Ce parere aveti?
Raspunsuri - Pagina 2
lia popescu spune:
Cred ca exagerezi, Catalina!
In alte tari mai civilizate sau mai putin (de ex in Africa) exista niste paznici care pazesc parcurile, rezervatiile, care ii instruiesc pe turisti asupra modului in care trebuie sa se comporte. Si asa in zonele rurale din tara sunt o multime de muritori de foame...ce mare lucru ar fi sa fie platiti niste barbati vajnici (eventual nu ciobani ca iese cu alte dandanale)pt a patrula prin zona si a atentiona/ amenda turistii necivilizati. In plus, nu am vazut nicaieri niste bene de gunoi. Cred ca Ministerul Mediului nu duce lipsa de fonduri; poate chiar accesa fonduri europene acum, care este problema? Am vazut si eu multa mizerie, cat am fost in concediu si ma doare sufletul ca locuri atat de frumoase sunt complet neglijate. Ce pretentie sa ai sa se dezvolte turismul cand iti bati joc de asa frumusete?
sirimie spune:
Eu cred ca andreea are dreptate mai sus, autoritatile sint de vina ca nu dau amenzi. Altfel ar fi treaba daca oamenii care arunca gunoi sint amendati..
Nu cred ca oamenii arunca gunoi la noi, pentru ca e deja murdar si nu arunca in strainatate pentru ca acolo e curat. Eu nu arunc niciodata indiferent daca e murdar sau nu, ideea e ca eu sa nu fac mizerie.. Am vazut niste "reportaje" cu cit gunoi se stringe in padurea Baneasa dupa o duminica de picnic, cu studenti care string gunoiul etc, duminica urmatoare se face la loc.
De ce spuneti ca nu sint cosuri de gunoi? Ar trebui sa existe cosuri de gunoi in padure sau in delta sau in lacuri?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Madanic spune:
Nu lipsa cosurilor de gunoi este problema, am vazut locuri in care gunoiul era aruncat langa patura cu toate ca la doi pasi era un mare cos de gunoi. Lipsa bunului simt este problema si a amenzilor usturatoare. Este atat de greu ca odata ajuns la picnic sa strangi tot gunoiul intr-o punga, punga pe care sa o arunci la tomberon? Se pare ca oamenii s-au obisnuit sa traiasca in gunoaie. Eu nu imi pot inchipui cum sa stai la plaja sau sa mananci langa maldare de gunoi. Cred ca lenea trebuie sa fie suprema pentru asa ceva.
Una peste alta, din pacate nu se va schimba nimic. Ca sa se schimbe trebuiesc stipulate amenzi foarte mari si care sa fie aplicate. Dar din pacate nici o sansa pentru asa ceva.
Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
Oana C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sirimie Ce e ciudat e ca aceeasi oameni care aici arunca gunoi pe unde apuca, daca pleaca in concediu in strainatate nu o mai fac. |
In una din vizitele noastre la Disney, in Orlando, la terminarea showului Lights, Motors, Action! (stunt show cu masini), cind coboram din partea cu tribunele, am vazut un grup de oameni la vreo 30 si ceva de ani plus 2 copilasi cu ei, mai bronzatei (nu tigani), cu fetze de fotbalisti, tricouri cu fotbal german (ma gindeam eu ca seamana a europeni de-ai nostri) si o mizerie ingrozitoare in locul din care tocmai plecau (coji de portocale, mere muscate, pungi de snack-uri, seminte de toate felurile, sticle de apa!) ... Imi venea sa chem pe unul din cei care lucrau acolo sa-i traga de mineca pe nesimtiti, sa isi stringa mizeria, cind aud unul din ei vorbind in gura mare "Ba, misto showul!" si alte comentarii in romaneste.
Puteti sa va dati seama cum m-am simtit ... Rusine! Mare rusine si nesimtire! Intr-un parc in care si cel mai mic servetel zburat de vint este ridicat de pe strada si pus in gunoi (de oricine, nu neaparat cei care au jobul asta), o mina de romani se simt "ca acasa". Pacat ...
Si, da, in America sint cosuri de gunoi peste tot, in toate locurile frecventate de oameni, pe munti, in paduri, pe linga lacuri ... Si chiar daca nu ar fi, tot string din urma!
Oana si Eva (29 iunie 2005)
natynic spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Oana C
In una din vizitele noastre la Disney, in Orlando, la terminarea showului Lights, Motors, Action! (stunt show cu masini), cind coboram din partea cu tribunele, am vazut un grup de oameni la vreo 30 si ceva de ani plus 2 copilasi cu ei, mai bronzatei (nu tigani), cu fetze de fotbalisti, tricouri cu fotbal german (ma gindeam eu ca seamana a europeni de-ai nostri) si o mizerie ingrozitoare in locul din care tocmai plecau (coji de portocale, mere muscate, pungi de snack-uri, seminte de toate felurile, sticle de apa!) ... Imi venea sa chem pe unul din cei care lucrau acolo sa-i traga de mineca pe nesimtiti, sa isi stringa mizeria, cind aud unul din ei vorbind in gura mare "Ba, misto showul!" si alte comentarii in romaneste. Puteti sa va dati seama cum m-am simtit ... Rusine! Mare rusine si nesimtire! Intr-un parc in care si cel mai mic servetel zburat de vint este ridicat de pe strada si pus in gunoi (de oricine, nu neaparat cei care au jobul asta), o mina de romani se simt "ca acasa". Pacat ... Si, da, in America sint cosuri de gunoi peste tot, in toate locurile frecventate de oameni, pe munti, in paduri, pe linga lacuri ... Si chiar daca nu ar fi, tot string din urma! Oana si Eva (29 iunie 2005) |
...pai atunci oare mai e ceva de facut cu neamul asta al nostru?
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Seeioana spune:
Putem sa facem ceva, sa incepem cu educatia copiilor nostri. Sa ne asiguram ca ei vor cauta solutii chiar daca autoritatile sunt indolente si nu ofera mijloace [cel putin pentru moment].
In fond si la urma urmei totul incepe in casa, continua in mediile de invatamant si apoi in societate. Insa materialul de inceput nu se degradeaza usor...
Si pana atunci, pana cand copii vor creste mari, noi individual mai schimbam pe ici pe colo cat se poate. NU se va imbunatati ceva dramatic, dar macar se vor vedea si aspecte mai pozitive. Putem incepe prin a ne aduna propriul gunoi si a-i alerta pe cei care mananca fonduri acolo unde situatiile sunt grave.
Ceea ce vedem in filmuletz se repeta oriunde romanii ajung cu masinile in dorinta de a manca mici si a bea bere
Asa ca avem subiecte de reclamat...
Adrianaa spune:
citat din mesajul lui Seeioana Asa ca avem subiecte de reclamat... |
... sau motive de a trage un semnal de alarma. Cert este ca in copilaria mea si acum 20 de ani, lucrurile nu erau asa. Sigur, nu existau sticle de plastic, sigur, nu existau atatea ambalaje, dar acestea nu au ridicat probleme in tarile civilizate.
Este vorba de exemplul personal, adevarat, dar poate nu este suficient pentru indreptarea noastra. Ma gandesc la o intamplare pe care am vazut-o cu ceva timp in urma in statia de tramvai, cum o bunicuta grijulie ii dadea o gustare nepoatei. A curatat grabita coaja unei banane si a aruncat-o cu un gest firesc, pe linia de tramvai... Recunosc ca am fost foarte surprinsa la vremea respectiva.
angelp spune:
sunt plecat din tara de 4 ani dar am revenit cuplacere in romania de fiecare data cu drag pt familie si prieteni
Am fost surprins placut de fiecare data de felul in care am vazut imbunatatiri,infrumusetari, in comportamentul oamenilor asupra curateniei din orasul meu....
cred ca depinde foarte mult si de cei ce administreaza si intretin aceste locuri
depinde in primul rand de educatia ,de felul in care dam exemple,se pun cosuri de gunoi la tot sul mai ales in locuri publice
Cred ca daca ar fi existat cineva care sa administreze acel lac sa se dea amenzi pt orice hartiutza care se arunca pe jos nu ar fi aratat in halul in care este acum
sper ca cineva sa se sesizeze si sa ia masurile necesare pt a revenii cat de cat la normal!
Mare cat ca inca unii dintre noi nu aprecieaza una dintre avantajele acestei tarisoare ....natura
spic de grau spune:
Putem sa facem ceva, sa incepem cu educatia copiilor nostri. Sa ne asiguram ca ei vor cauta solutii chiar daca autoritatile sunt indolente si nu ofera mijloace [cel putin pentru moment]. In fond si la urma urmei totul incepe in casa, continua in mediile de invatamant si apoi in societate. Insa materialul de inceput nu se degradeaza usor... |
Corect.
Educatia trebuie inceputa de cnd sunt mici. Cum il vezi ca arunca un gunoi pe jos, nu treci mai departe "ca strange altul" - ci ii arati ca trebuie strans, iar data viitoare il lasi pe el sa stranga si sa puna la gunoi.
Este vorba de exemplul personal, adevarat, dar poate nu este suficient pentru indreptarea noastra. Ma gandesc la o intamplare pe care am vazut-o cu ceva timp in urma in statia de tramvai, cum o bunicuta grijulie ii dadea o gustare nepoatei. A curatat grabita coaja unei banane si a aruncat-o cu un gest firesc, pe linia de tramvai... |
Eu imi amintesc de o alta faza - cnd lucram in RO, eram intr-o "multinationala" (deci mediu cultivat), si una dintre colege arunca o hartie spre gunoi, si nimereste pe langa. Ma uit la ea. Ea nimic. O intreb: "nu te apleci?" La care ea imi raspunde cu nonsalanta: "daca ma apuc sa fac munca femeii de servici, pe ea ptr ce o mai platim?"