Alaptatul-Help Line-(9)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Citat:
citat din mesajul lui veronicka

ama unde esti????????????????
am inceput diversificarea de vreo 10 zile si pot sa zic ca am succese. la inceput pana i-am dat morcov si cartof a fost binisor dar de cand i-am dat si dovlecel... pauza. numai se stramba intruna. i-am dat orez(cereale )cu laptic de-al meu da nici de ala nu vrea. dimineata i-am dat cereale cu piersica si parca a dat semne ca i-ar placea adica nu mi le-a scos afara dar se instramba la ela . ajutor!!!!!

http://community.webshots.com/album/563804150HZBgfghttp://community.webshots.com/album/564423497VFSaCi poze noi

Veronica -mami lui Marc-Andrei

ama e in concediu inca cred. si eu doar ce m-am intors azi noapte tarziu.
Veronica, nu ai de ce sa disperi daca spui tu ca va merge bine. daca nu ii place ceva poti sa mai incerci si alta data( peste vre3 zile amestecat in proportie mica int-un alt aliment pe care bb deja il papa(ex: dovlecel amestecat in cartof&morcov)

despre diversificare:
cand? la 6 luni.
cu ce incepem? de preferat cu praf de orez(fara gluten pana la un an) amestecat cu lapte san.
cat? cat vrea bb(o gurutza-max 5) apoi se creste progresiv.
de preferat sa se hraneasca bb cu san, dar nu cat sa se sature de tot. sa mai aiba loc o guritza-2 de papa. de ce? e frustrant sa se hraneasca un bb flamand mai ales cu ceva nou-alimente solide. de foame nu o sa vrea sa incerce ceva atat de diferit fata de laptele matern. la fel e bine sa se amestece pireuturile cu singurul aliment acceptat si familiar-laptele matern care e sigur tolerat de bb.
dupa cereale fara gluten, urmeaza legumele. fierte f putin(cat sa fie moi, nu zdrobite) ca sa isi pastreze vitaminele. pasate cu lapte si putin ulei de masline. fara sare. nu comparam gusturile noaste cu ale unui pui mic de 6 luni. el va avea propriile gusturi,asa ca incercati si ce nu va place voua.

de ce legumele si nu fructele? pt ca fructele sunt dulci si probabil nu va accepta legumele asa bine daca vor fi introdusele ele inainte legumelor. fata mea si al 3 ani manca multe legume crude(brocoli, ciuperci, varza, castraveti, conopida,etc)
un aliment nou se introduce singur la inceput: diversificam legume(ex: prima leguma: cartof-ca e gustos singur piure, peste 3-4 zile dupa ce vedem ca bb nu are reactie alergica la el putem introd alta leg, sa zicem dovlecel, poate fi amestecat cu cartof. dupa 3-4 zile daca bb e ok, se introd alta leguma. daca o leguma nu e tolerata(reactie alergica) se scoate. daca nu ii place bblui, se amesteca in ceva care ii place.
treptat bb va avea 1 masa solide pe zi, apoi la ceva vreme 2. nu va grabiti ca sa nu va refuze.

succes.

trebuie sa mergem la cumparaturi de groceries ca nu mai averm nimic. va pup.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Multumesc Ema de raspuns .
Si legat de diversificare avem si noi ceva probleme cu legumele desi am inceput cu ele. Tot mai cu pofta mananca fructele...
Si noi respectam cam tot ce a spus Emaaimee, doar ca in pireutul de legume eu ii pun ulei de germeni de porumb.
Succes in continuare la alaptat si la diversificare

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

O escapada pentru cand aveti o clipa libera: http://www.youtube.com/watch?v=m_JRiWcPQoA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut, Ema.

Noi inca nu am scapat de hachite... sunt nauca. In luna a patra a luat 600g, avea la 4 luni 8.200kg, 72 cm. Este bine, dar ma termina programul lui de masa (aproape toate in somn, cand suge treaz suge foarte putin, asteapta somnul sa recupereze cred :(...).

Aici nu am medic cu care sa ma sfatuiesc, probabil ca ar spune sa ii dau supliment si nu vreau, am lapte! Ooof, cata rabdare sa mai am? Daca insist putin cu sanul plange, afara sau chiar in casa, intoarce capul de la san sau incepe sa gangureasca... se uita pe pereti... daca ii dau in somn suge cam la 2-3 ore. Mai scapam de asta?

Iti dai seama ca astept o incurajare... ca mi-ai tot spus ce era de spus cred...

Nicoleta, mami de Stefan (27.01.2003)si de Matei (25.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Nicoleta, imi pare rau de situatia prin care treci. Prea mult nu te pot ajuta pentru ca nu m-am confruntat cu asa ceva dar ma gandeam sa te incurajez si sa te sustin un pic. Cred ca faci un lucru admirabil, dar cel mai bine e pentru bebe.
Dar treaz nu suge deloc? Poate daca flamanzeste un pic si nu ii mai dai in somn? Doar imi dau cu parerea desi cred ca ai incercat si asta.
Be strong!!! Suntem alaturi de tine!!!

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Nicoleta,
o sa treaca. ai luat f bine.
stiu cat de greu estiu ca iti vine sa urlii si sa te intrebi unde ai gresit. eu stiu unde: am plecat in Ro si toate rudele vroiau sa o vada, soacra m-a terminat cu gelozia ei imensa, nu vreau sa mai comentez despre asta. ideea e ca de la mediul nostru intim(numai noi trei) la atatea schimbari+otita nesuferita, imi inteleg fata ca a suferit si asa mi-a aratat ea ca nu ii e OK. ne-am intors acasa la noi si am reusit sa o ajut sa vrea sa suga si normal. insa dupa cum ti-am spus a durat. dar sunt mandra de mine ca printre lacrimi am vrut sa imi ajut fata.

eu te inteleg f bine, incearca sa te odihnesti pe cat poti. si sa nu va schimbati absolut rutina-tu&bb. pe cat posibil totulsa ii fie familiar.

si oricand vrei sa iti versi oful, scrie orice. iti va fii mai usor. si mie mi-ar fi fost infinit mai bine daca as fi avut o colega de suferinta.

va pup

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

Intervin si eu, nu am mai postat de mult aici.
Am postat la inceput cand aveam nevoie de sfaturi legate de alaptat.
Vroiam sa o sustin pe Nicole.
Draga mea asa face si fiul meu. Ziua suge cat suge, dar mananca mult mai bine noaptea. Ziua are cam aceeasi reactie, se uita la mine, gangureste, vbeste, dar cum se zice in Cuba: Samba si, travajo no. Adica ne distram dar...mancarea...
In fine, eu ii dau sa manance cand vrea si cat vrea. Incerc sa insist dar...nu rezolv ceva.

Sa va spun de noi. Am inceput greu alaptatul, nu am reusit decat dupa mult timp sa mancam la san. La inceput am pompat si am dat cu biberonul, dupa aceea am mancat cu mameloanele de silicon.Abia la 2 luni a inceput sa suga direct de la san mai multe mese. Acum mancam o singura masa de formula, seara inainte de culcare.
M-am confruntat la inceput cu aceeasi spaima pe care multe mamici o traiesc, ca nu am laptele bun din moment ce bb a mancat dupa fiecare supt de 40 de minute inca 100 de ml de formula.Si asta de cand s-a nascut si se presupune ca avea stomacelul mic.
In fine, am ajuns la 4 luni cu 72 de cm si 7 kg. Deci lapticul meu a fost foarte bun. Nu va lasati descurajate. E posibil ca la un moment bb sa aiba alte nevoi si sa ceara si formula, dar nu inseamna ca nu e hranitor laptele de san.
O alta concluzie pe care o pot trage dupa lunile astea este ca daca avem rabdare reusim, trebuie insa sa perseveram.
Peste o luna incepem si noi diversificarea...sa vedem.

Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Va multumesc pentru incurajari, este tare greu... poate trece totusi, ca tare mult imi doresc sa alaptez in continuare... :(

Nicoleta, mami de Stefan (27.01.2003)si de Matei (25.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

buna ziua tuturor...

am revenit pe baricade dar azi din pacate nu prea am timp, am un maldar mare de bagaje de pus la locul lor...

maine mai pov...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

diversificare cu lapte muls???

asta e noua pentru mine...

aici nu se practica asa ceva...

se incepe cu fruct si apoi bagi in fruct ceva orez sau alte cereale indicate pt varsta...

apoi supica cu cereale si apoi bagi si carnita...

cam asta e pe scurt...

Mergi la inceput