Felicitari Liviei si sotului Alexandru Ionce !
Raspunsuri - Pagina 5
try spune:
Lumea nu intelege ca tipul de educatie nu e unul singur si ca fiecare familie are dreptul sa faca o educatie diferita de cea pe care o credeti voi cea mai buna. O educatie buna nu se rezuma la a sta de vorba cu copilul pe genunchi, ci poate fi insuflata prin zeci de alte metode. Eu provin dintr-o familie cu 4 copii (pt ca mama nu a stiut prea bine cu ce se mananca protectia - fara insa s-o condamn vreodata pt asta, doar ca fapt divers) si nici n-a stat niciodata cu noi pe genunchi sa ne vorbeasca si sa ne asculte si uite ca am iesit cu totii oameni educati, cu bun simt si cu raspundere pentru ce facem in viatza si pt cei ce depind de noi.
Intr-o familie numeroasa exista de regula o interactiune greu de explicat unuia care provine dintr-o familie cu 1-2 copii. Exemplul fratelui mai mare a avut o mare influenta pt urmatorii frati/surori.
Da, poate ca mama respectiva nu are timp sa petreaca macar 5 minute cu fiecare copil, insa sunt atat de multe lucruri care se invata nu neaparat prin vorbe, ci prin simple gesturi, prin modelul de gandire pe care-l ofera parintele.
Nu uitati ca o buna educatie se poate oferi prin zeci de modalitati diferite, nu exista o reteta unica.
Copiii ei nu este obligatoriu sa-i urmeze exemplul si sa faca si ei la randul lor x copii. Fiecare va avea dreptul sa aleaga ce crede ca-i mai bine pt el si familia lui.
try spune:
Eu acuma stand si gandindu-ma la cazul acestei familii cre' ca as incerca macar de curiozitate sa traiesc o luna in pielea acelei femei. Ar fi o experienta inedita si care sigur m-ar face sa pretuiesc o gramada de lucruri pe care multi dintre noi consideram ca ni se cuvinsi nu mai stim sa le apreciem indeajuns.
cici spune:
Eu nu am nimic cu apartenenta lor religioasa, am spus doar ca e mult mai simplu sa faci copii multi cand nu trebuie sa te gandesti la ziua de maine,cand esti sustinut de o comunitate intreaga .Acelasi lucru il vad ca se intampla si in familiile romilor de aici, iar ca o paranteza am lucrat la o scoala speciala unde 80 % din copiii acestor familii erau inscrisi aici , desi nu aveau nici un handicap ,dar ,spuneau ei: cu valuta de peste ocean se rezolva tot, se poate intra usor ca elev intr-asa o scoala,unde rechizitele , hrana si invatamantul sunt asigurate de stat. In fine..
Pe de alta parte , in familia fratelui sotului meu , sunt 6 copii din care o tura -tripleti( baieti).
Si mie imi place sa vad ca sunt multi, parintii au spiritul umorului dezvoltat ,lucru care i-a ajutat foarte mult ,zic eu ,si sunt 2 oameni buni la suflet.In casa la ei este tot timpul o curatenie absoluta si ti-e mai mare dragul sa-i vezi in fotografii,dar
mama a facut psoriazis - o boala de piele de care nu are cum sa scape( cauzata de stres, nervi),iar fata cea mica (14 ani) nu prea ramane cu gasca acasa daca nu sunt parintii ,pentru ca o bat baietii.
Nu cred in fericirea absoluta a unei familii numeroase>
Deianira spune:
Mi-e greu sa cred ca situatia e foarte roz. Asa cum as vrea eu sa-mi educ copiii, nu as putea intr-o familie atat de mare. Cu siguranta fiecare vedem educatia altfel, de aici si discrepanta de opinii .
Apropo, si Duggarii asteapta bebe nr. 18
http://www.duggarfamily.com/ .
try spune:
corect si de acord cu voi, n-are cum sa fie roz, dar in cate familii situatia e roz? Rozul nu tine de cati copii ai, rozul tine de alte chestiuni, iar in opinia mea situatia financiara nu are mare importanta cand vine vorba de rozul familiei. Trebuie sa fii muritor de foame ca sa conteze asa de mult situatia financiara, ori oamenii par sa se descurce onorabil in opinia mea (nu conteaza din ajutorul cui, ca doar n ubaga mana in buzunarul nimanui). Si ce daca traiesc din ajutorul comunitatii? Poate ca la randul lor cand vor fi adulti vor intelege adevarata valoare a lui "a da" si "a ajuta" cu mult mai mult decat o fac copii nostri, doi la numar si educati dupa ultima moda.
Cand e vorba de-o familie amarata cu doi copii pe care ii ajuta comunitatea? Si ei tot de condamnat sunt? Nu, pe aia ii privim cu mila si-i ajutam cu ce putem. Pe-aia de-au facut 18 copii le intoarcem spatele si le spunem sa se descurce daca n-ai avut de lucru si sa se reproduca precum iepurii. Sunt sigura ca oameni irespectivi nu cersesc si nu asteapta mila nimanui, ci ca au facut 18 copii din convingere proprie. Si daca ar fi fost marginalizati de comunitatea lor, sunt sigura ca tot 18 copii ar fi facut.
Nu conteaza cati copii facem, ci ce fel de oameni facem din ei. Si nu reiese de nicaieri ca acei 18 copii ar deveni o amenintare pt cienva (societate, vecini), din contra, par oameni obisnuiti si la locul lor (poate cu o mentalitate diferita si-o religie minoritara). Nu poti acuza niste parinti ca nu ofera copiilor lor ceea ce tie sau mie ni se pare firesc sa oferim copiilor nostri.
Unii fac cate-un copil doar si acel copil ajunge la maturitate sa-ti dea in cap, sa-ti ademeneasca (,) copilul cu droguri sau mai stiu eu ce, iar copii astia 18 pot fi oameni de toata isprava, cu sau fara prea multa scoala terminata sau bani in cont.
Criss75 spune:
quote:
citat din mesajul lui RAMONELLA
Eu cred ca nici o religie nu este de acord cu contraceptia,nu trebuie sa faci parte dintr-o secta.
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
Eu cred ca nicio religie nu e de acord cu avortul;, dar contraceptia e cu totul altceva.
Criss si Alex (11.05.2003)
Laura XXX spune:
parca era vorba de FELICITARI!
Sunt toti ingrijiti, sanatosi, muncesc, sunt uniti, nu cer nimanui nimic (am citit prin alte parti) nu sunt o povara pentru statul lor si au decis sa aiba 18 (sau mai multi) copii nu pentru ca li s-a impus, ci pentru ca sunt convinsi ca asta vor sa faca, sa creasca toata viata copii valorosi pentru societate.
SI TOT GASIM CEVA DE COMENTAT SI CARTIT? Nu degeaba au ales sa faca asta in Canada, nu in Romania unde dupa al patrulea copil nu mai primesti 'premiu' ca ai primit de prea multe ori si daca ai mai mult de trei copii te arata lumea cu degetul pe strada
Tzuni spune:
quote:
citat din mesajul lui Laura XXX
in Romania unde daca ai mai mult de trei copii te arata lumea cu degetul pe strada
Ei nah...
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si cu...blog
adriana spune:
tzuni, cam asa e.. se uitau cu groaza la burta mea, crezand ca indraznesc sa-l fac si pe al patrulea...
lumea nu e asa draguta cu gravidele...
vanzatoarea de la buticul de langa casa mea, imi dadea sfaturi ca nr potrivit de copii e 2, si sa ma potolesc, ca o sa regret.. si ar mai fi de povestit..
eu recent am vazut pe youtube un interviu cu celebra fam dugger, unde o intervieva chiar pe mama... mi s-a parut de o rabdare si o dragalasenie rara, adica multe mame cu 2 copii sunt frustrate si nervoase si n-au timp deloc pentru explicatii si educatie la copii mici... eu una am fost impresionata, chiar am simtit ca isi iubeste copiii ...
Mamica de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
Natasa spune:
Am auzit-o si pe asta, ca te arata oamenii cu degetul pe strada daca ai mai multi copii. Am vazut eu niste degete aratate pe strada, dar parca nu erau aratatoarele :)
In alta ordine de idei, nu stiu de ce va deranjeaza asa de tare ca unii nu vad nimic de lauda in a face 30 de copii. Evident ca e treaba lor ca-i fac, dar nu inteleg de ce deranjeaza alte opinii. Sa fii mama e un lucru fantastic si daca ai un singur copil si te ocupi cum trebuie de el, daca esti gravida toata viata nu ai nimic in plus.