Mai are vreo sansa Romania?

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

spune ile...e mai bine in norvegia ?....aia in ro beau must si stau la terasa in okt si tu faci focul in soba.

Aici m-ai prins.
De un paharel de must chiar as avea pofta.
...in rest nu conteaza de unde vine caldura

Noi 2 mai vorbim prin decembrie, cind vor fi -15 grade in bucucresti si +4 aici.

by the way, sint 8 grade acum...si soare

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Strainii vin si cred ca daca dai 1 euro pe 1 masa de prinz sau platesti 20 euro pe 1 camera de hotel au si standardul garatat. nu merge....vrei calitate trebuie sa platesti. si daca ai diaree ce vrei sa-ti faca la cabinet?
in plus ro este in sud....e la mintea cocosului ca sint insecte...nu stau mustele in norvegia +7 C vara....dar la +35 le gasesti. in sardinia au si sopirle in casa...

si daca te duc in nordul novegiei nu poti sa stai vara fara plasa pe fata sa te aperi de tintari...asa ca bleah...ce mizerie domle

Guestus, tu ai ramas ancorat in trecut draga.

Unde vezi tu masa cu 1 euro? Hotel cu 20 de euro?

Wake up! preturile de pe litoralul romanesc concureaza cu brio preturile din Monaco
Concluzia este: Romania ofera servicii naspa pe bani multi.

Mult mult mai ieftin, in conditii mult mai bune, poti avea un concediu in alte tari care au inteles cum sta treaba cu turismul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Cred ca multi romani habar nu au cum sa-si faca viata okay..si d"aia apar aici subiecte de genul asta la nesfirsit..si mereu sint aceeasi actori.
Aia nefericiti depind de manelele alora din masini...de coafeze...de vinzatoarele acre...de gropile din asfalt...daca nu ai ce face normal ca te deranjeaza si sa respiri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Viviana

Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Numai noi, romanii, suntem in stare sa le transmitem strainilor scarba si panica in care ne cufundam cand auzim ca vor sa vina la noi si stam si ne intrebam ca prostii “Aoleo, ce-o sa le aratam?” in loc sa stam relaxati si sa-i plimbam prin diverse colturi ale tarii.

Cand, noi, cei cu bun simt, ca sa zic asa, vom reusi sa ne bucuram de cele mai marunte lucururi care ne infrumuseteaza viata vor diparea si mitocanii.

Pentru ca nu le trebuie un plus de educatie ci un plus de "ignore".

Intr-un cuvant, vina este a noastra, a celor cu bun simt.

vivi

Uite, cu asta nu sunt de acord. Hai sa nu exageram.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Wake up! preturile de pe litoralul romanesc concureaza cu brio preturile din Monaco

Mult mult mai ieftin, in conditii mult mai bune, poti avea un concediu in alte tari care au inteles cum sta treaba cu turismul.

tu poate confunzi monaco cu circiumile zoioase de linga port care iti dau spaghete cu sos de rosii cu 7 euro....si d"aia zici ca e comparabil. ...e...iti spun yo ca faci comparatii eronate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Pe scurt, eu vad asa lucrurile - Romania are sigur sanse teoretice sa avanseze pe calea civilizatiei, printre altele pt. ca: este o tara dotata cu frumuseti naturale, face parte din UE, traim intr-o lume deschisa si de aceea circulatia informatiilor este la indemana oricui. Mai mult, Ro este interesanta pt. Occident, deci importul de know-how in deverse domenii este asigurat. Romanii au certe calitati care le pot folosi enorm pt a construi din mers o tara asa cum, dupa parerea mea, ar fi fost acum Ro daca nu ar fi trecut prin cei 50 de ani de comunism.

Totul e sa vrea si romanii ca tara lor sa evolueze pana la a ajunge egala cu alte tari mai civilizate din Europa
. Dupa cum am mai spus pe acest topic, este decisiv cine se afla in fruntea tarii.

Maria

Exact asta ma intreb si eu ...cind va veni momentul ala...

Viviana, påi daca nu ai louvre vorbesti si despre diaree, ce naiba sa faci

Guestus, nu ai idee cit de mult iti schimba ziua o vinzatoare binevoitoare si zimbitoare, o strada fara gropi, un doctor cu bun-simt, un trotuar curat.....zau asa

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Ile pai e sarbatoare ce sa mai, ca Norvegia intrece si Olanda la capitolul zile fara soare.

In alta ordine de idei sigur al meu e un olandez stricat la cap ceva, ca pe el il fascineaza si traficul din Bucuresti care da e infernal, dar asta e, e capitala cu 3 milioane de oameni, doar nu se compara cu Amsterdamul...cine vrea sa vada tot ce are naspa Romania, Bucurestiul, vede, asta e, cine vrea sa mai vada si altele le vede fiti siguri...al meu era prevenit deja de multi binevoitori de aici, ca vezi ca acolo e saracie multa, te fura aia, etc, etc de se socase ca cine stie Ro e cumva Somalia, a venit, a vazut ca suntem normali, ca gasesti daca vrei pana si cladirile alea de le prezenta BBC-ul in stil art deco, art nouveau din capitala, printre putinele ramase in intreaga Europa, i-au placut la nebunie, bisericutele noastre pline de icoane, stergare, kitsch daca vreti, babe, dar exotice Domne, altceva decat Europa de Vest, ca daca vroia sa vada aia, trecea doar granita spre Germania, sau mai in jos, spre Belgia, Franta.

Ce nu inteleg eu este ca sunt oameni educati pe forumul asta, cum sa comparam Scandinavia, Vestul in general cu Estul si Sudul chiar, sunt arii de cultura diferite, sa-l imbunatatim de acord, dar nu sa stergem cu buretele toate diferentele, care ne fac sa fim originali...ati fost vreodata in Turcia, in Grecia? nu comparati cu Ungaria ca aia are influente austriece de pe vremea Imperiului Austro-ungar, ok, alta mancare de peste...si da Transilvania seamana enorm uneori la peisaj cu Germania, ca a fost populata de sasi, clar, bisericutele lor, genul de aranjare al caselor, ma rog.

Avem o sansa sa ne revenim si inca una mare, doar am avut si perioade de inflorire economica si culturala in istoria noastra, insa nu e cazul sa ne plangem de mila ca nu avem noi ce au astia din Occident prin simplul fapt ca e altceva, alt areal, alta influenta, pai numai faptul ca noi per total ca popor suntem ortodocsi si deja ne baga in alta categorie, doar biserica a influentat de-a lungul timpului conduita natiunii, olandezii sunt calvinisti deci economi, afaceristi, etc, etc...catolicii in general au alte coordonate si uite asa...ma rog, chiar nu vreau sa fac istorie aici, dar asta cu visatul "copiatului la indigo" imi starneste rasul ca e utopie clara.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

tu poate confunzi monaco cu circiumile zoioase de linga port care iti dau spaghete cu sos de rosii cu 7 euro....si d"aia zici ca e comparabil. ...e...iti spun yo ca faci comparatii eronate

Nu Guestus, tu confunzi calitatea cu lipsa calitatii.

La serviciile oferite de turismul romanesc, preturile sunt mult prea mari.Repet, cu aceiasi bani iti faci o vacanta in alta tara(tot din est ca sa nu zici ca exagerez) la conditii vadit superioare.
Daca ai sti ce preturi ofera agentiile de turism strainilor dornici de vacante pe litoralul romanesc, ai intelege.
Sunt preturi care pur si simplu nu corespund serviciilor oferite.

Iti recomand Odesa, Ungaria(la Balaton) Slovacia, Bulgaria.Vezi ce ofera si ce preturi au.Ca sa nu vorbesc de Belgia,Germania sau alte tari mai ´´evoluate´´

Problema e simpla: raportul calitate-pret este in Romania incorect.
Asa ca mi se pare airea sa acuzi strainii ca vor calitate la bani putini in conditiile in care un concediu in Romania numai ieftin nu e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilseIn alta ordine de idei sigur al meu e un olandez stricat la cap ceva, ca pe el il fascineaza si traficul din Bucuresti care da e infernal, dar asta e, e capitala cu 3 milioane de oameni, doar nu se compara cu Amsterdamul[:D
Lol al meu se uita fascinat la documentarele despre tigani:). dar moda lor vad ca s-a mai dus pe programele nemtesti, inca in top ramin documentarele despre viata rusilor din cine stie ce colt uitat de lume. Nu ar vrea nemtii sa traiasca in satra ori prin siberia, dar sigur ca li se par multe chestii interesante pe acolo, fascinante chiar. Si nu compara satra ori zapada ruseasca cu mercedesurile lor, alta e atitudinea. Tre sa traiesti aici sa o intelegi, neamtzu' o fi el perfectionist la el acasa dar in deplasare vrea ceva nou, sa aiba ce povesti la intoarcere:)Decit copii obosite ale lor mai bine ceva original:) Mie nu mi-ar place sa dau peste nemti in Egipt, rinduindu-ne pe linga piramide, ar scoate camilele si ar pune flori pe acolo, ooooh groaznic.Eu am deja atitudinea vizitatorului vis a vis de Romania, macar parerea asta ne-o mai permit romanii de acasa, sper.Discutii interesante dar degeaba pina la urma, dar ceva tot m-a uimit: in turcia e mai curat ca in ro?? Asta e parca asa in loc de concluzie.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput