nu stiu ce si cum sa fac

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

sub protectia propriei case, (nu apartament), sub protectia unui bloc intr-un cartier rezidential, cu portar sau mai stiu ce alta securitate asigurata, ne permitem sa o luam peste picior pe Gabriela. Si sa presupunem ca vecinii cersetori in cimitir au internet si citesc despre copii...
Da Gabriela, cand gasesti usa scuipata, du-te si zi-le sa vina sa scuipe si in casa, sau intreba-i daca au nevoie de ceva haine, mancare, ceva bautura, sa aiba cum sa faca saliva.
Indiferent de culoarea pielii, cand te muti intr-o colectivitate noua incerci sa adopti regulile acelei comunitati, si apoi sa incerci sa schimbi ceva fara sa incomodezi pe ceilalti. Dar ce spun eu presupune educatie si ceva predispozitie genetica ceea ce nu e valabil aici...

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Gabriela, nu ma intelege gresit.
Eu inteleg ca situatia este destul de delicata si cere multa diplomatie.
Bineintels ca limitele le impui tu.Nu vin sa-si prajeasca cartofii la tine in casa, nu isi spla rufele la masina ta.
Ideea mea era alta.

Eu imi aduc aminte cind mergeam la tara la bunici ca erau multi rromi in sat. Le mai dadea bunica niste rosii, niste cartofi si mereu erau recunoscatori si multumeau "sarmina dada Ioana".
Si erau multi in sat care ii ajutau ba cu una ,ba cu alta si astfel nu prea faceau probleme. Probabil ca simteau ca le påsa celorlati de ei. Eu stiu.

Noi nu vorbim aici de toti rromi din romania, noi vorbim de o familie de rromi intr-un bloc cu 18 apartamente.
Chiar o fi imposibil? Ma intreb si eu.

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Pai, le-a gasit punctul slab. Zice despre ei ca sunt "niste amarati de tigani" .

Am indoieli serioase ca un om care dispretuieste o categorie de oameni, ar putea sa semnaleze o nemultumire, fara ca aceasta sa se lase cu scuipati pe presul de la intrare si cu amenintari.

Daca pe tine te-ar numi un vecin in sinea lui "o amarata de romanca" sau " o amarata de bruneta/blonda/roscata/bucuresteanca/olteanca" etc, i-ai scuipa si zgaria usa, i-ai fura presul de la usa si becurile de pe scara blocului ? L-ai ameninta pe el si familia lui cu bataia ?

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

LadyJ - ideea principala era ca daca politia (organ competent si autorizat sa-ti ofere "siguranta si incredere") nu (poate) face nimic, n-ai decat sa cedezi sau sa intorci cu aceeasi moneda. Eu una, la modul cel mai sincer, as fi inchiriat apartamentul unora care sa le tina piept, si sa vedem daca le mai dadea mana sa scuipe usa, sa ameninte etc.
Chit ca il inchiriam cu 10 eur / luna, daca dupa 6 luni aveam liniste, consideram ca merita efortul.
Cu Al-Qaeda glumeam, dar cu chinezii vorbeam serios - imi pare rau ca n-ai gustat gluma, eu ma amuzam numai imaginandu-mi fata rromilor scuipand usa si trezindu-se in fata cu 5 talibani .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Roaga te ca nici unul din vecinii vostri sa nu vanda apartamentul. In situatii din astea tot tigani cumpara si situatia devine mai rea.

Situatia ta e un pic fara iesire, pe tigani nu i civilizezi ap. nu l poti vinde decat la tigani (dau pret miic) sau cu mareeeeeeee noroc la cineva care nu stie de existenta lor acolo.

Succes!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1Nu stiu... Mai exista solutie sa mi se asigure protectie....nu stiu...www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea?Gabriela"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.ajutati-l pe Bogdanel!http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245
Eu n-o vad ca pe o solutie buna. Ti-l imaginezi pe sotul tau mergand la superior si zicand: "sefu', nu pot s-o apar singur pe nevasta-mea. N-ati putea trimite un coleg sa aiba grija de ea 24 de ore din 24?" Il pui intr-o pozitie jenanta si nu se cade. Mai bine cumpara o camera. Minuscula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ile77

Gabriela, nu ma intelege gresit.
Eu inteleg ca situatia este destul de delicata si cere multa diplomatie.
Bineintels ca limitele le impui tu.Nu vin sa-si prajeasca cartofii la tine in casa, nu isi spla rufele la masina ta.
Ideea mea era alta.

Eu imi aduc aminte cind mergeam la tara la bunici ca erau multi rromi in sat. Le mai dadea bunica niste rosii, niste cartofi si mereu erau recunoscatori si multumeau "sarmina dada Ioana".
Si erau multi in sat care ii ajutau ba cu una ,ba cu alta si astfel nu prea faceau probleme. Probabil ca simteau ca le påsa celorlati de ei. Eu stiu.

Noi nu vorbim aici de toti rromi din romania, noi vorbim de o familie de rromi intr-un bloc cu 18 apartamente.
Chiar o fi imposibil? Ma intreb si eu.

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Da, stiu despre ce vorbesti.Bunicii mei erau de la tara, si aveam cateva familii de tigani.Dar se respectau reciproc.Bunica le dadea mancare,haine, probabil si bani dar oamenii aia munceau.Unul era vacarul satului,altii ajutau la munca fie pe camp fie in curte.Dar timpurile alea au apus de mult.Acum tiganii aia cu bun simt ..putini mai sunt.Am mai spus si repet,femeia de servici de pe scara e tot tiganca, si -am invitat-o in casa si am omenit-o si n-am spalat jdemii de ceasuri o farfurie sau un pahar ptr ca l-a atins .am trata-o ca pe un om !

www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea?
Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

ajutati-l pe Bogdanel!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Atunci da le de papa (o branzica, o rosie,o carnita..)la tigani si poate ti or zice si tie saru mana...

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui valen

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1
Nu stiu... Mai exista solutie sa mi se asigure protectie....nu stiu...

www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea?
Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

ajutati-l pe Bogdanel!

Eu n-o vad ca pe o solutie buna. Ti-l imaginezi pe sotul tau mergand la superior si zicand: "sefu', nu pot s-o apar singur pe nevasta-mea. N-ati putea trimite un coleg sa aiba grija de ea 24 de ore din 24?" Il pui intr-o pozitie jenanta si nu se cade.
Mai bine cumpara o camera. Minuscula.

Da, am mai zis,camera e o solutie.
Dar uite ca eu nu stiu cati din sotii dumneavoastra ar rezista sa auda ca sotia lui e facuta in fel si chip si sa fie constient ca nu poate face nimic.
Iar sotul meu poate doar sa spuna cate ceva printre cuvintele "frumoase " si pline de pasiune ale "clanului". daca sotul meu i-ar arde o palma unuia dintre ei ,n-ar trece 15 min si ala l-ar reclama. Ca vezi Doamne, domn'... angajat la... si-a permis sa -l atinga si i-a deranjat freza.Si atunci sa vezi ancheta interna...

Gabriela

ajutati-l pe Bogdanel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Sincer vorbind, insa, daca tu ca sotie de ofiter te simti atat de amenintata oare cum s-or simti bietii batranei din bloc care impart cu voi neplacerile?...
Dincolo de asta, chestia cu datul buna ziua, omenitul si altele ca sa te pui bine cu tiganii e pura . Voi asa faceti? Sau, vorba lui Maru, dati sfaturi democratice din linistea unui apartament/casa intr-o zona rezidentiala? ca, sa-mi fie cu iertare, cine sta cu tigani prin preajma stie f bine ca astfel de "intelegeri" cu ei nu prea-s cu putinta

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput