Mai are vreo sansa Romania?
Raspunsuri - Pagina 10
ionica spune:
Simali,nu face amalgam, eu ma refeream strict la acesta afirmare DEPRESIV catalogat.
Stiu ca esti cadru universitar, care crezi ca ar fi rezultatul acestei afirmatii facute unui student luat la intamplare pe holurile universitatii?
Atunci cand spui ca un om are cancer ,trebuie sa stii ce afirmi.
Atat,restul nu fac polemica. smile
Citat: | ||||
citat din mesajul lui simali
Ce ma distreaza pe mine este ca daca scri pe net ca romanu' e hot, nesimtit, lenes, imputit, etc. nu se ofuscheaza nimeni, ba dimpotriva, e normalitatea, e ca un fel de adevar universal pe care daca nu-l inghiti esti dus cu capu'. Dar cand zici ca romanu' e depresiv? Ca depresia asta nu ne lasa sa mai vedem nici un viitor? Curat jignitor. Asta-l face pe nea Vasile sa se spanzure direct. Chiar nu-mi dau seama de consecintele spuselor mele... alice |
Sophia 2ani
+17
ionica spune:
Iulia,
Nici nu ma mira ca nu ai inteles.
Nu ,nimeni nu vrea ca tu sa emigrezi sau familia ,eu chiar ma bucur sa stiu ca sunt romani fericiti si ca totul functioneaza ok,ma refer la institutii ,infrastructura, stii tu etc.
P.S.sa stii ca si capsunarii sunt obligati sa-si faca asigurare,este o lege pe aici,nu prea se munceste la negru.
Uite, pun pariu ca ai si tu o Duamna menajera care-ti serveste cafeluta si nu are contract de munca,cat despre asigurare de sanatate ,nici nu mai vorbesc.
Citat: |
citat din mesajul lui iulia_b Eu n-am inteles...vreti sa emigram toti? Ok, emigram, dar ar fi bine sa va luati si rudele ca aici se darama spitalele, vine sfarsitul lumii, nu vor mai fi bani, banditii vor merge cu pistoalele pe strazi etc. Dar aveti grija sa le faceti asigurare medicala pe acolo pe unde sunteti...daca va permiteti, bineinteles. Nu ma refer la cei care s-au maritat/insurat cu vreun milionar, din dragoste, tot bineinteles... |
Sophia 2ani
+17
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui natynic 2. Daca Simali are o firma care face/produce ceva util, unde bunul simt si civilizatia se cultiva printre angajati, daca sta intr-un oras de provincie si are o casa la tara linistita, intr-o zona cu oameni cu bani dar care pastreaza curatenia; daca asta inseamna ca traieste intr-o lume a ei, care e problema? Oare bogatii de tip Moni&Iri, Gigi etc nu traiesc in lumea lor? Oare manelistii rau famati din "cartiere" nu traiesc si ei in lumea lor? Oare ar fi rau pentru Romania daca mai multi ar trai in lumea lui Simali? Sau cumva se pune picior de egalitate intre bogatasii expusi publicului din categoria celor amintiti mai sus si cei care au inceput sa-si faca o mica avere cu munca si cu spirit intreprinzator? |
A trai in lumea ta inseamna a te delimita sau chiar a te izola de altii. Faci asta cand vrei sa te protejezi, sa nu ai prea mult de a face cu ceilalti din dornta de a nu te expune (la ceva neplacut, desigur). Inseamna o ingradire a libertatii.
Maria
iulia_b spune:
Ionica nici tu n-ai inteles exact tot...dar nu pt spune ca nu ma mira, ca nu-s eu cea mai desteapta, vezi...sunt modesta, cum sta bine omului...civilizat . Mnajera mea are asigurare medicala, de altfel cum au la noi toti pensionarii, salariatii
Ancuta-Maria spune:
ma bag si eu ca musca'n lapte... Si aici beneficiezi de asigurare medicala daca platesti taxe.
Guestus spune:
Stai ca aici sint mutati toti de la subectul cu emigrarea
Da acu" serios...voi sinteti nemti din romania (sasi secui..sau asa ceva)...sau din aia de dr taberei?
ca daca nu sinteti din aia adevarati...yo am mari indoieli de cit de fericiti sinteti voi ...serios.
Voi intelegeti ce spun ei la Tv...la radio..in ziare...sau nu?
Am mai dat in bara cu 1 test cu 1 romanca in finlanda......cu voi simt ca nu dau gres.
ionica spune:
Sa stii ca ma bucur cand intalnesc pe cineva civilizat.
In ceea ce priveste menajera ta, ma refeream la un contract de munca sau o conventie de prestari servicii, chiar daca este pensionara ,domnia sa face profit fara sa-si plateasca taxele la stat.
citat din mesajul lui iulia_b Ionica nici tu n-ai inteles exact tot...dar nu pt spune ca nu ma mira, ca nu-s eu cea mai desteapta, vezi...sunt modesta, cum sta bine omului...civilizat . Mnajera mea are asigurare medicala, de altfel cum au la noi toti pensionarii, salariatii |
Sophia 2ani
+17
ionica spune:
Cum a fost in wechend guestus?
No,yo sunt din primaverii ,se pune ?
citat din mesajul lui Guestus Stai ca aici sint mutati toti de la subectul cu emigrarea Da acu" serios...voi sinteti nemti din romania (sasi secui..sau asa ceva)...sau din aia de dr taberei? ca daca nu sinteti din aia adevarati...yo am mari indoieli de cit de fericiti sinteti voi ...serios. Voi intelegeti ce spun ei la Tv...la radio..in ziare...sau nu? Am mai dat in bara cu 1 test cu 1 romanca in finlanda......cu voi simt ca nu dau gres. |
Sophia 2ani
+17
natynic spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mariamunteanu
A trai in lumea ta inseamna a te delimita sau chiar a te izola de altii. Faci asta cand vrei sa te protejezi, sa nu ai prea mult de a face cu ceilalti din dornta de a nu te expune (la ceva neplacut, desigur). Inseamna o ingradire a libertatii. Maria |
A libertatii cui?
Maria, e corecta definitia ta, dar nu eu am afirmat ca Simali ar trai intr-o lume a ei, in sensul de izolare de realitate. Eu am spus altceva: ca daca viata pe care spune ea ca o are si viziunea mai putin sumbra asupra "mediului inconjurator" inseamna ca traieste in lumea ei, chiar nu vad ce e rau in asta. Un exemplu dat de Simali: sa injuri non-stop pe dementii din trafic dar niciodata sa nu pui la socoteala cand cineva te lasa politicos sa schimbi banda sau sa iesi de pe o straduta laterala. Ce-o fi asa scandalos ca ea "in lumea ei" are viziunea asta? Oare sa rau ar fi daca mai multi ar gandi si asa? Cam asta spusesem.
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
lia popescu spune:
Simali, draga... nu sunt ei depresivi ci suntem noi autisti, adica schizofrenici, pe intelesul tuturor. Adica noi traim intr-o lume care incearca sa se schimbe in bine, in timp ce realitatea este alta: mitocanii umbla pe strazi scuipand semnite, gardienii devalizeaza parcurile, instructorii auto in cardasie cu politistii lupta pentru spaga, medicii se milogesc pentru "atentii", profesorii invata copiii la prostii..Nu ti se pare ca noi suntem anormale? Nu ti se pare ca vazand tara mai de departe, din Nord sau din Vest, o vezi mai clar? Probabil ca suferim de o grava deficienta de vedere, de nu putem cuprinde toata mizeria care ne inconjoara...
Ma intreb unde a invatat persoana care a deschis topicul, daca nu in Romania? Si... cu toate ca a avut profesori probabil niste "mitocani" pe care nu-i schimbi cu salarii mai mari, a reusit sa se exprime coerent in limba romana, probabil ca are si o meserie din care traieste etc. Deci... este realizata, nu? Sau poate... ce exceptionala exceptie, ea nu a avut parte de contactul cu persoanele descrise.
Apoi... bunul simt, nu se invata la scoala ci acasa, asta este parerea mea...
Ariel, o sa-ti raspund la intrebare. Nu stau in Cotroceni, nici in Primaverii ci la o margine de Bucuresti, aproape de Pantelimon, pe o strada de pamant, fara canalizare, printre oameni simpli, fosti tarani cultivatori de varza si conopida, pescari, crescatori de animale (e unu care mai are si acum capre). Totusi, in marea mea nebunie, sper ca va ajunge civilizatia si pe straduta noastra...Cand vremurile se vor indrepta, voi veni cu iahtul pe apa Colentinei, pana in Pantelimon, la tine...
Partea proasta este ca cei care iau numai partile negative ale celor care ii inconjoara au tendinta ca, la randul lor, sa dea numai ce este rau in ei - nervi, injuraturi etc. Genul: "Mama lor de mitocani, la's ca le arat eu ce mare Doamna sunt!!!".