Modalitati de salut - Saru'mana
Raspunsuri - Pagina 4
cristi_2003 spune:
quote:
citat din mesajul lui Rufus
Auziti, da' daca va pomeniti cu unu' care o si face, nu numai ca o spune? Nuuuu, nu sotul sau iubitul...in intimitate!
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
am dat peste vreo cativa batrani libidinosi ... nasol.
macar de era un tip bine...
16+ cu Traian Carol
the greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
nelia spune:
Rufus, ma simt stinjenita, mi se pare un gest atit de intim... Eu intind mina in forma de salut, nu intoarsa, la pupat, dar mai sint barbati care mi-o iau si o intorc si mi-o pupa... Nu ma simt in largul meu... prefer o stringere de mina si un salut respectuos, dar tineresc. Pe de alta parte, cind eram tinara... si nelinistita si ma intilneam cu prietenii mei, iar pe acestia ii mai apucau asa accese de politete maxima din cind in cind, si imi pupau mina... ma simteam flatata! Dar repet, este un gest familiar, intim si daca e facut in momente cheie poate gidila pe undeva, daca e facut in orice moment, poate provoca disconfort din partea femeii respective (si poate chiar si a barbatului, daca o face din obligatie... am auzit sotii care le faceau observatii sotilor sa sarute mina doamnei...).
Ah, si inca ceva, daca doomnul este in virsta, vorba aceea de mai sus, educatie interbelica, si se intimpla acest lucru, ma simt respectata. De exemplu, la intilnirea cu aristocratul domn Paleologu, a carui carte am avut onoarea sa o paginez (si vorbesc serios!), cind am facut cunostinta si dupa aceea, de cite ori venea la editura, m-a salutat: sarut miinile, duduita! Si chiar mi-a pupat mina... Cred ca m-am inrosit toata prima oara!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
try spune:
Adica daca pupa mana la propriu?
Da, noi avem doi amici (unul casatorit, altul nu) care pupa mana doamnelor. Cel casatorit mai rar, dar o mai face, cel necasatorit mi-o pupa aproape de fiecare data cand ne vedem, cu pupicii de rigoare si pe obraji. Asa e el educat, ce-i drept nu e chiar tinerel, are cre' ca vreo 40 de ani si are o forma de politete de demult in privinta femeilor.
Nelia, si fi-miu zice saru'mana pt masa (de regula in weekend cand stam pe indelete cu totii la masa), dar eu l-am invatat de fun toata poezioara:
Saru'mana pt masa
C-a fost buna si gustoasa
Si bucatareasa frumaosa
Mereu chicoteste cu tac-su cand spune poezia. Uneori cand nu-si aduce aminte versul 2 si 3 inventeaza ceva ce-i trece lui prin cap in momentul ala.
cristi_2003 spune:
pe paleologu nu l-as fi facut libidinos - si eu m-as simti onorata
da si eu prefer o strangere de mana ferma si simpla.
16+ cu Traian Carol
the greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
Rufus spune:
nelia, fetelor...cum am mai spus si altadata, multe lucruri invat eu pe forumul asta...
Noi am imprumutat pupatul mainii de la francezi, de demult, nu a fost niciodata un gest intim, ci unul de curtoazie; ma uit in filme, cate un francez pupa mana unei americance si aia cade pe spate, ce galant e omu'...da, in era noastra, nu pe vremea dinozaurilor.
Oricum, uit mereu ca multe fete de aici sunt imoral de tinere (!), fata de mine, nu chiar asa tinerel, cum spune try...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
asi spune:
Sotul meu si pupa mama cand face cunostinta cu o doamna .L-am pus sa citesca subiectul si mi-a spus ca acum pustoaicele nu mai stiu ce inseamna un barbat galant.
Rufus nici sotul meu nu mai e un tinerel dar ce nu stiu pustoaicele e ca barbatii dupa 40 sunt mai buni.
Acum un barbat bine din asta mai foarte tinerel saluta o femeie cu "buna" si daca se poate chiar ii spune pe nume inainte de a-i permite ea sa o faca.Asa e modern.Ce saru'mana, ce sa se ridice in picioare cand se ridica o femeie, ce sa ii tina scaunul sau Doamne fereste sa ii deschida portiera.Astea sunt demodate.
Dar femeile vor romantism si vor sa fie curtate.
Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
nelia spune:
Rufus, daca vrei, iti spun un secret: nici eu nu mai sint chiar imoral de tinara, da' ma tin bine! Na, ca ti l-am spus si daca nu ai vrut... Stii ce, eu vad lucrurile cam asa, nu ma bag la tineret, treaba lor cum fac. Ce spun ar putea fi valabil mai dupa dupa 40 de ani asa: cind o duamna ii intinde mina unui duomn cu partea de pupat in sus, inseamna ca se vrea saru-minata, daca o intinde dreapta, pentru un strins de mina, inseamna ca se vrea salutata... daca nu o intinde de loc, da si tu din cap si gata! Numai sa nu-ti clipeasca vreun ochi, ca cine stie ce mai crede... ca si cu duamnele astea daca te pui, n-o mai scoti la capat!
Try, si eu le spun fetelor de mult timp poezioara, tati adauga si grasa linga frumoasa, in dreptul bucataresei... Dar ele o lua asa cum o spuneam, nu erau atente la cuvinte, Agata a devenit atenta la formula cind a auzit alti copii spunind saru-mina pe bune.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
LiliaToma spune:
La noi in MOldova nu se foloseste, de aceea nu folosesc nici eu. Nu mi-am pus niciodata intrebarea daca se supara cineva sau nu.. asta e..
Faza haioaza a fost cand am venit cu sotul ( pe atunci viitor sot) prima data la parintii mei. Asa cum se obisnuieste in Romania a zis '' Saru' mana'' la care mama neobisnuita cu asa ceva a holbat niste ochi si se uita mirata de ce sa ii sarute mana.... [:d]
LoraG76 spune:
Deci cu salutul am inteles...tine de educatie, de obiceiuri...dar totusi eu am o problema: de ce trebuie sa spunem saru'mana (si sa o si facem, eventual) preotilor???
Lora, mami de Iustina
mamitzica spune:
Acu multi ani un nene de bine a emigrat cu famelia la Canada.Omul era la vreo 38-40 de ani si credea ca le stie pe toate ca se lauda ca a batut toata Europa.
Se duce omul la interviu si da peste o cucoana careia politicos ii pupa mina.Aia a dat sa si-o traga dar nu a fost destul de rapida;au urmat explicatiile de rigoare din partea atotstiutorului si banui ca nu are rost sa spun continuarea...bineinteles ca nu l-au angajat.