Alaptatul-Help Line-(9)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns veronicka spune:

ama bine ai revenit. eu acum incep diversifcarea si ii tare greu plus ca am joi un nenorocit de examen si apoi revin cu muuuuuuuuuuulllteeeee intrebari. pupici

http://community.webshots.com/album/563804150HZBgfghttp://community.webshots.com/album/564423497VFSaCi poze noi

Veronica -mami lui Marc-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jozsaerika spune:

sper ca nu e toata lumea in concediu ... si ma poate ajuta cineva si pe mine

alaptez fetita mea de 3 luni jumate si vreau sa mergem la o statiune termala sapt. viitoare si am o dilema ...eu pot sa fac baie acolo in bazin??? si apoi spal tzatza si io dau??? ...o alaptez exclusiv si nici suzeta nu o prea accepta
si daca putem manca miere de albine si alaptam? ca stiu ca bb pana la 1 an nu are voie ...

multumesc mult

mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)
si comoara Beatrice (20 mai 2008)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

noi am cam revenit din concediu asa ca uite raspunsul la intrebarile tale:

statiunile termale sunt cu apa calda, deci nu vad care ar fi problema... daca sunt si altfel de ape cu sulf sau mai stiu eu, poti sa clatesti sanul asta ca sa stai tu linistita.

tu ai voie sa mananci miere, chiar daca bebelusul nu are voie pana la un an... sunt multe lucruri care copilul nu le poate manca dar mama are voie...

toate cele bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jozsaerika spune:

saru'mana pt. raspuns....m-am linistit si eu atunci....ca tare vreau sa fac baie si sa mananc miere
da apa este calda...are intr-adevar ceva compusi...nu-i stiu exact...dar voi clati sanul inainte

mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)
si comoara Beatrice (20 mai 2008)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Nicoleta, relaxeaza-te.
cata vreme copilul creste in greutate nu conteaza CAND si CUM suge.
de la 3 la 4 luni se iau de obiciei maxim 500 de grame, el a luat 600. Are 8.2 kg...la 4 luni, Gh are la un an 8.4.
Tu chiar nu-ti dai seama ca ai un copil perfect, care stie el ce face acolo?
eu zic sa te detasezi un pic si sa te gandesti ca daca lui nu i-ar merge bine s-ar vedea imediat, bucura-te ca ti-a dat Dumnezeu un copil sanatos si destept.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Salutare !
Acum am descoperit si eu subiectul asta si vroiam sa va intreb ceva. Am un bebe de aproape 2 saptamani pe care il alaptez exclusiv la san. Am avut lapte de la inceput asa ca nu au fost probleme. Iar sanii mei erau umflati si simteam nevoie sa-i si mulg o data sau de 2 ori pe zi pentru ca ii simteam prea plini. De ieri insa nu ii mai simt deloc umflati, sunt chiar destul de moi. Bebele suge, cu proba suptului (care nu stiu cat de relevanta e totusi) vad ca bea cam 40-50 ml la un san. Si nu pare ca ar vrea altceva dupa. Adoarme pentru 3 ore linistit.
Vroiam sa stiu daca e normal sa nu imi mai simt sanii umflati deloc chiar daca el suge doar de la un san la o masa si celalalt sta degeaba pana la masa urmatoare. Sau productia mea de lapte s-a mai diminuat ? Totusi si inainte cam tot atat bea, nu mai putin.. E oare nevoie sa mai stimulez prin muls ? Nu vreau sa raman fara sau sa incep cu completari cu formule

multumesc mult !!

Mergi la inceput

Boo

este normal sa nu mai simti sanii umflati dupa o perioada, si acum iti explic de ce.

incepand din momentul nasterii, organismul incepe sa produca un hormon care ii da informatia sanului sa produca lapte, si el se pune pe treaba, dar sanul nu stie cati abonati are( nu stie daca tu ai avut gemeni, tripleti sau mai stiu eu), si nu stie nici cat de fomist este abonatul, deci produce mult si incetul cu incetul (prin faptul cat se goleste sanul) el stie cat trebuie sa produca... si uite asa se intampla ca sanul sa produca mai putin lapte dar SUFICIENT pentru bebelusul tau!

proba suptului este relativa... copii alaptati la san nu mananca aceasi cantitate de lapte la fiecare masa... politica cu proba suptului este introdusa de cei care produc laptele praf ...

cea mai buna proba " a suptului" este limbajul bebelusului tau... daca doarme linistit mai mult de 2 ore... daca spre sfarsitul mesei se relaxeaza tinand mainile deschise... daca ia in greutate minim 125gr pe saptamana in primele 3 luni (dar si asta e relativ, pentru ca sunt saptamani in care cresc in lungime si atunci nu pun prea mult in greutate in acele perioade)...

si inica ceva... sa nu te descurajezi la puseurile de crestere... din cand in cand, bebelusul tau o sa-ti ceara sa stea mai mult la san pentru a stimula cantitatea de lapte... crescand o sa aibe nevoie de un pic mai mult lapte decat produce sanul!!! dar in 2 maxim 3 zile in care o sa stea la san mai mult, o sa-ti ceara mai des, revine totul la normal... primul puseu de crestere este dupa colt la voi... are loc cam la 2 saptamani...

DACA SANUL TAU A PRODUS LAPTE PENTRU 2 SAPTAMANI, NU RAMAI FARA LAPTE DACA ITI PUI COPILUL LA SAN DE FIECARE DATA CAND CERE, SAU SIMTI NEVOIA...

EVITA CEAIUR SI ALTE LICHIDE PANA LA 6 LUNI SI VA FI OK! BEA TU LICHIDE CAT CERE ORGANISMUL, SI INCEARCA SA STAI CAT MAI CALMA SI MAI RELAXATA CAND ALAPTEZI (AJUTA PE BEBE LA SUPT, IESE LAPTICUL CU MAI PUTIN EFORT!)

PUPICI!!!

Mergi la inceput

am uitat o chestie: nici proba mulsului nu e indicata, pompa de san si mulsul manual nu au eficienta 100% la toate mamele!!! gurita bebelusului vostru este cea mai buna metoda de a goli sanul!!!

sper ca ti-am fost de folos, daca mai ai intrebari, nu ezita!!!

pupici la mari si mici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui Boo

Salutare !
Acum am descoperit si eu subiectul asta si vroiam sa va intreb ceva. Am un bebe de aproape 2 saptamani pe care il alaptez exclusiv la san. Am avut lapte de la inceput asa ca nu au fost probleme. Iar sanii mei erau umflati si simteam nevoie sa-i si mulg o data sau de 2 ori pe zi pentru ca ii simteam prea plini. De ieri insa nu ii mai simt deloc umflati, sunt chiar destul de moi. Bebele suge, cu proba suptului (care nu stiu cat de relevanta e totusi) vad ca bea cam 40-50 ml la un san. Si nu pare ca ar vrea altceva dupa. Adoarme pentru 3 ore linistit.
Vroiam sa stiu daca e normal sa nu imi mai simt sanii umflati deloc chiar daca el suge doar de la un san la o masa si celalalt sta degeaba pana la masa urmatoare. Sau productia mea de lapte s-a mai diminuat ? Totusi si inainte cam tot atat bea, nu mai putin.. E oare nevoie sa mai stimulez prin muls ? Nu vreau sa raman fara sau sa incep cu completari cu formule

multumesc mult !!

Mami de Alexandru

"Nu ti se da niciodata o dorinta fara sa ti se dea si puterea de a o duce la indeplinire. Totusi, va trebui sa muncesti pentru asta ..." - Richard Bach

Boo, felicitari pentru bebelin! In ceea ce priveste alaptatul, cei mai buni indicatori ca totul merge snur este cresterea in greutate, pampersii uzi, multumirea piticului. Felul in care iti simti tu sanii nu e chiar relevant. Peste tot eu am citit ca, cu cat e sanul mai gol, cu atat produce mai mult lapte. La mine secretia lactata s-a reglat tarziu, dar din momentul ala nu mi-am mai simtit niciodata sanii beton si curgatori. Iar acum Sofia are 7 luni jumate si inca o alaptez de 3 ori pe zi.

De obicei se recomanda sa dai bebelui un san la o masa, asa cum faci tu. Alta metoda ar fi sa-l pui de doua ori la fiecare san in decursul unei mese, ca sa ia si lapticul apos de la inceput, si pe cel mai gras care vine pe urma.

Uite - daca ai timp - un site care-ti va raspunde la multe intrebari: http://www.kellymom.com/bf/supply/breast-fullness.html

Asteptam vesti bune!

Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008

Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei

Mergi la inceput

Citat:

De obicei se recomanda sa dai bebelui un san la o masa, asa cum faci tu. Alta metoda ar fi sa-l pui de doua ori la fiecare san in decursul unei mese, ca sa ia si lapticul apos de la inceput, si pe cel mai gras care vine pe urma.

oricum ia lapticul apos si cel gras... fiecare san are amandoua tipuri de lapte... cu prima metoda ia mai mult lapte gras creste in greutate mai mult... cu a doua metoda ia mai mult lapte apos...

oricum ia in greutate, prima metoda este pentru copii care cresc mai putin... a doua pentru aia mai dolofani...

Mergi la inceput