Alaptatul-Help Line-(9)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns terishka spune:

buna tuturor, caut cateva pareri, mai ales ale mamelor care au alaptat mai multa vreme. am o fetita de 11 luni acum care acum vreo 2 saptamani a facut un episod de enterocolita. am renuntat la alaptat vreo 3 zile, rastimp in care ea nu a baut lapte (nu accepta nici un fel de formula de lapte incercata pana acum, cu sau fara lactoza). eu am folosit pompa de muls, dar cum obiectul nu imi este foarte simpatic am scos destul de putin lapte, cat sa nu simt sanii foarte umflati sau jena - adica vreo 300 de ml pe zi. dupa care ne reapucam de alaptat cam de o saptamana si... simt ca a scazut productia. oricate lichide beau si oricat timp trece intre alaptari (sa zic o zi intreaga, alaptat numai dimineata si seara), nu imi mai simt sanii asa de "grei" ca de obicei, nu mai e la fel. iar copilul e cam agitat, mai ales noaptea, cand se trezeste la cateva minute dupa ce adoarme si de cel putin o data pe noapte. s-a "pierdut" laptele sau ce se intampla, ca eu nu prea credeam in pierderea asta pana acum...

alta problema: agnes are la 11 luni 8,600 kg. cam putin dupa medicul pediatru, care ar vrea sa o intarc - crede ca nu se mai satura cu laptele meu. oricum, in paranteza fie spus, aceasta e tendinta vad, indiferent cat de tanar sau de in varsta e medicul, daca e de spital sau nu etc. buuun, imi recomanda formula, milupa, humana, similac - ea nu vrea nimic, urla cand simte lapte in biberon pana cand primeste de la san. din experienta voastra, cum e cu greutatea asta? stiu ca fiecare copil are ritmul sau de crestere, dar nici nu as vrea sa raman cu gandul asta si sa dau in altele... iar ea de la 6 luni de cand am inceput diversificarea a crescut in greutate numai 1 kg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Off, ce ma intristeaza sfaturile astea de a intarca imediat ce apare o problema..
Sa stii ca si eu am avut probleme cu greutatea la al treilea copil, cred ca la 1 an avea 9 kg, nascuta cu 3.7000.. Si nu am intarcat-o atunci, desi imi faceam o multime de griji, ca tine.. Dupa 1 an jumate si-a dat drumul si a inceput sa manance mai bine.. Eu nu cred ca ar trebui sa intarci, mai ales daca ea nu vrea.. De fapt, nu stiu de ce i-ai intrerupt alaptarea la enterocolita ?(stiu ca nu se mai da lapte, daca nu e alaptata, dar daca e alaptat copilul, e indicat sa il alaptezi in continuarea, asa stiam eu..)
Parerea mea e ca n-are ce sa-i strice alaptatul, mai ales daca-l faci dimi si seara.. Oricum, nu-i mai tine de foame laptele acum, asta clar, deci ar cere de mancare.. Pur si simplu cred ca asa mananca ea..

Cat despre prima problema(le-am luat invers) eu zic ca ai cateva zile in care organismul s-a obisnuit sa nu mai produca si a primit informatia ca nu mai vrea nimeni lapte, asa ca a micsorat productia.. Daca revii la programul obisnuit o sa inceapa si sanii sa produca... Ai nitica rabdare, cateva zile si cred ca se regleaza singur..

Mamica de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terishka spune:

adriana, am intrerupt alaptarea pentru ca voma laptele imediat dupa ce manca. de fapt nici nu a prea mancat timp de 2 zile, abia am reusit sa strecor ceva orez cu banana si in rest numai ceai de menta, pentru ca incepuse si cu diaree. eu ceva rabdare am, desi incepe sa ma cam lase:), dar parca au trecut ceva zile si productia nu mi se pare ca s-a ajustat conform cererii. am mai trecut printr-un episod asemanator acum cateva luni si totul a revenit la normal mai repede.

legat de intarcat, ea clar nu vrea sa renunte. este foarte incapatanata sa suga de la san, refuza cu obstinatie si scandal orice biberon cand simte ca e lapte in el. recunosc insa - chestia cu luatul in greutate prost m-a cam ajuns si am inceput sa imi fac griji serioase, mai ales cand vad ca pediatrul isi face griji... si mi-am amintit sa va mai intreb, iar pe cele care au alaptat mai mult timp, peste 1 an: ati oferit si formula la biberon pe langa laptele matern sau tot laptele pe care l-au baut copiii a fost de la voi (minus eventual cerealele care contin ele lapte, cele care se fac cu apa)?

si inca o intrebare, ca vad ca imi vin idei: laptele matern e mai putin caloric decat cel formula, mai ales dupa o anumita varsta a copilului, sa zicem 6-8 luni? e mai slab sau cumva, ca mie medicii cam argumentul asta par sa mi-l dea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Cand am hotarat sa-i intarc le-am introdus laptele de vaca, am eu o obsesie si nu-mi place deloc laptele formula, am preferat ceva natural, oricate imbunatatiri o fi avut formula..

Inca o data, iti spun ca nu e o greutate asa de ingrozitoare, nu inteleg de ce piseaza atata doctorul, mananca cate putin din cele care trebuie: adica ou, carnita, fructe/legume? Daca esti tu speriata poti sa-i faci niste analize sa vezi daca are carente, desi nu cred...
Eu as incepe sa ma ingrijorez dupa cateva luni in care stagneaza, oricum, la varsta asta nu mai ia asa mult in greutate....

Despre diferenta dintre laptele matern si formula n-am ce sa spun, ca vor sari doctorii sa ne dea date cat mai exacte... pot sa te intreb cum preferi: sa-i dai mere mici si parfumate din marul care creste in curte, sau mere mari si imbogatite cu vitamine de la piata?

Mamica de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Of of of, copilul asta al meu nu reunuta usor la hachite... si ma lasa nervii, ma cuprind frustrarile.......

Nicoleta, mami de Stefan (27.01.2003)si de Matei (25.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui sinzi_ana

Am si eu cateva intrebari...poate ma ajuta cineva cu mai multa experienta.

1. Un bebe de 5 zile alaptat exclusiv poate sa aiba diaree??? La un schimb de diaper am observat ca iese si apa din fundulet... S-a nascut cu 3.250kg si acum la 5 zile are 3.000kg...

Nu e mare scaderea in greutate dupa 5 zile, trebuie urmarit in continuare insa. La bebeii alaptati, cica si o crestere de 125 grame pe saptamana e acceptabila.

2. Dupa alaptat (bb sta fooarte mult la san, chiar si o ora si apoi peste 30-45 min se trezeste iar sa suga) e bine sa se mulga sanii???

un bebe poate sa suga si 20 ore pe zi si sa nu se hraneasca suficient. La bebei asa mici, de multe ori le e pur si simplu greu sa pape. Ce as sfatui mamica este sa incerce sa ajute bebelina, adica cat papa sa faca compresia sanului (apasat deasupra si dedesubt, fara modificarea formei areolei) pentru a mari debitul de lapte in timp ce papa bebe. Asa sunt mai multe sanse ca bebelina sa se sature mai repede si sa doarma mai mult.Mulsul dupa nu e necesar de obicei, productia se regleaza singura in functie de necesitatile bebelui, iar mulsul poate sa o supra-stimuleze.

3. Bb nu prea plange, insa cand e treaza isi baga pumnuletii in gurita, daca sta la san, suge un pic si adoarme la scurt timp (10-15 min) se trezeste mai suge un pic si iar atipeste...
Trebuie trezita sa suga cat sta la san?
Intreb pt ca mamica nu a reusit de 5 zile sa doarma 8 ore puse cap la cap si e foarte obosita si sigurica cu bebe...
Mesele lungi sunt specifice primelor luni, nu la toti bebeii e adevarat, dar eu una am trecut prin asta. Mama poate sa doarma cu bebe, sa ii dea sa pape culcata, asa se va putea odihni mai mult. Somnul mamei e important pentru producerea lapticului. Cat papa, bebele trebuie sa fie treaz, desi cand sunt f mici e cam greu, pt ei e un efort mare si atipesc repede.

4. Ieri am achizitionat o pompa Medela electrica, si dupa supt mai iese la pompat cam 20ml din ambii sani...are vreo relevanta cu cat laptic are mamica??
S-a mai spus, si asa e, e nerelevant cat se scoate cu pompa, bebe cea mai buna pompita.

5. Ce alimente ar trebui evitate? Sunt contraindicatii???
Ciocolata ar fi una, iar restul, in functie de toleranta bebelui.Mamica sa bea ceaiuri anticolici (chimen-fenicul-anason) care au si proprietati de stimulare a lactatiei. Eu am baut zilnic cate 2 litri din acest amestec - o lingura din fiecare planta - pana la 6 luni ale fiica-mii.

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze,

Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008

Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Fetita mea are sapte luni si o alaptez in continuare. Dar eu am inca multe kg in plus si ma gandesc serios sa incep o cura de slabire. Nu drastica, dar cu renuntat la dulciuri, fainoase, grasimi, etc. Voiam sa intreb daca a mai facut cineva cura in timpul alaptarii si daca a fost influentata productia de lapte? In plus oare pot sa beau ceai verde?

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui puisorul

Fetita mea are sapte luni si o alaptez in continuare. Dar eu am inca multe kg in plus si ma gandesc serios sa incep o cura de slabire. Nu drastica, dar cu renuntat la dulciuri, fainoase, grasimi, etc. Voiam sa intreb daca a mai facut cineva cura in timpul alaptarii si daca a fost influentata productia de lapte? In plus oare pot sa beau ceai verde?

Puisorul , si eu sunt in aceeasi situatie. As vrea sa slabesc, dar auzisem ca exercitiile fizice si febra musculara asociata, precum si curele de detoxifiere a organismului "varsa" niste toxine in laptic. Totusi, exercitii fizice moderate si o dieta sanatoasa nu sunt compatibile cu alaptatul? Poate stie cineva sa ne raspunda.

Poze
Povestea nasterii Sofiei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicka spune:

ama unde esti????????????????
am inceput diversificarea de vreo 10 zile si pot sa zic ca am succese. la inceput pana i-am dat morcov si cartof a fost binisor dar de cand i-am dat si dovlecel... pauza. numai se stramba intruna. i-am dat orez(cereale )cu laptic de-al meu da nici de ala nu vrea. dimineata i-am dat cereale cu piersica si parca a dat semne ca i-ar placea adica nu mi le-a scos afara dar se instramba la ela . ajutor!!!!!

http://community.webshots.com/album/563804150HZBgfghttp://community.webshots.com/album/564423497VFSaCi poze noi

Veronica -mami lui Marc-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Citat:
citat din mesajul lui stancutza

Citat:
citat din mesajul lui puisorul

Puisorul , si eu sunt in aceeasi situatie. As vrea sa slabesc, dar auzisem ca exercitiile fizice si febra musculara asociata, precum si curele de detoxifiere a organismului "varsa" niste toxine in laptic. Totusi, exercitii fizice moderate si o dieta sanatoasa nu sunt compatibile cu alaptatul? Poate stie cineva sa ne raspunda.

Poze
Povestea nasterii Sofiei

Stancuta, e chiar indicat sa mancati sanatos cand alaptati asa ca chiar puteti sa incepeti. exercitii fizice moderate sunt OK si ele.

Ani, nu stiu nimic de ceaiul verde, posibil sa dea un iz laptelui. daca aflu ceva pe parcurs iti spun.
eu dupa ce am nascut am mancat sanatos, fara grasimi si dulciuri. fructe multe, legume, carne slaba si am avut lapte suficient. am slabit dupa nastere aprox 15kg si am alptat pana la 18 luni ale fetei. miscare: am mers f mult pe jos cu fata in carucior.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput