HALLOWEEN... unii da si altii nu!
Raspunsuri - Pagina 7
Gabbriela spune:
eu am o mare curiozitate... de ce trebuie in ro sa se tina aceasta sarbatoare? De ce trebuie in ro sa fie in scoala si in presa vb despre aceasta sarbatoare? Stie cineva exact de ce se sarbatoreste aici in USA? De ce trebuie sa aveti party la scoala cu aceasta sarbatoare? Sau in RO se face totul numai sa fie "one more day off"... cand o sa aveti si sarbatoarea curci sunt curioasa ....
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
corinadana spune:
Aici in SUA pe motive comerciale !
La Ralu la scoala o sa fie parada costumelor. DA! sunt de acord, de ce nu?!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Gabbriela spune:
si la noi o sa fie parada costumelor...
PS: si sa raspund si primei intrebari din primul post... da sunt ok cu aceasta sarbatoare aici in USA, si nu , nu sunt deloc deacord cu aceasta sarbatoare in RO
Citat: |
citat din mesajul lui corinadana Aici in SUA pe motive comerciale ! La Ralu la scoala o sa fie parada costumelor. DA! sunt de acord, de ce nu?! Don't throw with stones if you live in a glass house. corina mama Ralucai http://community.webshots.com/user/corinaraluca |
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
corinadana spune:
Pai mai Gabi ei sa nu faca un ban din vanzare de costume/accesorii?! (in RO) am uitat de boboane ori in RO nu primesti?!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Gabbriela spune:
Corina astazi la scoala ma intreaba una de ce RO sarbatoreste aceasta sarbatoare... i-am zis ca nu e adevarat ca nu o tin.. a zis sa ma informez mai mult despre tzara mea .. ca da se tine si in ro ,si mai nou fac mare scofala despre ea si nici macar nu stiu de ce e aceasta sarbatoare sarbatorita... A mai adaugat cat de urat e sa furi sarbatorile altora si a plecat ...
Mi se pare total aiurea sa imprumuti asa sarbatori doar pt a comercializa ceva... e total aiurea...
citat din mesajul lui corinadana Pai mai Gabi ei sa nu faca un ban din vanzare de costume/accesorii?! (in RO) am uitat de boboane ori in RO nu primesti?! Don't throw with stones if you live in a glass house. corina mama Ralucai http://community.webshots.com/user/corinaraluca |
Sanatate si numai bine
Ortansa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Gabbriela A mai adaugat cat de urat e sa furi sarbatorile altora si a plecat ... Mi se pare total aiurea sa imprumuti asa sarbatori doar pt a comercializa ceva... e total aiurea...
Sanatate si numai bine Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank"> Muzica pt copii "Ro & Eng" www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">scaune de masina pt copii Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato |
ntz,ntz,ntz.la inchisoare cu ei!scuze,faza mi se pare hilara.Gabriela,nu te lasa intimidata:-), tipa mi se pare de-a dreptul rautacioasa,ingamfata etc.explica-i si tu diferenta intre a imprumuta si a fura.geeez.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">An apple a day,www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">Prima comuniune,
Mere verzi
www.flickr.com/photos/24759233@N04/sets/72157607879622477/show/with/2926721528/" target="_blank">Atelier dulce
I've gt DC under my skin
Mindy spune:
Mi-ar place sa ii vad pe americani sarbatorind Sf Nicolae, Martisorul sau alte de'ale noastre..
Sau folosind tot la 3-4 cuvinte unul in
romaneste sau chiar expresii in romaneste.
Apropos de limba, daca un american ar merge in Bururesti i s-ar parea ca romana suna cam asa: bla bla - speaker phone, bla bla - big deal, bla bla - part time... bla bla - weekend, bla bla mall..
Ar zice' pai o sa invat romana intr-o saptamana ca jumatete din cuvinte le stiu deja"
moruna spune:
nu imi place ca imprumutam sarbatorile americanilor.avem si noi sarbatori cu acelasi "subiect"de ce sa imprumutam valentine's day cand avem dragobetele si avem si sf.valentin ,dar nu e pe 14 februarie?intr-adevar de sf andrei se spune ca ies stafiile si oamenii dau cu usturoi pe la geamuri si fac cruci pe usi si ferestre.avem o groaza de sarbatori frumoase cu traditii de tot felul.de ce trebuie sa luam de la ei?acolo cred ca aceasta sarbatoare e mai frumoasa avand in vedere ca e veche si se adreseaza in special copiilor.nu cred ca e periculoasa...daca ar fi sa gandim asa si colindatul nostru de craciun devine periculos cand se imbata astia ca porcii ,canta tot felul de prostii sau fura banii copiilor.
mami de andrei 08 MAI 2008
cand tu arati cu un deget,trei degete arata spre tine.
pozele noastre
simali spune:
citat din mesajul lui karligutza Rufus e foarte frumos ca se organizeaza singuri copilasii de clasa a 8-a, dar am o curiozitate, de exemplu de ziua lui Eminescu (sau orice alt poet/prozator) se organizeaza la fel? sa spuna poezii, sa pape prajituri sa bea un suc ceva? sau treaba asta n-are haz?... de ce oare nu ne dorim mai multa comedie in viata noastra? nu mai e asa interesant/palpitant? karligutza sunt mamica Adelutei |
Nu pot sa cred ca iti poti imagina ca in ziua in care se sarbatoresc "n" ani de la moartea Poetului Nepereche copiii s-ar putea distra si s-ar putea organiza petreceri. Si sa spuna poezii ?????????? "Luceafarul"? La party? Sa cante "Ce te legeni codrule" pe 3 voci in timp ce niste tipe imbracate in alb agita esarfe verzi si facu "UUUUUUUUUUU"? Brrrr.
Copilul tau merita o mama capabila sa zambeasca. Sub vorbele tale se ascude frica de viata, dorinta de control, etc. Fa de pilda o "Petrecere cu ceai" numai tu cu copilul tau, in care sa fie obliagtorie purtarea unei palarii, beti ceai si mancat prajituri ca vechii aristocrati din cel mai tare serviciu de portelan pe care-l aveti in casa, apoi incheiati petrecerea printr-o bataie cu perne sau un sarit in patul conjugal. Te asigur ca o sa vezi altfel lumea dupa aceea.
Mie, atat cat am apucat sa traiesc comunismul mi-au ajuns pana peste cap "Reuniunile educative" de la scoala.
alice
simali spune:
citat din mesajul lui Elag Oricum eu nu sunt de acord cu toata aceasta avalansa de desene, reviste, jucarii care promoveaza vrajitoria (incercand sa induca copiilor ca e cool sa fii vrajitoare, ca nu e nimic rau etc). |
De ce este rau sa fi vrajitoare?
Cum ar putea copilul tau sa devina vrajitor in urma cartilor citite?
De ce Iliada, Odiseea sau Eneida si nu Harry Potter ?
Sigur ca NUMAI carti cu vrajitori e aiurea. Dar sigur ca un numar de carti cu vrajitori, bine intgrate printre "Vantul prin salcii", "Alice in tara minunilor", "Prostia Omeneasca" sau "Micul Print" este educatie, este citit, este largire de orizonturi, este educarea limbajului, este acumulare de cunostinte, este dezvoltarea imaginatiei, etc.
Eu am citit Harry Potter (sunt pasionata de literatura pentru copii) si mi s-a parut o carte foarte bine scrisa, care promoveaza valori universale, cu un mesaj incurajator pentru copiii marginalizati, dar in acelasi timp cu multe informatii pentru adulti (mitologie de exemplu). Recomand cu caldura in special primul volum.
alice