Am gresit omorand ursoaica?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Mai...in urma cu vreo 22 de ani, eram in tabara la Tusnad.Si, ce credeti? In fiecare seara veneau ursii la tomberoane si lumea le punea din abundenta coji de pepene verde si se poza cu ei.Doamne, am si eu o poza cu ditamai matahala infulecind in spatele meu!!!Aveam 13 ani.
Citiva ani mai tirziu, pe masura ce mi s-a copt si mintea am realizat
la ce pericol m-am expus si eu si toti care faceau asta.Va dati seama, ca era un fotofraf profesionist care din asta traia, cel putin in sezon.
In alta ordine de idei, atunci nu se auzise ca ursul ar fi mincat oameni.Isi lua portia lui de mincare, ne tolera sa ii dam cu blitzul in ochi si gata.
Da, dar in urma cu 22 de ani...padurile erau intregi...probabil padurarii isi faceau mai bine treaba si le mai puneau si mincare, iar noi nu faceam safari cu ursii...eh, ce vremuri!

Theiuta

Mami si Nicolas

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_A spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

Ingrijorarea unei mame pentru felul in care ii va povesti copilului ca doi ursuleti au ramas fara mama si nu pentru omul care a fost devorat de aceeasi mama

Acelasi mod de gandire grotesc mi-a sarit in ochi si mie. Un buchet mare de pentru aceasta observatie si pentru exemplul cu americanii.

Oricum, despre ursii gunoieri care umbla prin Brasov si prin toata regiunea turistica se stie de mult, hai sa nu ne prefacem ca suntem surprinsi. Eram in scoala generala si tot auzeam la stiri despre ursii care vin la tomberoane. Si am auzit si destule stiri despre oameni atacati de ursi dimineata la iesirea din scara blocului.

Citat:
citat din mesajul lui Theiuta

atunci nu se auzise ca ursul ar fi mincat oameni

Nu auzisei tu, de fapt... Ca altfel sigur se stia ca ursii sunt periculosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Theiuta, si eu am poza cu ursul de acum 25 de ani de la Tusnad :) Eu sint in poza alaturi de bunicul meu si aveam amindoi niste fete speriate de te intrebi de ce faceam poza aia. Oricum, problema e veche si autoritatile nu fac nimic sa interzica genul asta de turism imbecil (la Brasov am vazut ca taximetristii sint un soi de ghizi care te duc sa te pozezi cu ursul). Chiar in seara asta pe Realitatea erau niste turisti care stateau pe/linga/in masini, aruncau mincare si pozau ursii. Oare chiar nu se pot da amenzi pentru gesturi d'astea infantile din cauza carora mor uneori oameni total nevinovati si ursii sint scosi drept niste brute?

Mergi la inceput

[quote]citat din mesajul lui Natasa

Theiuta, si eu am poza cu ursul de acum 25 de ani de la Tusnad :) Eu sint in poza alaturi de bunicul meu si aveam amindoi niste fete speriate de te intrebi de ce faceam poza aia. Oricum, problema e veche si autoritatile nu fac nimic sa interzica genul asta de turism imbecil (la Brasov am vazut ca taximetristii sint un soi de ghizi care te duc sa te pozezi cu ursul). Chiar in seara asta pe Realitatea erau niste turisti care stateau pe/linga/in masini, aruncau mincare si pozau ursii. Oare chiar nu se pot da amenzi pentru gesturi d'astea infantile din cauza carora mor uneori oameni total nevinovati si ursii sint scosi drept niste brute?
[/quote]

hihihihi...ce amintiri comune.
Tot la stiri am vazut mai demult ca sunt turisti care ii platesc pe taximetristi sa ii duca sa vada si sa fugareasca ursul prin padure...la asta m-am referit cind am zis ca niste inconstienti fac safari.
In dimineata cu tinarul mincat de urs, i se lua interviu primarului Brasovului care a afirmat de mai multe ori ca a sesizat de nenumarate ori autoritatile sa faca ceva cu ursii gunoieri si i s-a spus sa nu se bage in treburile altor ministere. Era foarte frustrat.

Theiuta

Mami si Nicolas

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Atunci cind animalele nu sunt protejate de nimeni, e normal sa reactionezi in favoarea lor! Fara discutie. Pai ce diferenta e intre dansul ursilor practicat cu ani in urma pt amuzamentul trecatorilor si pozatul si hlizirea alaturi de ei de acum? Aah doar ca nu-s tinuti in lant ci doar ademeniti cu resturile si gunoaiele noastre, ca vorba aia n-or sa fie romanii niciodata in stare sa aiba grija ce fac cu gunoaiele lor, ori asta o fi varianta de reciclare mioritica. Da tre sa recunosc ca am evoluat de la lant la aducerea animalelor in stadiu de cersetori! La spalat de parbrize tre sa-i mai vad. Mi se pare o forma de abuz asupra animalelor. Le luam mincarea pe toate caile posibile, ii ademenim cu gunoaie si pe urma ne minunam ca ajung prin orase si ne ataca.Acum ceva timp am vazut un documentar facut de nemti chiar in Brasov, au supravegheat prin munti o lupoaica si surpriza mare!Primvara cind i se nasteau puii, conditiile fiind vitrege ca si iarna din cauza decalarii anotimpurilor, venea noaptea in oras, unde credeti? La gunoaie! Nu se poate sa le lasam neprotejate si sa avem pretentia se se comporte ca animale salbatice acolo in padurea lor, oricum invadata si praduita de noi la refuz, cind traiesc destul de aproape de orase ce-si tin gunoaiele ademenitoare oriunde.Si da a fost o greseala ca au omorit ursoaica, pt simplu fapt ca nu au nimerit pe cine trebuia! Nu vad ce am mai avea de discutat pe tema asta. Si chiar daca ar fi fost ursul cu pricina, tot nu trebuia omorit ci izolat in rezervatii pe undeva, s-ar fi gasit loc si pt el departe de oameni. Oameni care violeaza si omoara din placere copii nu mai sunt impuscati, dar animalele care nu au consimtamint si o fac din foame, neaparat. Sa fim seriosi.. Superioritatea omului! Iar vinatoare la noi se face din punctul meu de vedere pe bani f putini asa ca sa fie ademeniti clienti! Un cerb vreo 4000€, un lup tot p'acolo, un urs ajunge si la 10.000€ numai daca e mare. ORIBIL!!!!Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldowww.ana-alesia.ro " target="_blank">Ajutam o bebelina mica sa ajunga acasa? Va asteptam aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Mi-a ramas gindul la americani, ciini si Katrina. Pai pina la urma eu am inteles asa: oamenii s-au folosit de imagini cu pisici si catelusi la limita inecarii ori stiu eu raniti si infometati ca sa stringa bani pt alti oameni si nu pt animale. Urita treaba!Bine mai reiese ideea ca americanul de rind a reactionat mai emotiv la vederea unui animal neajutorat decit a unor semeni in aceeasi situatie. Eu zic ca au reactionat iubitorii de animale si restul nu, cu gindul ca cine stie daca pun poze cu ei poate o parte din bani merg si la animale, ca vb aia tot victime sunt. Ori e vb de victime inferioare si superioare?Si apoi nu stiu cum e in USA, dar omul presupun ca e ajutat oricum in cazul unor calamitati, doar nu erau lasati pe acoperis pina ce donau 3 dolari conationalii lor! Daca nici cea mai mare putere a lumii nu o face in asa o situatie, atunci cine!?Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldowww.ana-alesia.ro " target="_blank">Ajutam o bebelina mica sa ajunga acasa? Va asteptam aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

Atunci cind animalele nu sunt protejate de nimeni, e normal sa reactionezi in favoarea lor! Fara discutie.
Pai ce diferenta e intre dansul ursilor practicat cu ani in urma pt amuzamentul trecatorilor si pozatul si hlizirea alaturi de ei de acum? Aah doar ca nu-s tinuti in lant ci doar ademeniti cu resturile si gunoaiele noastre, ca vorba aia n-or sa fie romanii niciodata in stare sa aiba grija ce fac cu gunoaiele lor, ori asta o fi varianta de reciclare mioritica. Da tre sa recunosc ca am evoluat de la lant la aducerea animalelor in stadiu de cersetori! La spalat de parbrize tre sa-i mai vad.
Mi se pare o forma de abuz asupra animalelor. Le luam mincarea pe toate caile posibile, ii ademenim cu gunoaie si pe urma ne minunam ca ajung prin orase si ne ataca.
Acum ceva timp am vazut un documentar facut de nemti chiar in Brasov, au supravegheat prin munti o lupoaica si surpriza mare!Primvara cind i se nasteau puii, conditiile fiind vitrege ca si iarna din cauza decalarii anotimpurilor, venea noaptea in oras, unde credeti? La gunoaie!
Nu se poate sa le lasam neprotejate si sa avem pretentia se se comporte ca animale salbatice acolo in padurea lor, oricum invadata si praduita de noi la refuz, cind traiesc destul de aproape de orase ce-si tin gunoaiele ademenitoare oriunde.
Si da a fost o greseala ca au omorit ursoaica, pt simplu fapt ca nu au nimerit pe cine trebuia! Nu vad ce am mai avea de discutat pe tema asta. Si chiar daca ar fi fost ursul cu pricina, tot nu trebuia omorit ci izolat in rezervatii pe undeva, s-ar fi gasit loc si pt el departe de oameni.
Oameni care violeaza si omoara din placere copii nu mai sunt impuscati, dar animalele care nu au consimtamint si o fac din foame, neaparat. Sa fim seriosi.. Superioritatea omului!

Iar vinatoare la noi se face din punctul meu de vedere pe bani f putini asa ca sa fie ademeniti clienti! Un cerb vreo 4000€, un lup tot p'acolo, un urs ajunge si la 10.000€ numai daca e mare. ORIBIL!!!!

Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
www.ana-alesia.ro br / " target="_blank">Ajutam o bebelina mica sa ajunga acasa? Va asteptam aici

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Vikinga,mare dreptate ai!

Omul este un las,in esenta.Isi ´´masoara´´ fortele cu cine stie ca va castiga.

A..ar mai fi o chestie.Aminalele omoara pentru ca le e foame,pentru ca asta e natura lor.Omul....just for fun si,vai cum de era sa uit,pentru dreptate!

Pariu cu cine vrea ca multi useri care scriu pe aici habar nu au cam care e rolul animalelor pe planeta asta a noastra.
Acum evident ca astept replici gen´´ ce rol au? Ha? ia sa aud? rolul de a ucide,nu? de a ucide nevinovati de 22 de ani´´

Well,ne-a trasnit brusc compasiunea in moalele capului.Dar de cauzele care duc la asa tragedii uitam nu?Da de ce sa ne complicam cand putem acuza in nestire un animal..?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Vikinga,mare dreptate ai!

Omul este un las,in esenta.Isi ´´masoara´´ fortele cu cine stie ca va castiga.

A..ar mai fi o chestie.Aminalele omoara pentru ca le e foame,pentru ca asta e natura lor.Omul....just for fun si,vai cum de era sa uit,pentru dreptate!

La fel cum un urs e las pentru ca isi masoara puterile cu un peste in riu si tot asa...se numeste evolutie in cartile de specialitate.

Ursul n-a fost omorit "just for fun" ci ca sa nu mai atace dar as putea scrie asta de o mie de ori si tot ne oprim la cite o specie sa o aparam inaintea oamenilor si intram iar intr-un "conundrum".

Ori admitem ca omul e superior si atunci nu mai avem nici o dilema, ori e doar un alt animal si atunci e normal sa ucida ca sa-si protejeze teritoriul.

Ca vad ca aici il mutam pe om dintr-o categorie in alta numai cit sa ne ajute sa victimizam animalele in orice moment.

A

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Pariu cu cine vrea ca multi useri care scriu pe aici habar nu au cam care e rolul animalelor pe planeta asta a noastra.Acum evident ca astept replici gen´´ ce rol au? Ha? ia sa aud? rolul de a ucide,nu? de a ucide nevinovati de 22 de ani´´

LayJ, nu te hazarda sa faci asemenea pariuri...nu uita ca facem parte din generatia aia de copii care mai si invatau la scoala, nu numai chiuleau.
Fiecare animal este important pentru ca ocupa un loc binedeterminat in lantul trofic, nu-i asa dragi useri?

Theiuta

Mami si Nicolas

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput