Voluntariat Africa/Asia
Raspunsuri - Pagina 5
andira spune:
Exact asta vroiam si eu sa scriu, Lolita - mi-ai luat-o inainte.
Vroiam sa va intreb - ca sa nu mai deschid un alt subiect, n-are sens - daca stiti cum se pot adopta copii de la distanta.
As fi vrut sa adopt aici, in R, dar din anumite motive nu pot. Asa ca ma gandeam sa fac ceva de genul mentionat de Lolita pentru un copil din Africa, dar efectiv nu stiu cum.
Sa trimit cui? De unde stiu ca ajunge la acel copil?
Nu pot 500$ dintr-odata, dar as putea sa trimit pe luna macar 30eur, inteleg ca pentru ei este o suma din care pot sa supravietuiasca. Eventual haine, carti, ce se poate.
Stie cineva mai mult?
blackpanterro spune:
Andira, cauta pe google "sponsor a child", o sa iti rezulte o gramada de organizatii care se ocupa cu asta.Iti alegi un copil pe care il sponsorizezi cu bani lunar.
Organizatia asta e una dintre cele mai cunoscute. http://www.worldvision.org/
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
Lo_li_Ta spune:
Am primit un raspuns la una dintre aplicari. Macar nu era raspuns automat, dar nu inseamna decat ca o sa trimita datele mele mai departe, directorului de la respectivul orfelinat.
Uite inca un link pentru "sponsor a child". http://friendsofelshadai.com/index.html, desi din cate am vazut eu, astia sunt destul de bine "finantati".
apsara spune:
Noi "am adoptat" prin Amnistia Internacional un baietel din Mozambic. Periodic ne informeaza cu privire la banii care s-au cheltuit, ne trimit informatii despre copil si despre comunitatea in care traieste si scrisori de la el. Platim in fiecare luna o anumita suma de bani si organizatia are grija sa investeasca banii respectivi in necesitatile comunitatii (sanatate, educatie, infrastructura ).
Motana spune:
Nu cred ca sunt multe subiecte fara cearta uof...
Eu te intreb prost si sincer, Lo_li_Ta: DE CE VREI SA FACI ASTA? Nu e nici un atac, pls, ci pur si simplu intreb, caci inteleg pozitia fiecaruia aici si culmea, mi se pare ca toti au dreptate.
Eu ma intrebam odata de ce Biserica Ortodoxa nu prea face misionarism (stiu ca in Africa a facut), comparand totusi cu neoprotestantii care se duc in toata lumea si in numar mare. Sincer, ma intrebam oarecum acuzator, apoi nu am mai avut acest sentiment, de fapt nici nu stiu daca e de invinuit sau nu, poate e bine ceea ce face, fara sa faca misionarism. Dar cred ca e alt subiect asta.
Deci, de ce in Africa sau in Asia? Ca, luat cantitativ e mai mult rau acolo decat in alte parti? Intreb...
Si pe cei care au facut asa ceva, nu ne povestesc si noua ce au facut practic? Sunt curioasa, stiu doar cum se face misionarismul religios, dar strict umanitar nu.
Lo_li_Ta spune:
Eu nu prea inteleg de ce dintr-un subiect in care nu am cerut decat niste informatii practice, a ajuns sa se dezbata de ce si pentru ce e cazul sa faci asa ceva.
Ca sa incerc sa-ti raspund totusi Motana, e pur si simplu un lucru pe care l-am avut de mult in cap, dar nu puteam de scoala, apoi job, barbat si altele. Acum am circumstantele potrivite. E un lucru pe care-l simt. Africa sau Asia in primul rand pentru ca vreau izolare, vreau o alta lume, iar in al doilea rand pentru ca am experimentat lucrurile astea si pe taramuri romanesti. Eu spun ca majoritatea oamenilor au simtit cel putin o data in viata dorinta de a "pleca in lume". Eu acum simt ca pot s-o si pun in practica, asa.
Alexia27 spune:
dar ce importanta are de o face? Voluntarii- ca "specie"- fac asta din j de mii de motive. Unii o fac din spirit crestin, altii ca vor experienta in domeniul lor de activitate, altii ca da bine la CV, altii ca auun an intre doua etape ale vietii lor etc. Fiecare are motivatia lui personala. Cei care fac voluntariat "din vocatie" nu sunt foarte multi, pentru ca asta presupune o situatie financiara mai mult decat confortabila. Altii care nu au posibilitatea/dorinta sa plece in lume voluntar, "adopta" un copil pe care-l sponsorizeaza. Sunt atatea variante. Dar una peste alta, ce conteaza unde si de ce? Important e ca exista oameni care vor si care fac. Si mi se pare normal ca inainte sa te hotarasti unde pleci sa te documentezi si sa pui intrebari.
Lolita, mult succes!
Eileen Nicole
stefaniya spune:
Voluntariatul poate fi facut din "n" motive,dar si fara motive.Sotul meu a fost plecat in Africa,Asia ca turist,cu colegii de facultate pt ca e altceva,vrei sa vezi si acea lume.Eu consider ca de-acolo vii cu multe lectii invatate.
Montana,voluntariatele nu se fac doar pe baza de religie.Sotul meu e protestant dar el nu are nici o treaba cu religia,e un ateu convins.Nu a facut voluntariatul ca sa castige la loto sau mai stiu eu ce,asa a simtit el.De la guvern le-au trimis la primarii proiecte pt Africa si el a fost intrebat daca vrea,si a acceptat.Apoi vezi viata de acolo si mai vrei.
Voluntariat nu inseamna sa-ti dai toata viata pt ceva sau toti banii,sau daca unii o fac intr-un fel,cred ca asa trebuie s-o faca toti.Voluntariat poate fi si o luna,daca atat poate face cineva e bine si asa.
Poate e doar o etapa din viata ei,sigur,dar toti avem etape.Iar Lo_li_ta asta simte sa faca,hai sa nu-i mai inegrim drumul doar ca nu e asa cum vrem noi.
Lo_li_ta - incerc azi sa scanez cateva poze de cand a fost sotul meu,daca te intereseaza.
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
Pozici noi
Deianira spune:
Lolita, e minunat ceea ce vrei sa faci, te felicit.
Mi-ar placea si mie sa merg sa ma implic in proiecte legate de copii, din pacate nu am fondurile nesesare .