Popularea cu urs a Muntilor Bucegi
Raspunsuri - Pagina 4
Natasa spune:
http://life.hotnews.ro/stiri-natural-4098490-jumatate-usa-frigider-trofeul-unei-ecologizari-muntii-bucegi.htm
SI pe nemernicii care arunca gunoaiele nu-i amendeaza nimeni, dar ar trebui sa impuscam ursii sa le facem mai mult loc taranoilor. Trista tara!
simali spune:
Eu nu inteleg un lucru: de ce de fiecare data cand trebuie sa discute o problema oamenii incep sa vorbeasca despre alta, mai rea. Problema 2 (marlanii aruncatori de gunoaie), elimina problema 1 (popularea intentionata a zonelor turistice cu animale periculoase)? Desigur, nu.
Si nu cred ca vorbiti serios cand spuneti - printre randuri - ca marlanii si ticalosii aruncatori de gunoaie trebuie sa moara hacuiti de urs drept pedeapsa.
Nu ar fi frumos si bine pentru turismul romanesc sa le avem pe toate? Sa avem si oameni civilizati (sau macar legi serioase care sa pedepseasa aruncatul gunoaielor, muzica in padure, accesul cu masina acolo unde nu ar trebui sa fie posibil accesul cu masina, etc.) si poteci nepopulate cu animale periculoase?
Eu merg la schi in diferite statiuni din Europa. Urc cu telecabina in varful unui munte si cobor pana jos pe diferite partii, multe prin padure. Nu am vazut nicaieri atentionari de urs sau alte animale periculosae. Daca vedeam un singur avertisment de urs nu mai calcam pe acolo cu copilul de 7 ani dupa mine. Nu stiu cum rezolva altii problema, dar e clar ca fac tot ceea ce le sta in putiinta sa nu puna turistii in pericol.
alice
loryi1974 spune:
Pai au rezolvat de tot problema in sensul ca nu prea mai sunt ursi.Iar aia care sunt cam hiberneaza iarna sau asa ar trebui.
De exemplu,in Alpi nu ursii sunt problema,avalansele da.In care mor zeci de oameni anual.Intrebarea fireasca este :renunti la schi in Alpi pentru ca acum cateva zile au murit cativa oameni intr-o avalansa si multi altii au fost raniti?Sau incerci,pe cat se poate ,sa te feresti?Adica ,cand cobori pe Alpi,stii ce pericol te paste.Asa si in Bucegi cu ursii.
Si ,da,mizeria lasata in urma de "turistul" lui peste atrage ursii in zone in care de obicei nu prea erau vazuti ziua.Iar noaptea asta este muntele ,cand urci trebuie sa respecti anumite reguli speciale ale urcatului pe munte.
ruxandra_sb spune:
Muzeul National de istorie Naturala Grigore Antipa va invita sa participati Duminica, 31 august, incepand cu orele 11,00, la cea de a saptea prezentare din cadrul programului interactiv si interdisciplinar pentru copii si parinti - www.antipa.ro/intalnire.php?act=urs#urs" target="_blank">INTALNIREA de DUMINICA, editia 2008.
Titlul prezentarii din aceasta luna este Povestea ursilor in conditiile incalzirii globale si urmeaza a fi sustinuta de catre Diana Ion, muzeograf. Conferinta se va derula sub forma unei prezentari în power point, bogat ilustrata si accesibila elevilor. Participantii vor afla informatii inedite despre toate speciile de urs existente pe Terra, adaptarile la mediul lor de viata, probleme de conservare si protejare a celor pe cale de disparitie, etc.
Pe vremuri ursii erau raspanditi in cea mai mare parte a emisferei nordice. In zilele noastre, cele opt specii din fauna actuala sunt in declin, in principal datorita distrugerii habitatelor si a incalzirii globale. Clasificati drept carnivori, ursii consuma de fapt putina carne, materia vegetala constituind cea mai mare parte a hranei lor.
Care este cel mai mare reprezentant, cum trebuie sa reactionam atunci cand ne intalnim cu un urs, care este viitorul acestor animale pe Terra? Raspunsul la aceste intrebari, dar si multe altele, le vom afla pe parcursul intalnirii.
Aceasta prezentare va fi urmata de aplicatia practica prin care se urmareste fixarea si evaluarea cantitativa si calitativa a informatiilor asimilate de catre participanti si desigur, premierea celor mai activi copii. In finalul intalnirii, tot ca de obicei, se va anunta "tema pentru acasa" asociata prezentarii.
Sunt asteptati toti copiii curiosi cu varste cuprinse intre 7-14 ani, dar si toti cei care iubesc fauna salbatica si doresc sa se implice in conservarea ei.
Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa"
Sectia Relatii publice, marketing cultural si programe educationale
Sos. Kiseleff no. 1, Bucuresti 1, RO-011341, Romania
Tel: (+40 021) 312.88.63; (+40 021) 312.88.26
Fax: (+40 021) 312.88.63; (+40 021) 312.88.86
Informatii suplimentare : Dr. Aurora Stanescu, autorul proiectului (0788.593.485 sau 312.88.26 int. 119, e-mail : auroras@antipa.ro)
de M (6) si G (1)
Natasa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simali Eu nu inteleg un lucru: de ce de fiecare data cand trebuie sa discute o problema oamenii incep sa vorbeasca despre alta, mai rea. Problema 2 (marlanii aruncatori de gunoaie), elimina problema 1 (popularea intentionata a zonelor turistice cu animale periculoase)? Desigur, nu. Si nu cred ca vorbiti serios cand spuneti - printre randuri - ca marlanii si ticalosii aruncatori de gunoaie trebuie sa moara hacuiti de urs drept pedeapsa. alice |
Ca om care spui ca umbla mult pe munte nu pot sa cred ca nu intlegi ca ursii s-au apropiat atit de mult de oameni tocmai din cauza comportamnetului incontient si mitocanesc al acestora. Gunoaiele aruncate aiurea, hranirea ursilor din masina, pozatul cu ursul si alte d'astea au facut ca ursii sa prefere compania oamenilor. Si pentru ca din cind in cind cite o tanti cu creierul cit al unei muste (ca cea din filmuletul de mai sus) ia cite o laba peste ochi de la urs, asta nu e motiv sa fie impuscati ursii. Ce spui tu e sa fie luati ursii si dusi in munti mai putin umblati pentru ca Bucegii sa ramina 100% (ca 99% sint deja) ai oamenilor (mai mult sau mai putin dotati cu educatie si inteligenta) care-i cutreiera? Nu ai vazut la ce duce turismul montan cu masina? Nu vezi ce diferenta fata de muntii de acum 10 ani, nu mai mult? A fost o cunostinta la pestera Scarisoara si mi-a zis ca era plina de gunoaie. Si tu spui sa gonim ursii sa eliberam potecile de care ne aducem noi aminte cu nostalgie? Nicio sansa, alea nu se mai intorc pina nu se aplica legile, pina cind nu va fi interzis sa mergi cu masina pina pe malul marii si pina in creierii muntilor... Nu ursii sint de vina pentru nenorocirea din Bucegi, semenii nostri sint. Si nu, nu cred ca trebuie sa fie hacuiti de ursi, trebuie doar sa nu mai puna rota/piciorul/petul/maneaua pe acolo si asta se face cu legi dure si aplicate.
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simali Si nu cred ca vorbiti serios cand spuneti - printre randuri - ca marlanii si ticalosii aruncatori de gunoaie trebuie sa moara hacuiti de urs drept pedeapsa. |
Desigur, nu.
Dar doresc din suflet sa faca pe ei de frica si sa se lecuiasca astfel pe veci de dorul unui gratar la munte condimentat cu manele la botul gipanului tras in poiana peste brandusele de munte.
Traiasca ursul carpatin!
Roxie spune:
Hm. Nu am citit tot subiectul, dar daca tot se pune problema cu ursii care ataca turistii, ma intreb daca nu sunt si pentru ursi la fel ca si pentru caini solutii de indepartare, ca acele aparate care emit ultrasunete. Nu va impacientati, sunt ideile mele din miez de noapte cand nu am somn.
Si alta idee venita in miez de noapte: daca tot se vorbea de mitocanii care lasa gunoaie in urma, acum doua saptamani am fost la cheile Dambovicioarei, si era full de gunoaie pungi si sticle de plastic. Cei care controleaza accesul in chei, si taie biletele de intrare, ar trebui sa dea la intrare si o punga mare celor care vin acolo cu masina sa faca un gratar, iar la iesire sa se prezinte punga plina de gunoi, cine nu isi ia gunoiul inapoi, sa primeasca amenda tzapaoasa.
Roxie, bubulutza Denisa (23 decembrie 2005)si bebe Mihnea Sebastian (11 ianuarie 2007)
simali spune:
Inteleg foarte bine frustrarea si durerile voastre legate de mizeria de la munte pentru ca sunt frustrarile si durerile mele de-opotriva.
Dar pe voi nu va deranjeaza faptul ca de cate ori se pune problema ursilor din Bucegi Romsilva si padurarii arunca mereu vina pe turisti (care nu spun ca nu au partea lor in acest "tango" dar nu sufla o vorbulita depre popularea masiva de acum 10 ani? De ce nu recunosc ca ursii s-au inmultit peste astepari, ca din cauza conditiilor "vitrege" ursoaicele au cate trei pui in loc de 1-2 maxim si ca situatia le scapa de sub control?
alice
loryi1974 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simali Inteleg foarte bine frustrarea si durerile voastre legate de mizeria de la munte pentru ca sunt frustrarile si durerile mele de-opotriva. Dar pe voi nu va deranjeaza faptul ca de cate ori se pune problema ursilor din Bucegi Romsilva si padurarii arunca mereu vina pe turisti (care nu spun ca nu au partea lor in acest "tango" dar nu sufla o vorbulita depre popularea masiva de acum 10 ani? De ce nu recunosc ca ursii s-au inmultit peste astepari, ca din cauza conditiilor "vitrege" ursoaicele au cate trei pui in loc de 1-2 maxim si ca situatia le scapa de sub control? alice |
Alice,noi ne-am dus peste ei.Gandeste-te cat de multe viloaie s-au facut numai in Sinaia si Predeal,din ce in ce mai sus,taind padurea si restrangandu-le habitatukl.
Seamana un pic cu plangerile celor din Bucursti care vor sa uinchida un aeroport care era acolo inaintea lor pentru ca si-au facut casele in buza lui.
Ai vazut tu cazuri frecvente de ursoaice cu 3 pui?Poate fi neobisnuit ,dar se incadreaza in caracteristicile speciei.
Autoritatile trebuie sa-i amendeze in primul rand pe "turistii" care il invata pe urs cu resturile lui,pe cei care se cred la zoo pe munte si da-i si fotografiaza ursul,pe cei care taie padurile,pe cei care constuiesc case in locuri in care nu ar trebui etc.
anangel_lexi spune:
Simali, pai iti spun eu de ce in vest poti circula prin padure in liniste. Pentru ca ei NU AU animale periculoase care sa se afle in libertate. Romania e una din tarile cu cele mai multe animale salbatice in libertate din Europa. In Germania spre exemplu, acum cativa ani existau fix 3 exemplare de lup si 5 de urs in toata tara. Acum cica a crescut numarul lupilor, trec granita din Polonia.
Tu chiar crezi ca delimitarea de zona umblata de ursi cu un gard de sarma e o solutie? Am un unchi care locuieste in creierul muntilor, acum vreo 15 ani avea vreo 20 de oi al caror staul se afla la vreo 10 minute de urcus fata de casa in care sta unchiul meu. Staulul se inchidea cu o usa groasa din lemn si vreo 2 grilaje de fier gros, forjat. Cu toate astea intr-o iarna a venit ursul si a omorat toate oile. Atat grilajele cat si usa de lemn au fost distruse. Crezi ca un gard de sarma le-ar pune probleme?
Parerea mea e ca trebuie respectate cu strictete anumite reguli atunci cand o pornesti in drumetie, nu o faci asa, dupa ureche.
de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Pozele noastre din concurs sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=1" target="_blank">ana1 si ana2 Va plac?