Cu bebelusii la cersit

Cu bebelusii la cersit | Autor: anacm

Link direct la acest mesaj

Am vazut acum cateva zile ceva ingrozitor : treceam prin Piata Romana si o femeie ( de etnie colorata) se postase la cersit in fata la kfc cu un bebelus de cateva zile infasat sarma pe care il tinea intr-o pozitie extrem de neadecvata si il arata oamenilor pt a obtine ceva bani... Ma intriga ca statul, televiziunile care au aparut ca ciupercile, nimeni nu face nimic sa opreasca genul asta de comportament. In fiecare zi in centrul Bucurestiului vezi femei din astea cu bebelusi care cersesc...Cazul asta m-a impresionat pt ca bebelusul era atat de mic si probabil obtinut de la vreo femeie saraca sau vreo minora, nascut prin cine stie ce vagauna, fara acte, fara nimic la cheremul unei bande de tigani cersetori...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Chiar ieri a fost un reportaj-parca pe PROtv , aratau din fata unei biserici ca erau mai multe "mame" cu copii mici la cersit.A intrebat reporterul de ce ii tine in caldura aia si una a spus ca ea tocmai pleca acasa dar nu o lasa el (reporterul) sa plece.

Autoritatile nu fac nimic din cate am vazut dar noi suntem de vina ca incurajam asa ceva , ca le dam bani. Daca nu ar primi nimic nu ar mai iesi la cersit dar asa daca au vazut ca merge...

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Ba eu nu cred ca eu sunt de vina pentru ca inconstienta tine un bebelus mic in soare in asemenea conditii si pentru ca statul care imi opreste o groaza de impozite nu isi face datoria in privinta protectiei minorilor.
Daca nu ar primi nimic ar gasi o alta modalitate de a se folosi de copil la fel de reprobabila. Aici trebuie sa se ia masuri in mod organizat nu sa speram ca daca nu i se da nimic, pleaca, pune bebele in patut, ii da sa manance si il duce lunar la control.Nici gand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Ma revolta si pe mine cersitul,mai ales cersitul folosind copii. Problema e ca nu ii vezi numai in Ro,ci si la Bruxelles sau Paris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacm spune:

stiu, langa mine ( stau in zona hotelului hilton) e plin de femei cu bebelusi care cersesc, culmea e ca an de an femeile raman aceleasi dar bebelusii se schimba, mereu cam de aceasi varsta sunt, in jur de un an...ce m-a socat foarte rau in cazul prezentat de mine era cat de mic era bebelusul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Nu vreau sa ma cert cu nimeni, dar e clar ca cei care dau incurajeaza cersetoria. Toti gasim justificari. Pe mine ma impresioneaza batranii, pe altii copiii mici, pe altii schilozii. Da, autoritatile s-ar putea implica mai mult, dar nu o fac in nici un domeniu, de ce ar face-o aici? Ma indoiesc ca ar exista functionari care sa ne dea peste mana cand dam de pomana. S-a dovedit ca exista o intreaga industrie a cersetoriei, dar totusi ne simtim bine cand dam. Pacat ca nu o facem cui trebuie...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacm spune:

nici prin gand nu mi-a trecut sa dau vreodata bani sau chiar mancare vreunei nenorocite care cerseste cu bebelusul dupa ea! ideea era ca de ce nu se sesizeaza cineva (protectia copilului, politie organizatia pt apararea drepturilor omului, unicef sau alt ong care nu face decat sa pape banii aiurea) sa le ia copiii chiar daca sunt ai lor pe baza unei chestii de genul rele tratamente aplicate minorului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Trebuie sa suni la 112 cind le vezi, si sa ceri sa trimita echipaje de politie acolo. Eu am facut asta de citeva ori si am sa o mai fac. Din pacate politistii spun ca fug cind ii vad apropiindu-se si nu ajung la ele. Dar altceva nu stiu sa poata fi facut

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Saracii copii...e de condamnat si aceste persoane care dau bani acestei femei. Ptr ca de aia sta femeia acolo. Ca stie ca , castiga un banut.....daca nu i s-ar mai da bani....nu ar mai sta. Suntem noi vinovati ca incurajam cersitul.

ALESSIO comoara mea
S-a mai nascut o stea: ALESSIO!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

Si eu as insista pe ideea cu Protectia Copilului. Poate daca se afla printre ele ca daca te prinde la cersit cu bebelusul, nu le mai da mana sa faca asta..
Si am o-ntrebare pentru cele care au scris ca se-ntalnesc cazuri similare si in afara Romaniei: cate dintre cerstoare NU SUNT "colorate"?? Ca sa nu intreb "cate nu sunt din Ro"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Mie mi se face rau de la inima pe bune cand vad copilasi la cersit, tinuti in soare sau frig, cum dorm in picioare sau cu capul pe umarul "mamei", mor de mila lor. Insa nu stiu ce sa fac..., si nu inteleg cum protectia copilului nu face nimic in aceste cazuri. Si cei care dau, probabil ca o fac tot de mila bietului copil, desi sunt sigura ca nu copilul beneficiaza de banii aia. Mai bine le-ar da cate o cutie de lapte decat bani, dara tot vor sa dea ceva. Eu una nu dau niciodata bani nimanui de pe strada.
E buna si campania antidat de pomana care apare prin tot orasul .

Mergi la inceput