Daca iubesti aceasta planeta
Da stiu - toti o iubim insa in felul nostru. :)
Si totusi, se gaseste mereu o explicatie la faptul ca se vand masini mari, ca nu cumparam detergenti ecologici, ca ne umplem plasele de plastic cu sticle de plastic... ca mergem cu avionul in calatorii.
Si totusi, englezii sunt de parere ca fiecare poate face ceva concret. Deci - daca vrei sa salvam planeta - trebuie sa mananci cel mult un litru de lapte pe saptamana, maximum de patru ori pe saptamana carne, mai putin alcool, dulciuri si ciocolata.
In plus, daca iubesti aceasta planeta - nu mai trimiti emailuri lant cu pilde despre fericirea eterna si teoreme despre ce este dragostea.
Puteti?
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
Raspunsuri
ladyJ spune:
Pot sa cumpar produse bio,organice, pot sa nu trimit mailuri de dragoste,pot sa renunt la sticle si pungi de plastic insa nu vreau sa-mi pun ratie la mancare si nu vreau sa merg cu bicicleta pana la Londra.
ionica spune:
aici in germania am invatat sa fiu ECO.
Mi-a fost foarte greu sa inteleg ca la supermarket nu se mai dau pungi de plastic pe gratis,dar si mai greu mi-a fost sa ma acomodez cu cosuletul pt. cumparaturi vesnic in port-bagage.
Greu a fost cand am inceput sa triez tot,plastic la plastic, hirtie, etc.
Avem un program draconian de la primarie de ridicare a gunoaielor si merge ca pe roate.Intr-un an de zile nu au lipsit niciodata .
Aici a invatat si sotul meu sa mearga la birou cu autobuzul cel putin de 3 ori pe saptamana.
Aici mi se pare ca totul functioneaza din punt de vedere ecologic diindca oamenii sunt educati
O intrebare am,
ce fac daca sunt vegetarian ?
Sophia 2ani
[gravi
Grace spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii Da stiu - toti o iubim insa in felul nostru. :) Si totusi, se gaseste mereu o explicatie la faptul ca se vand masini mari, ca nu cumparam detergenti ecologici, ca ne umplem plasele de plastic cu sticle de plastic... ca mergem cu avionul in calatorii. Si totusi, englezii sunt de parere ca fiecare poate face ceva concret. Deci - daca vrei sa salvam planeta - trebuie sa mananci cel mult un litru de lapte pe saptamana, maximum de patru ori pe saptamana carne, mai putin alcool, dulciuri si ciocolata. In plus, daca iubesti aceasta planeta - nu mai trimiti emailuri lant cu pilde despre fericirea eterna si teoreme despre ce este dragostea. Puteti? Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire. iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/ |
A salva planeta nu presupune doar constiinta individuala, acesta utopie este legata de ceea ce se numeste interdependenta. Inutilitatea nu este niciodata egala cu utilitatea.
Mindy spune:
Apropos de detergenti ecologici, eu mi-am luat unul pt masina de spalat vase si nu curata deloc, poate si pt ca e apa foarte dura.. dar a trebuit sa renunt la el.
De ce toate produsele ecologice sunt mult mai scumpe? Ca sa ne 'incurajeze' sa le cumparam?
Oricum pt curatenia casei am descoperit ceva carpe de microfibra care curata doar cu apa nu trebuie nici o solutie si nici tone de paper towel.
Cu avionul nu am de ales, cam odata la 2 ani zbor la economic class.
Daca as putea as traversa Atlanticul cu hidrobicicleta ca nu imi place zborul cu avionul.
Evit sa folosesc tacamuri de unica folosinta, sa cumpar sucuri sau conserve.
Cereale le aleg pe cele care sunt doar in punga nu ambalate in carton. Ma enerveaza ambalajele imense si sofisticate. Uneori prefer sa le las la magazin.
La magazin merg cu plase de carpa.
Dar cu emailurile cu pilde care e treaba?
cu ce distrug planeta?
apropos zilnic primesc in e-mail zeci de reclame si fel de fel de forwarduri non sense.
lorelaim spune:
Nu mananci carne, nu bei lapte (iaurt, kefir, unt, branzeturi - e permis?)... dragoste putem face? Da' daca facem dragoste - facem si copii, nu? Deci supra-populam planeta, nu? Imediat o sa aflam cat de rau facem planetei pt ca suntem parintzi!
Da' de tzoale (si miliardele de pantofi si gentzi si gablontzuri) care se arunca la cosul de gunoi odata cu terminarea sezonului? De tonele de cosmeticale care otravesc piele si bugetul - nimeni nu spune ca distrug si planeta? Hai sa incepem prin o opri aceasta bataie de joc in primul rand!
Adica sincer - vorbim sa ne aflam in treaba!
Sa nu mai bem lapte? Si de unde itzi iei calciu necesar? Sa nu mai mancam carne - ok - da' cata quinoa sau linte tre' sa manci ca sa acoperi proteinele de calitate care se gasesc in carne?
De ce sa nu mai mancam chips-uri si sa nu mai bem Coca-cola? Nu crezi ca ar fii mai indicat sa se scoata asemenea porcari de pe piatza? Prin asta poate ca nu ar mai exista atatzia obezi si diabetici si am usura si bugetul statului de niste cheltuieli aiurea.
De ce sa nu interzicem COMPLET tzigarile? Cat rau fac acestea?
Si britanicii ce-ar fii mai intai sa opreasca razboaiele la care participa in Irak si Afganistan! daca tot "iubesc" planeta asa de rau si de tare!
"Arde satul si baba se piaptana"...
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
Alexia27 spune:
Cu reciclari, gunoaie si detergenti ecologici, inteleg. Dar de ce sa beau doar 1l de lapte pe saptamana? Ca doar vacile alea se mulg oricum de 2 ori pe zi. Nu se omoara o vaca pt 1 l de lapte. Si cum s-a ajuns la cantitatea asta? Cum s-a calculat, si cine a facut-o de s-a hotarat fix 1l/saptamana? De ce nu 1,5? De ce nu 0,75?
Eileen Nicole
lorelaim spune:
Am citit azi dim art in dailymail si il consider simplu o tampenie :-(
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1065230/Meat-rationed-portions-week-beat-climate-change-says-Government-funded-report.html
bani aruncatzi pt un raport absolut idiot!
Se vede ca unii pur-si-simplu nu au altceva mai bun de facut in viatza decat sa-si bata joc de banii contribuabililor prin tot felul de studii non-sens si useless.
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
rall spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii In plus, daca iubesti aceasta planeta - nu mai trimiti emailuri lant cu pilde despre fericirea eterna si teoreme despre ce este dragostea. |
De ce?
Brigit spune:
Na, ca nu mananc dulciuri -deci nici ciocolata(aproape deloc), alcool nu beau, cu laptele si carnea ma incadrez in norma -poate cu carnea sunt chiar sub norma acceptata de 4 ori pe saptamana. Chain letter-uri nu trimit.
Sa inteleg ca prin comportamentul meu contribui la salvarea planetei ? Wow, nu mi-am dat seama!
Va rog deci si pe voi sa faceti ca mine, ca IMPREUNA REUSIM. Ce daca in timpul asta poluam de zor mergand cu masina zilnic cel putin 2 ore, ce daca aerul conditionat care imi asigura mie confortul termic emana gaze cu efect de sera, ce daca deversam deseuri in mare ... astea si multe altele nu sunt nici pe departe atat de nocive precum depasirea ratiei saptamanale de lapte.
Informati-va repede deci toti cunoscutii sa respecte aceste reguli de baza. Va rog, nu printr-un chain letter. Postati subiectul pe un forum, la generale si dati-i un titlu sugestiv, sa-l citeasca multa lume.
April
Emma are nevoie de ajutor !
ilse spune:
Iar asta cu avionul e chiar de ras daca n-ar fi de plans cate din "vedete" nu se dau de ceasul mortii cat de ecologiste sunt ele, dar le vezi in fiecare saptamana acu sunt la Nice, maine la New York poimaine in Japonia, si sa nu-mi ziceti ca s-au dus acolo cu vaporul.
Asa si noi, vorbim ca sa ne aflam in treaba, da aici se recicleaza cam tot ce se poate recicla, cu toate astea cand e vorba de confortul personal, vacante si alte nebunii, tot olandezu se vajaie cam de 3-4 ori pe an in vacanta si sa nu va inchipuiti ca se duce cu pluta...ba de "smecheri" ce sunt ei, deh, vezi Doamne ecologistii lu peste prajit introdusera o taxa pe Schiphol-Amsterdam, cica ecologica de aproape stau sa falimenteze nu numai aeroportul ci si Klm-ul, ca tot locuitorul se orienta spre aeroporturile inconjuratoare si vecine gen:Dusseldorf, Bruxelles si altele mai ieftine normal...asa ca nu convinsera astia asa usor poporu cu texte d-astea.
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor