Popularea cu urs a Muntilor Bucegi
Raspunsuri - Pagina 3
loryi1974 spune:
Daca o iei la fuga cand dai peste un urs,iti cresti considerabil sansele sa fii atacat.
Daca te ataca,e bine sa ai la tine petarde.
Cand mergi pe munte,e preferabil sa faci zgomot pe traseu,mai ales daca sunt mai neumblate.
ralcat spune:
In primul rand, muntii sunt habitatul natural al ursului. In al doi-lea, oriunde ajung oamenii distrug, poate frica de urs mai tine din hoardele de pantofari acasa.
In mod sigur un om responsabil, care se informeaza bine inainte stie ca: in padure trebuie sa faci galagie pentru a fi reperat de animalele salbatice si implicit ocolit, ca nu trebuie sa lasi mancarea afara din cort, sau ambalaje de mancare si de bauturi in natura, le aduci cu tine la gunoi.
Incerci sa nu uiti ca tu esti cel ce incalca teritoriul altui animal si sa te porti cu respectul cuvenit.
Parerea mea
Copiii merita tot efortul nostru
Robert, Sonia,
Alex, Andrei,
Ecaterina, Silviu,
Natasa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui EliaElia Pe traseele din Sinaia, Busteni merg foarte multi copii cu parintii sau clasa, e usor accesibil cu trenul, cu masina, aproape de multe orase(Bucuresti, Ploiesti,Targoviste etc.) cred ca ar trebui gasita o solutie, si-asa copiii nu mai fac sport, daca nici pe munte nu mai merg... |
Elia, sa nu dam vina pe ursi pentru numarul copiilor obezi si pentru lipsa de activitati sportive. "si asa copiii nu mai fac sport" e din cauza parintilor care prefera sa le cumpere War Craft 15 si sa-i stie linistiti decit sa faca efortul de a se duce cu ei la un bazin sau la o sala de sport, asta asa, ca o paranteza.
SI eu umblu de ani de zile prin Bucegi, n-am vazut nicioadata ursul la fata in zona aia si daca o sa-l vad nu o sa cred ca trebuie impuscati ca sa dea navala pantofarii si cucuoanele boite sa se aeriseasca din masina. Chiar azi, a mia oara aratau pe Antena 1 cum alti idioti aruncau mincare din masina si se pozau cu ursul. Chiar se minunau ca prostii cind li s-a spus ca nu trebuie sa faca asta. Si daca unul dintre o mie de ursi sare la gitul unuia dintre inconstienti pe urma trebuie stirpita specia. Eu una sint scirbita de prepotenta falsa a omului si de cum specimene care au cu siguranta un IQ mai mic decit un lup sau delfin isi permit sa distruga tot in jur.
Daca se elibereaza Valea Prahovei de toti taranii aruncatori de peturi eu votez sa mai duca niste ursi acolo!
Victoria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Natasa Daca se elibereaza Valea Prahovei de toti taranii aruncatori de peturi eu votez sa mai duca niste ursi acolo! |
Subscriu!!!
Eu am crescut in BV, am facut zeci de excursii cu scoala, cu profesorii.Am "intalnit" deseori ursul pe traseul Rasnov-Paraul Rece si ne-am ocolit reciproc, si nu tin minte sa fi fost careva atacat.
Apoi veneau "pantofarii" si ii aruncau chipsuri si pufuleti ( hrana "ideala" pt. un animal salbatic)..Ursilor a inceput sa le placa gustul acesta nou si ciudat, si mai vor( ca si copiii, nu?)
Apoi, au aparut pet-urile, dozele de aluminiu, pungile de plastic, jeepurile si ATV-urile .Si turistii straini, incantati ca pot impusca un animal salbatic la un pret ridicol de mic fatza de tara de unde vin.
Si asa au ajuns Bucegii un fel de bulevard, cum zicea cineva, unde vin oamenii in "trening" si "tenesi" , strica tot, ard, jumulesc floarea de colt si alte flori rare, lasa mormane de gunoaie nedegradabile si fac crize de isterie daca ursul nu e baiat cuminte si nu apuca chipsul delicat, din varful buzelor, facand "mumos" sluj...Needucat, mitocanul...
Cristina_A spune:
http://www.protv.ro/filme/ursii-gunoieri-din-sinaia-au-iesit-din-nou-la-masa-in-oras.html?id_file=56970
Nu mai am comentarii...
Natasa spune:
Nivelul de prostie al unora dintre semenii nostri nu ma mai mira, ma intreb doar de ce nu sint amendati cu sume foarte mari asemenea imbecili. O repet, eu zic sa ma mai duca citeva sute de ursi in zona si poata mai dispar creaturile astea oribile care acum polueaza si muntii astia frumosi!
Cristina_A spune:
Totusi, de ce nu alegeti sa explorati si alti munti, in afara de zona Valea Prahovei? Din moment ce este atata densitate de pantofari pe kilometru patrat in Bucegi...
Natasa spune:
Din pacate eu merg din ce in ce mai rar pe Valea Prahovei si tocmai pentru ca poluarea cu mirlani a atins apogeul...Mersul la munte eu il asociez cu linistea, cu singuratatea si regasirea propriei persoane dincolo de aglomeratia urbana, cu aerul curat. Din pacate Valea Prahovei e plina de tot ce produs mai rau si mai grobian tara asta in anii de dupa revolutie. Si chiar daca popularea zonei cu ursi ar insemna ca nici eu sa nu mai merg acolo, zau ca tot m-as bucura...
Iar idiotenia specimenelor din filmuletul de mai sus ma ingrozeste si ma face sa cred ca multi dintre oameni nu-s nici la nivelul unei rime, daramite la nivelul unui urs...
Qamar spune:
uite, de-asta si de-asta ne mananca ursul...
pentru ca meritam....
atata mizerie cata am vazut zilele astea doua in munte, de mult n-am mai vazut; dar gratarele si si muzicile la maximum n-aveau nicio probelma, omu' mananca si face plaja si inconjurat de gunoaie
ruxandra_sb spune:
Ralcat, Victoria, Natasa.. perfect de acord.
Cristina_A.. nu asa se pune problema.. ca de explorat, exploram si alti munti.. no problem. Eu o vad astfel: parintii mei au bantuit prin muntii astia, eu si sotul meu impreuna cu prietenii nostri am facut-o. Au inceput si copiii nostri.. si tare mi-as dori s-o poata face si copiii lor si, apoi, copiii copiilor lor. Dar munti asa, cum i-a dat mama lor, si nu gropi de gunoi si spatiu unde sa se rupa toti prostanacii in figuri.. cu muzica tare, 4x4, atv-urile si resturile lasate cu atata crasa nesimtire.
Si PROSTIE.. nu pot sa inteleg si, sincer, m-am straduit.. cum pot lasa asa mizerie crunta in urma lor... oricum vin majoritar numai cu masina.. e asa greu sa le stranga intr-o punga, sa puna punga in portbagaj si apoi s-o arunce la primul cos/container de gunoi, din prima localitate?
Chiar asa nu-i deranjeaza ca si ei vor sta .. saptamana sau anul viitor.. in propria mizerie?? Presupun ca nu.. Teribile poze Noe.. imi fac un rau fizic.
de M (6) si G (1)