pacientul si...drepturile lui
Raspunsuri - Pagina 18
lia popescu spune:
Ariel, intamplarea cu aparatul care zace nefolosit si de patania medicului care a incercat sa introduca o metoda noua este foarte ilustrativa pentru situatia din spitalele romanesti. E o mafie care se opune oricarei schimbari. Principalul motiv este ca banul vine de la pacient in cel mai direct mod cu putinta.Deci...trebuie "capturati " cat mai multi pacienti.Cam asa gandesc spagarii.
principe spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lia popescu Ariel, intamplarea cu aparatul care zace nefolosit si de patania medicului care a incercat sa introduca o metoda noua este foarte ilustrativa pentru situatia din spitalele romanesti. E o mafie care se opune oricarei schimbari. Principalul motiv este ca banul vine de la pacient in cel mai direct mod cu putinta.Deci...trebuie "capturati " cat mai multi pacienti.Cam asa gandesc spagarii. |
Da,este o mafie,este o plaga imensa in sistemul sanitar romanesc...ti-a iesit porumbelul din gura...sper sa intelegi acum de ce asa de multa persoane blameaza acest sistem corupt.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui principe
Da,este o mafie,este o plaga imensa in sistemul sanitar romanesc...ti-a iesit porumbelul din gura...sper sa intelegi acum de ce asa de multa persoane blameaza acest sistem corupt. Mata Emma lupta iar cu cancerul http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true# http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i |
Principe , una este sa se blameze sistemul sanitar si corputia , si alta este sa sa vina Ionica de pe forumul asta sa-mi spuna mie ca o sa fiu un doctor prost , ca astept sa iau spaga , ca iau spaga, ca nu am compasiune , ca doctorii sunt idioti, si altele.
Hai sa avem bun simt si sa recunoastem meritelor celor in fata carora ar trebui sa ne plecam capul , sa-i punem la zis pe cei care merita sa dispara si sa nu ne mai credem cu totii medici , ca de cate ori am avut "neobrazarea" sa corectez pe cineva pe aici s-a agitat lumea sa-mi dea suturi in fund.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Stanescu spune:
Uite ca am ajuns la o intelegere - asta am incercat si io sa spun, mai voalat, ca e oarecum dureros sa recunosti ca mi poti face mare lucru.
Exemplul perfect al medicului care l-a operat pe fratele lui Ariel - a trebuit sa se "exileze".
Pai cam asta il asteapta pe orice medic fara pile, care isi face treaba lui, daca se apuca sa "faca gat" - ai mari iti vor atarna tinicheaua de coada si aleluia.
Vreti sa se schimbe ceva - aici voi, ca pacienti, categoric puteti face presiuni mult mai mari. Petitii, reclamatii, etc
Cati dintre voi ati reclamat ca vi s-a cerut spaga sau...ca era WC-ul murdar (am si io o problema)?
Societatea civila are niste parghii si le poate folosi. Marea majoritate a medicilor - nu, daca vor ca a doua zi sa nu fie someri sau, mai rau, sa nu li se insceneze cine stie ce si sa mai dea si cu subsemnatul. Ei, probabil ca suntem lasi...O tineti minte pe doctorita din Ploiesti care a zburat dupa ce a facut declaratii publice ca spitalul nu are madicamente? Acu e somera si banui ca nu o va mai angaja nime in sistemul medical de aici.
Asa ca...emigrati, emigrati...
voljena spune:
cine este sistemul sanitar? sau sa intreb ce este? o fi vreun computer de sine statator cumva...
io ca pacient in uk nu am participat la organizarea sistemului...
am mai intrebat la un moment dat si nu-mi aduc aminte sa-mi fi raspuns cineva concret atunci: ca tot ziceti ca de la sefi vin toate... pe sefii aia cine ii alege?... la concret voua ca dr cum va cade sa fiti reprezentati de alde nicolaescu - tontul ala de ministru sau de habotnicul ala cretin astarastoae?
XIO spune:
Voljena , tu cam cine crezi ca hotaraste cine ajunge la putere? Eu , tu ? Arafat s-a zbatut cu sistemul destul timp pana sa faca ce-a facut.
Nu ti se pare cel putin ciudat ca la noi in tara nu se gaseste la ATI Furosemid pe sectie , da' parlamentarii nostri isi plimba fundurile in jeepuri, ca sa nu-si riste viata intr-o masina "de rand"?
Evident raspunsul va fi (ca intotdeauna) ca nu te intereseaza.
Si cand scriam aici pe forum sa nu se mai indese bani in buzunar doar asa, din obisnuinta , acelasi era raspunsul.
Ce motive de dat bani aveti?
Ca cel mai hilar mi s-a parut unul in care se spunea ca doctorul s-a uitat cu niste ochi de catel la apartinator , si de-aia a dat .
Pai ce , daca eu de la magazin ma uit cu ochi de catel primesc 100 de euro?
Se da ca asa e obisnuit omul.
Se da ca unii cer.
Este si site pt. denuntirile spagiilor , pt. Dumnezeu , dar ne complacem si asa ramane totul.
Tot ce putem noi sa facem , evident , ca ce tine de parlamentari e cam fara speranta.
Si , dupa cum am mai spus si o repet: daca vreti sa dati bani cuiva si spune "nu" lasati-o asa , nu mai insistati.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Stanescu spune:
citat din mesajul lui voljena cine este sistemul sanitar? sau sa intreb ce este? o fi vreun computer de sine statator cumva... io ca pacient in uk nu am participat la organizarea sistemului... am mai intrebat la un moment dat si nu-mi aduc aminte sa-mi fi raspuns cineva concret atunci: ca tot ziceti ca de la sefi vin toate... pe sefii aia cine ii alege?... la concret voua ca dr cum va cade sa fiti reprezentati de alde nicolaescu - tontul ala de ministru sau de habotnicul ala cretin astarastoae? |
Mai, foarte nasol imi vine...da' din pacate nu noi alegem ministrul, nici directorii spitalelor, nici sefii de sectie macar.
Ministrul e stabilit pe criterii politice, si marea majoritate a directorilor spitalelor cam la fel - si chiar daca mai scapa unul intr-adevar capabil, crezi ca poate face fata puzderiei de fini/nepoti/pile politice care sunt in sistem? Crezi cumva ca poate sa-l dea afara pe medicul x sau pe asistenta Y care au facut o tampenie, daca ala/aia e pila fratelui de var de amanta al vice-presedintelui partidului whatever?
Eu ma gandesc cu groaza ce o sa fie dupa ce vor trece spitalele in administratia primariilor - ce-o sa mai plangem, si medici si pacienti...
principe spune:
MAI XIO,
Eu inca nu am citit un subiect in care tu ,NU, sa te fi aliat cu vre-o forumista si sa fi luat o atitudine critica IMPOTRIVA unui medic care ia spaga sau care nu si-a facut meseria,ci macar sa nu-l aperi....TU ESTI AVOCATUL TUTUROR MEDICILOR BUNI SAU RAI,SPAGARI SAU NESPAGARI?
Citiindu-te pe tine medici nu iau spaga ci sunt abuzati cu bani de catre pacienti.
citindu-te pe tine toate merg struna in sistemul sanitar.
tot citindu-te pe tine nu este nevoie de o reforma a sistemului sanitar.
si tot citindu-te pe tine sistemul nostru medicale nu are nimic de invidiat altor sisteme medicale ale tarilor vecine sau mai putin vecine.
Pot sa-ti spun cu mana pe inima ca am citit subiecte intregi de multumire dedicate medicilor care fac cinste medicinei,DA,pe acest forum...scrise tot de forumiste,poate aceleasi care au semnalat un medic corupt au semnalat si un medic de omenie....poate sunt chiar aceleasi forumiste de care tu te simti agresata...poate.
Batalia nu este contra ta,a lui Popeasca,Niculeasca...BATALIA ESTE CONTRA UNUI SISTEM CARE NU FUNCTIONEAZA...SAU FUNCTIONEAZA PROST.
Tu acum ai doua optiuni esti pro sau contra acestui sistem.
Vad ca totusi te-ai aliat sa critici mai suspusii medicinei...este un inceput.
Stanescu,
De ce nu va organizati in LIGI,SINDICATE?
Nu puteti face greve laborale,faceti alt tip de greva ...blocati cu salvari,cu paturile rupte ale spitalelor arterele capitalei,sistati serviciile care nu-s de urgenta,chemati televiziunile, voi medicii (nu pacientii)si strigati-va durerile,strigati pe nume pe cei care nu va reprezinta interesele si nu fac cinste medicinei,cereti sa fiti instruiti sa lucrati cu echipamentele care le aveti in subsolurile spitalelor....creti ca sa vi se dea.
canalizati-va lupta impotriva celor care nu fac cinste meseriei de medic....NU A PACIENTULUI...el este ultima spita care face sa mearga acest sistem ...si aceasta doar datorita faptului ca este uman si ii este teama de boala.
Pacientul este mai debil ca voi medicii,voua va este teama de sef ,de pierderea postului,lui ii este teama de abandon ,de moarte....CANTARITI CARE ARE VINA MAI MARE?..voi medicii buni care acoperiti cu tacerea voastra infamiile celorlati medici....sau pacientul pus in fata bolii si nepasarii cadrului medical si silit sa bage mana in buzunar sa termine cu calvarul?
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
natynic spune:
citat din mesajul lui XIO Si cand scriam aici pe forum sa nu se mai indese bani in buzunar doar asa, din obisnuinta , acelasi era raspunsul. Ce motive de dat bani aveti? Ca cel mai hilar mi s-a parut unul in care se spunea ca doctorul s-a uitat cu niste ochi de catel la apartinator , si de-aia a dat . Pai ce , daca eu de la magazin ma uit cu ochi de catel primesc 100 de euro? Se da ca asa e obisnuit omul. Se da ca unii cer. Este si site pt. denuntirile spagiilor , pt. Dumnezeu , dar ne complacem si asa ramane totul. |
Intamplare petrecuta azi dupa-amiaza, dupa toate discutiile si polemicile purtate mai sus. Il suna pe sotul meu un bun prieten, spunandu-i ca pe nevasta-sa a internat-o la Floreasca, cu colica biliara si ca medicul a hotarat sa o opereze chiar azi si ca are nevoie de 6 milioane, daca il putem cumva imprumuta cu niste bani ca trebuie sa ajunga sa-i dea inaintea operatiei. Nici o problema dar, sensibilizata de cele de pe forum, il intreb pe al meu sot (care nu e medic si care habar nu are ce dezbat eu pe aici): "bine, dar de ce trebuie sa dea inainte?...si de ce 6 milioane?! De unde cifra asta?" "Pai cica asa i-a zis nevasta-sa ca se vorbea in salon, ca scorul e 6 milioane" Zic: "Poftim? eu mai intreb odata: a pomenit medicul care o opereaza de 6 milioane? Nu. Zvonuri din salon??? Omul o opereaza, dupa aia treaba lui (a prietenului) ce face, dar de ce-i da banii inainte?". Al meu: "pai poti sa stii cum e ala, cum o opereaza daca nu-i da?". Mi s-a suit sangele la cap. Cum sa-i dai bani inainte de a face ceea ce e de datoria lui sa faca? Cine strica aici???
Ma rog, a urmat un discurs al sotului in care mi-a explicat ca trebuie sa-mi intre in cap ca degeaba ma agit, ca ASA se vad lucrurile din afara sistemului: ca nu stii niciodata peste ce spagar dai si trebuie sa te asiguri. Ca el stie ff bine ca nu suntem toti asa, dar spaga se perpetueaza pt ca noi nu-i denuntam pe cei incorecti.
Ei, si atunci mai ca nu m-a pufnit un rasu-plansu...am zis ca depun armele.
IN CONCLUZIE:
-chiar daca tot ce am scris e complet gresit
-chiar daca marea majoritate a medicilor romani sunt spagari, neprofesionisti, nepasatori, elitisti, cinici, etc
-chiar daca gresim ca nu ne denuntam colegii si nu iesim in strada pentru reforma radicala;
Doar atata va mai rog (pe cei si cele din Romania, ca restul s-au "absolvit" de pacatul asta): nu mai sariti nici voi la inaintare orbeste cu banii, din credinta ferma ca altfel nu veti obtine nimic! Nu-i mai invatati VOI pe medici ca altfel nu se face nimic! Daca noi trebuie sa ne denuntam colegii infractori, faceti-o si voi cand sunteti martorii unui caz de infractiune (spaga, culpa medicala, aparate tinute nejustificat in subsol). Nu pe forum, ci in justitie, cu probe! Intelegeti ca numai impreuna putem schimba lucrurile in mai bine. Daca doar ne acuzati pe toti probabil ca multi vor (vom) pleca in final. Si problema nu se va rezolva.
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
voljena spune:
hai ca am ajuns la ce-a fost mai intai: oul sau gaina?
io nu cred ca vreun pacient a zis vreunui medic daca nu iei spaga nu ma operez la tine!