Mai are vreo sansa Romania?
Raspunsuri - Pagina 16
Guestus spune:
o circiuma okay in monaca nu scapi fara > 60 euro meniul...daca mai bei si 1 sticla de vin ajungi la 100 lejer. compari tu asta cu romania?
si aia vin din germania cu 300 euro avion, cazare si masa de dimineata 1 saptamina. e mult sau cum?
la o circiuma in mamaia...sa luam ciurciuma si hotelul lu hagi maninci okay cu 15 euro...1 bere e 3 euro...mai vrei si alte preturi?
mergi in monaco...maninci cu > 6 euro un hamburger la varice sau 1 covrig si apoi zici..."uite draga ce ieftin e la ei"
A_Iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Nu Guestus, tu confunzi calitatea cu lipsa calitatii. La serviciile oferite de turismul romanesc, preturile sunt mult prea mari.Repet, cu aceiasi bani iti faci o vacanta in alta tara(tot din est ca sa nu zici ca exagerez) la conditii vadit superioare. Daca ai sti ce preturi ofera agentiile de turism strainilor dornici de vacante pe litoralul romanesc, ai intelege. Sunt preturi care pur si simplu nu corespund serviciilor oferite. Iti recomand Odesa, Ungaria(la Balaton) Slovacia, Bulgaria.Vezi ce ofera si ce preturi au.Ca sa nu vorbesc de Belgia,Germania sau alte tari mai ´´evoluate´´ Problema e simpla: raportul calitate-pret este in Romania incorect. Asa ca mi se pare airea sa acuzi strainii ca vor calitate la bani putini in conditiile in care un concediu in Romania numai ieftin nu e. |
Ai dreptate, indiscutabil, Romania nu stie sa faca bani din turism.
Totusi, la un altfel de turism cred ca se referea cand a intrebat ce sa le raspunda strainilor referitor la Romania - ei doreau sa stie ce e de vizitat - asta e cu totul altceva decat vacantele la soare sau la ski pe care le poti face oriunde.
Ca daca te duci in India, sau in Cuba etc - nu te astepti sa vezi lucind margaritare pe jos. Te duci sa vizitezi si atat.
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus o circiuma okay in monaca nu scapi fara > 60 euro meniul...daca mai bei si 1 sticla de vin ajungi la 100 lejer. compari tu asta cu romania? si aia vin din germania cu 300 euro avion, cazare si masa de dimineata 1 saptamina. e mult sau cum? la o circiuma in mamaia...sa luam ciurciuma si hotelul lu hagi maninci okay cu 15 euro...1 bere e 3 euro...mai vrei si alte preturi? mergi in monaco...maninci cu > 6 euro un hamburger la varice sau 1 covrig si apoi zici..."uite draga ce ieftin e la ei" |
Guestus, crezi ce vrei calculezi cum vrei.
M-am plictisit sa tot repet.
Si daca tot agreezi comparatia cu Moncao,da-mi voie sa-ti spun ca uneori Romania are preturi de Monaco la standarde romanesti.E o realitate pe care daca vrei o recunosti daca nu,nu.
Lasa carciumile si gandeste-te la hotelurile de 5 stele.
Adina da stiu ca nu la asta se referea.Facusem doar o paralela apropos de mesajul lui Guestus care considera ca strainii care ajung in Ro platesc extrem de putin(manaca cu un euro) si au pretentii de lux.
Cea ce este absolut fals.
A_Iulia spune:
Ati vazut Sibiul, de curand, renovat? Bate cu succes multe destinatii turistice.
Mizeria nu intereseaza in foarte mare masura pe cei dornici sa viziteze. In Napoli sta gunoiul adunat cat 3 etaje, a oprit asta cumva vreun turist sa nu ajunga acolo, sau sa nu mearga in Capri?
Referitor la preturi - pentru turistii ce prefera destinatii noi, preturile din RO sunt nimic. Cand platesti un taxi din aeroport la hotel in Milano cu 100 EUR (de Londra nu mai vorbesc), cand o masa la restaurant nu costa mai mult decat in alta capitala - nu cred ca cineva isi pune problema banilor. Poti sa platesti un taximetrist sa-ti stea la dispozitie o zi intreaga in Bucuresti si sa-i dai o suma modica, nu poti face asta altundeva, ca te-ar costa enorm. Deci, de ce credeti ca vreun strain ar evita sa viziteze Romania din cauza preturilor? (din nou, nu ma refer la pachetele turistice soare/ski)
A_Iulia spune:
Ei, normal ca nu mananca cu un euro, poate doar daca-si iau hot-dog de la Ikea.
Preturile la restaurant sunt cam tot pe-acolo. tot cam 20-30 de euro de caciula te costa si la noi.
mariamunteanu spune:
E adevarat ca nu preturile ii opresc pe turistii straini sa viziteze Romania, nu asta conteaza. Ar veni bucurosi si unii chiar vin pt. ca isi doresc sa vada Romania. Betele in roate le pune chiar turismul romanesc care nu organizeaza circuite serioase. Citeam chiar de curand in presa ca exista un circuit in Bucuresti, dar ca nu toat obiectivele prezentate acolo pot fi vizitate.
Maria
magda30 spune:
Adina, corect. Daca vrei sa vizitezi si nu doar sa comentezi , ai ce vizita in Romania, in ciuda drumurilor proaste, mitocaniilor si alte lucruri negative evidentiate aici.
Viviana, .
Vikinga, da, in Turcia, in Kusadasi, era mai curat pe strazi decat in orasul meu. Insa stam mai bine la capitolul curatenie in hoteluri. (comparatia am facut-o intre hoteluri de 3 stele din Turcia si Romania).
Ce putem face noi? Da, sa ne educam copiii in acest sens. Si sunt convinsa ca marea majoritate care posteaza pe acest forum deja o fac.
Sa atrag atentia unora ca nu se comporta civilizat, da... daca am curajul. Sincera sa fiu eu nu am acest curaj. Pentru ca ma pot trezi cu vreo palma, pumn in fata, scuipata si in cel mai fericit caz injurata. Probabil ca sunt lasa, nu?
Ce poate face statul, primaria? Sa aplice legile care deja exista.
Si DA, sunt convinsa ca Romania mai are o sansa. Chiar daca am fost luata oarecum peste picior cand am dat exemplul cu serviciul pasapoarte... Era exemplu dat referitor la spagi. Ca macar undeva nu mai e nevoie de o spaga sa iti rezolvi problemele. Poate parea minor pentru unii, major insa pentru altii. Sper, si vreau sa cred, ca peste un timp sa pot veni aici sa spun ca la noi in spital nu se mai dau spagi... ma rog, e destul de departe .
Deus, referitor la lectia de bun simt, din cate stiu eu, dar ma pot insela, exista o materie numita Cultura Civica. In loc sa se bata campii la acea materie cu te miri ce prostii, s-ar putea bate apa in piua tocmai pe aceste aspecte.
Haideti, totusi, sa incercam sa vedem si micile aspecte pozitive. Sa gasim motivul care le-a determinat. Cum s-a putut in acel domeniu si in altul nu se poate? Nu numai pe cele negative, pentru ca peste tot exista si elemente pozitive si negative. Nu are sens sa ne certam aici vest contra Romania.
ladyJ spune:
Lasand la o parte preturile si serviciile oferite,Romania este o tara in care ai ce sa vizitezi,fara discutie.Ca nu stim noi sa profitam din plin de ce avem de aratat e alta problema.
Parlamentul din Bucuresti-cladire impresionanta,cea mai amre din Europa si daca nu ma insel a doua din lume.
Mitul Dracula ar putea fi foarte bine valorizat.Chiar foarte bine si ar aduce bani si faima Romaniei.dar daca nimanui nu-i pasa...asta e.
Manastirile Moldovei, pesterile, muntii, Maramuresul toate aceste aspecte sunt extrem de ´´tipice´´ Romaniei,sunt ale noastre,le-am putea arata si altora ne-am putea mandri cu ele.Pana si nea Vasile din satul X in caruta lui este o atractie.Satele din Apuseni sunt o atractie.
Le-am putea valorifica asa de bine dar din pacate,ce facem noi? Pai construim hoteluri pe litoral,urcam preturile pana la Dumnezeu, tratam cu mare lehamite turistul,ii luam banii si la revedere.Nu ne gandim la riscul ca acel turist nu va mai reveni.Pentru ca noi nu gandim in perspectiva.O teapa rapida si gata.
Eu am dus un grup de englezi in Maramures.Au ramas extrem de placut impresionati nu mai conteneau cu laudele.Deci se poate.
Doar sa lasam nesimtirea(la modul general) deoparte, sa incetam in a arata cu degetul spre altii(ia uite dom´´le ca si la ei e murdar) si sa valorificam ce avem,in stil propriu.
Si sa invatam sa-i respectam pe ceilati.Atat.
Guestus spune:
Da voi ce aveti domle cu turismul asta...e privatizat ...asa ca cei din domeniu stiu mai bine ce sa faca. Ei nu fac ...ei mor de foame...nu voi.
De ce nu va ocupati si de problemele din agricultura de ex...sau de combinatul de ingrasaminte de la turnu magurele.....
Cind nu are omul ce face incepe cu potentialul din turism ..babele si insula serpilor
ionica spune:
Din una in alta s-a ajuns la turismul mioritic.
Here we go, am terminat treaba cu sansa romaniei,adica sa facem ceva concret, haideti de exemplu cu mic cu mare sa incepem sa reciclam gunoiul menajer de zi cu zi,e si ala un inceput.
Par exemple, nemtii au un sistem foarte destept de recolare a fierului vechi si alte obiecte nefolositoare stocate in pod sau in balcon.
1 data pe saptamana ,trece prin cartier un camion cu o muzica super faina gen yoga relax
yo stiu mereu ca asa se apropie camionul pe la mine prin poarta si pot sa scot ce am de aruncat.
Fiecare primarie are acest serviciu .
Sophia 2ani
+17