HALLOWEEN... unii da si altii nu!
Raspunsuri - Pagina 8
Cristina_C spune:
Nu-i nimic in neregula cu Halloweenul, dupa parerea mea. Nici cu sarbatorile "imprumutate", atata timp cat cele locale nu sunt uitate sau inlocuite.
Mie aici imi lipsesc traditiile de Craciun si Anul Nou precum si Martisorul.
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Gabbriela eu am o mare curiozitate... de ce trebuie in ro sa se tina aceasta sarbatoare? De ce trebuie in ro sa fie in scoala si in presa vb despre aceasta sarbatoare? Stie cineva exact de ce se sarbatoreste aici in USA? De ce trebuie sa aveti party la scoala cu aceasta sarbatoare? Sau in RO se face totul numai sa fie "one more day off"... cand o sa aveti si sarbatoarea curci sunt curioasa .... Sanatate si numai bine Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank"> Muzica pt copii "Ro & Eng" www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">scaune de masina pt copii Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato |
Pentru ca ne plac petrecerile - cel putin unora dintre noi. Noi sarbatorim si Anul Nou Chinezesc, si Pastele Cailor, si Martisorul, si tot ce-o mai fi si ne vine pe chelie.
Voi in USA sau Canada, de ce sarbatoriti Halloween-ul? Este o sarbatoare care va apartine voua fix cat ne apartine si noua... Te asigur ca nu este nici o diferenta.
alice
simali spune:
citat din mesajul lui Mindy Mi-ar place sa ii vad pe americani sarbatorind Sf Nicolae, Martisorul sau alte de'ale noastre.. Sau folosind tot la 3-4 cuvinte unul in romaneste sau chiar expresii in romaneste. Apropos de limba, daca un american ar merge in Bururesti i s-ar parea ca romana suna cam asa: bla bla - speaker phone, bla bla - big deal, bla bla - part time... bla bla - weekend, bla bla mall.. Ar zice' pai o sa invat romana intr-o saptamana ca jumatete din cuvinte le stiu deja" |
Ar face-o daca voi ati sarabtori in SUA aceste lucruri, daca voi ati fi o comunitate puternica si de nezdruncinat, asa cum au fost irlandezii cand au reusit sa-si impuna Hallowenul.
Eu stiam ca USA e un stat in care toti au imprumutat unii de la ceilalti de abia mai sti cine cu ce a venit. Tipa aia care ti-a spus ca e aiurea sa "furi" sarabtorile altora e rautacioasa si penibila. Probabil a vrut sa te jigneasca.
alice
karligutza spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui simali
Nu pot sa cred ca iti poti imagina ca in ziua in care se sarbatoresc "n" ani de la moartea Poetului Nepereche copiii s-ar putea distra si s-ar putea organiza petreceri. Si sa spuna poezii ?????????? "Luceafarul"? La party? Sa cante "Ce te legeni codrule" pe 3 voci in timp ce niste tipe imbracate in alb agita esarfe verzi si facu "UUUUUUUUUUU"? Brrrr. [...] alice |
pai inainte ca poetul sa moara el are si o data de nastere!!!!!!
si exemplul meu cu Eminescu era doar un exemplu...
si daca nu stiai ca m-ai jignit cu "Copilul tau merita o mama capabila sa zambeasca. Sub vorbele tale se ascude frica de viata, dorinta de control, etc." iti spun eu ca da! asa incat inainte ca sa fi facut asta ar fi fost bine sa fi recitit postul inainte de a-i da send!
karligutza
sunt mamica Adelutei
Rufus spune:
citat din mesajul lui Mindy Apropos de limba, daca un american ar merge in Bururesti i s-ar parea ca romana suna cam asa: bla bla - speaker phone, bla bla - big deal, bla bla - part time... bla bla - weekend, bla bla mall.. Ar zice' pai o sa invat romana intr-o saptamana ca jumatete din cuvinte le stiu deja" |
Asta e altceva. Alta discutie.
http://www.trilulilu.ro/adrianstefan/80d1a416918f55
Pe vremuri, limba noastra avea influiente frantuzesti. Acum, americane.
In toate limbile, mai mult sau mai putin, exista cuvinte, expresii imprumutate...ma rog, parerile sunt impartite.
Stiti, doar, ca, periodic, limba sufera modificari. Asa ca...
Dar sa ne trebuiasca aprobari ca sa imprumutam o sarbatoare...nu cumva trebuie sa cumparam vreo licenta?
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
ariel_7000 spune:
http://life.hotnews.ro/stiri-fun-4980520-clipul-zilei-riscurile-unei-glume-halloween.htm
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
Save the Earth /Is the only planet with chocolate!
corinadana spune:
Gabriela intreab o si tu pe ea de ce sarbatoresc ei??? o mai fi si mexicanca
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
simali spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui karligutza
pai inainte ca poetul sa moara el are si o data de nastere!!!!!! si exemplul meu cu Eminescu era doar un exemplu... si daca nu stiai ca m-ai jignit cu "Copilul tau merita o mama capabila sa zambeasca. Sub vorbele tale se ascude frica de viata, dorinta de control, etc." iti spun eu ca da! asa incat inainte ca sa fi facut asta ar fi fost bine sa fi recitit postul inainte de a-i da send! karligutza sunt mamica Adelutei |
Chiar nu am vrut sa te jignesc. Ti-am spus numai sa zambesti. Imi pare rau ca te doare.
De ziua de nastere a unui om mort nu este potrivit sa petreci. Te comporti exact la fel ca la comemorare.
alice
Cleomax spune:
citat din mesajul lui simali Voi in USA sau Canada, de ce sarbatoriti Halloween-ul? Este o sarbatoare care va apartine voua fix cat ne apartine si noua... Te asigur ca nu este nici o diferenta. alice |
eu cred ca este o mare diferenta. uite, eu traiesc aici de 33 ani si inca nu ma impac cu halloweenul de nici un fel. il inteleg cu mintea, dar nu cu inima, nu asa ca de ex 8 martie(desi n-am mai purtat martisor de ani buni).in schimb baiatul meu, nascut aici,ma intreba deunazi ce costum sa-si faca la 23 ani :)
nu vreau sa spun ca am ceva impotriva sarbatorii acolo, dar recunosc ca mi se pare ceva fals, la fel ca valentine's day.
amoga spune:
citat din mesajul lui Rufus Stiti, doar, ca, periodic, limba sufera modificari. Asa ca... |
Care periodic? Tot timpu'. Nu degeaba le spunem limbi vii, si moarte (precum latina). Astea de-s vii (precum romana, engleza, franceza,...) cresc si se transforma-n fiecare zi.
citat din mesajul lui Rufus Dar sa ne trebuiasca aprobari ca sa imprumutam o sarbatoare...nu cumva trebuie sa cumparam vreo licenta? |
Yep, Microsoft Halloween 2008; Student Edition sau Family Edition. In cutie se livreaza si un dovleac, palarie de vrajitoare, colti de vampir.
A.M.
ps/ Apropo de Halloween si limbi moarte -- poate ar trebui vorbit numa-n latina deseara :-)...