HALLOWEEN... unii da si altii nu!
Raspunsuri - Pagina 9
amoga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mindy Sau folosind tot la 3-4 cuvinte unul in romaneste sau chiar expresii in romaneste. |
Pai si? Ce, nu folosesc? Eu tot mereu ii aud pe vorbitorii de engleza cum promit ca o sa faca -- nu intotdeauna spun si ce anume. Orsicit, cind iti auzi sefu' de echipa ca spune o data clar si raspicat "Fac!" atunci cind ii scapa cafeaua din mina, stai linistit tot restu' zilei pentru ca stii ca a promis sa faca alta cafea... nu?
Acu', dac-as mai reusi numa' sa-i conving sa foloseasca alt cuvint pentru picior decit obscenu' "foot", m-as declara multumit de cunostintele lor de romana...
In alt registru: pentru mine, cea mai mare dezamagire legata de Halloween e banalitatea trick-or-treat-ului. Adica-ti bat copchii-n poarta, iti arunca un 'trick-or-treat' in graba, zbang mina pin' la cot in blidu' cu ciocolati si bomboane, dupa care stinga-mprejur si fuga la urmatoarea casa. Jumatate din ei nici 'thank you' nu mai spun.
Io, pe vremea me', cind mergeam la colindat (Craciun) sau la stropit (Martisor), macar ma chinuiam sa ingaim acolo o poezioara, ma mai poticneam, ma pufnea risu', se mai lasa c-o gluma, cu nu stiu ce, adica aveam acolo cinci minute in care interactionam cu gazda inainte a primi leu' sau prajitura...
Eheheh, s-au schimbat vrem'ile, taica... copchii din ziua de azi nu mai au ce discuta cu ai' mari; iau ciocolata si p-aci ti-e drumu', ca-i asteapta pr'etinii mai tirziu la un 'witchcraft game' pe net...
A.M.
mhldvrc spune:
citat din mesajul lui Rufus La Ioana la scoala (liceu bilingv-engleza) se organizeaza anual o petrecere de Halloween. Cei de-a 8-a sunt organizatorii...se cauta sponsori (de catre elevi), se cumpara premii ce se ofera la diverse jocuri, se mananca, se bea (suc), se danseaza...apoi se curata totul. Absolut toata treaba se face de elevii de cl. a 8-a, restul sunt invitati. Sunt si mascati, dar in principiu, conteaza distractia, nu are nimic morbid. Cum mai spunea cineva, daca vrei sa te spanzuri sau sa belesti un caine si o pisica, nu trebuie sa astepti Halloweenul. Astea sa faceau si in vremurile trecute... poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Ai dreptate Rufus, iar copiii sunt foarte incantati. Banui eu ca este aceeasi scoala unde invata si fata mea, dar ea este mai mare acum. Imi aduc aminte ce incantata era in clasa a V-a si apoi intr-a VIII-a cand au fost organizatorii petrecerii, si in juriu la premiere. Nu pot spune ca eu as fi pro-halloween, dar cand vad cat de bucurosi sunt copiii, nu vad de ce n-as accepta aceasta sarbatoare.
Apropo de Martisor, ca tot se discuta acest lucru, profele de speaking(fac conversatie in clasele mici, si istoriea/geografia U.S.A./Uk in clasele de liceu cu profesori straini) sunt bucuroase atunci cand le primesc, si le poarta zile-ntregi.
si
Mihaela(25.04.1962) Tatiana(20.09.1991) Mihai(1.08.1995)
FOTOmhldvrcBrasov2008
Rufus spune:
citat din mesajul lui amoga Io, pe vremea me', cind mergeam la colindat (Craciun) sau la stropit (Martisor)... |
La stropit mergeai de Pasti...interactionarea cu gazdoaia insemna si un paharel de jinars...cred ca de aia le-ai incurcat...
Da' stii ca-i un obicei unguresc...deci, tot de imprumut!
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
amoga spune:
citat din mesajul lui Rufus La stropit mergeai de Pasti...interactionarea cu gazdoaia insemna si un paharel de jinars...cred ca de aia le-ai incurcat... |
Da, da, da, ca bine zici. Si primeam oua festite dupa performanta-mi artistica. Acu-mi amintesc mai bine...
citat din mesajul lui Rufus Da' stii ca-i un obicei unguresc...deci, tot de imprumut! |
No las' ca nu-i bai, ca tot d'a nost'i is...
A.M.
Mindy spune:
Amoga si Rufus,
Mi-o fost drag sa va aud vorbind de jinars, oua festite, gazdoaie ... ca doar is din Cluuuuj (zis cu accent ardelenesc).
No va tzuc!
On topic: ma duc azi sa iau niste bomboane ca am vazut fetitele de pe strada cum isi pregatesc numarul pt deseara, faceau repetitii pt trick or treat.
speed spune:
ora 5,de-abia s-a intunecat nitel,zbirnaie soneria...niste dovlecei mici,in bratele parintilor,se uita speriati la mine... le dau dulciuri si pleaca
ora 6, e intuneric acum,zbirnaie soneria...niste zine si pirati,4-6 ani,imi arata pungile si nu zic nimic...le dau dulciurile iar parintii din spatele lor imi multumesc...
ora 7,zbirnaie soneria...schelete de peste 7 ani tzipa "trick or treat"! le dau dulciurile,parintii lor sunt la ceva mai mare distanta ca sa nu-i "incomodeze"
ora 8,zbirnaie soneria...amy winehouse vrea dulciuri! nici urma de parinti
intre timp am fost si noi trick or treat,ne-am ales cu dulciuri pentru tot anul si am aflat ultimele tendinte de decorare a interioarelor...ne-am facut si prieteni noi si suntem ultra-multumiti.
cit despre autorul blogului-ca sa fiu on topic ca se poarta-ii aratam coltii vampiresti...
blackpanterro spune:
Ce fain a fost trick or treating!!!!!! Plin de copii pe strazi, mai toti in vampiri, fantome si vrajitoare :)(se pare ca nemtilor le place sarbatoarea asta) .
Noi am fost Thomas the Tank Engine. Superb, a fost primul an de cand s-a nascut Aidan cand am mers.A fost atat de incantat si plin de curaj, mergea la usile oamenilor si cu tupeu, desi nu mai facuse asta niciodata, batea in usa si striga "Happy Halloween, trick or treat!!!!" LOL.Am mers cu prieteni si ne-am distrat de minune. Abia astept anul viitor!!
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
Andrada spune:
Speed loool, exact!!
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu