Am gresit omorand ursoaica?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Andrada, si tu ai dreptate intr-un fel .
Exceptand apropiatii si copiii (indiferent de specie), mie personal mi-e mai mila de animale decat de oameni. Mai degraba as intinde o coaja de paine unui catel (pisica sau ce vreti voi) decat unui om. Repet, vorbesc de adulti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Vikinga,mare dreptate ai!

Omul este un las,in esenta.Isi ´´masoara´´ fortele cu cine stie ca va castiga.

A..ar mai fi o chestie.Aminalele omoara pentru ca le e foame,pentru ca asta e natura lor.Omul....just for fun si,vai cum de era sa uit,pentru dreptate!

La fel cum un urs e las pentru ca isi masoara puterile cu un peste in riu si tot asa...se numeste evolutie in cartile de specialitate.
Ursul n-a fost omorit "just for fun" ci ca sa nu mai atace dar as putea scrie asta de o mie de ori si tot ne oprim la cite o specie sa o aparam inaintea oamenilor si intram iar intr-un "conundrum".

Ori admitem ca omul e superior si atunci nu mai avem nici o dilema, ori e doar un alt animal si atunci e normal sa ucida ca sa-si protejeze teritoriul.

Ca vad ca aici il mutam pe om dintr-o categorie in alta numai cit sa ne ajute sa victimizam animalele in orice moment.

A

Ursul mananca pestele nu isi masoara puterile cu el.Inca odata,ursul omoara pestele pentru a se hrani.

Aici ai dreptate.Animalele sunt victimele oamenilor.Pentru ca daca omul considera ca e cea mai evoluata specie nu ar trebui sa reactioneze ca un animal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_A spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Exceptand apropiatii si copiii (indiferent de specie), mie personal mi-e mai mila de animale decat de oameni. Mai degraba as intinde o coaja de paine unui catel (pisica sau ce vreti voi) decat unui om. Repet, vorbesc de adulti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Theiuta

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Pariu cu cine vrea ca multi useri care scriu pe aici habar nu au cam care e rolul animalelor pe planeta asta a noastra.Acum evident ca astept replici gen´´ ce rol au? Ha? ia sa aud? rolul de a ucide,nu? de a ucide nevinovati de 22 de ani´´

LayJ, nu te hazarda sa faci asemenea pariuri...nu uita ca facem parte din generatia aia de copii care mai si invatau la scoala, nu numai chiuleau.
Fiecare animal este important pentru ca ocupa un loc binedeterminat in lantul trofic, nu-i asa dragi useri?

Theiuta

Mami si Nicolas

Sanatosi sa fim!

Theiuta, lasa-ma sa cred ca multi din cei prezenti la ore se gandeau la cu totul altceva si nu la lantul trofic

Uita-te doar la raspunsurile de la acest topic ca pentru o confirmare:-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Andrada, si tu ai dreptate intr-un fel .

Anya

wooooow . mai eu nu am mai vazut catei care sa pape paine in oras , poate la tara, astia de aici au gusturi mai rafinate . Batrani flamanzi numarand banutii sa-si cumpere o paine am vazut de nenumarate ori .

imi aduc aminte in copilarie si de fapt si in adolescenta simpatizam si eu cu animalul mai mult . si categoric as fi tinut partea ursului , stau si ma intreb..m-am inrait sau m-am maturizat ??

Nu stiu , sunt mama inainte de a fi iubitoare de animale . Nu pot sa nu empatizez cu mama victimei.

Nu ma gandesc daca ursul trebuia neaparat omorat , nici nu-mi pun problema , acum ma gandesc la ce o fi in sufletul rudelor.

Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).

Jucati www.regatele.com (ma treceti sponsor) . E superb jocul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

anya,nu te poate obliga nimeni sa simti mai multa mila pentru oameni decit pentru animale,asta e ceea ce simti tu si doar tu stii cauzele.lasind insa simtamintele :) la o parte,gindeste-te la rece cum ai reactiona daca tu sau persoana care ti-e cea mai draga pe lumea asta s-ar afla intr-o situatie limita iar cel/cei ar avea puterea sa ajute si-ar indrepta eforturile spre o iguana...
si ca sa raspund tangential si vikingai :),eu m-as folosi de imaginea oricui :) daca asta ar salva vieti omenesti,ba as arunca cu mina mea de pe acoperis un ciine sau o iguana daca asta mi-ar salva copilul.si nu numai copilul meu.si nu numai copii.

off topic: andrada,ma gindesc ca daca de burlanele caselor ar fi atirnat "white ladies in distress" poate s-ar fi gasit ajutor mai mult si mai repede,dar asta e alta discutie,sau poate nu.

edit,ca eram pe fuga :)) ce voiam de fapt sa spun: daca prin absurd ar trebui sa alegem intre viata copilului nostru sau a mamei/sotului/soatei noastre si viata sau imaginea :) unei mitze nu mi-e greu sa-mi inchipui care va fi alegerea si sfidez pe oricine ar spune ca nu ar sacrifica un animal daca prin asta ar salva viata propriului copil.unde mi se taie mie firul insa e momentul in care aceeasi persoana sustine ca ar sacrifica copilul/mama altuia de dragul unei mitze (sau urs in cazul de fatza),ca la urma urmei la asta se rezuma toata treaba.si nu numai atit dar o face cu mindrie.de ce? fiindca copilul altuia e tigan? sau negru ?sau s-a imbatat la crisma aseara? sau e ateu si tu esti credincios? sau e gay si tu esti straight si viceversa si exemplele continua la nesfirsit...

io n-am strivit in viata mea un gindacel (cu exceptia citorva tintari obraznici poate) da' ma mir de mine insami :) cum mi se trezesc instinctele ucigase citind topicuri de genul asta...:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Ah nu e fair Speed. Sa aratam de ex imagini cu balene esuate si banii sa ajunga pt proiecte in sprijinul si pt binele oamenilor.. La fel de urit e sa arati imagini cu copii strazii din ro de ex si banii sa ajunga la ciinii vagabonzi. E vorba de buzunarul donatorului ca si ala are drepturi si chiar nu are obligatii.Pai e la un pas de aia ce organizeaza campanii pt salvarea copiilor din Africa, ii arata infometati pe acolo cu muste biziindu-le pe la gura si pe urma numai 10% din bani ajung la destinatie si restul pe vilele organizatorilor, ca tot a fost un caz de mari proportii pe aici.Vazusem niste imagini groaznice, un fel de ciini sau nu stiu ce erau de prin china, agatati de labutele din spate cu capul in jos si jupuiati de vii, pt ca blana sa ramina intacta si nepatata de singe. Erau jupuiati, nu mai avea blana pe ei si inca se zbateau si tipau! Si chinezul respectiv fuma si vorbea cu altul linistit. Cind i-a tras blana de pe fata si ochi am vazut una din cele mai groaznice imagini din viata mea. Impactul e intrecut doar de un filmulet real dat pe euronews acum hat ani, a unui baietel roman mic, slabut si osos violat de un pedofil, un barbat matur, inalt si corpolent. Cum baiatul ala zicea pe romaneste plingind lasa-mea nenea nu mai vreau... Au circulat la greu imaginile alea cu animalele jupuiate de vii, imagini obtinute cu mare dificulate. Asa au atras atentia celor ce iubesc blanurile asupra realitatii animalelor crescute si sacrificate pt blana, au atras atentia iubitorilor de animale care au donat bani pt a sustine diferite proiecte anti blanuri ori altele de gen.Suferinta e suferinta si tocmai pt ca oamenii sunt fiinte superioare eu una am mai mari pretentii de la ei! Animalele ucid de foame si noi facem la fel cind sacrificam animale si le mincam. Din punctul asta de vedere suntem la fel. Dar ca razbunare, drepate, placere, greseala ca in cazul ursoaicei, ori alte motivatii, numai oamenii o fac!Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldowww.ana-alesia.ro " target="_blank">Ajutam o bebelina mica sa ajunga acasa? Va asteptam aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui speededit,ca eram pe fuga :)) ce voiam de fapt sa spun: daca prin absurd ar trebui sa alegem intre viata copilului nostru sau a mamei/sotului/soatei noastre si viata sau imaginea :) unei mitze nu mi-e greu sa-mi inchipui care va fi alegerea si sfidez pe oricine ar spune ca nu ar sacrifica un animal daca prin asta ar salva viata propriului copil.unde mi se taie mie firul insa e momentul in care aceeasi persoana sustine ca ar sacrifica copilul/mama altuia de dragul unei mitze (sau urs in cazul de fatza),ca la urma urmei la asta se rezuma toata treaba.si nu numai atit dar o face cu mindrie.de ce? fiindca copilul altuia e tigan? sau negru ?sau s-a imbatat la crisma aseara? sau e ateu si tu esti credincios? sau e gay si tu esti straight si viceversa si exemplele continua la nesfirsit...
Daca un vinator era de fata in momentul atacului, bineinteles ca ursul trebuia macar ranit, pt a proteja victima. Dar in cazul de fata eu nu am perceput ca a trebuit un om sa moara de dragul ursilor. Nu vad legatura faptelor. Ok de acord prin moartea ursului ucigas, care e in libertate inca, pot fi protejate alte victime. Dar nu au nimerit ursul care trebuia, au omorit o ursoaica care avea doi pui din greseala.Sunt de acord ca trebuie facut ceva in privinta lor, pt ca din vina noastra au ajuns asa, ma refer la tot ce s-a scris despre neprotejarea spatiului lor, la faptul ca nu sunt luati de sunt prea multi si mutati in alte zone, la faptul ca sunt ignorate metodele de a-i tine departe in padurea lor, s-au tot scris aici. Dar nu omorindu-i pe toti de dragul nostru.Si apoi sincer de cite ori sunt situatii cind doar sacrificind un animal iti poti salva copilul ori mama? Nu inteleg la ce fel de situatii te refereai. Ma tot gindeam in ce situatie ar trebui sa ajung ca sa-mi omor ciinele de dragul copilului. Daca mi-ar ataca copilul din senin, da as imobiliza ciinele prin orice mijloace. L-as musca de beregata ca o fiara:)) la fel as omori si un om care mi-ar ataca copilul, ori care i-ar pune viata in pericol prin orice alte mijloace, fara sa stau pe ginduri, aici nu are ceva de a face cu cine e atacatorul, animal ori om. Dar astea sunt povesti.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldowww.ana-alesia.ro " target="_blank">Ajutam o bebelina mica sa ajunga acasa? Va asteptam aici

Mergi la inceput

pai vikinga,eu recunosc ca n-am donat niciodata asociatiilor de protectia animalelor fiindca la fel ca si in cazul copiilor din Africa am impresia ca marea majoritate a banilor se folosesc in scopuri mai mult decit particulare :)
eu nu sustin ca nu exista cruzime impotriva animalelor dar exista cruzime si impotriva semenilor,ca tot ziceai de baietelul violat.eu sincer aproape admir pe cei ce sunt capabili de sacrificiul suprem de dragul animalelor,nu ii inteleg dar aproape ii admir pentru taria convingerilor.eu cred insa ca ar trebui sa existe un echilibru,nu te impiedica nimeni sa fii iubitor de animale dar asta nu ar trebui sa excluda iubirea (sau macar respectul,ca iubire e prea mult spus) pentru semeni.chestia cu imaginea balenelor esuate...hmmm,daca asta ar salva vietile unor oameni aflati intr-o situatie de criza-pentru care altfel n-ar misca nimeni un deget din varii motive de neinteles- nici nu stiu ce sa zic.evident,nu e fair si probabil e si penal :) dar eu tot incerc sa inteleg si poate imi va explica si mie cineva ce poate determina o persoana sa salveze o balena dar nu niste oameni?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui vikinga
Si apoi sincer de cite ori sunt situatii cind doar sacrificind un animal iti poti salva copilul ori mama? Nu inteleg la ce fel de situatii te refereai.

am scris "prin absurd" :)...situatiile la care ma refer sunt urmatoarele: nu omoriti ursul! si ce daca a prins gustul carnii de om si va mai ucide si altii,eu oricum nu locuiesc in Brasov si nu ies pe strazi dupa ce am baut,ramin acasa! dar daca ma intilnesc cu ursul in padure si sare la mine il omor pe loc... sau ce aveti cu ciinii vagabonzi,ce are daca mutileaza/omoara vreun copil,eu oricum nu am copii!
acum ca de fapt ursul ucis nu a fost ursul ce a ucis...sigur,nu e drept dar autoarea subiectului s-a scandalizat de uciderea ursului inainte sa se lanseze dubiul asupra identitatii respectivului...chiar asa,ce-au decretat pina la urma cei de la interpol :)??

Mergi la inceput