Mai are vreo sansa Romania?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui ile77

Mariamunteanu, strainii vin in romania, vad ,pleaca si isi formeaza propriile idei.
De exemplu:sotul meu dupa ce a mincat intr-un restaurant din ro a facut diaree si a ajuns la dr.Desi era cabinet particular, sotul meu a fost dezamagit de stadardul de acolo.

O colega de serviciu:a fost la mamaia, omora noaptea insesctele din camera de hotel,mai mereu era inselata la bani,nu a avut un sentiment de siguranta cit a stat acolo.

Sotul unei prietene: dezamagit total de strazile din ro, multa mizerie , nimic de vazut in bucuresti.

si lista continua.
Strainii vin, vad si isi spun impresiile.
Nu e vina nimanui ca ei nu ne considera o tara civilizata.

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

Nici macar acesti straini care au avut experiente neplacute in Ro nu-i vorbesc de rau pe romani, nu sunt rautaciosi si dusmanosi pt. ca le sunt ocupate posturile de cineva din Ro (asa cum spune Simali).

Ba chiar am auzit straini spunand ca au ramas uimiti de farmecul Bucurestiului - desigur fusesera numai in centru. Am intalnit straini care care vor sa viziteze Romania, care arata interes si respect fata de limba romana. Nu o data mi s-a intamplat sa fiu intrebata despre originile limbii romane, despre artisti romani care sunt trecuti sub tacere in Ro, despre filme romanesti etc.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Strainii vin si cred ca daca dai 1 euro pe 1 masa de prinz sau platesti 20 euro pe 1 camera de hotel au si standardul garatat. nu merge....vrei calitate trebuie sa platesti. si daca ai diaree ce vrei sa-ti faca la cabinet?
in plus ro este in sud....e la mintea cocosului ca sint insecte...nu stau mustele in norvegia +7 C vara....dar la +35 le gasesti. in sardinia au si sopirle in casa...

si daca te duc in nordul novegiei nu poti sa stai vara fara plasa pe fata sa te aperi de tintari...asa ca bleah...ce mizerie domle

Guestus, in general imi esti simpatic.

De aceea vreau sa cred ca asta e inca o alta gluma de a ta, iar tu ai inteles mesajul.

Acum 4 ani se facea mare reclama litoralului romanesc si celui bulgaresc.
Ghici cine a cistigat: croatia si turcia

Asa cum am spus, strainii vin , vad si trag concluziile.

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Mergi la inceput

Citat:

Strainii vin si cred ca daca dai 1 euro pe 1 masa de prinz sau platesti 20 euro pe 1 camera de hotel au si standardul garatat. nu merge....vrei calitate trebuie sa platesti. si daca ai diaree ce vrei sa-ti faca la cabinet?
in plus ro este in sud....e la mintea cocosului ca sint insecte...nu stau mustele in norvegia +7 C vara....dar la +35 le gasesti. in sardinia au si sopirle in casa...

si daca te duc in nordul novegiei nu poti sa stai vara fara plasa pe fata sa te aperi de tintari...asa ca bleah...ce mizerie domle

Te inseli, stie toata lumea ca hotelurile sunt scumpe in Ro si inca deosebit de scumpe in Bucuresti. Apropos vad ca se deschid numai hoteluri de lux, dar de hoteluri de 3 stele nu aud.

Maria

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Citat:

Mariamunteanu, strainii vin in romania, vad ,pleaca si isi formeaza propriile idei.
De exemplu:sotul meu dupa ce a mincat intr-un restaurant din ro a facut diaree si a ajuns la dr.Desi era cabinet particular, sotul meu a fost dezamagit de stadardul de acolo.

O colega de serviciu:a fost la mamaia, omora noaptea insesctele din camera de hotel,mai mereu era inselata la bani,nu a avut un sentiment de siguranta cit a stat acolo.

Sotul unei prietene: dezamagit total de strazile din ro, multa mizerie , nimic de vazut in bucuresti.

si lista continua.
Strainii vin, vad si isi spun impresiile.
Nu e vina nimanui ca ei nu ne considera o tara civilizata.

Nici macar acesti straini care au avut experiente neplacute in Ro nu-i vorbesc de rau pe romani, nu sunt rautaciosi si dusmanosi pt. ca le sunt ocupate posturile de cineva din Ro (asa cum spune Simali).

Ba chiar am auzit straini spunand ca au ramas uimiti de farmecul Bucurestiului - desigur fusesera numai in centru. Am intalnit straini care care vor sa viziteze Romania, care arata interes si respect fata de limba romana. Nu o data mi s-a intamplat sa fiu intrebata despre originile limbii romane, despre artisti romani care sunt trecuti sub tacere in Ro, despre filme romanesti etc.

Maria

bineinteles ca sint si experiente pozitive.

Mergi la inceput

Citat:

Maria

bineinteles ca sint si experiente pozitive.

[/quote]

Poate fi vb si de experiente pozitive, dar si de faptul ca oamenii acestia chiar vor sa vada lucruri frumoase in tara noastra si nu au prejudecati.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Dupa 1 cimp de flori se ajunge la 1 concluzie...ca aia care vor vad ce trebuie si aia care nu vor vad mizeria. ...e un progres.

Totusi...sa continuam...vine ciuma bubonica peste bucuresti sau nu?

Mergi la inceput

Citat:

Dupa 1 cimp de flori se ajunge la 1 concluzie...ca aia care vor vad ce trebuie si aia care nu vor vad mizeria. ...e un progres.

Totusi...sa continuam...vine ciuma bubonica peste bucuresti sau nu?

Cimpul cu flori e in romania sau in norvegia?

Nu arunca cu rosii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

spune ile...e mai bine in norvegia ?....aia in ro beau must si stau la terasa in okt si tu faci focul in soba.

Mergi la inceput

Pe scurt, eu vad asa lucrurile - Romania are sigur sanse teoretice sa avanseze pe calea civilizatiei, printre altele pt. ca: este o tara dotata cu frumuseti naturale, face parte din UE, traim intr-o lume deschisa si de aceea circulatia informatiilor este la indemana oricui. Mai mult, Ro este interesanta pt. Occident, deci importul de know-how in deverse domenii este asigurat. Romanii au certe calitati care le pot folosi enorm pt a construi din mers o tara asa cum, dupa parerea mea, ar fi fost acum Ro daca nu ar fi trecut prin cei 50 de ani de comunism.

Totul e sa vrea si romanii ca tara lor sa evolueze pana la a ajunge egala cu alte tari mai civilizate din Europa. Dupa cum am mai spus pe acest topic, este decisiv cine se afla in fruntea tarii.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Bineinteles ca Romania are sanse. Si inca multe.

Numai ca noi, vesnic nemultumitii traitori pe aceste meleaguri nu mai suntem in stare sa vedem ceea ce reusesc sa vada turistii.
Chiar daca unii sunt inselati, sau sufera de cufureala sau sunt buzunariti raman cu amintiri placute. Pentru ca pe mine daca m-a apucat cufureala la Paris sau m-au buzunarit in metrou cand vin acasa ce fac? Povestesc despre Louvre sau despre diaree?

Numai umilinta noastra proverbiala ne face sa ne facem mici cand amintim de Arcul nostru de Triumf care este mai mic cu 25 m decat al francezilor (sic!), sau de banalul nostru Antipa care, nu-i asa, nu sufera comparitie cu Muzeul de Istorie Naturala din Viena.?

Numai noi, romanii, suntem in stare sa le transmitem strainilor scarba si panica in care ne cufundam cand auzim ca vor sa vina la noi si stam si ne intrebam ca prostii “Aoleo, ce-o sa le aratam?” in loc sa stam relaxati si sa-i plimbam prin diverse colturi ale tarii.

Pe straini ii deranjeaza drumurile, aglomeratia si mitocania din Bucuresti si faptul ca in Bucuresti nu se prea pot distra. Dar, in fiecare vara, ii vezi pe la Sighisoara. Si vin si cu prieteni. Si apoi mai merg prin Moldova, Maramures, pe la Miercurea Sibiului. Oh, da si la Sarmisegetuza – faimosul sanctuar si soarele de andezit.

Caci Romania nu inseamna Bucuresti.
Romania nu inseamna mitocanie
Romania vazuta de pe drum nu este aceeasi cu Romania aratata la televizor.

Am intalnit si mitocani fericiti dar mai multi erau cei cu bun simt.

Cand, noi, cei cu bun simt, ca sa zic asa, vom reusi sa ne bucuram de cele mai marunte lucururi care ne infrumuseteaza viata vor diparea si mitocanii.

Pentru ca nu le trebuie un plus de educatie ci un plus de "ignore".

Intr-un cuvant, vina este a noastra, a celor cu bun simt.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput