi si mai bine,inca nu mi-am luat cetatenie norvegiana,desi as fi putut-o face de acum 3 ani.Si asta pt ca ma simt roman,desi traiesc aici si sint integrata, tot roman sint.
Desi multi in jurul meu se intreaba de ce nu renunt la cetatenia rom pt cea norvegiana,uite ca nu o fac.Pt ca inca ma simt 100%roman.
Asa ca nu are rost sa te enervezi.

Pe mine ma mira doar faptul ca nu se schimba nimic, desi avem atitea exemple bune din exterior pe care sa le copiem.
Si daca spui ca asa e spiritul nostru si asa vom fi noi, atunci la ce bun subiectul asta??La ce bun intrebarea daca mai are romania vreo sansa?
Sansa la ce??

Vezi eu doar am incercat sa vin cu exemple dintr-o tara mai civilizata, sa explic cum e relatia nurse-pacient aici,de ce aici nu iau asistentele bani de la pacienti,de ex.
Nu e vorba aia romaneasca virgula ca trebuie sa invatam din exemple bune.

Nu e vorba de atitudine de superioritate,ai inteles tu gresit mesajul.

Oricum, cum tu zici, noi sintem ai lui caragiale, si asa este spiritul nostru..................i give up

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ile77

[quote]citat din mesajul lui ilse

.asa sa te superi pe intreaga natiune ca arunca 80% gunoiul pe jos e hilar la un om matur, zau.....hilar este modul cum ai perceput tu mesajul din postarile mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Ile77
Degeaba iti racesti gura ,nu vei primi raspunsul la intrebarea ta ,deorece majoritatea mamelor de forum se simt cu musca pe caciula,ele alimenteaza sistemul spagii in romania.
Imi pare rau fetelor,ar trebui sa faceti un sindicat care sa va apere drepturile.

Eu am lasat balta subiectul findca stiu ca se v-a termina cu insulte.
Uite de exemplu,cand locuiam in romania,am incercat sa dau examenul de sofer,am luat sala dar la traseu imi cerea mereu bani spaga,m-am revoltat si am spus ca nu voi plati ,mi s-a raspuns ca nici eu nu voi lua carnetul.
asta se intampla acum 15 ani,oare s-a schimbat ceva de atunci? bineanteles ca am luat permisul de condus intr-o alta tara in care nu mi s-a cerut spaga.

Sophia 2ani
+17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Lasa-ma sa cred ca daca unul dintre copii ti-ar fi grav bolnav si ar depinde de "spaga" aia nenorocita, primul lucru care l-ai face ar fi sa alergi dupa actele necesare pentru a forma un sindicat, ai face lobby pentru el, si toata munca asta, si ultimul lucru care l-ai face ar fi sa iti vezi copilul sanatos.

Mergi la inceput