Felicitari Liviei si sotului Alexandru Ionce !

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Confirm: o familie cu mai mult de doi copii este tratata ca o ciudatenie. Nu neaparat in sensul rau, dar ca o ciudatenie. Eu acum merg la Muzeul Satului cu cei trei mici ai mei (e o "tabara de creatie"). Nu stau tot timpul cu toti, cel mai mare "creeaza", dar la venire, la plecare sau in pauza, cand sunt cu toti trei langa mine, sunt intrebata daca sunt toti trei ai mei. Nu trece o zi sa nu fiu intrebata de cineva. Nu am auzit pe nimeni intreband o mama cu un singur copil "Doar unul aveti?". Nu e ceva rau si nu ma supara, dar, da, sunt o ciudatenie. Si mai e intrebarea aceea: "Sunteti intr-o secta?" Si "Cum va descurcati?" (Ati citit ca familia Duggar cheltuieste 2500 USD pe luna? 20 de persoane! Sunt BUNI!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

quote:
citat din mesajul lui Criss75

quote:
citat din mesajul lui RAMONELLA

Eu cred ca nici o religie nu este de acord cu contraceptia,nu trebuie sa faci parte dintr-o secta.

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

Eu cred ca nicio religie nu e de acord cu avortul;, dar contraceptia e cu totul altceva.

Criss si Alex (11.05.2003)

Eu cred ca ar trebui sa te informezi...fara suparare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

quote:

quote:

quote:

Eu cred ca nici o religie nu este de acord cu contraceptia,nu trebuie sa faci parte dintr-o secta.

Eu cred ca nicio religie nu e de acord cu avortul;, dar contraceptia e cu totul altceva.

Criss si Alex (11.05.2003)

Eu cred ca ar trebui sa te informezi...fara suparare...

Nu stiu cine ar trebui sa se informeze, dar religiile SUNT de acord cu contraceptia. Nu sunt de acord cu avortul, dar asta e altceva, cu avortul nici biserica orotdoxa nu este de acord .

Si vorbim de timpul acordat copiilor..poate ea le acorda mai mult timp celor 18 copii fiind tot timpul acasa, decat acord eu singurului copil pe care il am, pentru ca muncesc mult, ajung tarziu acasa, si mai am si altele de facut, vin obosita si nervoasa si s-a dus "timpul de calitate: petrecut cu copilul. Probabil ca mama respectiva are niste calitati pe care eu sunt sigura ca nu le am.
Asa ca atata timp cat nu cer nimic de la nimeni, sunt cinstiti iar mama e ok , sa fie sanatosi !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Or fi religii care nu sunt impotriva contraceptiei dar religia ortodoxa nu e una dintre ele, si daca nu ma inseala memoria nici cea catolica.

Vacanta in Maroc cu POZE
Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Nu toate femeile pot suporta bine atitea sarcini, dar atita timp cit nu-si pericliteaza nimeni sanatatea din lipsa contraceptiei, copiii sunt doriti, iubiti si sanatosi, iar atit parintii cit si copiii sunt fericiti si multumiti, da, merita felicitari!

Sigur ca nu toata lumea isi doreste sau are posibilitatea sa aiba o familie asa de mare, dar din moment ce au ales aceasta cale si se descurca nu prea vad de ce nu ar merita sa-i felicitam.

Unele religii crestine accepta planning pe baza de metode naturale.(parca si catolicii?) Multe dintre bisericile protestante sunt de acord cu contraceptia (ex. Marea Britanie, Scandinavia).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_A spune:

quote:

[quote]Eu cred ca nicio religie nu e de acord cu avortul;, dar contraceptia e cu totul altceva.

Eu nu-s asa sigura ca e cu totul altceva! Din cate am citit, se pare ca metodele contraceptive sunt impropriu denumite astfel, efectul loc principal nefiind cel contraceptiv, ci cel abortiv.

Iata explicatiile date pe site-ul www.vreausaareclama - reclama mascata " target="_blank">www.vreausaareclama - reclama mascata :

"Anticonceptional" = previne conceptia
Efectul dorit = prevenirea aparitiei unui copil
Efectul realizat = împiedicarea existentei copilului mai mult de câteva saptamâni

Efectele directe ale hormonilor Progesteron si Estrogen din anticonceptionale:
a) împiedicarea implantarii copilului în uter prin distrofia mucoasei trompelor uterine si a uterului si atrofierea glandelor endometrului
b) inhibarea ovulatiei
c) împiedicarea patrunderii spermatozoizilor prin modificari la nivelul mucusului cervical

Efectele b) si c) ar putea împiedica conceptia. a) intervine când celelalte nu si-au facut efectul, astfel încât copilul sa fie omorât înainte de a se putea hrani.

În realitate efectul lor contraceptiv este minor în comparatie cu efectul lor abortiv precum si al efectelor secundare asupra întregului organism.

Am denumit avortul hormonal ca fiind acel avort produs de catre pilula contraceptiva hormonala (estrogen si/sau progesteron), avort ce are loc timpuriu, în primele 14 zile de viata a embrionului, înainte de implantarea lui în uter.

Sunt redate mai jos ambele efecte ale contraceptiei hormonale administrata cu scopul prevenirii unei sarcini, efectul contraceptiv si cel avortiv:

A) Efectul contraceptiv:
- atât estrogenul cât si progesteronul blocheaza secretia hormonilor din creier (hipofiza), care în mod normal induc ovulatia, eliberarea ovului din ovar. Ca urmare aceasta este inhibata si nu mai poate avea loc fecundarea. Organismul este de fapt pacalit, el recunoaste aceasta noua stare ca o sarcina. O femeie însarcinata nu mai are ovulatie deoarece se secreta o cantitate mare de hormoni de catre placenta. În cazul nostru acesti hormoni sunt introdusi prin intermediul pilulei. O parte din modificarile care au loc în timpul sarcinii vor avea loc si la cele care consuma pilula motiv pentru care apar multe efecte secundare, în lant. (vezi cursul despre CO).
Inhibitia ovulatiei se realizeaza numai cu cantitati mari de progesteron, motiv pentru care si reactiile secundare sunt mai mari si numeroase. De aceea s-a recurs la combinarea celor doi hormoni - progesteron si estrogen - dar nu au scazut efectele secundare deoarece se sumeaza si cele provocate de catre estrogen.

- progesteronul produce obstacole în ascensiunea spermatozoizilor: modifica mucusul secretat de catre colul uterin prin îngrosarea acestuia, împiedicând înaintarea spermatozoizilor spre uter
- împiedica penetrarea ovulului de catre spermatozoid prin scaderea activitatii unor enzime;

Când se folosesc cantitati mici de hormoni, nu se mai inhiba hipofiza, deci ovulatia va avea loc. Din acest moment ele nu mai sunt contraceptive ci îsi vor exercita doar actiunea lor abortiva.

B.) Efectul abortiv:
- Asupra trompelor uterine: modifica motilitatea specifica a trompei, dependenta de un echilibru hormonal estrogeno-progestativ (estrogenii maresc peristaltismul tubar, adica contractiile musculare, iar progesteronul îl diminua). Astfel, progesteronul sintetic administrat singur împiedica înaintarea oului care fie ca se va opri si va muri, eliminându-se, fie va încerca sa se nideze, adica sa se implanteze pe trompele uterine, unde nu va avea suficient loc pentru cresterea si dezvoltarea lui. Ca urmare se formeaza o sarcina extrauterina care va produce o ruptura a trompei cu o hemoragie masiva, deseori fatala pentru femeie.
- Progesteronul reduce secretia mucoasei trompei uterine, deci o „usuca“. Nu se mai secreta substantele necesare hranirii copilului îin cele 3 zile de migrare prin trompe. Asa cum am aratat în capitolul „dezvoltare”, în timpul trecerii prin trompa copilul se hraneste prin schimburi nutritive de la acest nivel (glicogen care se descompune în aminoacizi si glucide). Embrionul, din lipsa de hrana, nu se mai divide si moare, deci se produce din nou un avort hormonal,

- Asupra mucoasei uterine (a endometrului): estrogenul (mai ales din pilula microdozata, cu cantitati mici de hormoni), face mucoasa uterina inapta pentru implantarea embrionului prin uscarea (atrofierea) glandelor si a arterelor spiralate ce hranesc embrionul dupa nidatie. Ca urmare, embrionul nu se mai implanteaza în uter si va fi eliminat, deci are loc un avort hormonal, produs de asa zisele contraceptive.

C.) Efectul exclusiv avortiv al contraceptiei «de urgenta» (pilula «de a doua zi»):

Aceasta pilula nu se administreaza în scop preventiv, deci nu o putem numi contraceptie. Ea se adminstreaza când conceptia deja a vut loc, în primele 72 de ore de la conceptie (contactul sexual) când embrionul format este la nivelul trompei uterine si începe migrarea catre uter. Doza mare de hormoni (valabila pentru câteva luni, în mod normal!) încetineste miscarile trompei uterine pentru a împiedica înaintarea copilului. Mucoasa uterina si cea a trompelor uterine se atrofiaza si copilul nu se mai poate hrani. Daca totusi supravietuieste pâna în uter aici nu se va putea nida si va fi avortat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

quote:
citat din mesajul lui adriana

Felicitari pentru ca a nascut.
Si pentru ca a avut curaj sa faca atatia copii.
Nu cred ca are de ce sa fie compatimita, ea a vrut asta (parea fericita cu toti) si eu ii doresc sa fie sanatoasa sa-i creasca pe toti

Eu nu cred ca a fost curaj, poate doar la primii 2-3 copii, restul, doar inconstienta lor, si religia care le interzice avortul si contraceptia. Dar asta nu-i o scuza.
Oricum, sa fie sanatosi cu totii.

Poze de tot felul
Patricia Alexia - la 6 luni

PATRICIA ALEXIA Atata sunt de mare !!!03.IAN.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

[quote]citat din mesajul lui irlandeza

[quote]citat din mesajul lui adriana

Felicitari pentru ca a nascut.
Si pentru ca a avut curaj sa faca atatia copii.
Nu cred ca are de ce sa fie compatimita, ea a vrut asta (parea fericita cu toti) si eu ii doresc sa fie sanatoasa sa-i creasca pe toti

<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">

Eu nu cred ca a fost curaj, poate doar la primii 2-3 copii, restul, doar inconstienta lor, si religia care le interzice avortul si contraceptia. Dar asta nu-i o scuza.
Oricum, sa fie sanatosi cu totii.

Poze de tot felul
Patricia Alexia - la 6 luni

PATRICIA ALEXIA Atata sunt de mare !!!03.IAN.2008
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">

brrrrrrrrrrrr.

Adica toti cei care nu gandesc ca tine sunt inconstienti?

si FOMALHAUTi a devenit inconstienta dupa primi 2-3 copii? este o regula in care numarul mare de copii este invers proportionala cu constiinta?!

Mata Emma lupta iar cu cancerul

http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i

Mergi la inceput

Principe, chiar nu e nicio problema. O gramada de lume ma considera "inconstienta". Incepand cu mama.

Exista o anumita forma de "inconstienta", eu ii zic mai degraba optimism sau lipsa de pesimism. Durata medie de viata este un pic peste 70 de ani. Asa ca eu presupun ca voi trai cam atat. Poate numai 65, poate 70. Stiu ca pot muri si maine (mai ales de cand tata a murit in mai putin de 48 de ore), dar nu imi planific viata ca si cand as muri in urmatoarele 48 de ore. Nici nu imi imaginez ce as face daca sotul meu nu ar mai putea lucra. Stiu ca se poate intampla, dar nu cred ca are rost sa-mi organizez viata ca si cand acest lucru s-ar intampla. Deci, eu cred ca imi pot creste copiii. Asa cum doresc eu. Cu siguranta nu le voi asigura cate o casa si o masina. Multi pot numi si asta inconstienta. Nu i-am dat la gradinite particulare si i-am anuntat ca eu nu platesc facultati particulare. Unii pot considera si asta inconstienta "Vai, nu-ti dai seama ce importanta este o facultate in ziua de azi..." (Da' n-am zis ca nu-i las sa faca, dar nu platesc, daca vor sa invete, bine, daca vor sa invete mai putin pot lucra in acelasi timp si pot plati facultatea - si unii considera asta inconstienta...).

Sunt convinsa ca atat Livia si Alexandru Ionce cat si familia Duggar isi pot creste copiii - asa cum cum considera ei, nu neaparat asa cum cred altii. Sigur, in cazul in care intr-una din aceste familii s-ar intampla ceva dramatic, situatia ar fi mai grava (sau poate mai....urgenta) decat in cazul unei familii cu un copil sau doi.

Mergi la inceput

Am forma mea de constienta.....Conduc foarte prudent (pana la a incasa injuraturi in intersectii...), traversez chiar si cand sunt singura numai prin locuri marcate si...la un moment dat, inspirata de mostenitorii tronului Angliei, i-am propus sotului meu sa zburam cu avioane diferite atunci cand plecam amandoi in strainatate...

Mergi la inceput